סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ה' נובמבר 28, 2024 2:48 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 118 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: א' מאי 18, 2014 11:15 am 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (0)
פירסומת איומה לטעמי
נראית יותר כמו משדר חסות מאשר פרסומת
אין קריאטיב בשיט
אולי מגבלות תקציב, אבל מאכזב

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 18, 2014 11:16 am 
מנהל פורום

Amos Gueta כתב:
בולשיט. ההצלחה של מכבי היא דוקא מנוף לירושלים ולא להפך. גם אם ירושלים נתפסת כ"חיקוי", אז כאשר מותג מצליח החיקויים שלו גם מצליחים. החשיפה לכדורסל בכלל תעשה רק טוב לירושלים, התחרות האמיתית שלה מבחינת מכירת מנויים וכו' לקהל "לא שרוף" היא לא מכבי אלא בית"ר והפועל כדורגל.

אכן

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 18, 2014 11:32 am 
Freshman

הכחול מאם המושבות כתב:
alma כתב:
לא מבינים שהם צרכים לשבור את המונפול

איך?

קודם כל להבין שהצלחה של מכבי באירופה והחגיגה סביבה עכשיו עם דגש חזק מאוד על הקבוצה של המדינה עושה לה נזק.
חומסקי לא מתקשר לבעלי מקאן אריקסון ומאחל לו הצלחה בפעילות בחול כי הוא מבין שאפשר למנף את זה בשוק המקומי.
אחרי זה ברור שמונפול צריך לשבור ע"י רגולציה. אין דרך אחרת.
במקרה של ירושלים זה אומר להתחיל לעבוד במנהלת ובאיגוד שם כל תפקידי המפתח מוחזקים ע"י אנשי מכבי.
במנהלת לדוגמא מלבד בעלי הקבוצות יש זכות הצבעה לפרנקל ולפריש. שניהם אנשי מכבי מובהקים.
ירושליםצריכה להחיל לשחק בחרא.
להכנסות שמכבי מייצרת לא היא ולא אף קבוצה בספורט הישראלי יצליחו להגיע בחיים

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 18, 2014 11:32 am 
Freshman

הכחול מאם המושבות כתב:
alma כתב:

איך?

קודם כל להבין שהצלחה של מכבי באירופה והחגיגה סביבה עכשיו עם דגש חזק מאוד על הקבוצה של המדינה עושה לה נזק.
חומסקי לא מתקשר לבעלי מקאן אריקסון ומאחל לו הצלחה בפעילות בחול כי הוא מבין שאפשר למנף את זה בשוק המקומי.
במקרה של ירושלים זה אומר להתחיל לעבוד במנהלת ובאיגוד שם כל תפקידי המפתח מוחזקים ע"י אנשי מכבי.
במנהלת לדוגמא מלבד בעלי הקבוצות יש זכות הצבעה לפרנקל ולפריש. שניהם אנשי מכבי מובהקים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 18, 2014 11:37 am 
Freshman

uriel17 כתב:
Amos Gueta כתב:
בולשיט. ההצלחה של מכבי היא דוקא מנוף לירושלים ולא להפך. גם אם ירושלים נתפסת כ"חיקוי", אז כאשר מותג מצליח החיקויים שלו גם מצליחים. החשיפה לכדורסל בכלל תעשה רק טוב לירושלים, התחרות האמיתית שלה מבחינת מכירת מנויים וכו' לקהל "לא שרוף" היא לא מכבי אלא בית"ר והפועל כדורגל.

אכן

זה עובד יופי כבר 40 שנה הקטע הזה עם החיקוי שמצליח גם

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 18, 2014 11:48 am 
מנהל פורום

alma כתב:
הכחול מאם המושבות כתב:
alma כתב:

איך?

