סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ד' נובמבר 27, 2024 3:31 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 79 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2, 3, 4  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: הרב עובדיה ז"ל
הודעהפורסם: ב' אוקטובר 07, 2013 5:42 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
בדרך כלל, סלניוז הוא האתר הראשון שאני פותח בבוקר והוא מעדכן אותי בדברים החדשים. הפעם הייתי צריך להגיע עד ל YNET, בשביל לגלות את החדשה המרעישה.

פרובוקטור, ובאופן כללי אני די בטוח שחרא בן אדם. מצד שני, גם אדם מבריק למדי, שבמידה מסוימת (יחד עם אריה דרעי) בנה לא רק מפלגה אלא גם זהות של ממש למאות אלפים. אז כן - כל מה שעשה, אני די בטוח שלעצמו עשה, ועדיין - זה חתיכת הישג חיים מרשים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: הרב עובדיה ז"ל
הודעהפורסם: ב' אוקטובר 07, 2013 5:57 pm 
Hall of Famer

דוקא נראה לי אדם טוב לב, שידענותו הרחבה התיר מקרים קשים מאוד שאף אחד לא העז.
אכן הישגו הגדול הוא שהיווה דמות לדוגמא למאות אלפים.בתוך הקשיים של עדות המזרח , ודאי וודאי בחברה החרדית, קם גאון לא מתנצל וחסר רגשי נחיתות.
היחיד שעשה זאת מאז היה כחלון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 07, 2013 6:08 pm 
Junior

בתור חילוני מוחלט שלא מבין דבר וחצי דבר בפסיקותיו (שהרושם שהתקבל מתגובות אנשים שהן גאוניות, באמת), ההתרשמות היחידה שלי ממנו היא דרך התבטאויותיו בתקשורת, ושם אני יותר עם נורטון מאשר עם אבימאל לגבי אופיו של האדם.

ציטוטים נגד רופאים, חילוניים, הומואים, נשים, יוסי שריד ועוד רבים וטובים יוצרים תחושה שאולי הוא היה מבריק בתחומו, אבל די צר אופקים בתחומים אחרים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 07, 2013 6:57 pm 
Hall of Famer

לב טוב או רע, תגידו אתם:
מתוך פורום הפדלחושיות
ציטוט:
הרב עובדיה שלי

חברות, אני רוצה לספר לכן על פגישתי האחת והיחידה עם הרב עובדיה יוסף.
כשהייתי בת 19 משפחתי עברה משבר קשה מאוד מאוד שבעקבותיו אימי דרשה שנעבור דירה.
אלא שבמשפחה שלי "לעבור דירה" היה אירוע לא פשוט בכלל - מיום שהורי נישאו גרנו במושב ליד סבי וסבתי מצד אבי, והוריי היו "בנים ממשיכים" במשק.
בנוסף, במשפחתנו המרוקאית השורשית, יש לאבי, כבן בכור וכבבת עינו של סבי, את הזכות והחובה להיות "צמוד" להוריו ולטפל בהם במסירות אין קץ (כפי שהוא עושה עד היום) ובכלל זה - לגור לידם.
בכל מצב רגיל הכף הייתה מוכרעת באופן מיידי לצידו של סבי שיחיה, אבל במקרה הזה המשבר היה כל כך גדול (דיני נפשות כפשוטו), שעמדתה של אימי קיבלה משקל אמיתי.
וכך, לאחר דיונים ארוכים, הוחלט שבמשבר גדול צריך שופט גדול והדמות שנבחרה, כגדולה מספיק על מנת להכריע, הייתה הרב עובדיה יוסף. נקבעה פגישה ופמליה שלימה נסעה אל הרב עובדיה - סבי שיחיה, אבי, רב חשוב ממשפחת אבוחצירא המעטירה, רב ספרדי חשוב נוסף ו... אני. ולמה אני? כי אימי העדינה והשקטה לא הייתה מסוגלת אפילו לחשוב על כך שהיא תצטרך לעמוד קבל חדר מלא גברים מזוקנים ונשואי פנים ולייצג את עמדתה, אז היא שלחה אותי.

נכנסה הפמליה כולה לחדרו של הרב עובדיה שישב מאחורי מכתבה כבדה ועליה ערימות של ספרים. סבי האהוב, איש נשוא פנים ובעל גינונים של מוכתר, פרש את הסיפור וסיכם ש"עכשיו הכל בסדר, חזרנו לשגרה ואין כל סיבה שיעברו דירה". הרבנים נשואי הפנים תמכו בעמדתו וסיכמו - נשארים במקומם. אבי ישב ושתק ולא העיז לדבר. הדוברים יצרו אווירה של "הכל טוב, עסקים כרגיל".

עמדתי שם לבדי. ידעתי שעלי לדבר עכשיו או לשתוק לעולם. אמרתי "אבל הרב, זה לא ככה". סיפרתי על הפחד הנורא. על אימי שהתעלפה, על משפחה של 7 נפשות שישנה בחדר אחד מפחד בלילות, על אחי בן ה - 11 שצריך ליווי כשהוא הולך לשירותים כי הוא פוחד ללכת לבד, על החשש לצאת מהבית, על החשש להישאר בבית. דיברתי ובכיתי, דיברתי ובכיתי. הרב עובדיה קרא לי אליו אל מעבר למכתבה. הוא משך הדום ואמר לי לשבת לידו, בצד שלו של המכתבה. כל הגברים המזוקנים ונשואי הפנים היו בצד אחד והרב עובדיה ואני היינו בצד השני. הוא הרגיע אותי ואמר "יהיה בסדר, יהיה בסדר. עכשיו תספרי לי הכל." סיפרתי וסיפרתי. כשסיימתי, הוא הסתובב אליהם ופסק - "עוברים דירה!" אבא שלי אמר: "אבל הרב, מה יהיה עם אבא שלי? נפשו קשורה בנפשי..." והרב עובדיה אמר: "קודם תדאג למשפחה שלך ואחר כך להורים שלך".

ההכרעה הייתה נחרצת. ואז הרב ממשפחת אבוחצירא קרא ואמר: "הרב! היא לומדת משפטים!" (כלומר אני... ואולי תוכיח אותה על כך כי בנות ישראל כשרות לא לומדות משפטים, ואולי היא לא כל כך תמימה כמו שהיא נראית... ניסיון אדיר להטות את ההחלטה ולהשחיר פנים של ילדה בת 19 בארבע מילים קצרות...).....

שתיקה.....

אני עדיין ישבתי לצידו. ואז הרב עובדיה הסתובב אלי ואמר: "שיהיה לך בהצלחה. רק תמיד תזכרי של מי החוקים האמיתיים."

יצאנו מחדרו. יצאתי לא כמו שנכנסתי. יצאתי עם תמיכה אדירה לדרך בה בחרתי. יצאתי עם חיזוק לאורח חיי כאישה דתית שרוצה מקצוע וקריירה. שרוצה שיהיה לה קול בעולם של גברים מזוקנים ונשואי פנים. עם תמיכה מגדול הדור שבעצם אמר לגברים המזוקנים - אל תפקפקו בתום ליבה, ביושרה ובכנות כוונותיה, גם אם היא בוחרת בבחירות שאינן מקובלות עליכם, שאינן על דעתכם, ובלבד שבליבך, שבדרכך זו, על כל פיתוליה וקשייה, תהיי נאמנה לאמת, לתורה, לריבונו של עולם.

ומאז אני אוהבת אותו כל כך. אבי, אבי, רכב ישראל ופרשיו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 07, 2013 7:03 pm 
Hall of Famer

סיפור יפה. אבל זה לא סותר.

אני לא יודע איך הוא היה בחדרי חדרים, והאמת היא שחלק גדול מהפסיקות שלו ככל שידוע לי, מוציאות אותו "מענטש" לא קטן.
אבל זה לא סותר את העובדה שהוא כן אמר ועשה דברים שפגעו בחלקים נרחבים מהעם. במילים אחרות - המיקרו שלו אולי (ואני מוכל להודות שכנראה) היה בסדר, אבל המאקרו פחות.

בכלל, אין ספק שהוא דמות מורכבת. מצד אחד, גאון עצום (אפילו אשכנזים ליטבאקעס טוענים כך, למרות שהם אומרים שהוא רק "חמור נושא ספרים". גזענים מסריחים) עם פסיקות נאורות ומודרניות יחסית. והאיש שבנה כאמור במו ידיו (ואלו של דרעי) חתיכת אימפריה, שכן - גם עשתה המון טוב לחלקים נרחבים מעם ישראל. (ובמידה מסוימת גם קצת רע).
אבל ההתבטאויות שלו, פעם אחר פעם, אמרו שחוץ מהכל, הוא גם היה פרובוקטור, ודי שחצן.

אז דמות מורכבת. לא חושב שדמות רעה בהכרח, אבל בהחלט מורכבת ומאד מעניינת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 07, 2013 7:06 pm 
Sophomore

הבלחה לרגע לכמה הערות:
1. נורטון- אתה צריך לא פחות מלהתבייש שכך (בעיקר בהודעה הראשונה) אתה מדבר על אדם שעוד לא נקבר. בלי קשר למי זה ומה הוא עשה.
2. קל וחומר כשמדובר באדם שמותו מביא ליגון עמוק ולמשבר תהומי בקרב ציבור עצום ומגוון במדינת ישראל.
3. קל וחומר בן בנו של קל וחומר כשמדובר באדם שעל אף התבטאויות קשות למיניהן עשה טוב לסוגיו לכל כך הרבה אנשים (ודי אם נזכיר את עגונות יום כיפור ועולי אתיופיה והגענו למאות אלפים).

אז מה אם אתה בז/שונא/מתעב או מגחך על השקפותיו. המינימום האנושי הוא לחכות שהקבר ייסגר ואז לבקר השקפות.
כל אותם 'מברכי שפטרנו' (וכן, צמד המילים הזה נכתב בפירוש על ידי אי אלו 'נאורים רודפי חופש') אינם שונים כהוא זה מאותם אלו שרקדו ושמחו כשרבין נרצח.

זהו, יצאתי ידי חובה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 07, 2013 7:49 pm 
Freshman

מכבי רעננה זל כתב:
הבלחה לרגע לכמה הערות:
1. נורטון- אתה צריך לא פחות מלהתבייש שכך (בעיקר בהודעה הראשונה) אתה מדבר על אדם שעוד לא נקבר. בלי קשר למי זה ומה הוא עשה.
2. קל וחומר כשמדובר באדם שמותו מביא ליגון עמוק ולמשבר תהומי בקרב ציבור עצום ומגוון במדינת ישראל.
3. קל וחומר בן בנו של קל וחומר כשמדובר באדם שעל אף התבטאויות קשות למיניהן עשה טוב לסוגיו לכל כך הרבה אנשים (ודי אם נזכיר את עגונות יום כיפור ועולי אתיופיה והגענו למאות אלפים).

אז מה אם אתה בז/שונא/מתעב או מגחך על השקפותיו. המינימום האנושי הוא לחכות שהקבר ייסגר ואז לבקר השקפות.
כל אותם 'מברכי שפטרנו' (וכן, צמד המילים הזה נכתב בפירוש על ידי אי אלו 'נאורים רודפי חופש') אינם שונים כהוא זה מאותם אלו שרקדו ושמחו כשרבין נרצח.

זהו, יצאתי ידי חובה.

למה נורטון צריך לחכות שאדם יקבר כדי לומר משהו שהוא חושב עליו? מה זה בדיוק משנה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 07, 2013 7:51 pm 
Hall of Famer

יאללה יאללה. יצאת ידי חובתך. מבסוט? זה פורום עוף טופיק שההגדרה דנים בו בעניינים שעל הפרק. אם לא בא לך סבבה, אבל עדיף שתדון עניינית. מה גם שהייתי אמביוולנטי למדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 07, 2013 8:04 pm 
Sophomore

גאלש- התשובה נעה איפשהוא בין רגישות בסיסית להגיון בריא כשבדרך עוברים בטאקט.
נורטון- מי שלא מתייחס בענייניות זה אתה. מלבד ה'יצאתי ידי חובה' שמבחינתי הוא ענייני מאוד אבל אני יכול להבין למה בעיניך הוא לא ענייני, לא היה שום דבר לא ענייני במה שכתבתי.

לרגע לא כתבתי בשום מקום בהודעה שלי לא לדון במשהו. תסלח לי שאני חושב שלכתוב על מישהו ש'ראה ערך נקודות 1-3 בהודעה הקודמת': 'פרובוקטור, ובאופן כללי אני די בטוח שחרא בן אדם' זאת הודעה מבישה. גם אם באה אחריה אמביוולנטיות.

אני רק מדמיין את התגובות האפשריות להודעה כמו:
'שחצן דפוק. הביא לנו את אוסלו, מה גם שאני די בטוח שהוא אגו-מניאק. מצד שני הוא גם בנה לנו את הכור בדימונה', אם תיכתב 4 שעות אחרי שפרס יבדלח"א ייפטר מן העולם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 07, 2013 9:44 pm 
Hall of Famer

אין לי שום בעיה להגיד את זה על פרס. מה שנכון נכון. אבל זה נכון גם לגבי הרב עובדיה. אדם דגול אך בעייתי, בלשון המעטה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 07, 2013 9:59 pm 
Hall of Famer

מעניין שמכל האישים הוא זה שזכה ללוויה הגדולה בתולדות המדינה (אפשר גם לומר בתולדות העם)
יותר מרבין, יותר מהרב שך יותר מהרבי מליובביץ יותר מהרב אוירבעך.
דוקא הוא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 07, 2013 10:01 pm 
Hall of Famer

הרבי מלובביץ נקבר בארץ?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 07, 2013 10:06 pm 
Hall of Famer

לא.
הכנסתי גם אותו לרשימה, ניסיתי לחשוב על הטופ של האישים היהודים החשובים ב100 שנה האחרונות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 07, 2013 10:08 pm 
Hall of Famer

בכל מקרה זה נתון לא מפתיע בכלל

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 07, 2013 11:14 pm 
Hall of Famer

עד השנים האחרונות אני חושב שהיחס שלי אליו היה דומה ליחס של רוב החילונים כלפיו.
בשנים האחרונות עשיתי יותר את הניתוק בין האישיות הפוליטית שלו לבין ההשפעה, החשיבות והמשמעות שלו במדינה שלנו.

אין לי ראש למילים ארוכות וביבלברוקס מן מילה ארוכה שכזאת

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 08, 2013 12:23 am 
Junior

אבימאל כתב:
מעניין שמכל האישים הוא זה שזכה ללוויה הגדולה בתולדות המדינה (אפשר גם לומר בתולדות העם)
יותר מרבין, יותר מהרב שך יותר מהרבי מליובביץ יותר מהרב אוירבעך.
דוקא הוא.

לרב שך היתה לויה ביום שישי, מה שגרם להרבה אנשים מחוץ לבני ברק לא להגיע. לוץ מזה הציבור החרדי היה הרבה יותר קטן מהיום.

אבל אין ספק שהרב עובדיה, גם בעיני האשכנזים היה נחשב לאדם גדול וחשוב, כל הרבנים מכל העדות ללא יוצא מין הכלל קראו לעצור את הכל וליסוע לירושלים (וזה לא דבר של מה בכך לעצור לימודים בכל הישיבות האשכנזיות והחסידיות).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 08, 2013 7:46 am 
Hall of Famer

מכבי רעננה זל כתב:
קל וחומר כשמדובר באדם שמותו מביא ליגון עמוק ולמשבר תהומי בקרב ציבור עצום ומגוון במדינת ישראל.

זה קטע שאני לא כל כך מבין. הבנאדם היה בן 93, נפטר בשיבה טובה ובבריאות טובה. מה חשבו, שיחיה לנצח? יגון זה יגון (למרות ששוב, הלוואי שכולנו נמות כמו שהוא מת), אבל "משבר תהומי" זה לא קצת מוגזם? ואם זה לא מוגזם, אזי נשאלת השאלה כיצד זה שבכל השנים שחלפו לא קם אדם שלכל הפחות יכול להחשב יורש שראוי להשמע לו?

שני דברים שיש לי להוסיף:

1. היבבות של אריה דרעי כמעט מוציאות ממני צחוק סדיסטי, לצד התשוקה הטבעית שמתעוררת בי בכל פעם שאני שומע או רואה אותו: לבעוט לו בביצים.

2. הסיקור, לפחות בידיעות אחרונות, היה הרבה יותר מכובד כלפי הרב ממה שחשבתי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 08, 2013 7:56 am 
Hall of Famer

לרב עובדיה לא קם יורש,כפי שהוא עצמו לא ירש אף אחד.
הוא לא ישב על תקן, שהתפנה,הוא עשה את התפקיד.
אני חושב שזה דבר מאוד יפה ביהדות, שכל ילד משכונת עוני יכול להגיע באמצעות כישורים אינטלקטואלים והתמדה למעמד ענק שבענקים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 08, 2013 7:57 am 
Hall of Famer

נו, זה בדיוק מה שאומרים גם על החלום האמריקאי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 08, 2013 9:11 am 
Hall of Famer

אבימאל כתב:
לרב עובדיה לא קם יורש,כפי שהוא עצמו לא ירש אף אחד.
הוא לא ישב על תקן, שהתפנה,הוא עשה את התפקיד.
אני חושב שזה דבר מאוד יפה ביהדות, שכל ילד משכונת עוני יכול להגיע באמצעות כישורים אינטלקטואלים והתמדה למעמד ענק שבענקים.

אני לא מדבר על יורש מבחינת תקנים, אני מדבר על אדם או כמה אנשים שהציבור מסכים שהם גדולי הדור ושהם ממשיכים להנהיג הלאה מבחינה רוחנית. פשוט נראה לי תמוה כל ה"שבר ענק" כשמדובר בבן 93. לא היה זמן להתכונן?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 08, 2013 9:26 am 
Sophomore

נורטון- תהיה בריא.
נדב- לא התכוונתי משבר מבחינה רוחנית אלא מבחינה רגשית. זאת אומרת, ברור לי שיש כאלו שפטירת הרב עובדיה היא גם משבר רוחני מבחינתם ואז השאלות שלך הן בהחלט במקומן. התכוונתי למשבר שדומה למשבר שעשוי להתרחש עם פטירתו של אדם קרוב מאוד. טוב, אולי משבר זאת לא המילה הכי מדויקת- נישאר ביגון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 08, 2013 9:28 am 
Hall of Famer

נדב.אין מה "להתכונן".
אין אדם בליגה שלו שהציבור מסכים שהוא גדול הדור.
כשיהיה, נדע.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 08, 2013 12:36 pm 
Junior

שחר אילן מביא תמצות מקיף על פועלו של עובדיה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 08, 2013 5:39 pm 
Hall of Famer

אגב, זה רק אני או שיש משהו פישי בזה שהרב נפטר בדיוק אחרי שדרכי השלים את ההשתלטות על המפלגה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 08, 2013 6:21 pm 
Junior

נורטון כתב:
אגב, זה רק אני או שיש משהו פישי בזה שהרב נפטר בדיוק אחרי שדרכי השלים את ההשתלטות על המפלגה

ספויילר לשובר שורות:

שיבדקו אם הרב שותה עם סטיביה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 79 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2, 3, 4  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: קרטמן ו 5 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה