סיכום שלי לדראפט של שאר הקבוצות :
עודד - נכנס לדראפט עם שלישיית גארדים אדירה של סטפ-רוז-רונדו, ושלישיית גבוהים אימתנית עם דוויט-ג'וש-הורפורד.
לקבוצה כזאת, להמשך הדראפט (שכך יש להסתכל על זה, שכן בכניסה לדראפט אתה בעצם ממשיך את הבחירות הראשוניות שלך, ומכאן צריך לתת את הדעת לקטגוריות שטרם קיבלו מענה), הייתי שם כמטרה ראשונה את הרוקי הבכיר ברשימה שלי (שכן הוא מיועד להיות סגור במשבצות הצעירים לשנתיים), או לחילופין את הצעיר שאני רואה בו כפוטנציאל הגדול ביותר. אח"כ הייתי מסמן את השלשיונר הבכיר בדראפט ואחד הבכירים בליגה- ריאן אנדרסון, כי יש לי רק שחקן אחד שקולע שלשות (סטפ), ומכאן לא בדיוק היה משנה לי מה הולך לנחות עליי. אחד מכל דבר, לא משנה מי. עוד רכז אחד נחמד כדי להשלים רביעייה אחורית, עוד גבוה אחד כדי להשלים רביעיית גבוהים, שלשיונר אחד נוסף, הטוב ביותר שאפשר להשיג במחיר נמוך, וזהו, מה שבא ברוך הבא, כי באמת שיש לקבוצה הזאת הכל-מהכל כבר עם הקיפרים שלה (למעט שלשות כאמור), ואתה יודע בדיוק מי זאת הקבוצה הזאת - האחרונה בעונשין, אחת האחרונות באיבודים, ומאוד-מאוד חזקה בשאר הקטגוריות.
מה עודד לקח בפועל ? כרוקי הוא הלך על מק"ו. בחירה מצויינת לטעמי, גם לעונה הזאת וגם לעתיד. שחקן שמאוד מתאים למערכת של הקורבס.. משתלב מצויין בקבוצה שמחביאה את החסרונות הצפויים שלו - איבודים (איתו ובלעדיו תהיה בתחתית כשיש לך את רונדו-רוז-סטפ-ג'וש-דוויט, כולם מאבדים מעל הממוצע לעמדה שלהם), אחוזי שדה (כשיש לך את דוויט, אתה תמיד יכול לרמות קצת עם שחקנים אחרים בקטגוריה הזאת).
קלדרון הגיע על תקן הרכז הרביעי. אוואנס הגיע על תקן הווינג הנוסף, הבעיה שלי עם הבחירה בו זה שהוא לא עונה על צרכים של הקבוצה, והאטרקטיביות שלו נובעת בעיקר מהאקסטרא שהוא נותן בריבאונד ואסיסטים, קטגוריות שזה בבחינת עוד מהקיים בקבוצה זו.
תאד' יאנג בחירה מצויינת. ה-1 ו-1 שלו בחטיפות וחסימות יכול להיות שווה עוד נקודה-שתיים לעודד בכל אחת משתי הקטגוריות, וה-8 ריבאונד שלו יכולים להיות ההבדל בין מקום ראשון לשני בקטגוריית הריבאונדים. על זה, הוא גם הגיע בתמורה לסכום נמוך מאוד יחסית. אם ג'ף גרין הלך חמש מקומות לפניו ב-48$, אין סיבה שיאנג יעלה 17$ פחות. מדובר בשני שחקנים בסיטואציה דומה מאוד כרגע - אחד משני השחקנים הטובים ביותר בקבוצה חלשה שתתקשה מאוד ביצירת נקודות. היתרון של גרין בשלשות ונקודות מתקזז לטעמי עם היתרון של יאנג בחסימות וחטיפות, היתרון של גרין באחוזי העונשין מתקזז עם היתרון שאמור להיות ליאנג באחוזי השדה, וכך נשאר היתרון ליאנג, הזול יותר, בזכות הריבאונד. אני, אישית, הייתי מתלבט מאוד בין השניים בדראפט סנייק אם הייתי על השעון וצריך לבחור בין השניים. אז לא רואה סיבה שגרין יעלה משמעותית יותר מיאנג, וזה לא רק בגלל שאני חושב שגרין הלך ביותר מדי כסף (ואני חושב, הוא לא שחקן פנטזי טוב).
פירס שהגיע לקראת הסוף גם כן בחירה טובה לקבוצה הזאת. בערך. שלשיונר שיכול לקבל הרבה צ'אקות חופשיות בעונה הקרובה כשלראשונה בקריירה ההגנה לא תתמקד בו.
את שלושת הגבוהים שהקורבס הביאו בדראפט הזה אני ממש לא אוהב. ביינום כנראה לא ישחק יותר מדי משחקים או דקות כדי להביא תוצרת משמעותית, גארנט לא אמור לשחק יותר מ-26 דקות בערך לערב, וגם לא ישחק לפחות ב-15 משחקים במהלך העונה, כל הבק-טו-בקס, וזה לפני שאנחנו מדברים על הפציעה של ה-10 משחקים +- שסביר להניח שתהיה לו. שני אלה מילא, הלכו בדולר, וכנראה בגלל ניתוק במערכת. את הרכישה של בוגוט אני בכלל לא מבין האמת. למה לשלם מחיר של שחקן רציני בדראפט הזה, על שחקן שלא מצליח להישאר בריא כבר חמש שנים ? זה שחקן שהיה צריך להיות ברמת המחיר של ואראז'או, לא פי 3 ממנו. לא רואה שום הבדל בין השניים מבחינת המידה שצריך לבחון אותם בקיץ הנוכחי.
השורה תחתונה -
לדעתי, הגבוהים האלה הם הסיבה לבעיה גדולה מאוד שנוצרה בקבוצה הזאת, וזה אחוזי השדה. לשם עוד רגע. בינתיים - החוסר בשלשות לא טופל בדראפט הזה, וזה אישיו רציני יותר ממה שניתן לחשוב. משום שלדעתי, בליגה של 9 קטגוריות, מאוד קשה+ להיות בצמרת כשאתה מתחיל מלמטה בשתי קטגוריות (איבודים ועונשין). מאוד-מאוד קשה, אבל לא בלתי אפשרי. צריך להיות חזק מאוד בשאר הקטגוריות. הבעיה מתחילה כשאתה חלש בקטגוריה נוספת, וכרגע הקורבס חלשים מאוד בקטגוריה הזאת. זה נושא שיהיה חייב להיות מטופל באמצעות טרייד ו/או ווייבר במהלך העונה. האופציה הכי טובה להשגת שלשות באמצעות טרייד אמור להיות פוינט גארד, כי בנוסף לשלישייה המקורית, ומק"ו הרוקי, התווספו לקלחת גם קלדרון, טייריק (שתי הבחירות הראשונות של עודד) ובהמשך גם פול פירס. אסיסטים יש למכביר בסגל הזה, יותר מדי לטעמי, אפילו בהתחשב בכך שרונדו יחמיץ תקופה מסויימת.
עכשיו לנושא האחוזים. לטעמי, הוזנח יתר על המידה הנושא. נכון, בקבוצה עם דוויט האוורד קל להתעלם מזה, אבל כאן הייתה התעלמות גדולה מדי, וכאמור, לקבוצה הזאת, שגם כך מתחילה בנחיתות עצומה בקטגוריות האיבודים והעונשין, פשוט אסור להזניח קטגוריה נוספת, צריך להיות ניסיון להיות כמה שיותר חזק בכל אחת משאר הקטגוריות אם רוצים להיאבק על האליפות.
בקבוצה, כרגע, יש לטעמי רק שני שחקנים שיהוו השפעה חיובית על קטגוריית אחוזי השדה, ואלה דוויט הווארד ואל הורפורד כמובן. זאת בזמן שיש בקבוצה סוללת שחקנים שצפויים להיות השפעה שלילית על הקטגוריה, מי יותר ומי פחות - סטפ ( 45% בעונה שעברה), רוז (44 ו-43 % בשתי העונות האחרונות, לפני הפציעה), ג'וש (46% בעונה שעברה, אבל אמור להתרחק מהסל העונה), וויטרס (41%), פירס, מאוד (44 ו-43 % בשתי העונות האחרונות), טייריק (45% בקריירה ), וכל השחקנים האלה זורקים המון, וזה לפני שדיברנו על מייקל-קרטר והצפי שהוא יהיה נוראי בקטגוריה הזאת, ולפני שלקחנו בחשבון שחייבים להתווסף שלשיונרים, שלרוב מביאים אחוזי שדה נמוכים.
אז את קטגוריית השלשות אפשר לסדר בלי יותר מדי בעיות, ועם הבעיה הקלה מאוד שאני רואה בנקודות גם יהיה אפשר להסתדר, אבל את אחוזי השדה יהיה מאוד קשה לסדר לטעמי. צריכים להיות שינויים די רציניים בסגל על מנת שהקטגוריה הזאת תהיה יותר מבינונית במקרה הטוב, ובראש השינויים צריכים להגיע שני שחקנים עם השפעה טובה+ על הקטגוריה.
סורי, אבל אני ממש לא אוהב את הדראפט של עודד ואת הקבוצה שיצאה בסיום הדראפט. לא רק שלא טופל בדראפט הזה החוסר העיקרי של הקבוצה - שלשות (רק שחקן אחד עם פוטנציאל גבוה לקטגוריה מהדראפט- פירס, ורק שחקן אחד נוסף בקבוצה - סטפ), גם לא הגיע אף שחקן לטעמי שיכול להוות טרייד צ'יפ רציני (כי את יאנג הקבוצה הזאת צריכה לדעתי, וביינום יהיה פצוע מכדי להיות צ'יפ, וטייריק לא אהוב כאן ולא צפוי לדעתי להיות חזק מדי), גם לא הגיעו מספר שחקנים שלדעתי הקבוצה של דוויט האוורד הייתה חייבת להילחם עליהם, בגלל שהם הופכים לשווים הרבה יותר לצידו, כשמוחקים להם גם כך את ההשפעה הרעה בעונשין (מגי מספר1), וגם, נוצרה בעיה חדשה בדמות אחוזי השדה. אם קבוצה יוצאת מדראפט כשהיא מסומנת לתחתית בשתי קטגוריות, וחייבת טיפול יסודי בשתי קטגוריות נוספות, זה אומר לדעתי שהעבודה בדראפט לא הייתה טובה. אני חושב שהסיבה העיקרית לכך זה חוסר הזמן שהיה לעודד להתכונן לדראפט הזה..
דייס - נכנס לדראפט עם בסיס קבוצתי מאוזן מאוד, דרון-מונטה-דוראנט-גיי-מונרו-היברט. יש אסיסטיונר בכיר (דרון), יש חוטף בכיר (מונטה), יש ספק נקודות בכיר (דוראנט), יש חוסם בכיר (היברט), יש אחוזיונר בכיר (דוראנט, לשתי הקטגוריות).
מה אני הייתי עושה בדראפט עם קבוצה כזאת? ממשיך בקו המאוזן, ומביא עוד קצת מכל דבר, עם דגש על הריבאונדים, החיסרון העיקרי של שחקני הקיפרים של הקבוצה. בנוסף, הייתי שם לב גדול לאחוזי השדה, כי עם דרון-מונטה-גיי, כשמונרו והיברט (עדיין לא עבר 50% בקריירה) גם לא צפויים להיות שוס גדול בקטגוריה, דוראנט עלול שלא להספיק.
מה דייס עשה בפועל ? התפרע על ההתחלה. באמצע הדראפט הכרזתי בפורום שהרבה מאיתנו הולכים להצטער בגדול על שלא פעלו בסגנון של דייס, והוציאו סכומים גבוהים על שחקנים בכירים בדראפט, ואכן רבים מאיתנו סיימו עם כסף עודף לקראת הסיום, כסף שבוזבז בפאב בסוף הערב, או הושקע בשחקנים שיכלו ללכת בערך בחצי מחיר אם הסכומים שנשארו בכיסים לא היו מטורפים.
דייס, אפשר להגיד, היה הראשון שזיהה, הראשון שהתריע, הראשון שטיפל (נו, ביבי בשריפת הכרמל, לא זוכרים?), והבין כבר על ההתחלה שבדראפט הזה, דיוויד ווסט וטייסון צ'נדלר, למשל, שווים את ה-23$ שהם עלו לו, בבחירות 2 ו-3 של הדראפט. אוהב מאוד, בעיקר את הבחירה בטייסון, שעונה על הצורך בשלוש קטגוריות שציינתי קודם - גם מוסיף בלוקים ללוח, גם ריבאונדר משמעותי בקבוצה בלי ריבאונדרים משמעותיים, גם אחד מהטובים בליגה לקטגוריית אחוזי השדה. את ווסט קצת פחות, כי לדעתי הוא ינוח הרבה מאוד העונה. עם סקולה וקופלנד בספסל, ווגל לא ייצטרך לשחוק מדי את ווסט במהלך העונה הרגילה, אבל לפחות הוא הגיע במחיר מאוד נמוך יחסית.
גם המועמד הרביעי מצא את דרכו אל קבוצת הרוטו (הלא כולנו קבוצות רוטו?), מו הרקלאס שמו. לא יודע, לא מבין למה היה צריך למהר ולהמר עליו. לא רואה אותו ככישרון יוצא דופן, ולא רואה את הקטגוריה האחת בה הוא יהיה טוב, אולי חטיפות, וזאת קטגוריה מאוד קלה לאיסוף מהווייבר. לא חושב שיהיה לו סיכוי להישמר כקיפר בקיץ הבא, לא חושב שיש לו סיכוי להפוך לטרייד-צ'יפ העונה, לא חושב שהוא יכול לנפק סטט' ראויות לסגל קבוצת רוטו העונה. אז לדעתי הוא יהפוך לשחקן שראוי לשחרור די במהרה, ואם כך - חבל שבוזבזה עליו בחירה כה מהירה, כשאפשר היה לוותר ולהוסיף במקום שחקן אחר, טוב יותר. הבנתי לאחר מכן שדייס לקח את הארקלס כדי שישמש לו כסופמור במקום זלר הפצוע והעמוס בשחקנים על העמדה, אבל גם כאן הייתי מעדיף לפנות למספר כיוונים שונים, בראשם האריסון בארנס למשל.
גם המועמד החמישי (וילסון צ'נדלר) והשמיני (אמיר ג'ונסון) הגיעו לדייס-טים, והשלימו חמישיית שחקנים ב-8 הבחירות הראשונות, עם שלוש מקומות רוסטר פנויים בלבד בזמן שרוב החברים עדיין לא לקחו שחקן אחד. צ'נדלר בחירה סולידית. יהיה השחקן המרכזי בכנפיים של דנבר עד שיחזור גאלינרי (וזה לא יהיה במהרה), יכול להביא העונה מספרים דומים מאוד לאלה של יאנג וגרין שדוסקסו בחלק של עודד, רק שעל יאנג שולם 63% יותר, ועל גרין שולם 152% יותר. את הבחירה באמיר אני פחות אוהב. אצלו זה כבר פחות שאלה של האם הוא שווה את המחיר, אלא יותר שאלה האם הוא שווה את הבחירה. (נכון שתמיד צריך מועמדים לזריקה.. אבל דייס פחות אוהב לעשות חילופים, ובכל מקרה - אם אפשר להשיג שחקנים טובים יותר, מן הסתם צריך להשיג אותם. אז גם תוכל פשוט לתת שני שחקנים טובים בתמורה לאחד ממש טוב בטרייד, אם אתה רוצה לפנות מקום ברוטציה.)
אז לאמיר - לא אוהב בכלל, ולא מבין את ההייפ שיש עליו לקראת העונה הזאת. שחקן של 8 עונות בליגה, שנתן עונה אחת עם מספרים נחמדים בקריירה שלו. אז נכון שזאת הייתה העונה האחרונה, אבל נכון גם שאפילו העונה הזאת לא הייתה בדיוק עונה, יותר כמו חודשיים אחרונים בהם התפרע, וגם נכון שזה היה בתקופת ואקום בקבוצה, כשברגנאני, השחקן היקר בקו הקדמי היה פצוע, ויונאס רק נכנס לעניינים ולא קיבל המון דקות, ולא היה כמעט ספסל מאחוריו.
העונה יש את הנסברו ונובאק מהספסל, ויונאס אמור לקבל המון דקות, ורודי גיי יכול לקבל הרבה דקות ב-4 כשמאסאיי ודאי יבקש לעשות שואו-קייס לקראת טרייד אפשרי (ומה טוב יותר לצבירת הנקודות של גיי מאשר שומרים איטיים יותר?), תוך כדי שהוא רוצה לראות את טרנס רוס הרבה יותר על המגרש בעמדה 2, מה שיעביר את דרוזן לדקות ב-3, מה שיעביר את גיי לדקות ב-4. דבר נוסף לרעתו של אמיר - הוא צובר עבירות בקצב מטורף לאורך כל הקריירה שלו. עוד אחת מהסיבות למה הוא לא מצליח לקבל יותר מדי דקות. סיבה נוספת, אגב, מרכזית לא פחות - הוא פשוט לא שחקן כדורסל כל כך טוב. דבר אחד לטובתו של אמיר - הוא בסוג של עונת חוזה. הוא צריך להראות למאסאייי ששווה לו לשמור על אופציית הקבוצה בשבע מיליון בעונה שעברה. זה בדרך כלל נתון שתורם לסטטיסטיקה אישית של שחקנים. אלא אם, למאסאיי כבר יש החלטה שהוא לא הולך להאריך אותו. אני הייתי מחליט דבר כזה כבר עכשיו, כי גבוה עם סט היכולות שלו אפשר לדעתי להשיג בחצי ורבע מחיר, ראה סמואל דאלמברט ודחואן בלייר למשל (סחה על מארק קיובאן שאת שניהם הוא הביא בקיץ במחיר נמוך). אם כך, לא בטוח שיהיה טעם לטורונטו להחזיק אותו יותר מדי או לתת לו לשחק יותר מדי. יכול להיות שמאסאיייייי יעדיף לתת את הדקות שלו למישהו אחר, או לנסות לסחור בו כחוזה נגמר. בקיצור, נוט לייק הים, ולא חושב שהוא יהיה משמעותי השנה, בשום סצנריו מלבד מעבר בטרייד לקבוצת פח כמו פילדלפיה או פיניקס.
וואי, לא התכוונתי לחפור כל-כך הרבה על שחקן כל-כך חלש. לבחירות הבאות של הדייס - צמד הרכזים ג'ף טיג וברנדון ג'נינגס, שתמורתם נשלף הארנק ביג-טיים, 52 ו-53 בהתאמה. מאוד-מאוד אהבתי. מדובר בשני הרכזים הטובים ביותר שהיו בדראפט הזה לטעמי, בשיתוף עם דראגיץ', בהתייחס לעונה הקרובה בלבד, ולג'נינגס יש גם את הכישרון להפוך לשחקן משמעותי מעבר לעונה הקרובה, מה שיכול להתברר כבעל ערך לדייס, כמועמד לקיפר בקבוצתו או באמצעות טרייד. בדטרויט לדעתי יסדרו, לאט אבל בטוח, את הבעיה המרכזית של ג'נינגס, בחירת הזריקות הנוראית שלו. כשזה ייקרה, הוא יהיה שחקן פנטזי יוצא מן הכלל.
את טיג אני אוהב מאוד כשחקן פנטזי לשנה הקרובה. הבק-קורט של אטלנטה חופשי לחלוטין לשליטתו עד שלו-וויליאמס יחזור מתישהו בשנה הקלנדרית הבאה, התחרות שלו על העמדה זה רוקי שמגיע מגרמניה וצריך להתרגל לחיים בארה"ב ולצורת הכדורסל שלהם, ובעמדות האחרות אין אף שחקן שיודע ליצור לאחרים עם הכדור ביד. הוא הולך להחזיק בכדור כאילו הוא כריס פול. בעונה שעברה עשה ממוצע של 7.2 אס' למשחק, ורק 12 שחקנים עשו ממוצע טוב יותר. בעונה הבאה זה צריך להיות טוב יותר, כי אין ג'וש סמית', ולו לא פותח את העונה.
את הבחירה האחרונה שלו בדראפט (כשאני עדיין לא בחרתי שחקן אחד, ורבים בחרו רק שניים), הוציא דייס על הרוקי הנדרש לפי החוקים. אלכס לן נהפך, עם הטרייד שלשום, לבחירה יוצאת-מן-הכלל-טוב בשפת שלמה-שרף. פוטנציאל עתידי יש, סיכוי טוב לתוצרת מיידית יש גם כן, עכשיו כשאין גורטאט על הראש.
השורה התחתונה - דראפט טוב מאוד לטעמי, וקבוצה מעניינת. אני הייתי עושה כמה טוויקים בעזרת טריידים, פשוט כי יש כאן כמה שחקנים שאני לא אוהב פנטזי-וויז, אבל בשורה התחתונה יש בסיס טוב מאוד להתמודדות בצמרת. הקבוצה נשארה מאוד מאוזנת, כפי שנכנסה אל הדראפט, והשיגה את המטרות הכלליות שלטעמי היה צריך להציב לפני הכניסה לדראפט. אין בעיה משמעותית עם הסגל הזה בשום קטגוריה, ובעזרת עבודה נכונה בהחלט יש כאן בסיס לקונטנדרית. הקטגוריה החזקה של הקבוצה צפויה להיות הנקודות - עם 5 שחקנים שיהיו לדעתי באיזור החיוג של 20 נק' (דרון,מונטה,טיג,גיי,ג'נינגס), שניים שיהיו מאוד קרובים לשם (ווסט ומונרו) ואחד מעל-כל הליגה , הליגה, הליגה, שבמציאות ובפנטזי (כן, על אחד אלוקינו, יפה שזיהיתם).
ביל - הבחור והמרמור. סתם, צוחקים איתך ומבינים לחלוטין את התסכול שנוצר במהלך הדראפט, בתנאים לא תנאים מבחינתך, ככל הנראה.
אז, קבוצת האקספנשן הראשונה בסיקור זה נכנסה לדראפט עם שישיית השחקנים הבאה : פארקר - איגי - טרנר - קאווי - ווצ'ביץ' - פקוביץ'. שחקנים שתורמים יפה מאוד ביחד ברוב הקטגוריות, למעט חיסרון בולט בחסימות ושלשות, שתי קטגוריות כמעט ולא קיימות בשישייה הראשונית. וגם בנקודות האמת, רק פארקר ואולי טרנר ייקלעו בקצב גבוה.
מה אני הייתי עושה ? קודם כל, לא הייתי בוחר בדראפט האקספנשן את פקוביץ', בטח לא אחרי שכבר בחרתי את ווצ'ביץ'. אבל ביל כבר דסקס על טעות זו, אז נמשיך הלאה, לדראפט המרכזי. בדראפט זה הייתי שומר את הכסף העודף מרוב שאר הקבוצות בשביל להשיג את השניים-שלושה שחקנים שאני חושב שיכולים להוות טרייד-צ'יפס ו/או פוטנציאל לקיפר, שם דגש מיוחד על שחקנים יעילים לאחוזי העונשין (אין שחקן תורם מהשישייה הראשונית מלבד פארקר, איגי פוטנציאל פגיעה רצינית), אבל קודם כל דואג לשני חוסמים רציניים מאוד, ושני שלשיונרים רציניים מאוד.
מי למשל ? לדרישה הראשונה, טרייד צ'יפס, הייתי מסמן רוקי-שניים בכירים, קאנטר, ג'נינגס, זאכריה, בארנס, האריס. לשנייה, עונשין, הייתי מסמן את קוו-מארט, אולי פירס, אולי הייוורד, אולי הנדרסון. לשלישית, חוסמים ושלשיונרים, הייתי מסמן את מגי ודאנקן קודם כל מצד אחד, ואת ריאן אנדרסון ואחד מבין מאיו ושוב, קוו-מארט.
מה ביל עשה בפועל? התחיל עם טימי דאנקן ב-42$, מחיר לא נורא בכלל לשחקן שעונה על הצורך בחסימות, וגם לא פוגע בעונשין על הדרך. היה הגבוה המצטיין בעולם הפנטזי של העונה שעברה לפי המספרים. המשיך עם בחירה שאני לא כל כך מבין, ג'אמיר נלסון, ואפילו לא היה צריך להצמיד אקדח לראש כדי שמישהו ייקח אותו. 4 דולר או אחד בודד, הוא לא שווה את הבחירה כי הוא כנראה ייפצע די במהרה וייזרק לווייבר.
את דמאר דרוזן ביל העלה אל הלוח, ולהפתעתו הרבה, כנראה, אף אחד לא הציע, אז הוא הלך תמורת דולר אחד. הנה שחקן שיכול לעזור מאוד בקטגוריית העונשין, וגם על הדרך להביא באיזור ה-20 נקודות, שני מצרכים חשובים לקבוצה.
נשבע לכם שלא תכננתי את זה לפני הכתיבה, אבל זה הלך בסדר הפוך ותואם - קודם דאנקן ענה על הצורך בדרישה השלישית, אח"כ דרוזן ענה על השנייה, ועכשיו טריי ברק עונה על הראשונה, ומהווה אחלה-בחלה של טרייד-צ'יפ, או אולי קיפר פוטנציאלי לעתיד הקבוצה.
או-אז הגיעה תקרית תמוהה במקצת.. ביל חשק מאוד בקאנטר ונכנס איתי לקרב-הצעות, אך לבסוף חשב שההצעה הגבוהה היא שלו, לא שלי, ונתן לי לקחת אותו במחיר יחסית נמוך. לא יודע אם זה היה משנה משהו, כי לא נראה לי שביל היה ממשיך להציע איתי עד 80+ ואולי אפילו ל-100, האיזור אליו אני התכוונתי וחשבתי שאצטרך להגיע. האמת היא שקאנטר בכלל לא היה צריך להגיע לכאן, הופתעתי מאוד שהוא לא נבחר בדראפט האקספנשן. אני כמעט בטוח שאם ביל יענה על זה, הוא יגיד שהוא היה מחליף בשניה אם היו מציעים לו לקחת את קאנטר במקום פקוביץ' בבחירה הזוגית השנייה שלו בדראפט ההוא, או שיחטוף ממני בשניה טרייד ראש בראש של קאנטר על פקוביץ'.
בהמשך הגיע לאורי, הרכז הטוב ביותר על הלוח באותו רגע אחרי שטיג, קלדרון, דראגיץ' וג'נינגס נלקחו לפני (אבל אני הייתי מנסה, במקום ביל, להשיג אחד מהם עוד קודם), ואז הגיע עוד שחקן שעונה על דרישה מספר 1 - האריסון בארנס במחיר די מצחיק לדראפט זה של 11$. בובה של בחירה.
J.R. עונה על הצורך האחרון שהיה נשאר לי בעמדה הזאת בדראפט, וזה שלשיונר בכיר שגם מספק מספרי נקודות יפים. עם הכניסה הצפויה לחמישייה בעונה הקרובה, סמית' יכול להיות טוב מאוד בשתי הקטגוריות.
כאן ביל איבד את סבלנותו סופית, ורק רצה לברוח חזרה הביתה. היה צריך להתאזר בסבלנות עוד מספר דקות, או לחלופין להעמיד שניים-שלושה שחקנים טובים באוטו-פיק ולקוות לטוב, כי לא היה טעם לבזבז את 137 הדולר הנותרים על שני שחקנים שלא שווים סגל, עדיף היה להנחית 100 על ה-BPA וללכת הביתה.
שורה תחתונה - בשורה התחתונה יכולתי לאהוב מאוד את הדראפט של ביל, כי הוא ענה יפה על הנקודות שהיו צריכות טיפול, אבל בגלל אי-אילו סיבות אובייקטיביות הוא גם בזבז 3 בחירות על שחקני-סתם. אני לא רואה סיכוי לקבוצה הזאת בעונה הקרובה במתכונתה הנוכחית, והיא צריכה חריש עמוק ועבודה מרובה כדי להיות בחלק העליון של הטבלה (ושים לב שאני אפילו לא מדבר על קונטנדריות).
מבחינת חומר עם פוטנציאל קיפר לעתיד, הרחוק והקרוב, - אני רואה כאן שישה כאלה : ברק, טרנר, איגי, קאווי, בארנס, ווצ'ביץ'. זה מספר יפה של שחקנים, אבל הבעיה היא שאני לא רואה כאן אף אחד שיכול להיות ממש-טוב. כולם, לדעתי, בשיאם, שחקני דרג שני-שלישי. לקבוצות האחרות, גם מהאקספנשן, יש חומר שצריך ויכול להיות טופ 15 בשנים הבאות. כאן אין אף אחד כזה לטעמי, גם לא בארנס שלא יהיה משמעותי בקטגוריות רבות מעבר לנקודות, גם לא ווצ'ביץ' שלא יהיה משמעותי מדי בקטגוריות שלא כוללות ריבאונד. לכן, בתור מטרה ראשונה (ושנייה,שלישית, רביעית) הייתי מסמן את הצורך בלהשיג מישהו שיכול להיות כוכב פנטזי אמיתי לשנים קדימה. מישהו נוכחי, או מישהו שאני רואה מתפתח לזה. גם אם זה יעלה לי בשניים או יותר שחקנים עם פוטנציאל נמוך מזה.
איפה הקבוצה הזאת בכל זאת חזקה כבר עכשיו ? באיבודים וריבאונדים, וזהו. באמת, בלי צחוק. תסתכלו בדף הקבוצה בממוצעים של העונה שעברה, תסתכלו בדף השחקנים בפנטזי של ESPN על הממוצעים שהם צופים להם לעונה הקרובה. הדבר היחיד שבולט כאן זה שאין שחקנים שמאבדים המון, וגם אלה שמאבדים הרבה - מעטים הם בסגל. אחרי בדיקה הבנתי שיש כאן גם קבוצת ריבאונד טובה. איך בוצעה הבדיקה אתם שואלים?
ובכן, ככה: המספרים שרשמתי בצד, שבדוקים ותואמים על פני מעל 20 ליגות, אומרים שאתה צריך 5.8 ריבאונדים בממוצע לשחקן מכל עמדה ברוסטר כדי להיות בצמרת הקטגוריה, מקום שלישי לכל הפחות. כמובן שאתה תעשה חילופים במהלך העונה, אז זה לא שאתה צריך 5.8X15 כדי להיות עם בסיס טוב לקטגוריה כבר עכשיו, אבל בקבוצה של ביל זה קל יותר לחישוב לצורך העניין הזה, כי אני כבר זורק החוצה מהחישוב את שלושת הסרחים העודפים לטעמי שראויים לווייבר, ועושה את החישוב כפול 12 מקומות רוסטר, כשבתיאוריה 3 הספוטים לרוטציה מביאים 5.8 ריבאונדים כל אחד בממוצע למשחק X שמונים ושתיים משחקים, שזה סיכוי מצויין לביצוע, שכן מהרוטציה אתה מוציא הרבה יותר מ-82 משחקים בעונה. אם מתייחסים לזה ככפול משחקים, שזה בערך מה שנותנת הרוטציה, אז בעצם צריך 2.9 בממוצע לערב מכל שחקן. אז ככה, 12X5.8 נותן 69.6, המספר אליו צריך לשאוף כדי להיות מאוד-חזק בקטגוריה, וזה בגישה מחמירה מצד אחד, כי כאמור מהרוטציה אפשר להוציא הרבה יותר, כך שמהבסיס תצטרך פחות, אבל גמישה מהצד השני, כי יש לקחת בחשבון ששחקני הבסיס יחמיצו משחקים. 12 השחקנים ברוסטר הנוכחי של ביל, כמה הביאו בעונה שעברה (ברק במספרים הצפויים ב-ESPN) ? 72 ריבאונדים יחד, בממוצע פר משחק. אז על פניו, בסיס לצמרת בקטגוריה יש כאן.
שאר הקטגוריות? חסימות, כרגע, זאת הקבוצה החלשה בליגה. רק דאנקן ולופז חסמו מעל פעם אחת למשחק בעונה שעברה, ודאנקן, המרכזי, צפוי לרדת קצת בדקות ובמשחקים שלו העונה. חטיפות ואסיסטים, חלש מאוד ביחס לרוב שאר הליגה בנקודת זמן זו. נקודות ? מאוד-מאוד חלש בקטגוריה ביחס לשאר הליגה, עם שחקן אחד בלבד שעבר בעונה שעברה את ה-20 נק' (פארקר) ורק שניים נוספים שצפויים להביא באיזור הזה בעונה הבאה (סמית' ודרוזן). שלשות ? שחקן אחד בלבד משמעותי בקטגוריה (JR), עוד אחד חצי משמעותי (לאורי), ושניים שיביאו שלשה למשחק. רחוק מאוד מלהספיק בתור בסיס מוצלח. עונשין ? אה, לא יודע. מצד אחד רק שני שחקנים טובים בקטגוריה (פארקר ודרוזן) מצד שני אף מחסל פוטנציאלי מלבד איגי. יכול להיות סביר כאן. שדה ? לא חושב שיהיה סביר. פארקר-דנקן-ווצ'ביץ'-פקוביץ' טובים, איגי-טרנר-דרוזן-בארנס-ברק-לאורי-סמית' רעים, מי יותר מי קצת פחות. זה 4 מול 7.
כשאתה עם בסיס נחמד בחצי מהקטגוריות בואו נגיד, עדיין אפשר לצאת לצמרת בעזרת עבודה נכונה ולא קשה מדי. כשאתה עם בסיס חלש מאוד בשני שליש מהקטגוריות, טוב בשתיים מהן, וסביר באחת ? לדעתי אתה בבעיה רצינית, בעיה, שבטח בליגת קיפרים, אולי עדיף לא לרדוף סביבה אלא לנסות לרכז מאמצים בעתיד הקבוצה, בעזרת הקרבת שחקני סגל נוכחי בתמורה לפוטנציאלים עתידיים רציניים.
- זהו לבינתיים, הקבוצות הבאות (מוק ורוני) יפורסמו בהמשך היום.. מקווה שהקריאה נוחה, ושאף אחד לא ייקח ביקורת, אם נכתבת, בצורה אישית. אין ולא תהיה כל כוונה כזאת. האמת היא שאני חושב שאני ניהלתי את הדראפט שלי בצורה הגרועה ביותר מבין כל החברים כאן. בהודעה הקודמת הסברתי בקצרה למה..
|