אני מסכים לחלוטין שהצלחה של מכבי עוזרת לה לשמר את ההכנסות שהיא רושמת ואולי להגדיל אותן, אבל זה לא תלוי בהפועל ירושלים.
חוץ מזה לא ציינת איזה רגולציה בדיוק צריכה להיות?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 18, 2014 11:56 am 
Freshman

ירושלים צריכה להכיר במציאות. מכבי מונפול והיורליג זה קרטל שדואג לשמר את הכוח של הקבוצות המובילות.
מכבי בחיים לא תיתן לירושלים להיות חלק מהקרטל. אין לה שום אינטרס להתחלק בשוק המצומצם שלה עם קבוצה אחרת. להפך.
כל זמו שזה המצב ירושלים צריכה לזנוח את חלומות האירופה שלה ולפעול לתקרת שכר, הורדת מספר הזרים, ביטול הסעיף שמכבי נציגת ישראל ביורליג ולדאוג שנציגי המנהלת ביורליג יהיו אופזיצה לשיטה הנוכחית.
מי שחושב שאפשר לעלות את שאר הליגה בלי לפגוע במכבי חיי באשליה. מכבי זה מונפול וכמו שבעסקים דואגים להגביל את המונפול בשביל לשחרר את השוק גם פה צריך לעשות את זה.
ירושלים צריכה להתמקד בשדרוג הליגה המקומית והחשיפה שלה והכדורסל המקומי שכרגע יותר קרוב לכדורעף מאשר לכדורגל.
ו

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 18, 2014 12:01 pm 
Hall of Famer

למה שהיא תעשה את זה?

אם כבר, ירושלים תשאף למודל הליטאי של ז'לגיריס וריטאס. תהיה התנגדות קשה מצד אלקטרה, זה ברור, אבל מנגד אם ירושלים תצליח להפוך לכח שמביא למשחק יורוליג בארנה חדשה כמה אלפי צופים למשחק כשהבעלים העשירים שלה מביאים שחקנים אטרקטיביים, אין ספק שהיורוליג ישמח לקבל אותם בשלב כזה או אחר.

לא מתפקידה של ירושלים "לדאוג לליגה", ומן הסתם כשיש לה כח בידיים כרגע היא לא תזיז אצבע קטנה בשביל לעשות את זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 18, 2014 12:05 pm 
Hall of Famer

השיטה ש3 יורודות מהיורוליג ליורוקאפ ולהיפך(3 עולות) יכול ה לשרת יפה את הפועל ירושלים בעתיד...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 18, 2014 12:07 pm 
Freshman

כי אין לה שום סיכוי להיכנס ליורליג ובטח לא לייצר שם הכנסות שמדגדגות את מכבי.
מכבי בכדורגל לדוגמא מכרה השנה 10,000 מנויים. הכניסה 15 מיליון מאירופה וכל ההכנסות שלה הסתכמו בערך ב50 מילון ש"ח.
לאורך זמן במודל בו מכבי מייצרת הכנסות ובירושלים הבעלים מביאים כסף מהבית אין לירושלים שום סיכוי.
זה יכול לעבוד שנה,שנתיים נפירז ונגיד 5.
תקרת הזכוכית שלה מאוד ברורה.
והיורוליג לא ימהר להכניס את ירושלים
יש היום 10,000 ישראלים במילאנו. גם ביורליג מבינים שאת השוק הישראלי הם מיצו
למה לתת כרטיס לעוד קבוצה מישראל שיכולה במקרה הטוב לחלק את השוק ולא להגדיל אותו לעומת קבוצת מכל מקום אחר באירופה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 18, 2014 12:08 pm 
Freshman

RREEDDTT. כתב:
השיטה ש3 יורודות מהיורוליג ליורוקאפ ולהיפך(3 עולות) יכול ה לשרת יפה את הפועל ירושלים בעתיד...

לא מסכים. קודם כל אני לא רואה את ירושלים כלכך מהר לוקחת שם מקום שלישי בטח לא בפורמט שכל העשירות מבינות שזה כרטיס ליורוליג.
דבר שני תקרת הזכוכית של ירושלים נמוכה מאוד.
אני אגיד שוב, אף מותג לא יכול להתקיים ליד מונפול.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 18, 2014 12:37 pm 
מנהל פורום

אלמה
שוק הכדורסל הישראלי רחוק ממיצוי, גם הפועל תל אביב וגם הפועל ירושלים יכולות להגיע בסופו של דבר לסדר גודל הכנסות של קרוב ל10 מיליון דולר ואגב כך לנגוס בשוק שלה
עכשיו כולם באופוריה בגלל המשחק במילאנו אבל תכלאס עונה או שתיים מחורבנות תואר אחד או שתיים בשנים הקרובות שהולך לירושלים ויתחילו לדבר אחרת
היתרון של שיש להפועל ירושלים על הפועל תל אביב זה שנמצא הבנאדם שהכניס את היד לכיס, אצל הפועל תא עדיין אין את האחד הזה
כמה שנים טובות של תזרים מזומנים שלילי מאוד וקצת מזל יביאו את הפועל ירושלים לקצב הכנסות של 6-8 מיליון דולר
מהנקודה הזאת תזרים שלילי קבוע של הבעלים בסכום כולל של נגיד 1.5 מיליון דולר יביאו את הפועל ירושלים למצב שהיא יכולה להתמודד מול מכבי כי היא חצי מהתקציב של מכבי
זה לא מנותק מהמציאות זה תסריט ריאלי שצריך קצת מזל

מה שאתה מציע לעומת זאת, רגולטורים ונסיון לנצח את שימון במוסדות האיגוד והמנהל הוא לא ריאלי בשלב הזה
ולא יהיה ריאלי עד ששימון יצא לרעות בשדות הציד הנצחיים

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 18, 2014 12:51 pm 
Hall of Famer

אוריאל, אני ממש לא בטוח בנוגע לשוק הכדורסל הישראלי.
דברנו פעם על תופעת המעגלים.
לדוגמא למכבי יש מעגל רחב של מאות אלפי צופים פסיביים.
מתוכו עשרות אלפים שמוכנים להשקיע כסף מדי פעם.
ומתוכם היא משיגה 10000 מנויים.

המעגל הרחב ,ה"Pool" שממנו צריך להתחיל, ההצלחה של מכבי באירופה, מדללת אותו מאוד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 18, 2014 12:55 pm 
Freshman

הפועל ירושלים מעלה בלון ניסוי. שמעתם על קבוצות נוספות שבאמצע מאי, בשיא הפעילות של השנה הנוכחית, מציעות מנוי למשחקים שמשוחקים בעוד למעלה מחצי שנה? גם בירושלים לא מסוגלים לדעת מה תהיה הדרישה למנויים ולכרטיסים. לכן הוציאו את המכירה המוקדמת והיא נועדה להרגיש את השטח. ברור לי שאלון, חומסקי והראל מבינים שאין סיכוי לגרד את ה-6,000 מנויים. למען האמת אם יתקרבו ל-3,000 זה יהיה הישג. קשה לי להאמין שיהיו יותר מ-1,500 רוכשי מנויים במכירה המוקדמת עד 1 באוגוסט (מאפשר לרכוש בהנחה ולקבוע את הכסא בתוך הגוש) ואולי עוד 1,000+ עד תחילת העונה.
אבל הנה דרך להגדיל את מספר המנויים ולהתקרב למספר היעד. לאחר שיתברר להם שמספר המנויים הוא רחוק מהיעד יוצע מיני מנוי שיכסה את המשחקים המעניינים של השלבים הראשונים של העונה. למשל 4-5 משחקים מול הגדולות בליגה הסדירה ומשחקי השלב הראשון ביורוקפ (בהנחה שהקבוצה תשובץ למפעל). הבוקר הופץ שאלון באתר צ'ה על ידי שני סטודנטים אוהדי הקבוצה אך בשיתוף הקבוצה. המשיבים נדרשו לענות על מספר שאלות כשבאחת מהן נדרשו להגדיר עד כמה הם מסכימים עם המשפט: "מנוי המאפשר כניסה ל-7 משחקים קבועים מראש במחיר מוזל אטרקטיבי עבורי". גם במהלך העונה הנוכחית ונדמה לי גם בעונה הקודמת הקבוצה איפשרה במהלך העונה לעשות מיני מנוי לאוסף משחקים מוגדר. הערכה שלי היא כי יחד עם המיני מנוי אפשר יהיה להתקרב ל-5,000 מנויים. זה יאפשר לקבוצה לפנות בהמשך העונה לבעלי המיני מנוי ולאחרים בהצעה להמשך המנוי למשחקים של החלק האחרון, בתלוי בהצלחת הקבוצה לעבור לשלב הבא באירופה, לדוגמא.
לגבי מכבי, לא רואה כל קשר. הבוקר יש גל צהוב ענק שמכסה על הכדורסל הישראלי. ייתכן והיום בערב יתברר שהגל מאחורינו (לדעתי ההישג של מכבי ב-2010 עם הקבוצה המוגבלת שעמדה לרשות צביקה שרף גדול יותר למרות שלא כלל ניסים) ואם מכבי יזכו ביורוליג הגל הצהוב יכסה את כולם לעוד כמה שבועות. להבדיל ממכבי 2004-2006 שהיכולת שהציגה הצהירה שאין כלום מלבדה (גם מול ירושלים של עידן גיידמק), הקבוצה שנבנתה השנה מוכשרת אבל לא חסינה ולא ברור מה יישאר ממנה לשנים הבאות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 18, 2014 12:56 pm 
Freshman

אוראיל, לא הפועל תל אביב ולא הפועל ירושלים יכולות בכלל להתקרב לסכומים האלו.
אני שוב אלך למכבי תל אביב בכדורגל. קבוצה שיש לה חשיפה יותר מכל קבוצות הכדורסל ביחד, ההכנסות שלה בלי בונוסים מאירופה שלא קיימים בכדורסל הם באזור ה4 מיליון דולר בעונה.אתה מדבר על 8-10 לקבוצת כדורסל. זה חסר סיכוי.
אני מסכים איתך ששוק הכדורסל לא מוצא. השוק הזה כרגע לא קיים.
תבדוק כמה עסקה התקשורת במשחקי הליגה. ביום חמישי שלושה משחקי פליאוף קיבלו שורה וחצי בעיתון ובשום שלב באותו יום לא היו כותרת ראשית באף אתר.
בשביל לייצר את השוק הזה צריך לשנות את המצב הקיים. זה לא יקרה היום ולא מחר.
זה בטח לא יקרה אם הפועל ירושלים תחשוב שהיא יכולה לחיות ליד מכבי ולסגור עסקאות עם היורליג.
לגבי מלחמה ברגולטורים, זה מה שהפועל תל אביב עשתה בשנתיים. כמעט לבד:
1. משחק האליפות שנה שעברה נערך בחיפה ולא בנוקיה (בעקבות התערבות שלנו).
2. השאלת יובל נעימי נמנעה - פעם זה בחיים לא היה נמנע - מאבק נטו שלנו
3. לכל קבוצה משנה הבאה יהיה מותר להשאיל רק 2 שחקנים מושאלים (שהם לא שחקני בית) כדי שמכבי לא יחזיקו שחקנים שהם לא צריכים רק כדי לפגוע באחרות - אנחנו
4. יו"ר מנהלת חייב להודיע מראש על דברים שעולים לדיון מה שלא היה עד היום - עד היום היו עושים מחטפים בכל דיון ומעלים נושאים בלי שידעו על זה קודם - אנחנו
5. עלית האחוזים בפרסום לטובת הקבוצות - אנחנו
6. מנענו את החוק שמכבי רצו לבטל את הצורך להודיע 24 שעות לפני משחק מי הזר שנרשם - אנחנו
7. נושא הכרטיסים למשחקים השתפר (לא מספיק עדיין) וההגבלה של נוקיה עלתה מ-400 ל-750 כרטיסים - אנחנו
8. מענק לקבוצות שמשחקות באירופה - אנחנו הובלנו
9. החזרת החוק הרוסי אל מול המלחמה של מכבי - אנחנו תמכנו במאבק הישראלים (היחידים)
10. מענק לקבוצות שישתפו יותר ישראלים - אנחנו הובלנו

אז יש סיכוי לדעתי. רק הקבוצות צריכות להבין שזה האינטרס שלהם. שהיה מאבק השחקנים משום מה רוב הקבוצות העדיפו לשתוק מול מכבי ופרנקל שדאגו לאינטרס של מכבי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 18, 2014 1:23 pm 
מנהל פורום

לא מסכים עם אלמה:
1. הפועל י-ם כנראה לא תגיע לרמת ההכנסות של מכבי, אבל היא לא חייבת להשתוות אליה כדי לתת לה תחרות אמיתית פעם בכמה עונות. בדיוק כמו וולנסיה העונה עם חצי מהתקציב של ריאל וברצלונה, בילבאו וקאחה לבוראל לפני כמה עונות.
אני חושב שהיא יכולה להגיע למצב של הכנסות שהן חצי מההכנסות של מכבי, עם המסורת שהיא בנתה, עם העיר, עם המעמד של אלטרנטיבה שלא נמחק למרות שהגיעה רק ל2 גמרי פליאוף ב12 שנים. הפועל ת"א ומכבי חיפה ממש לא.
2. השיטה של עולות ויורדות טובה מאוד להפועל י-ם, כי אין שום סיכוי שהדבר הזה יתנהל ללא רגולציה. בתוך עונות ספורות בערך חצי מהיורוליג יהיה מספרד ורוסיה אם ג'ורדי יוותר על הקומבינות והקבוצות המועדפות.
והוא לא הולך לוותר על זה. מי שאני מאמין שיפגעו אלה הקבוצות מהאדריאטית, פולין, ליטא, אוקראינה ואולי גם עוד מדינה ממרכז אירופה, וירושלים יכולה לתפוס את המקום שלהן.
3. אני לא חושב שמכבי תמנע מי-ם לשחק ביורוליג (בתמימותי יש לי גם ספקות לגבי היכולת שלה לעשות את זה).

מסכים עם אלמה:
יש 10 קבוצות בליגה שצריכות לאמץ פחות או יותר את מה שכתבת.
הפועל ת"א ומכבי חיפה, שהן 2 המובילות מבין ה10 הנותרות, יכולות רק לחלום על הכנסות של 10 מיליון דולר. אפילו עבור שתיהן ביחד זה נשמע דמיוני. אני שמח שאלדשטיין לא גרר (עדיין?) את הפועל ת"א ליורוצ'לנג' באיזה אשליה שזה מנוע צמיחה או בולשיט כזה.
שלא לדבר על חולון, רשל"צ, הרצליה וכו'.
רק שהמהלך הכי טוב לאותן 10 הקבוצות הוא מהלך שאי אפשר לבצע אותו כמו שצריך - תקרת שכר.

נערך לאחרונה על ידי blue בתאריך א' מאי 18, 2014 1:29 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 18, 2014 1:28 pm 
Junior
סמל אישי של המשתמש

אד הורטון כתב:
לא חושב שזה יכול להשפיע לרעה. קראתי את הראיון עם חומסקי שדיבר על השקעה בפריפריית ירושלים, גוש עציון וכדו'. אני הגעתי לגוש כבר כמכביסט וכאדם מקובע לא חשבתי לשנות ( :) ) אבל בשנות הגביעים של הפועל הרבה חברים שלי הפכו לאוהדי הפועל. אבל ברור לי ש2-3 הצלחות (נגיד אליפות השנה...) והשקעה נכונה בשיווק (מחירים, הסעות לנוער וכדו') והפועל יכולה להגדיל מאד את קאדר האוהדים. מחשבה מסויטת שעלתה בראשי תוך כדי הכתיבה- אם יהיו משחקים אטרקטיביים עם מחירים אטרקטיביים בארנה (גמרי גביע, נבחרת, קבוצות נב"א) אני אבוא עם הילדים לראות כי זה יותר קרוב, זול ונוח וזמין מלנסוע לנוקיה ואם תהיה חווית צפייה טובה שם אז בכלל. מי תוקע לידי שאחד הילדים לא יצא ל"תרבות רעה"?

זה לא תרבות רעה ,תהיה פרקטי ותחשוב על ילדיך .
תן להם לאהוד קבוצה שקרובה למקום מגוריהם...שיוכלו להגיע ולהנות ממשחקים בגיל צעיר

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 18, 2014 1:29 pm 
Hall of Famer

אבל אלמה, אין זהות בין האינטרסים של ירושלים לאלה של הפועל ת"א.

לירושלים יש כאן ועכשיו כסף וארנה. היא מסתכלת על היורוליג, ובצדק מבחינתה. לא מתרגש מההשפעה של התוצאות של אלקטרה העונה, שכזכור עוד לא נגמרה (תארו לכם תרחיש לא בלתי סביר, שבו אלקטרה מובסת הערב ומפסידה גם אליפות, נניח לירושלים...). מסורת כזו וכח כזה לא שוברים ביום אחד, והתהליכים שקורים בכדורסל הישראלי הולכים נגד אלקטרה. לירושלים יש פוטנציאל קהל משמעותי, לא זוכר כמה הם הביאו בזמנו לשרלרואה, אבל מספרים לא מבוטלים יחסית לגמר יול"ב בעיר בלגית בלי טיסות ישירות אליה, ולא מילאנו הקלה להגעה בגמר יורוליג. ירושלים צריכה לכוון יורוליג, והפועל ת"א שהאינטרס שלה כרגע הוא הגבלת כח של קבוצות עשירות ממנה בליגה, תפעל לזה. לצפות מירושלים שתעזור בכך לא יעזור לכם בהרבה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 18, 2014 1:31 pm 
מנהל פורום

סתם עוד תהייה לגבי מכירת המנויים:
בהפועל י-ם חשבו על הסיטואציה שבה הארנה לא מוכנה לפתיחת העונה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 18, 2014 1:33 pm 
Freshman

הכחול, אני רחוק מלהסכים איתך לגבי יכולת גיוס הכספים של ירושלים. אתה מדבר על גיוס של 30 מיליון שקל אחרי הנחה גדולה מאוד...
פי יותר ממה שקבוצות הכדורגל הגדולות מכניסות בעונה והם מקבלות יותר כסף מהטוטו, זכויות שידור,מקבלות חשיפה בכלל לא באותה ליגה ומוכרות כבר היום בין 7000 ל10000 מנויים לעונה. לא בליגה של ירושלים.
הכדורסל פה זניח וזה לא הולך להשתנות בקרוב. עושה רושם גם שלא ממש מנסים לשנות את זה.
האסטרטגיה של פרנקל עם המשחקים ב18:40 הייתה להיות זנב לכדורגל.

לגבי היכולת של מכבי למנוע שיתוף של ירושלים אני חושב שיש לה יכולות וכמו שכבר כתבתי בכל מקרה ליורוליג אין שום אינטרס להכניס את ירושלים.
השוק הישראלי גם ככה נותן ליורוליג מעל ומעבר. מספרים פסיכים ממש. כניסה של ירושלים לא תתרום ליורוליג כלום.
והיורליג מהיום שהוא קם ועד רגע זה ממש משרת מספר מצומצם של קבוצות ומתעלם מהמצב הקטסטרופלי של המפעל הזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 18, 2014 1:34 pm 
Hall of Famer

הכחול מאם המושבות כתב:
סתם עוד תהייה לגבי מכירת המנויים:
בהפועל י-ם חשבו על הסיטואציה שבה הארנה לא מוכנה לפתיחת העונה?

מקסימום יארחו באצטדיון הכדורגל בנתניה....

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 18, 2014 1:38 pm 
Freshman

nadav_hacohen כתב:

לירושלים יש כאן ועכשיו כסף וארנה. היא מסתכלת על היורוליג, ובצדק מבחינתה. לא מתרגש מההשפעה של התוצאות של אלקטרה העונה, שכזכור עוד לא נגמרה (תארו לכם תרחיש לא בלתי סביר, שבו אלקטרה מובסת הערב ומפסידה גם אליפות, נניח לירושלים...). מסורת כזו וכח כזה לא שוברים ביום אחד, והתהליכים שקורים בכדורסל הישראלי הולכים נגד אלקטרה. לירושלים יש פוטנציאל קהל משמעותי, לא זוכר כמה הם הביאו בזמנו לשרלרואה, אבל מספרים לא מבוטלים יחסית לגמר יול"ב בעיר בלגית בלי טיסות ישירות אליה, ולא מילאנו הקלה להגעה בגמר יורוליג. ירושלים צריכה לכוון יורוליג, והפועל ת"א שהאינטרס שלה כרגע הוא הגבלת כח של קבוצות עשירות ממנה בליגה, תפעל לזה. לצפות מירושלים שתעזור בכך לא יעזור לכם בהרבה.

אני לא מסכים איתך. אני מבין מאיפה באה התפיסה של ירושלים.
אבל אני חושב שאם היא חפצת חיים לאורך זמן ולא רוצה פיק נקודתי היא צריכה להבין שהיא לא יכולה להתבסס על בעלים שיכניס על עונה מילונים מהכיס.
ושמנתחים את מצב הכדורסל באירופה ובארץ מבינים שלא מדובר בשוק חופשי שאם תעבוד קשה ונכון גם תצליח.
במבנה הנוכחי של היורליג אני חושב שירושלים עושה טעות שהיא מסתכלת לשם ואין לה שום סיכוי להיות שם מעבר לעונה פה עונה שם.
האינטרס של הפועל תל אביב זה ליגה שיוויונית. זה אינטרס של כל קבוצה מלבד מכבי.
ירושלים יכולה לנסות להיות לצד מכבי. רק אני לא רואה שום סיבה שמכבי תוותר על נתח שוק מסוים בשביל ירושלים בטח לא כזה שיסכן את השליטה הבלעדית שלה ואני לא רואה את ירושלים מצליחה לזכות בנתח שוק משמעותי בלי להוריד את מכבי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 18, 2014 1:40 pm 
Hall of Famer

alma כתב:
לגבי היכולת של מכבי למנוע שיתוף של ירושלים אני חושב שיש לה יכולות וכמו שכבר כתבתי בכל מקרה ליורוליג אין שום אינטרס להכניס את ירושלים.
השוק הישראלי גם ככה נותן ליורוליג מעל ומעבר. מספרים פסיכים ממש. כניסה של ירושלים לא תתרום ליורוליג כלום.

ניתוח ממש לא נכון. 11,000 יגיעו לנוקיה באופן קבוע עם ירושלים או בלי ירושלים. רק שלזה תוסיף כמה אלפים טובים שיגיעו למשחקים של ירושלים, ואולי אפילו ארינה מלאה במשחקים מעניינים/חשובים. ירושלים ביורוליג זו ברכה למפעל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 18, 2014 1:42 pm 
Hall of Famer

alma כתב:
nadav_hacohen כתב:

אני לא מסכים איתך. אני מבין מאיפה באה התפיסה של ירושלים.
אבל אני חושב שאם היא חפצת חיים לאורך זמן ולא רוצה פיק נקודתי היא צריכה להבין שהיא לא יכולה להתבסס על בעלים שיכניס על עונה מילונים מהכיס.
ושמנתחים את מצב הכדורסל באירופה ובארץ מבינים שלא מדובר בשוק חופשי שאם תעבוד קשה ונכון גם תצליח.
במבנה הנוכחי של היורליג אני חושב שירושלים עושה טעות שהיא מסתכלת לשם ואין לה שום סיכוי להיות שם מעבר לעונה פה עונה שם.
האינטרס של הפועל תל אביב זה ליגה שיוויונית. זה אינטרס של כל קבוצה מלבד מכבי.
ירושלים יכולה לנסות להיות לצד מכבי. רק אני לא רואה שום סיבה שמכבי תוותר על נתח שוק מסוים בשביל ירושלים בטח לא כזה שיסכן את השליטה הבלעדית שלה ואני לא רואה את ירושלים מצליחה לזכות בנתח שוק משמעותי בלי להוריד את מכבי

ברור שכולנו רוצים משק תחרותי ופתוח לכמה שיותר קבוצות. אבל בכל משק קיימים שחקנים גדולים, שרוצים, לטובתם בלבד, לשמור על ההגמוניה. משירושלים הפכה להיות שחקן גדול או פוטנציאל לשחקן גדול, היא להערכתי פשוט לא תתעסק ב"שוויוניות". דני קליין אמר דברים ברוח זו בזמנו, ואין סיבה שזה ישתנה עכשיו, כשיש משאבים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 18, 2014 1:44 pm 
Freshman

כרטיסים זה כסף קטן שבכלל לא מגיע ליורוליג. בוא נראה את ירושלים מביאה ליורליג את הסכומים שמכבי מביאה מזכויות שידור.
ליורליג לא אכפת כמה קהל יש במגרש.
אם מכבי לא בפינל פור הם משחקים היום מול מגרש ריק.
זה המצב כבר שנים ולא עשו כלום בשביל לשנות את זה.
אגב,
המצב הכי טוב היה עם ליורליג הייתה עולה האלופה בלי שיריונים ובלי כלום
ואז הייתי מצדיק את התפיסה של ירושלים.
להשקיע כסף עונה שתיים, לקחת סדרה להיכנס לירוליג.
זה היה פוגע בתזרים של מכבי ומשפר את של ירושלים ומצמם פערים.
כמו בכדורגל. הבעיה שזה לא המצב

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 118 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Att, B.a.c, Google [Bot] ו 42 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה