סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ב' אפריל 21, 2025 10:01 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 38 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ד' ספטמבר 11, 2013 3:49 pm 
Sophomore

בלוג: הצג בלוג (0)
וואלה מדווחת שמכבי תל אביב הגיע לפשרה עם קובאן בהקשר של יוגב אוחיון.
http://sports.walla.co.il/?w=/151/2677630

בכל מקרה אני לא מבין למה מכבי מבזבזת כל כך הרבה אנרגיות כספיות עליו.
עונה שעברה הוא ירד ביכולתו בהרבה,ובנבחרת הוא בכלל נתן תצוגת נפל, ואני חושב שעצם חוסר הנאמנות שלו כשהוא רצה לחתום אז בקובאן לא נותן לו נקודות חיוביות.
אז למה מכבי לא מנצלת את ההחלטה של פיב"א שלפיה אוחיון לא שייך לאף קבוצה ופשוט עוזבת אותו, אני חושב שחלופה של גארדים ישראלים או זרים במקומו היא הרבה יותר טובה, בטח שלא שווה את הכסף שמכבי מבזבזת עליו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ספטמבר 11, 2013 4:51 pm 
Sophomore

אחרי שמכבי איבדה כנראה את אליהו היא חייבת את אוחיון
כי היום הוא לטוב ולרע הישראלי המוביל של הקבוצה
והפנים של הקבוצה.
פניני שבנו עליו שיהיה קפטן להרבה שנים, גם כבר לא מה שהיה פעם
וגם כבר לא קפטן אחרי התקרית המבישה עם שולדרברנד
אז נשאר רק אוחיון בתור הישראלי המוביל.
השאלה היא מה יהיה עכשיו עם נעימי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ספטמבר 11, 2013 5:19 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
בסך הכל יצאו בזול. 200 אלף היו צריכים להחזיר בכל מקרה, זה המינימום שבמינימום.
אבל הכי מצחיק יהיה אם אוחיון בכלל יחתום עכשיו בקבוצה שלישית.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ספטמבר 11, 2013 5:22 pm 
Hall of Famer

נעימי נמצא במצב לא אידיאלי מבחינתו ויש מצב שמכבי תשאיר אותו כברירת מחדל למרות שאיך שאוחיון נראה לאחרונה אני כבר לא בטוח מי עדיף לצהובים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ספטמבר 11, 2013 5:33 pm 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
איך זה מסתכם מבחינת קובאן? שמו 200000 דולר בפיקדון וקיבלו ריבית של 15% לשנתיים. זה נשמע לי סביר. אמנם אפשר לטעון שהיו להם הוצאות על אוחיון, אבל מצד שני זה מתקזז עם העובדה שהם ניצלו מהצורך לשלם לו 700000 דולר בשנתיים האלה. סה"כ יצאו ברווח גדול.

מעניין אם הסוכן של אוחיון ידרוש עמלה על הסכום הזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ספטמבר 11, 2013 5:44 pm 
Freshman

ראי שעל הקיר כתב:
בסך הכל יצאו בזול. 200 אלף היו צריכים להחזיר בכל מקרה, זה המינימום שבמינימום.
אבל הכי מצחיק יהיה אם אוחיון בכלל יחתום עכשיו בקבוצה שלישית.

לא בטוח שהם היו צריכים להחזיר את ה200, אם לא היו רוצים להחתים אותו.
היו יכולים להפיל את זה על יוגב - "ביקשת להשתחרר, שילמת 200 אלף, בבקשה. אתה חופשי"
אבל כנראה שבלאט עדיין רוצה את יוגב בסגל כחלק משמעותי, או שהם דואגים לאיך הם יראו בתקשורת.

פיק כתב שיוגב השתתף בחלק "נכבד" מהסכום הזה, שזה לגמרי הגיוני, ככה שמכבי עד עכשיו אולי אפילו הרוויחה מזה (או כיסתה את הוצאות עורכי הדין).
ואני בטוח שבמהלך הסיכום הזה, מכבי התנתה את ההחזרה בזה שיוגב יחתום אצלה - שמעון לא טועה פעמיים.

על פניו, קובאן ויתרו דיי בקלות - השתמע שהם יכולים לקחת פיצוי הרבה יותר גדול. אולי פחדו שיוגב עוד יגיע אליהם בסוף וידרוש את החוזה המקורי בחזרה (כן, לא.. חפרתי על זה מספיק.)

ויוגב הולך לעשות בדיוק את אותה הטעות שאליהו עשה לפניו. חוזה מפנק עכשיו, ברגע שיש ירידה ביכולות, נותנים פיצוי קטן ומציעים חוזה מוקטן...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ספטמבר 11, 2013 6:16 pm 
Junior

לא הבנתי מה הטעות שיוגב עושה לדעתך? ואיזה טעות אליהו עשה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ספטמבר 11, 2013 8:47 pm 
Junior

הוא מניח שיש לעוף-יון סעיף קאט, כמו שהיה לליאור.

נערך לאחרונה על ידי קורובייב בתאריך ה' ספטמבר 12, 2013 2:30 am, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ספטמבר 11, 2013 9:14 pm 
Junior

איזה טעות אליהו עשה בזה? זה החוזה שהוא חתם עליו. הוא ידע מראש שדבר כזה ייתכן. גם גם אוחיון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ספטמבר 11, 2013 9:17 pm 
Freshman

כן, שכחתי לכתוב:
לא זוכר איפה קראתי, אבל היה כתוב שיוגב כנראה יחתום על חוזה ל2/3 שנים, עם יציאה לקבוצה בסוף כל עונה.

ציטוט:
איזה טעות אליהו עשה בזה? זה החוזה שהוא חתם עליו. הוא ידע מראש שדבר כזה ייתכן. גם גם אוחיון.

בגלל זה זו טעות ולא מזל רע..
הוא ידע על מה הוא חותם וידע שיש את האופציה הזו וחתם עליה בכל זאת. אני בטוח שגם הוא יודע שזו טעות היום.
אוחיון? נחכה ונראה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ספטמבר 11, 2013 9:38 pm 
Junior

RYuval כתב:
כן, שכחתי לכתוב:
לא זוכר איפה קראתי, אבל היה כתוב שיוגב כנראה יחתום על חוזה ל2/3 שנים, עם יציאה לקבוצה בסוף כל עונה.

ציטוט:

בגלל זה זו טעות ולא מזל רע..
הוא ידע על מה הוא חותם וידע שיש את האופציה הזו וחתם עליה בכל זאת. אני בטוח שגם הוא יודע שזו טעות היום.
אוחיון? נחכה ונראה.

אתה יודע שלמו"מ יש שני צדדים נכון? זה היה טעות אם הייתה לו אופציה עדיפה לחוזה טוב יותר ממה שקיבל במכבי. לא חושב שזה מה שהיה שם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ספטמבר 11, 2013 11:05 pm 
Freshman

אני בספק אם הוא חשב שישתמשו בסעיף הזה לצורך קיצוץ שכר כשהוא חתם עליו.. מכבי עשו פה תרגיל קצת מסריח (חוקי לחלוטין, אבל עדיין)
כשאליהו חתם במכבי, הוא היה בתקופה קצת יותר טובה, ואני מניח שהיו לו הצעות מכל מיני מקומות. השיקול לחתום במכבי כנראה היה שקלול של הקרבה לבית, השכר והעובדה שאין ענייני החזרי מס ו4 שנים וכו'.
אם הוא היה יודע שאחרי שנה הוא יהיה בחוץ ויחפש קבוצה בחו"ל (ויתעסק בכל מקרה עם ענייני מס), יכול מאוד להיות שהשקלול היה משתנה והוא היה חותם במקום אחר.
אין לי ספק שאם תשאל אותו היום הוא יגיד שחוזה כזה היה טעות גדולה ועדיף להקריב כמה גרושים בשביל בטחון עתידי.

זה נכון שאוחיון במצב אחר לגמרי מבחינת הצעות מחו"ל וכדומה, אבל יש סיכוי שאם היה מתייעץ עם אליהו, הוא היה מציע לו לחתום על חוזה מובטח בפחות שכר...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ספטמבר 12, 2013 2:35 am 
Junior

RYuval כתב:
אני בספק אם הוא חשב שישתמשו בסעיף הזה לצורך קיצוץ שכר כשהוא חתם עליו.. מכבי עשו פה תרגיל קצת מסריח (חוקי לחלוטין, אבל עדיין)
כשאליהו חתם במכבי, הוא היה בתקופה קצת יותר טובה, ואני מניח שהיו לו הצעות מכל מיני מקומות. השיקול לחתום במכבי כנראה היה שקלול של הקרבה לבית, השכר והעובדה שאין ענייני החזרי מס ו4 שנים וכו'.
אם הוא היה יודע שאחרי שנה הוא יהיה בחוץ ויחפש קבוצה בחו"ל (ויתעסק בכל מקרה עם ענייני מס), יכול מאוד להיות שהשקלול היה משתנה והוא היה חותם במקום אחר.
אין לי ספק שאם תשאל אותו היום הוא יגיד שחוזה כזה היה טעות גדולה ועדיף להקריב כמה גרושים בשביל בטחון עתידי.

זה נכון שאוחיון במצב אחר לגמרי מבחינת הצעות מחו"ל וכדומה, אבל יש סיכוי שאם היה מתייעץ עם אליהו, הוא היה מציע לו לחתום על חוזה מובטח בפחות שכר...

למה מסריח?
זה לא שהוא קיבל גרושים. אתה מכיר הרבה מקומות עבודה, פרטיים, שימשיכו לשלם לאדם את השכר הכי גבוה, בקבוצת הדירוג שלו, למרות שהוא תורם מעט מאוד?
למה מגיע לבן אדם שלא מכבד את המקצוע שלו שכר גבוה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ספטמבר 12, 2013 4:56 am 
Junior

מכבי לא עשו תרגיל מסריח.

אליהו היה תחת חוזה בקאחה שהיתה קבוצה שהתפתחה יפה מאוד ושהמחליף שלו היה באראץ (קצת הגזמתי, אבל הכיוון הוא שזו היתה קבוצה עם עתיד מזהיר).
בגלל פינוקים ועצלנות שמסמלת את כל הקריירה האומללה שלו הוא רצה לחזור לארץ ולמכבי.
אני לא חושב שהיו עוד קבוצות שרצו אותו באירופה ושהוא כביכול ויתר ועשה טובה למכבי.

תחת הרושם שהוא הביא את האליפות לקאחה מול ברצלונה (מה לעשות תמיד יזכרו את הסוף ואת המשחק בנוקיה מול מכבי שהוא היה סביר פלוס), הצליח לשדוד את מכבי עם חוזה עתק בקנה מידה ישראלי.
הגיע הזמן שבמקום לקצץ בזרים ולהביא פלניניצים, יורידו שכר מפלופים כמוהו.

מילא פעם הוא היה מוסר/מטביע או מסיים בעוד דרך חוץ מהגויבות המאוסות (וזה עוד לפני שדיברנו על הנוהג שהוא סיגל לעצמו להיות תחנה אחרונה).
ברוב המשחקים מול הגדולות ביורוליג, הוא לא היה פקטור (ואני אומר רוב, שלא יבוא איזה מישהו ויתפוס אותי על משחק שהוא כן היה טוב),
חאלאס עם הבלון הזה, השחקן לא היה שווה את החוזה שלו והחוצפה שלו להעלב מזה שמכבי ביקשו לקצץ רק מסבירה כמה שהוא חי בסרט ולא רואה את עצמו ולא מתעסק במקצוע שלו.

מספיק שיראה משחק וחצי שלו בשידורים החוזרים האינסופיים בערוצי הספורט (אם יש לו כסף לשדרג עצמאית למחלקת עסקים מקטן עליו כמה מאות שקלית לערוצי הספורט), כדי להבין על מה כולם מדברים (אם הוא בכלל שומע תוך כדי הסרט שיש עליו ביקורת).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ספטמבר 12, 2013 8:14 am 
Freshman

RYuval כתב:

לא הבנתי מה כל כך מסריח במה שמכבי עשו. אם המצב היה הפוך ולליאור הייתה אופציית שחקן שהוא היה בוחר להשתמש בה בגלל שיש לו הצעות טובות יותר מחו"ל אבל לפני שהוא חותם בחו"ל הוא היה נותן למכבי אפשרות להשוות אז גם זה היה נחשב "תרגיל מסריח" מבחינתו כלפי מכבי?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ספטמבר 12, 2013 8:28 am 
Junior

אני די בטוח שגם במבט לאחור ליאור היה חותם על החוזה. במקרה הטוב הוא מרוויח שכר גבוה, ובמקרה הרע הוא חוזר לשוק עם פיצוי ועם אפשרויות פתוחות. הרי גם היום מכבי מציעה לו חוזה.
כמה אתה חושב ההפרש בין מה שהיא מציעה לו היום, למה שהיא הייתה מציעה לו אז בלי סעיף יציאה לקבוצה? ממש לא חושב שליאור היה עושה משהו אחרת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ספטמבר 12, 2013 10:58 am 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
דובי, זו נראית לי הצגה מאוד מאוד חד צדדית. מכבי חוותה עונה לא מוצלחת אחרי העזיבה של אליהו, כולל טענות על התעלמות מישראלים, ופדרמן בעליל רצה אותו חזרה והיה מוכן לשלם על זה כסף (וגם שילם על זה לא מעט כסף). להציג את זה כ"אליהו המפונק רצה לברוח מספרד ושיכנע את מכבי לקחת אותו חזרה" נשמע לי מאוד לא תואם את מה שקרה.

כמובן שלא ברור לי איפה כאן התרגיל המסריח ולא רק שזכותה של מכבי להציב תנאי יציאה (ואז להשתמש בהם!) אלא שמהרגע שאליהו חתם על החוזה מרצונו החופשי ממילא אין לו על מה להתלונן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ספטמבר 12, 2013 12:19 pm 
Junior

אני מסכים שמההודעה שלי הצטייר שמכבי עשתה לו טובה,וזה לא פני הדברים כי כמו שכתבת הם היו צריכים אותו לא פחות.
ועדיין, הוא לא היה שווה את הכסף מהתחלה, זה שפדרמן מבזבז על דברים לא נכונים, זה לא חדש.
להגיד שמכבי עשתה תרגיל מסריח? איך אתה תמיד אומר, נובמת

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ספטמבר 12, 2013 1:11 pm 
Sophomore

זה חלק מהבעיה של מכבי, הבזבוז הגדול על ישראלים כמו אוחיון ואליהו שכידוע השכר שלהם כפול בגלל המיסים, בכסף הזה הם היו יכולים להביא שחקנים זרים ברמה יותר גבוהה, אולי רכז זר ברמה גבוהה יותר. אבל כנראה שמכבי חושבת על האליפות בארץ ומעדיפה להרוס לעצמה באירופה, וזה לא מפריע לה להפסיד עדיין אליפויות בארץ.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ספטמבר 12, 2013 4:11 pm 
Freshman

אחדד. לא אמרתי שמה שמכבי עשתה לא לגיטימי. היא שמה סעיף כזה, זכותה להשתמש בו. אני חושב שאליהו ראה בזה סעיף יציאה ולא סעיף קיצוץ בשכר, ולהשתמש בסעיף יציאה כדי להחתים אותו מחדש על חוזה נמוך - וזו הייתה המטרה, זה במינימום לא נחמד ודי מעליב, בינינו.
לגבי זה שהוא לא מכבד את המקצוע - אני אחזיר ב"נובמת" משלי. הוא עשה מה שהוא תמיד עשה. הסתמך בעיקר על כשרון וקיווה שזה יספיק לבד. לא שינה כלום מהזמן שהחתימו אותו.
לגבי זה שהיה חותם שוב על אותו חוזה בדיעבד- לא חושב שאתה מאמין לזה. נראה למישהו שאליהו היה רוצה למצוא את עצמו במצב הזה עכשיו? הוא היה מעדיף את זה עונה קודם - להמשיך בוויטוריה או למצוא קבוצה באירופה אחרי עונה טובה..
אם הוא היה חותם על זה גם היום - אז למה הוא "נעלב"? למה התחילה כל הסאגה הזו?

אליהו לא השתנה בעונה הזו, הוא נשאר אותו אליהו, פשוט בלאט שיתף אותו פחות כי לא התחבר לשיטת המשחק שלו. לא מאשים את בלאט, גם אני לא מתחבר, אבל זה לא שליאור התחיל לזרוק *** ולכן מגיע לו עונש של הקטנת חוזה.

אולי מלוכלך זה ניסוח קצת חריף, אבל אני חושב שהעברתי את המסר. תקנו אותי אם לא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ספטמבר 12, 2013 4:29 pm 
Hall of Famer

הקטנת חוזה זה לא עונש. זה כוחות שוק. או במילים אחרות זה , פחות או יותר, מה שהוא שווה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ספטמבר 12, 2013 4:38 pm 
Freshman

כן, אבל אתה לא חותם על חוזה ל3 שנים כדי שיקטינו לך אותו בעוד שנה.. היה שווה יותר בעונה הקודמת, ניסה למנף את זה לחוזה גדול, שהוא כביכול היה שווה בעונה שעברה, הצליח, נתקע עם סעיף שתקע אותו.
אבל כן, ברור שזה אשמת אליהו שחתם ולא אף אחד אחר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ספטמבר 12, 2013 6:31 pm 
Hall of Famer

עוד פעם אתה חוזר על כך שמקטינים לאליהו את החוזה אחרי שנה. אם אני זוכר נכון (בשפה ציורית, יותר נכון שבדקתי זאת) אז אליהו שיחק במכבי 3 עונות, בהן הוא נהנה מהכסף של מכבי, לפני שסעיף היציאה הופעל.

לא יודע אם אליהו מכבד או לא את המקצוע, אבל מכבי שילמה כסף גדול וקיבלה שחקן שבכלל לא הצדיק את הכסף הגדול. אז מה אתה מצפה? שמכבי תגיד לעצמה שליאור בטח לא ציפה שננצל את סעיף היציאה ונציע לו הצעה ריאלית ליכולות שלו, אז כדאי להמשיך ולשלם לו כסף שלא מגיע לא? מכבי התנהלה בצורה הגיונית ואחראית וכמובן חוקית.

מה היית אומר אם אליהו היה מככב בעונה האחרונה ומקבל הצעה חלומית מברצלונה שמכבי לא יכולה להשוות ומנצל את אותו סעיף יציאה?

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ספטמבר 12, 2013 6:43 pm 
Junior

בהוספה קטנה לעמוס, או אולי יותר נכון הבהרה.

אם אני זוכר נכון, הסדר היה שביקשו מאליהו לקצץ בחוזה והוא לא הסכים (זכותו) ולכן מכבי הפעילו את הסעיף שחרור (זכותם).
זה לא שלא דיברו איתו על זה קודם ובהפתעה הפעילו את הסעיף יציאה כדי להציע לו משהו נמוך יותר, אלא אמרו לו: לא הסכמת?! סבבה, בסכום הזה אנחנו לא רוצים אותך והנה אתה משוחרר לנפשך, אם אתה רוצה אותנו בכל זאת, זו ההצעה (שאגב, לא תהיה אותה הצעה אם הוא יבוא עכשיו לחתום)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ספטמבר 12, 2013 6:48 pm 
Hall of Famer

Nash1700 כתב:
זה חלק מהבעיה של מכבי, הבזבוז הגדול על ישראלים כמו אוחיון ואליהו שכידוע השכר שלהם כפול בגלל המיסים, בכסף הזה הם היו יכולים להביא שחקנים זרים ברמה יותר גבוהה, אולי רכז זר ברמה גבוהה יותר. אבל כנראה שמכבי חושבת על האליפות בארץ ומעדיפה להרוס לעצמה באירופה, וזה לא מפריע לה להפסיד עדיין אליפויות בארץ.

ממה שאני ראיתי ממכבי של השנים האחרונות, הם לא ינצלו את הכסף העודף להבאת שחקנים זרים ברמה יותר גבוהה אלא פשוט להגדלת הרווחים. מכבי צריכה עדיין לשמור על עליונות בליגה הישראלית. בעיניי זו חשיבה נכונה, גם אם היא לא מחייבת תשלום סכומים מופרכים לשחקנים ישראליים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 38 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Dovi, Google [Bot] ו 5 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה