סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ש' פברואר 22, 2025 5:05 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 278 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 12  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ד' ספטמבר 18, 2013 8:52 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
באסה לסרבים. אליפות נהדרת ומקום ראשון אחרי השלב השני נשכחים בשל תבוסה של 30 הפרש לספרד, שהואילה להתעורר מהנמנום במהלך האליפות דווקא בשלב רבע הגמר.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ספטמבר 19, 2013 1:17 am 
Hall of Famer

גם המארחת סלובניה בבית אחרי הפסד לצרפת בעשר נק'. האליפות הזאת באמת צמודה מבחינת היכולת של הנבחרות המובילות. סרביה שסיימה ראשונה בבית שלה וסלובניה שסיימה שניה ועם יתרון הביתיות הלכו הביתה.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ספטמבר 19, 2013 12:16 pm 
Senior

הצרפתים לדעתי ינקמו על הגמר של האליפות הקודמת. על פארקר גאסול לא עושה רושם יותר מידי, ואין לו בעיה לקבור 20 נקודות מג'אמפרים ופלואטרים, והגארדים הספרדים הם שומרים חלשים יחסית לרמת NBA. חוץ מזה יש את החברים באטום ודיאו שהם רמה מעל המקבילים שלהם בספרד. הסלובנים סבלו בעיני מהחיסרון של לורבק(אראזם, אחיו שחקן לא רע בכלל אגב). גוראן דראגיץ' שחקן נהדר אבל הוא לא בלבל של פארקר בשביל לסחוב נבחרת לתואר על הגב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ספטמבר 19, 2013 1:26 pm 
Freshman

ריקי רוביו הוא לא שומר חלש ברמת NBA. יש לו יתרונות וחסרונות בהגנה, אבל הוא בטח לא שומר חלש. בין השאר סיים מקום שני בממוצע חטיפות לעונה ב-NBA, ובשנה הבאה יסיים להערכתי במקום הראשון. לא שזה המדד הכי חשוב בהגנה, אבל גם כל מדד סטטיסטי מתקדם מציב אותו כשומר חיובי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ספטמבר 19, 2013 1:31 pm 
Senior

יש מספיק חוטפים טובים שהם שומרים מחורבנים. בדרך כלל שחקן שחוטף הרבה הוא גם שחקן שמהמר המון בהגנה. זה טוב לסטטיסטיקה, לא בטוח שזה טוב למספר הניצחונות של הקבוצה( מספר המניצחונות של מינסוטה לא היה בשמיים בשנתיים האחרונות). מצד שני היו מספיק שומרים טובים שלא רשמו ממוצעי חטיפות גבוהים, כמו ברוס בוואן או שיין באטייה כי הם התרכזו בלעשות הגנת אחד על אחד נקייה(טוב, אולי לא כל כך נקייה במקרה של בוואן) וטובה.

פארקר הוא שחקן שקשה לעצור גם ברמת NBA. פארקר לא ספר כל כך שומרים טובים ממנו כמו טוני אלן ומייק קונלי, ורוביו לא ממש אמור לעשות עליו יותר מידי רושם. אם רוביו ינסה ללחוץ אותו כמו את הילדים הסרבים פארקר יעבור אותו בלי למצמץ בכלל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ספטמבר 19, 2013 1:44 pm 
Junior

פארקר הוא פארקר, וברמות האלו הוא תלוי רק בעצמו ולא בשומר שמעט יותר טוב משומר אחר. לא במנש, ובטח לא באירופה מצאו מישהו שבאמת גורם לו לשנות את המשחק שלו.

מה שיהיה הרבה יותר משמעותי זה איזה הגנה הוא בא לעשות על הגארדים הספרדים. אני מהמר על הספרדים במצ'אפ הזה. הרבה יותר מדי גארדים יוצרים והגנה רצחנית קבוצתית שהם רוצים (מה שאולי כן ישפיע על פארקר). ההפסדים של ספרד היו במשחקים שהם לא נראו בהם כאילו אכפת להם במיוחד. ראינו בתחילת האליפות ואתמול מה ההבדל כשהם כן רוצים לקרוע.

לדעתי המפתח יהיה כמה דקות נותנים לרודריגז. אם לא תהיה התחשבות מיותרת באגו של רוביו ושל יוי, הוא ינהל את המשחק וינצח אותו.

החתול על קרפלס: "שישלחו אותו בטרייד לנ"צ... יתאחד עם אחיו חסרי הצוואר האחרים טל דן ואלישי כדיר "

בגאצקיס מפסיד למעיין, די ג'יי ולאומי: “התכוננו לכארם משעור. השחקנים שלי הם לא איירון מן".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ספטמבר 19, 2013 2:52 pm 
Senior

שוב, פארקר לא סופר את ההגנה של ספרד. ראינו מה הוא עשה לממפיס לפני כמה חודשים. האיש קולע 59% לשתיים באליפות כרגע. הוא לא באמת סופר את הגארדים הספרדים, והוא ביי פאר השחקן הכי טוב באליפות. חוץ מזה, הגארדים הספרדים ברובם בכושר בינוני. יול לא פוגע(למרות שהוא לא חלק מהותי מהנבחרת). רודי נתן אליפות די גרועה עד עכשיו. לספרד אין שחקן שיסגור משחקים, וזה בלט ברוב המשחקים הצמודים שהם הפסידו. אם גאסול יהיה דומיננטי יכול להיות שזה יעזור לשחקני החוץ להשתחרר, אבל הוא שחקן פוסט אפ פחות טוב מאחיו ויותר קל באופן כללי לסגור שחקן פנים טוב אחד, בטח כשהפורוורד שלידו לא ממש מאיים מבחוץ. לגבי ההגנה מול הגארדים הספרדים, אני מניח שפארקר ישמור על רוביו. אין בעיה לעבור מולו מתחת לחסימה, ובאופן כללי הצרפתים יעדיפו שהוא יזרוק מאשר שגאסול יקבל כדורים בפנים.

נערך לאחרונה על ידי shachaf78 בתאריך ה' ספטמבר 19, 2013 2:58 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ספטמבר 19, 2013 2:56 pm 
Freshman

שחף, אני יודע שחטיפות זה לא המדד היחיד להגנה, ציינתי זאת. רק ציינתי שבתור מי שראה כל משחק NBA שלו העונה, בסך הכל הוא פלוס הגנתי ולא שלילי ב-NBA. אין לי ספק שהוא שחקן הגנה טוב הרבה יותר מרודריגז.

ההגנה של מינסוטה בקו האחורי סבלה בעיקר מכך שלוק רידנאוור שיחק בעמדה מספר 2, והיה חלש מאוד פיזית לעומת כל שחקן אחר בעמדה הזו. שחקנים חגגו עליו מדי לילה.

זה משחק מאוד מעניין וקשה לחיזוי, כי ראינו את ספרד מציגה יכולת שונה מאוד ממשחק למשחק. אני גם מהמר על ספרד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ספטמבר 19, 2013 3:06 pm 
Senior

אגב, מי שמדבר על ההגנה הספרדית, שוכח שלצרפת יש ערימת שחקני NBA ואת הקבוצה אולי הכי אתלטית באליפות. אין להם שום בעיה לעשות חילופים ושפתאום באטום ישמור את רוביו או את קלדרון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ספטמבר 19, 2013 3:42 pm 
Junior

1.הפורוורד ליד גאסול (ויקטור קלאבר) כן מאיים מבחוץ.

2. לפי החמישיות של שתי הקבוצות, ודאי שאין בעיה לצרפת לשים את באטום על רוביו או קלדרון (או סרחיו) מהסיבה הפשוטה שספרד משחקת עם שני הפוינטים, וצרפת משחקת עם שני ווינגרים, באטום וגלאבל, שיכול לקחת את פרננדז ולהשאיר את הפוינטים לבאטום ופארקר.
אבל - אם המאמן הספרדי ייראה שבאטום יוצר לו בעיות ומפריע למנהל המשחק שלו, הוא יוכל לשחק עם פוינט אחד ולהכריח את הצרפתים לשמור עם פארקר, ולהעניש אותם על ההגנה שלו בעמדת הפוינט או בעמדה אחרת בפוסט אם ייתעקשו על באטום על הפוינט.

3. ערימת שחקני הnba של צרפת כוללת כרגע 4 שחקנים, (לספרד,אגב,5) שלושה מהם (למעט באטום) לא ממש קשורים לנושא שבגינו הערימה הוזכרה, אתלטיות בהגנה.
בכלל, הדעה הרווחת הזו חוטאת מעט לאמת. נותנים יותר מדי קרדיט לאתלטיות הצרפתית בזמן שהם פותחים בחמישייה עם דיאו ואג׳ינקה, הגבוה המחליף זה יוהאן פטרו, ופארקר ודה קולו גם הם לא אתלטים גדולים.

4. ״מי שמדבר״ על ההגנה הספרדית ראה את הנבחרת הספרדית משתקת לגמרי נבחרות טובות כמו קרואטיה וסרביה למספרים התקפיים מגוחכים.

5 או 10 זה פשוט מדי. אני בעד שרוני יעשה חישוב של ממוצע כלשהו פר עמדה ונמצא מספר מעניין להכפיל אותו בוא נגיד pi או e. אח"כ כדי להוסיף אלמנט אקראי נבקש ממוק לחשוב על מספר נגיד 36D או 350CC ונראה כבר מה יצא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ספטמבר 19, 2013 4:47 pm 
Senior

צ'ונסי, קלאבר קולע ב-33% מהשלוש. בשליש מהמשחקים הוא גם סיים בלי שלשה בכלל. לא נראה לי שהקליעה שלו מפחידה את הצרפתים יותר מידי.
סרביה היא נבחרת לא רעה, אבל אובראצ'יברית. די נדיר להגיע לשלבים כאלה כשיש לך גארד אחד שאשכרה שם כדור על הרצפה. ספרד פשוט סגרה את קרסטיץ', וזה היה מביך להחריד לראות את הגארדים מנסים בכוח להכניס לו כדור בפנים, כי הם לא ממש יודעים לעשות משהו אחר. פעם היו להם גם קלעים חסרי מצפון, שלא לדבר על פורוורד שעשה בית ספר לשומרים הכי טובים באירופה(בודירוגה).

אגב, מי שחקן ה-NBA החמישי בספרד? יש את גאסול, רוביו, קלדרון וקלאבר. רודי לא ב-NBA.

נערך לאחרונה על ידי shachaf78 בתאריך ה' ספטמבר 19, 2013 5:17 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ספטמבר 19, 2013 5:03 pm 
Junior

זה לא העניין באיזה אחוז הוא קולע.
אתה דיברת על האפשרויות לסגור את גאסול, אני הגבתי ועומד מאחורי זה לחלוטין שאתה לא יכול לעזוב את קלאבר כי הוא כן איום מבחוץ.

5 או 10 זה פשוט מדי. אני בעד שרוני יעשה חישוב של ממוצע כלשהו פר עמדה ונמצא מספר מעניין להכפיל אותו בוא נגיד pi או e. אח"כ כדי להוסיף אלמנט אקראי נבקש ממוק לחשוב על מספר נגיד 36D או 350CC ונראה כבר מה יצא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ספטמבר 19, 2013 5:35 pm 
Junior

shachaf78 כתב:
שוב, פארקר לא סופר את ההגנה של ספרד. ראינו מה הוא עשה לממפיס לפני כמה חודשים. האיש קולע 59% לשתיים באליפות כרגע. הוא לא באמת סופר את הגארדים הספרדים, והוא ביי פאר השחקן הכי טוב באליפות. חוץ מזה, הגארדים הספרדים ברובם בכושר בינוני. יול לא פוגע(למרות שהוא לא חלק מהותי מהנבחרת). רודי נתן אליפות די גרועה עד עכשיו. לספרד אין שחקן שיסגור משחקים, וזה בלט ברוב המשחקים הצמודים שהם הפסידו. אם גאסול יהיה דומיננטי יכול להיות שזה יעזור לשחקני החוץ להשתחרר, אבל הוא שחקן פוסט אפ פחות טוב מאחיו ויותר קל באופן כללי לסגור שחקן פנים טוב אחד, בטח כשהפורוורד שלידו לא ממש מאיים מבחוץ. לגבי ההגנה מול הגארדים הספרדים, אני מניח שפארקר ישמור על רוביו. אין בעיה לעבור מולו מתחת לחסימה, ובאופן כללי הצרפתים יעדיפו שהוא יזרוק מאשר שגאסול יקבל כדורים בפנים.

זה היה מענה להודעה שלי?
- לגבי האיכות של פארקר, אמרתי כבר שאחד-על-אחד אין בעולם שומר ראוי עבורו. לגבי ההגנה שלו, "פארקר ישמור על רוביו" לא מתאר מצב שבו רודריגז+יוי/קלדרון+יוי/קלדרון+רודריגז על המגרש, ואלו קונסטלציות שמאוד מאיימות משלוש ומאוד תדירות באליפות הזו. גם רוביו הוכיח שהוא קולע כמעט בחצי מהפעמים שהוא כן זורק באליפות הזו.

- פורוורד שלא מאיים מבחוץ, מאוד קשה להגיד. קלאוור, מומברו, , וגם אגילר וגבריאל (שלא מקבלים הרבה דקות) הם שחקנים שללא ספק מאיימים מבחוץ. אפילו אם אין להם נתוני קליעה טובים באליפות הזו, הם לא שחקנים שאתה עוזב בלב שקט ועושה דאבל אפ מהם. יש להם את האיום, מבחינת ההגנה.

- "רודי נותן אליפות די גרועה עד עכשיו". על מה אתה מדבר?! הוא קולע בחמישים אחוז מהשתיים, 45 אחוז מהשלוש, מהווה ספק הנקודות השני בקבוצה אחרי הסנטר הטוב בטורניר, חוטף, שומר מטביע. מה הוא אפילו נמצא ביחס איבודים אסיסטים של 1.9 אס' ל 1.1 איב', פלוס 1.1 חט' למשחק! אלו אולי הנתונים הכי אחראיים וסולידים אי פעם של רודי בקריירה.

החתול על קרפלס: "שישלחו אותו בטרייד לנ"צ... יתאחד עם אחיו חסרי הצוואר האחרים טל דן ואלישי כדיר "

בגאצקיס מפסיד למעיין, די ג'יי ולאומי: “התכוננו לכארם משעור. השחקנים שלי הם לא איירון מן".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ספטמבר 19, 2013 6:22 pm 
Hall of Famer

פארקר, אחד השחקנים המהירים בעולם, הוא לא אתלט גדול??

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ספטמבר 19, 2013 6:28 pm 
Junior

פארקר לא אתלט גדול במובן שהאספקט האתלטי היחיד בו הוא "גדול" זה המהירות, והאספקט הזה לא מתבטא בנושא עליו דוסקס - האפשרויות שה"אתלטיות" הצרפתית מספקות להגנה.

בלי קשר, "אחד ה-XYZ בעולם" מזכיר לי את נושא מקגריידי.
הוא אחד המהירים בעולם אם אתה מרחיב את ההגדרה לאן שבא לך.
אם אתה שומר על ההגדרה של "אחד מ" לטופ חמש, אז הוא לא יהיה שם. גם לא ב-10 סביר להניח.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ספטמבר 19, 2013 7:21 pm 
Hall of Famer

מהירות היא בוודאי גם אלמנט הגנתי. ובלי קשר, פארקר הוא שומר לא רע בכלל

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ספטמבר 19, 2013 7:31 pm 
Sophomore

בנתיים קרואטיה מנשנשת לה בכיף את אוקריאנה ב20 הפרש

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ספטמבר 19, 2013 8:14 pm 
Sophomore

מיצ'יץ'(ככה?) הסרבי נראה מאוד מבטיח.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ספטמבר 19, 2013 8:44 pm 
Junior

נורטון כתב:
מהירות היא בוודאי גם אלמנט הגנתי. ובלי קשר, פארקר הוא שומר לא רע בכלל

מהירות פרופר זה כנראה האלמנט ההגנתי הכי פחות חשוב מבחינת הכלים האתלטיים.
בלי קשר, אצל פארקר היא לא באה לידי ביטוי יותר מדי, והדעה הרווחת היא שהוא כן שומר רע בכלל.
אולי לא רע כמו קלדרון, אבל פארקר שומר אישי חלש.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ספטמבר 19, 2013 8:51 pm 
Hall of Famer

כמה אלמנטים אתלטיים כבר יש? מהירות וקפיצה (הוריזונטלי וורטיקלי).מהירות חשובה לא פחות מהן, אם כי האלמנטים החשובים באמת להגנה הם בכלל לא אתלטיים. אלא כוח ויסודות, עבודת רגליים וכו׳
פארקר הוא לא פול או פייטון אבל הוא לא חור הגנתי. שומר שכזה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ספטמבר 19, 2013 9:22 pm 
Hall of Famer

שחף, רודי הוא הקלע השני בטיבו בספרד עם 11.9 נק' וקולע באחוזים טובים, בטח עבורו. הוא עושה את זה ב-23 דקות בלבד. אליפות לא רעה בכלל.

לגבי ההגנה של ספרד - לספרדים היו כמה הופעות באמת חונקות. כמעט כל נבחרת ששיחקה מול ספרד ירדה משמעותית בממוצעים שלה. קרואטיה קלעה 40 נק' במשחק הפתיחה וההפסד היחידי שלה עד כה באליפות. בשאר המשחקים הקרואטים קולעים ב-79.6 נק' למשחק. מול הצ'כים הם שוב נתנו תצוגה הגנתית שכמעט לא רואים ברמות הללו כשעצרו אותם על 39 נק' (69.25 בממוצע במשחקים האחרים). פולין הצליחה להגיע ל-53 נק' (69 נק' בשאר משחקי הטורניר). הגיאורגים הסתפקו ב-59 נק' (76.75 נק'). הפינים קלעו 56 נק' (73.3 נק') ואילו הסרבים במשחק רבע הגמר ניפקו 60 נק' (74.8 נק').
ההגנה הספרדית יכולה להיות מפחידה מאד.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ספטמבר 19, 2013 9:28 pm 
Senior

ההגנה הספרדית טובה, לא מפקפק בזה. רק ציינתי פה מה פארקר עשה מול מייק קונלי וטוני אלן. אם אני לא טועה במשחק 4 הוא הוריד להם 37 נקודות על הראש. ככה שאותו מאוד קשה לי להאמין שהספרדים יעצרו. גם לבאטום יש סקיל סט של שחקן NBA, אבל הוא לא מציג אותו בצורה קונסיסטית לאורך 40 דקות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ספטמבר 19, 2013 10:23 pm 
Junior

חצי גמר ראשון לקרואטים לראשונה מאז 1995 והנבחרת המצויינת של קוקוץ' וראדג'ה...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ספטמבר 19, 2013 11:38 pm 
מנהל פורום

אז רבע הגמר הולך להגמר בדיוק כמו על הנייר, 4 משחקים בלי אף הפתעה זה גם סוג של הפתעה
בואו נדבר על הנופלים
סרביה - עמדה בציפיות המיקום + בניה של צעירים. לא כישלון ולא הצלחה
סלובניה - אכזבה קטנה, לא ייערפו ראשים אבל תחושה שהצרפתים לא באליפות גדולה ואפשר היה לעבור אותם
אוקראינה - מעבר לציפיות, הצלחה גדולה
איטליה - למרות האכזבה מהמשחק האחרון, זה טורניר מוצלח שלהם

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ספטמבר 19, 2013 11:52 pm 
Junior

ובפעם הקודמת שהקרואטים הגיעו לחצי הם הפסידו לליטאים...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 278 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 12  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: asaf16 ו 3 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: