סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו א' נובמבר 24, 2024 2:33 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 13 הודעות ] 
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: איש השנה 2013 שלכם?
הודעהפורסם: ג' דצמבר 31, 2013 1:02 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
מגזין "טיים" בחר באפיפיור החדש לאיש השנה שלו.
בחירה מוזרה מאד לטעמי, מה הוא כבר עשה שהשפיע על העולם? אמנם נראה שמבחינה הצהרתית הוא מהווה סוג של פתיחות מרעננת, אבל לא ברור כמה משמעות אמיתית יש לזה.
הנה אנשי השנה שלי, לפי הסדר:
1. ולדימיר פוטין. המנהל האמיתי של העולם, שמר על אירן, על סוריה, גם על מספר 3 ברשימה. במקביל, עשה מה שהוא רוצה בתוך רוסיה, קיפל את אוקראינה מהסכם חשוב עם האיחוד האירופי, ובגדול הראה לאובמה מאיזה עץ משתין הדג. העולם התנהל, רובו ככולו, לפי החליל שלו. איש השנה 2013 שלי.
2. ברק אובמה. מתוקף היותו נשיא ארה"ב כל מה שהוא עושה משפיע על העולם, אבל הוא כאן לא מהסיבות הנכונות.
3. אדוארד סנודן. עם כל הכבוד לאסאנג' ודומיו, סנודן הוא הדבר האמיתי.
4. מוחמד א-סיסי. ההפיכה ההפוכה במצרים הייתה האירוע המשמעותי ביותר באזור שלנו, ועצרה בינתיים את שטף ההתאסלמות של מה שנקרא בטעות "האביב הערבי".
5. חסן רוחאני. החליף את אחמדינג'אד המיליטנט עם הרבה מאד חוכמה, הצליח להביא לאירן הסכם שמאפשר לה להמשיך בתכניות שלה ובמקביל מונע התקפה צבאית, מונע החרפה ואפילו מקל קצת על הסנקציות, ותוקע את ישראל בפינה לא נעימה. במקביל אירן מצליחה יפה מאד לשמור על בשאר אסד חי.

תנו את הבחירה שלכם.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

נערך לאחרונה על ידי ראי שעל הקיר בתאריך ג' דצמבר 31, 2013 3:07 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: איש השנה 2013 שלכם?
הודעהפורסם: ג' דצמבר 31, 2013 2:23 pm 
Junior

בלוג: הצג בלוג (0)
פוטין

החתול על קרפלס: "שישלחו אותו בטרייד לנ"צ... יתאחד עם אחיו חסרי הצוואר האחרים טל דן ואלישי כדיר "

בגאצקיס מפסיד למעיין, די ג'יי ולאומי: “התכוננו לכארם משעור. השחקנים שלי הם לא איירון מן".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 31, 2013 3:06 pm 
Hall of Famer

פוטין

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 31, 2013 4:38 pm 
Junior

פוטין הצליח לשמר את הקיים אבל לא שינה כלום ואת מה שהוא עשה השנה הוא יעשה גם שנה הבאה.
על השנה הזאת של סנואדן ידברו במחקרים ואוניבסיטאות עוד עשורים קדימה אולי אפילו מאה שנה קדימה.
ההתפכחות של הציבור מאשליית הפרטיות והתחלת השקיעה של חברות השירותים האמריקאיות בעסקיהן מחוץ לארה"ב יהוו נקודת מפנה היסטורית גלובלית.
וזה עוד לפני הדרישה האירופית והברזילאית להוציא את שרתי השורש של האינטרנט מארה"ב.
התהליך של הפקעת האינטרנט מארה"ב החל.
זה לא האדם אלא השינוי שהוא התניע כולל שינוי ביחסי גרמניה ארה"ב ועוד רבות אחרות.
בעיני השינוי החשוב ביותר מאז נפילת התאומים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 31, 2013 6:04 pm 
Hall of Famer

כפי שהעולם התנהג ב-2013, זה שפוטין הצליח לשמר את הקיים מבחינתו זה אחושלוקי הישג. זה שהוא שמר על אסד, על אירן, ניתק את אוקראינה מההתקרבות לאירופה, והעלים את סנודן מהאמריקאים - אלה דברים ששינו את הכוון שהעולם היה הולך אליו אלמלא הוא.
לגבי סנודן, לדעתי אתה מגזים בטירוף. אשליית הפרטיות נעלמה לדעתי כבר מזמן למעט בקרב אלה שעיניהם אינן בראשיהם. כנ"ל הגילוי "המרעיש" שכולם מרגלים נגד כולם, אין לי ספק שבקרוב מאד נשמע על עדויות משכנעות שילוו ברעש גדול (מתוזמר היטב) על הריגול של כל אותן מדינות מתלוננות אחרי האמריקאים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 31, 2013 6:34 pm 
Junior

מסכים לחלוטין עם רן, סנודן שינה את העולם.
יכול להיות שהדברים היו מתגלים גם בלעדיו, אבל בן אדם אחד קטן, לא איזה פוטין ששולט על צבא בשווי מאות מיליארדי דולר, הצליח להביך את מי שנחשבת למעצמה הגדולה בעולם כפי שלא הביכו אותה מאז התאומים, ולפני זה כנראה ווטרגייט.

5 או 10 זה פשוט מדי. אני בעד שרוני יעשה חישוב של ממוצע כלשהו פר עמדה ונמצא מספר מעניין להכפיל אותו בוא נגיד pi או e. אח"כ כדי להוסיף אלמנט אקראי נבקש ממוק לחשוב על מספר נגיד 36D או 350CC ונראה כבר מה יצא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 31, 2013 7:02 pm 
Hall of Famer

וחוץ ממבוכה, שבינתיים התפוגגה לה יש לציין (כולל הבעות תמיכה לארה"ב מנפגעים כמו אנגלה מרקל), מה ההשלכות המעשיות של הגילויים שלו?
לא שאני מזלזל, הוא ממוקם מאד גבוה גם אצלי, וברור שהוא אוכל לארוחת בוקר אנשים כמו ג'וליאן אסאנג'. אבל איך הוא תכלס "שינה את העולם"? ראיתי דיבורים, נזיפות בשגרירים, קצת מחאות, ובעיקר שינוי טון של המנהיגים אחרי ש"התברר" להם מהמסמכים הנוספים שלו (עאלק התברר...) ששירותי המודיעין שלהם עצמם עזרו לאמריקאים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 31, 2013 7:38 pm 
Hall of Famer

קשה לי עם רשימה שכולה פוליטיקה, כשמה שבכלל משפיע על רובנו ביום יום זה טכנולוגיה ועסקים, אז אמנם אני לא זוכר משהו פורץ דרך מדי השנה ובכל זאת לפחות אעלה את שמם של פייג׳ וברין שממשיכים לעשות חיל רציני

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 31, 2013 7:44 pm 
Hall of Famer

איש השנה בעסקים לדעתי זה נשיאי הפדרל ריזרב (ברננקי ואחריו ילן) ששמרו על ריבית אפסית, המשיכו בתכנית ההרחבה הכמותית ודחפו את שוק המניות לראלי אימתני.

אנשי השנה בטכנולוגיה, לדעתי, אלה מנהלי הרשתות החברתיות שזיהו בזמן את המעבר לסלולר והתאימו את עצמם יפה. צוקרברג אמנם נדחף לזה קצת בעל כורחו, אבל בכל זאת התוצאות לא משקרות. יחד איתו גם מנהלי טוויטר, לינקדאין, סנאפצ'ט והאחרות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 31, 2013 7:52 pm 
Hall of Famer

כן חגבי ברננקי וילן. הבועה הזאת כל כך תתפוצץ בשנה או השנתיים הקרובות

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 01, 2014 4:18 pm 
Junior

ראי שעל הקיר כתב:
וחוץ ממבוכה, שבינתיים התפוגגה לה יש לציין (כולל הבעות תמיכה לארה"ב מנפגעים כמו אנגלה מרקל), מה ההשלכות המעשיות של הגילויים שלו?
לא שאני מזלזל, הוא ממוקם מאד גבוה גם אצלי, וברור שהוא אוכל לארוחת בוקר אנשים כמו ג'וליאן אסאנג'. אבל איך הוא תכלס "שינה את העולם"? ראיתי דיבורים, נזיפות בשגרירים, קצת מחאות, ובעיקר שינוי טון של המנהיגים אחרי ש"התברר" להם מהמסמכים הנוספים שלו (עאלק התברר...) ששירותי המודיעין שלהם עצמם עזרו לאמריקאים.

ההשפעה היא אדירה
אחרי שנאלצתי להסביר יותר מידי פעמים את הנושא הזה בימים האחרונים.

נערך לאחרונה על ידי רן בתאריך ד' ינואר 01, 2014 7:26 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 01, 2014 5:53 pm 
Hall of Famer

קראתי, זה בערך מה שכתבת כבר בהודעה שעניתי עליה. אני לא רואה את הדברים האלה קורים, בטח לא באירופה או ביפן - אני רוצה לראות אותם מסתדרים בלי תאימות למערכת הפעלה של אחת החברות האמריקאיות. קדימה לכו על זה. לא יקרה.
לגבי שרתי השורש, עד כמה שאני יודע זה לא נכון שכולם יושבים בארה"ב, בלי קשר לסנודן, זה עוד מהתקופות המוקדמות יותר של האינטרנט במתכונתו הנוכחית. רובם כן, אבל חלקם יושבים במערב אירופה (הולנד ושבדיה) ואחד ביפן, היום הם אמנם מבוזרים אבל כנראה בתחומי אותן מדינות. הבסיס נשאר באותם מקומות והפרוייקטים שמפעילים אותם נשארו שם.
וכן, אני בטוח שמדינות מערב אירופה/יפן וכו' ישמחו לנטוש את המערב הפרוע של ארה"ב ולשים את יהבם על המרחב מלא הפרטיות של רוסיה וסין... כמו שאמרתי על מערכות ההפעלה, קדימה, נראה אתכם. לדעתי זה יישאר בגדר צעקות, וגם הן דועכות ככל שמתברר ששירותי המודיעין של הצועקים שיתפו פעולה עם האמריקאים (עאלק מתברר... אני בטוח שהמנהיגים שלהם מאד מופתעים מהתגלית המרעישה!), מאז שהדברים האלה מתבהרים שומעים יותר ויותר תמיכה באמריקאים ובאיסוף המודיעין האגרסיבי, אפילו מצד מישהי שנפגעה אישית כמו אנגלה מרקל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 01, 2014 7:05 pm 
Junior

עדיין אף אחד מהם לא בשליטת מדינה עויינת לנו אבל מקבל את התיקון.
זה לא משנה איך מרקל מגיבה,זה משנה איך מגיבים למשל בנקים גדולים בגרמניה שכבר החלו להתכונן להעברת המידע לשרתים גרמניים בלבד.
נסכים שלא להסכים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 13 הודעות ] 

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Att, Google [Bot] ו 26 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה