לדעתי (ומניסיון רע) הספק הוא אחד המרכיבים החשובים במחשב. ככל שהדרישות של הרכיבים עולות, אתה לא רוצה להיות עם ספק גבולי, בטח לא כשההבדל במחיר הוא לא שמיים וארץ. אין הבדל משמעותי בין 8*1 ל4*2. ההבדל העיקרי הוא מבחינת אפשרות שדרוג בעתיד. אם יש מחשבה כזאת, יכול להיות שעדיף לקנות 1*8 (במיוחד אם יש בלוח רק 2 סלוטים). דבר נוסף, הזכרונות במפרט שאני הצעתי מהירים יותר מההצעה הזולה הקודמת (ובאותה מהירות כמו ההצעה היקרה)... במארזים לא מדהימים אני מתכוון בעיקר למארזים עם איכות בנייה נמוכה, פיזור חום רע ורעש... שוב, לא משהו שהוא יותר מידי קריטי, הכל עניין של תקציב.. לגבי מחשבה קדימה, אני מניח שהמחשב מתוכנן להחזיק סדר גודל של שנתיים שלוש. בהנחה שבפרק הזמן הזה מערכת ההפעלה תישאר ווינדוס 7, או ווינדוס 8 (גם אם תצא מערכת חדשה לא יודע כמה זמן יקח עד שהיא תתפוס בשוק ותוכיח את עצמה כיציבה, בטח סביב הסרוויס פק הראשון שלה, לא חושב שזה מתכנס לשנתיים הקרובות) אז i3 עם 4GB יכול להספיק (בטח עם 8GB). אני אישית אף פעם לא קונה מחשב שמתוכנן ליותר משנתיים וחצי קדימה, בד"כ הקפיצה הטכנולוגית בפרק הזמן הזה הופכת את השדרוג ללא משתלם. השאלה הנוספת היא כאמור מה השימושים. לי בבית יש מחשב בן שנתיים וחצי שמחזיק יופי את ווינדוס 7 (אגב, כבר לא זוכר איזה מעבד יש שם, אבל עם 4gb של זכרון). לפטופ חדש קניתי לפני כמה חודשים (גם הוא אגב עם 4gb ומעבד i7), אבל לעבודה משרדית + אינטרנט המחשב בבית מספיק מעל ומעבר. דבר אחרון, אני לא משוכנע ששוק החומרה נעצר. מה שכן, החומרה מלפני שנתיים מספיקה בהחלט גם היום לשימושים פשוטים. יכול להיות שלדברים יותר כבדים יש הצדקה בחומרה סופר חזקה, אבל מבחינת עלות-תועלת ומחשבה לטווח ארוך אין לי ספק שעדיף להשקיע במשהו בינוני ולהחליף בעוד שנתיים למשהו שיהיה בינוני באותו פרק זמן מאשר לקנות היום מחשב סופר חזק ועוד שנתיים לגלות שצריך לקנות מחשב שלם חדש
|