סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ד' נובמבר 27, 2024 10:50 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 128 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: שיוויון בנטל
הודעהפורסם: ג' מרץ 04, 2014 11:44 pm 
Junior

בלוג: הצג בלוג (0)
אבקשך לענות בכנות, לו הרב אמנון יצחק היה רמטכ"ל צה"ל, ביחידות צה"ל השונות היה נאכף החוק ההלכתי עד תום, אבל הוא היה מקים יחידה "חילונית" במסגרתה "יורשו" החילונים לעשן בשבת וכו', כמה חילונים היו מתגייסים לאותו צבא?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מרץ 04, 2014 11:45 pm 
Hall of Famer

אוי ואבוי.

מכולם בחרת דווקא בו?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מרץ 04, 2014 11:47 pm 
Hall of Famer

תלוי אם גואל רצון, אמיר חצרוני , אלי פיניש ומה שמו הלברטל היו האלופים.
וברצינות, זו לא חוכמה להגחיך. אבל אם 70 אחוז מהעם היו חרדים והרמטכל היה איזה עסקן רציני וטוב (לא מכיר לעומק, אבל נניח אקשטיין של רטורנו) והצבא ברובו היה חרדי בעיקרון, עם תתי מסגרות חופשיות, אז כן, היו מתגייסים בדיוק כמו היום

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מרץ 04, 2014 11:52 pm 
Hall of Famer

ומבחינתי, גינות, אתה מערים פה תירוצים על גבי תירוצים ומפלפל סתם. חלאס, אין שום בעיה עם נצח יהודה ומקבילותיה וגם אתה יודע את זה, אבל הציבור החרדי אוהב לפלפל ואת זה הוא גם עשה כאן (ובמאמר מוסגר, כמישהו שראה עולם, פלפולים זה דבר טרחני נורא שנתפס בעיקר כנודניקיות בעולם האמיתי. ואני יודע כי גם אני הייתי כזה בהתחלה)

אגב, דיברתי קצת היום עם אחי החרדי, והוא טוען בתוקף שמספרי ה״מנייעסים״ בין האברכים בני ה 30+ אצלו בשכונה (גני הדר) הם כחמישים אחוז בהערכה גסה. וכן, אחי חרדי מצביע ג׳ ולובש חליפה וכובע לכל דבר ועניין, גם אם הוא עובד הייטק

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מרץ 04, 2014 11:57 pm 
Junior

אני חושב שאתה חוטא לאמת אם אתה טוען שאם לפי הוראות המטכ"ל ברוב המוחלט של יחידות צה"ל, מחללי שבת היו נסקלים, היה איסור מוחלט על יחסים הומוסקסואלים (גם כן כולל עונש סקילה), היה איסור מוחלט לקעקע קעקועים, ונו, אתה מכיר את הלכות היהדות, תמשיך לבד, עדיין היו חילונים שיתגייסו למסגרת הזו, גם לו היתה ניתנת להם אוטונומיה מסוימת.

ואותו אח שלך, לאן ישלח את ילדיו?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מרץ 04, 2014 11:59 pm 
Hall of Famer

כן, גם אני לא הייתי מצטרף לצבא שמוציא להורג על הומוסקסואליות. לומר שזה מקביל למשהו? תרשה לי לומר שממש ממש ממש לא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 05, 2014 12:01 am 
Junior

זה מקביל בכל קנה מידה, עבורי כשומר מצוות, חילול שבת כתוב באותם לוחות עם לא תרצח, אין שום הבדל ביניהם. (דברי אינם בקשר להוצאה להורג אלא להשקפתי הכללית על מחלל השבת, אקווה שהובנתי).

אנחנו אכן נגררים כאן לדיונים טרחניים, אבל הנקודה המהותית היא מאוד חשובה, הדלי"ם מוכנים להשלים רעיונית עם הלגיטימציה של חילול השבת ורמיסת חוקי התורה, לכן, הערך של המדינה גדול יותר, החרדים מסרבים בתוקף להשלים עם כך בשום אופן, לא רק במישור האישי, אלא גם במישור הדקלרטיבי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 05, 2014 12:07 am 
Sophomore

אני אשמח לתשובה אחת לפני שייסגר הדיון.
חוקי המוסר הקאנטיאני כמו שאני מכיר אותו גורסים שאל לו לאדם להגדיר מעשה כמוסרי- כלומר ראוי, אלא אם היה רוצה שזה יהיה חוק כללי, כלומר שהחברה כולה תאמץ אותו.
אולי יש כאן סתירה בין המוסר היהודי למוסר הקאנטיאני שאני מעולם לא הצלחתי לראות,
אבל מאחורי מלחמת הציטוטים והציוויים, עוד לא מצאתי תשובה לשאלה איך המגזר החרדי מצליח ליישב את הסתירה שבין הנארטיב בו הם היחידים שמקיימים אורח חיים ״ראוי״ להתבססות על הרוב החוטא כמקיימם.
ממש אשמח אם מישהו יוכל ליישב לי את הסתירה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 05, 2014 12:15 am 
Sophomore

את הרמב"ם שהבאת בשמיטה ויובל כבר הזכרתי בהודעתי הקודמת. אין מקרא יוצא מידי פשוטו, ופשוטו הוא שמדובר על יחידי סגולה. לא על ציבור שלם. וגם אם נניח לרגע שכן, האם, כאמור, במציאות בה רבים מלומדי התורה בישיבות יוצאים מימלא לאחר מכן לשוק העבודה, הפטור הזה עדיין תקף מבחינתך (אמנם לא הדגשת זאת, אבל אני אדגיש "שבט לוי")?

ואגב, הייתי מוותר על החלק של ההשמצות על "הדלי"ם" (כשהוא לעצמו ביטוי נלוז ויהיר).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 05, 2014 12:18 am 
Hall of Famer

גינות מיכאל כתב:
זה מקביל בכל קנה מידה, עבורי כשומר מצוות, חילול שבת כתוב באותם לוחות עם לא תרצח, אין שום הבדל ביניהם. (דברי אינם בקשר להוצאה להורג אלא להשקפתי הכללית על מחלל השבת, אקווה שהובנתי).

אנחנו אכן נגררים כאן לדיונים טרחניים, אבל הנקודה המהותית היא מאוד חשובה, הדלי"ם מוכנים להשלים רעיונית עם הלגיטימציה של חילול השבת ורמיסת חוקי התורה, לכן, הערך של המדינה גדול יותר, החרדים מסרבים בתוקף להשלים עם כך בשום אופן, לא רק במישור האישי, אלא גם במישור הדקלרטיבי.

אבל אתה מכיר את התשובה הקלאסית, אני מניח:
״ולקחת מהם כסף, זה בסדר?"

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 05, 2014 12:26 am 
Junior

עדי, אם תשים לב, ציטטתי את אותו רמב"ם כהערת אגב, זה לא היה עיקר טענתי.

בנוגע לבעלי ההשקפה הדתית לאומית, (תן קיצור נוח יותר), לא יודע בימים כתיקונם, אבל יש כאן עידנא דריתחא, הם שותפים מלאים לאסון הכלכלי הגדול של עולם הישיבות (שכפי שצפיתי, הוביל לחיי דחק קשים מאוד אבל לא לצמצום או סגירה), ולחוק שבמסגרתו אדם שיבחר בלימוד תורה כמקצוע יחיד ומוחלט יוגדר כעבריין, אז כן, אני יודע שרבים טוענים להגנתם שאין לכך משמעות כי במילא זה לא ייאכף וכו' וכו', אבל יש למישהו ערובה שעוד 5 שנים לא יקום בג"צ וידרוש למלא אחר הוראות החוק בדקדוק?

הדבר שחורה יותר הוא, שאותם אנשים ורבנים הקוראים שלא להגזים ולא להשתתף בהפגנות כי זה מנוגד ל"ממלכתיות" ואסור לשבור כלים מול המדינה וכו' וכו', הם אותם אנשים שכאשר הדבר נגע לציפור נפשם (ההתנתקות כמובן), ביצעו והשתתפו בפעולות קיצוניות בהרבה, וגם זעקו מרה על השתיקה החרדית, ובכן, כל אחד וציפור נפשו הוא.

נורטון, ביום שנפסיק לשלם מיסים, הטיעון הזה יהיה לגיטימי, ואתה יודע, מיום ליום גם עיקרו של הטיעון נמוג, כאשר התקציב החודשי לאברך הוא 240 ש"ח, שגם הוא לא הועבר ב3 החודשים האחרונים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 05, 2014 12:42 am 
Hall of Famer

נכון וטוב שכך, אבל לא בזכותכם. טענתי מלכתחילה שהדרך להילחם היא רק על ידי קצבאות (ואהבתי גם את הרעיון שקורנפלד הציגה שבוע שעבר, לתת לכולם לעבוד בלי הסתייגויות. הייתי רוצה לראות את הציבור החרדי מחזיק עוד עשור, אם זה יהיה המצב)
אך אדרבה שאלתי, למה לשלם מיסים? למה זה כן ואילו צבא לא?
אני מניח שאני יודע מהי התשובה והיא לגמרי לגמרי לא אידאולוגית. וכך או כך היא שומטת את הקרקע מעל הטיעון האידאולוגי שנאמר כאן

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 05, 2014 12:47 am 
Sophomore

להבנתי החוק אומר בדיוק ההיפך. אדם שלא ילמד יחשב כעבריין.

במהות, אי-ההשתתפות בהפגנה פשוט כי היא נוגדת לעולם הערכים של הציונות הדתית. והיה מי שאמר שזו הפגנה נגד דברי הרמב"ם.

סוגיית מלחמת המצווה היא מספיק כבדה כך שלא מומלץ להעמיס לכאן גם את שאלת היחס בין "ואספת דגנך" ל"לא ימוש ספר התורה הזה מפיך" (ברכות לה:, ועיין רמב"ם בפיהמ"ש אבות ד, ו).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 05, 2014 11:11 am 
Senior

ציטוט סטטוס של אוהד (שגם כתב קצת כאן בזמנו): "אם כל החרדים בהפגנה, מי שומר על המדינה?"

לעניין עצמו, לדעתי סנקציות פליליות לחרדים שלא יתגייסו אינן ממין העניין כאן (גם אם יש להן הצדקה לוגית ופורמלית). יש להסתפק, לדעתי, בהפסקת מימון לישיבות שהלומדים בהן לא התגייסו וגם לקצץ בתשלומים אחרים (קצבאות וכו'). ולמי שמזדרז לשאול - כן גם לערבים.
מעבר לזה אין צורך בכלום, לא בכשרות למהדרין במטבחים הצבאיים לא בחוקי הפרדה בין מינית חמורים ונוקשים ולא בכלום, כל אלה הן לא תמצית לשדם של החיים האמוניים אלא מין החמרות וגידורים, רובם מן העת החדשה. מי שהכשרות הזו לא מספיקה לו, שלא יתגייס אבל שילך לעבוד או שיישאר ללמוד תורה (על חשבונו).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 05, 2014 12:46 pm 
Junior

אולי החילונים יתחילו ללמוד קצת תורה? אותם אנשים שמהללים את הצבא שמגדיר ביניהם את הזהות שלהם כישראלים בעלי זכויות ושקופצים להדגיש את ״ההכרה בישראל כמדינה יהודית״ מחליטים למנוע לימוד תורה בשביל הערך המקודש של אחיזה בנשק. הם מצמצמים את היהדות לגזענות, לשמירה על רוב עריץ ולקיפוח ואחר כך יוצאים כנגד היהודים שכל חייהם הם יהדות על סמך מה? על סמך שהם אומרים שיהדות היא להחזיק ספר וללמוד, לא רובה ולירות.
נורטון שהוא המבקר הכי גדול פה של החרדים, שגדל בעולם הזה, רק הזכיר בהערת אגב שקיבל 700 בפסיכומטרי ואולי יש ממש בטענה שלימוד תורה מרחיב את המחשבה ומעמיק אותה?
מבקשים שיוויון ולא רוצים להתקרב בעצמם לאמצע שבו השיוויון, זועמים על כפייה דתית ומנסים לכפות. יאיר לפיד עמד באיזושהי הבטחה שלא נובעת משנאה? משהו חיובי אחד שהוא הבטיח וקיים? זה בן אדם שפונה לרגש הנחות ביותר כדי לקבל תמיכה מעם שנדמה שאיבד את דרכו והכוח המוסרי שלו. אז אומרים שעל שנאת חינם חרב הבית והתשובה החילונית: נמשיך לשנוא כי הטנקים הרובים והפצצות יגנו עלינו. העם היהודי חזר לארצו וכל כך רוצה להיות ככל העמים רק כבוד לעמים אין לו ולא כבוד לעצמו, פרות הבשן יושבות בכנסת כדי להשביע את השבעים ולהרעיב את הניזונים מהרוח, תגידו שיאכלו רוח הם לא צריכים אוכל ואני רואה איך אנשים פה חיים על דיאטה של ברזל ודם.
באופן אישי אני מעדיף דמוקרטיה על יהדות בנוגע להגדרתה של מדינה במיוחד מהסיבה שאלה שמנפנפים ביהדות של המדינה בדרך כלל הם רק גזענים מקפחים וביזיון ליהדות, זוכרים את ״האינטרסים החיוניים״ רק על האינטרסים החיוניים האמיתיים הם דורכים ומה מגדיר את העם היהודי היושב בציון? מלחמה... אוי לנו אם ככה אנחנו עם ככל העמים ואוי לנו אם חזרנו לפה כדי להיות חושך לגויים ולשכוח מה אנחנו, אוי לנו כי התנפצות המוסר והמצפון שלנו הם הסכנה הכי גדולה להיותנו כאן כי על שנאת חינם חרב הבית וגם עלול להיחרב שוב ולא טנקים יצילו אותו (ואם כן, איזה בית זה?).
מה מצאנו לנו כיהודים חילונים שיגדיר אותנו? כסף ונשק. רובה במקום ספר, צמיחה של מטבעות במקום של עשב, חזירות ושנאה. הפכנו לקריקטורה אנטישמית ועכשיו לאנטישמים בעצמנו, לא כפרטים כי לכל אחד מאיתנו עוד יש גרעין של יופי ושאר רוח שייתכן שהוא אפילו יהודי. בתור חברה אנחנו, כל אחד ואחד, מכוסים בענן מזוהם ועכור שחונק אותנו, אנחנו עסוקים בתפל ומכחישים מדי יום את הסיבה האמיתית והיחידה לזכותנו על הארץ ואת הסיבה העיקרית לקיומנו כעם. אנחנו פה כי אנחנו יהודים ואנחנו יהודים כדי להביא אושר וגאולה לעולם ולכל העמים ומה נהיה מאיתנו?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 05, 2014 12:50 pm 
Senior

למנוע לימוד תורה?
מי רוצה למנוע לימוד תורה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 05, 2014 1:02 pm 
Hall of Famer

קודם כל, אומר ואמרתי זאת גם בעבר - ישיבה מול גמרא במשך שעות, ופילפול בה אכן מחדדת את המחשבה. מי שמעולם לא למד גמרא אולי לא יבין זאת, אבל זאת האמת. יש מתווי חשיבה שלמים שפיתחתי בגלל הגמרא. היכולת להקשות קושיות, היכולת לדקדק בנאמר בדיוק. גינות יבין את זה, אבל כשלמדתי גמרא הייתי מינימליסט, (בריסקער, נגיד). תמיד העדפתי להשתמש בראשונים מאשר באחרונים (שנראו הרבה פעמים כפילפול עקר, הבל ורעות רוח. אם כי כמובן שלא תמיד).
כן, הלימוד מפתח את היכולת הקוגנטיבית.

ועם זאת, פיתוח היכולת הקוגנטיבית הזאת, וזה נתגלה לי במשך השנים, הוא קצת עקר בעולם האמיתי. יש לו יעילות מסוימת, אבל היא מוגבלת מאד, וכפי שכתבתי רק כאן לפני כמה הודעות - פלפולי יתר, בעולם האמיתי, מבחינתי, זה משהו שבעיקר מעצבן אותי כי הוא כולו צלצולים וסינוורים, שמנטפקים את המציאות כפי שהיא. ובאמת שלא הרבה מעבר לזה.

אמשיך ואומר זאת - וכי מה רע בכך שנהיה עם ככל העמים, ואז מה? הזכות המוסרית של היהודים על ארץ ישראל, אינה רק בגלל ה"יהדות" שלהם, מה שזה לא אומר, ולא בגלל כוח מוסרי כזה או אחר. הזכות של היהודים כאן, היא בגלל שהיה כאן שטח כמעט ריק, עם קשר היסטורי לעם שהתיישב עליו, עם שסבל במשך מאות שנים מרדיפות, עם שרק שלוש שנים קודם לכן, מחק מהספרים שליש ממנו. זאת הזכות ההיסטורית, מכאן והלאה? אז מה אם הוא לא מראה לעולם כלום? אז מה אם הוא לא אור לגויים? הזכות קיימת.

הספר? הספר הוא אינדיבדואלי, הוא תמיד היה. בעבר, עם ישראל היה עם הספר בגלל כורח כזה או אחר, ובגלל שהוא העניק סטטוס. היום עם ישראל מעדיף לפתוח סטארט אפ. עם ישראל ככלל, הוא לא עם מושלם. זאת המדינה המערבית עם תרבות הנהיגה הגרועה ביותר, וזאת מדינה עם אחוזים לא מבוטלים של ערסים אלימים, הלוואות בריבית ועוד כל מיני מרעין בישין. אבל זאת גם מדינה שקיימת בגלל שלך תדע מתי תהיה השואה הבאה (אם כי במאמר מוסגר, אני גם חושב שלשים מיליוני יהודים על אדמה אחת, שאפשר למחוק עם שלוש פצצות אטום, זה לא בהכרח הפיתרון הכי יעיל).

והאם החרדים הם אלה שמצדיקים? אז קודם כל, כפי שאמרתי יש הצדקה אחרת, וזאת הצדקת הדם שנשפך, זאת ההצדקה העיקרית. אבל אפילו אם זו לא היתה קיימת, לא החרדים הם אלה שמצדיקים מוסרית את העם. מה שמצדיק אותו מוסרית, הוא היותה של ישראל המדינה הדמוקרטית היחידה במזרח התיכון, מה שמצדיק אותה הוא פרסי הנובל שבהם זוכים ישראלים, מה שמצדיק אותה היא אייסיקיו, וסאנדיסק וגט טקסי.
חיבור למסורת? אין בכך שום דבר רע, אבל אני לא חושב בהכרח שיש בה משהו טוב. אישית, אני לא רואה ערך אמיתי בלימוד תורה (פרט כאמור, לערך עליו דיברתי בשתי הפסקאות הראשונות). אני לא חושב שהלימוד הופך מישהו ומשהו למוסרי יותר ונעלה יותר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 05, 2014 1:03 pm 
Hall of Famer

וגם מה שתומר אמר, בהודעה האחרונה ובעיקר בקודמת. שהחרדים יעשו מה שהם רוצים, באמת, אין לי שום בעיה עם זה. אבל למה אני צריך לשלם? (וכפי שכתבתי אלף פעם בעבר, אני לא רוצה לשלם להם, ואני לא רוצה לשלם לקאמרי, ואני לא רוצה לשלם לאהרן קשלס, ואני לא רוצה לשלם באופן עקרוני. לא רוצה לשלם בשביל משהו שלא נותן לכלל כלום).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 05, 2014 2:19 pm 
Junior

מי רוצה למנוע לימוד תורה? מי שבשבילו לימוד זה כלכלה ומינהל עסקים.
החילונים החיילים שאת הבתים שלהם בונים ערבים ותאילנדים, אותם ערבים ותאילנדים שקוטפים במטעים ומוציאים לחם מן הארץ.
ההיגיון הצודק שיש לנו זכות על הארץ מכוח הזרוע או מכוח היותנו רוב או יהודים ומהזכות הזו אנחנו עושים כסף שהוא רק שלנו לא מצחיק אותי, אני עצוב.
סוציאליזם אנחנו לא רוצים כי עזרה לחלשים? זה יהודי ודמוקרטי? לשאול ״איפה הכסף?״ ועוד כדי להתנגח, זו יהדות, זו ציונות ויאיר לפיד שאת לחמו בזיעת אפיו הוציא מהארץ, בו נבחר.
מי עובד בחקלאות? במפעלים? בבניין? בוחרי יש עתיד? מי מרכיב את ממשלת הבשר הלבן?
למדתי עכשיו על מארקס ועל מלחמת המעמדות, על בעלי האמצעים המדכאים, ואני מקווה שיום יבוא ותהיה פה מהפכה, שבה הבלתי נראים ישתלטו על אמצעי הייצור ואז אולי הם ירשו לעצמם לחייך חיוך כוחני ולשאול את הלפידים - תגידו, איפה הכסף? כבר עכשיו אני מרשה לעצמי לשאול למשל אם העלייה במחירי הדיור היא לא בשביל בעלי הדירות ואם שכירות של אלפי שקלים מהחלשים לחזקים היא לא סוג של מס.
אני גר רחוק מאוד מגוש דן, אני לא לומד בבין תחומי אלא במכללת צפת ואני לא שבע גם כי אני טבעוני. אני גם לא מאשים אף אחד חוץ מאת המאשימים. אני לא תמיד מאמין אבל תמיד מנסה שלא להאמין בכסף ונשק, אלה לא הערכים שלי וחיים שאני אחיה על סמך ערכים כאלה אני מעדיף לא לחיות. אז כן, תודה לכם שאתם לא מונעים לימוד תורה, תודה רבה. יום יבוא ואולי אני אהיה בראש המהפכה ואז אני מבטיח לכם דבר אחד, שאני אראה זכות בלשלם מיסים. שאני אסביר לאלה המדוכאים שיצטרפו אליי שלהיות עשיר זו פריבילגיה שבן אדם אף פעם לא הרוויח אותה יותר מחברו. אם כבר אנחנו בעניין של שיוויון.
צדקה היא מחמשת עמודי האיסלאם, ישו אמר שיותר קל לגמל לעבור דרך מחט מלעשיר להגיע לגן עדן והאור שאנחנו מציעים לגויים: שהעשירים והשבעים שואלים איפה הכסף.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 05, 2014 2:22 pm 
Hall of Famer

לא הבנתי כלום חוץ מזה שאתה סוג של קומוניסט, ושזה לא קשור אפילו קצת לדיון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 05, 2014 2:23 pm 
Hall of Famer

תגדי,קיו, בדקת B-12 לאחרונה?

just asking.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 05, 2014 2:37 pm 
Junior

אני לוקח כדור B12 פעם ביום. היום עוד לא לקחתי. גם לא אכלתי כלום עדיין. לא עשיתי קניות כבר חודש. ניזון כרגע מסיגריות, חושב להכין לעצמי אורז שירחיק את המהפכה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 05, 2014 2:39 pm 
Junior

מה שניסיתי להמחיש הוא כמה קל לעשות דה לגיטימציה לכל ציבור ולכל אחד. אני לא קומוניסט, אני מאמין בחופש, בשיוויון הזדמנויות ובעזרה לחלש.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 05, 2014 7:00 pm 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
זה היה לך קל לכתוב את ההודעה הזו? כל הכבוד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 05, 2014 7:26 pm 
Junior

היה לי יותר קל מאת זאת

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 128 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 36 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: