סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ה' נובמבר 28, 2024 2:38 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 118 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: א' מאי 18, 2014 1:46 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
אם ירושלים תהיה ביורוליג, היה סמוך ובטוח שיהיו גם זכויות שידור.

אני לא אטען פה לטובת המודל הכלכלי של היורוליג או דרך הניהול של הליגה הזו, אבל אני חושב שברור לכולם כשמש בצהרי היום שירושלים מכוונת יורוליג, ולדעתי בצדק. הם לא יוכלו לבשל את האוהדים שלהם לאורך זמן על אש קטנה ולספר להם על בנייה של מועדון גדול, בלי לנסות להכנס למגרש של הגדולים באמת באירופה. אין סיבה שמועדון עם כסף ואולם של רבבה+ לא יכוון ליורוליג.

נערך לאחרונה על ידי nadav_hacohen בתאריך א' מאי 18, 2014 1:46 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 18, 2014 1:46 pm 
Freshman

nadav_hacohen כתב:
alma כתב:
nadav_hacohen כתב:
אבל אלמה, אין זהות בין האינטרסים של ירושלים לאלה של הפועל ת"א.

לירושלים יש כאן ועכשיו כסף וארנה. היא מסתכלת על היורוליג, ובצדק מבחינתה. לא מתרגש מההשפעה של התוצאות של אלקטרה העונה, שכזכור עוד לא נגמרה (תארו לכם תרחיש לא בלתי סביר, שבו אלקטרה מובסת הערב ומפסידה גם אליפות, נניח לירושלים...). מסורת כזו וכח כזה לא שוברים ביום אחד, והתהליכים שקורים בכדורסל הישראלי הולכים נגד אלקטרה. לירושלים יש פוטנציאל קהל משמעותי, לא זוכר כמה הם הביאו בזמנו לשרלרואה, אבל מספרים לא מבוטלים יחסית לגמר יול"ב בעיר בלגית בלי טיסות ישירות אליה, ולא מילאנו הקלה להגעה בגמר יורוליג. ירושלים צריכה לכוון יורוליג, והפועל ת"א שהאינטרס שלה כרגע הוא הגבלת כח של קבוצות עשירות ממנה בליגה, תפעל לזה. לצפות מירושלים שתעזור בכך לא יעזור לכם בהרבה.

אני לא מסכים איתך. אני מבין מאיפה באה התפיסה של ירושלים.
אבל אני חושב שאם היא חפצת חיים לאורך זמן ולא רוצה פיק נקודתי היא צריכה להבין שהיא לא יכולה להתבסס על בעלים שיכניס על עונה מילונים מהכיס.
ושמנתחים את מצב הכדורסל באירופה ובארץ מבינים שלא מדובר בשוק חופשי שאם תעבוד קשה ונכון גם תצליח.
במבנה הנוכחי של היורליג אני חושב שירושלים עושה טעות שהיא מסתכלת לשם ואין לה שום סיכוי להיות שם מעבר לעונה פה עונה שם.
האינטרס של הפועל תל אביב זה ליגה שיוויונית. זה אינטרס של כל קבוצה מלבד מכבי.
ירושלים יכולה לנסות להיות לצד מכבי. רק אני לא רואה שום סיבה שמכבי תוותר על נתח שוק מסוים בשביל ירושלים בטח לא כזה שיסכן את השליטה הבלעדית שלה ואני לא רואה את ירושלים מצליחה לזכות בנתח שוק משמעותי בלי להוריד את מכבי

ברור שכולנו רוצים משק תחרותי ופתוח לכמה שיותר קבוצות. אבל בכל משק קיימים שחקנים גדולים, שרוצים, לטובתם בלבד, לשמור על ההגמוניה. משירושלים הפכה להיות שחקן גדול או פוטנציאל לשחקן גדול, היא להערכתי פשוט לא תתעסק ב"שוויוניות". דני קליין אמר דברים ברוח זו בזמנו, ואין סיבה שזה ישתנה עכשיו, כשיש משאבים.

שיהיה להם בהצלחה. אני לא מכיר שוק בו שחקן הצליח לדגדג מונפול. לא רואה את זה קורה גם פה.
הם יהיו מספר 2 דומיננטי. אבל תמיד מספר 2 רחוק שנות אור ממספר 1.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 18, 2014 1:47 pm 
Hall of Famer

השאלה ממה נובע המונופול.

גם לובליאנה היתה מונופול בסלובניה, גם ז'לגיריס בליטא. אם ירושלים תיקח אליפות בשלוש מתוך החמש השנים הבאות, אתה תדבר אחרת לגמרי. וזה לא בשמיים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 18, 2014 1:50 pm 
Freshman

nadav_hacohen כתב:
אם ירושלים תהיה ביורוליג, היה סמוך ובטוח שיהיו גם זכויות שידור.

אני לא אטען פה לטובת המודל הכלכלי של היורוליג או דרך הניהול של הליגה הזו, אבל אני חושב שברור לכולם כשמש בצהרי היום שירושלים מכוונת יורוליג, ולדעתי בצדק.

תזכיר לי איפה שודר השנה רבע גמר היולב וכמה כסף קיבלה על זה ירושלים?
ממי בדיוק תקבל ירושלים כסף על זכויות שידור?
מרקאנטי? מאלכס גלעדי בערוץ 10? מערוץ 1? ממי?
מכבי באירופה זה סיפור של שנים. מסורת. חלק מהתרבות הישראלית.
ירושלים לא תתקרב בכלל לסכומים האלו.
גם לא לסכומים שאלקטרה מעביר למכבי.
אתם פשוט מתעלמים מהפערים האדירים ומהסכומים שמכבי מכניסה שהם לא קשורים בכלל למדינה
מכבי מכניסה בעונה יותר מחיפה הפועל ומכבי בכדורגל ביחד!
והכדורגל קצת יותר פופלארי מהכדורסל

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 18, 2014 1:52 pm 
Freshman

nadav_hacohen כתב:
השאלה ממה נובע המונופול.

גם לובליאנה היתה מונופול בסלובניה, גם ז'לגיריס בליטא. אם ירושלים תיקח אליפות בשלוש מתוך החמש השנים הבאות, אתה תדבר אחרת לגמרי. וזה לא בשמיים.

זה לא ישנה כלום. כי מכבי ביורליג והיורליג מסוקר לעומת הליגה שלא קיימת.
תעשה היום משאל ברחוב תבדוק מי האלופה בכדורסל.
זה לא ישנה את מקורות ההכנסה.
ממה נובע המונפול? אני יכול לכותב על זה עמודים שלמים. אני לא חושב שזה רלוונטי ממה הוא נובע
העובדה היא שיש מונפול. וכמו בכל תחום בכל שוק שיש מונפול צריך לעזור למתחרים שלו להתמודד בכבוד
להגיד להם להיות מקצוענים ולעבוד קשה זה בדיחה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 18, 2014 2:03 pm 
Hall of Famer

אתה משכנע את המשוכנע בעניין של הכח של מכבי כדורסל, אבל לא על זה הדיון.

ירושלים לא תשקיע את משאביה הנוכחיים בבניית התשתית התחרותית. זה לא יקרה. ודע לך כלל חשוב בחיים, הכח נמצא איפה שהכסף נמצא, וזה לא שירושלים היא מועדון שממציאים אותו עכשיו מחדש. יש להם בסיס אוהדים איתן, ובקרב אוהדי הענף עצמו (לא מדבר על הטרמפיסטים שאליהם מכוונות כותרות העתונים הבוקר) יש רצון גדול לשינוי. אז אני בהחלט חושב שהאינטרס של ירושלים זה לגדול מהר. את המאבקים לליגה שוויונית יותר הם ישאירו לכם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 18, 2014 2:38 pm 
מנהל פורום

alma כתב:
הכחול, אני רחוק מלהסכים איתך לגבי יכולת גיוס הכספים של ירושלים. אתה מדבר על גיוס של 30 מיליון שקל אחרי הנחה גדולה מאוד...
פי יותר ממה שקבוצות הכדורגל הגדולות מכניסות בעונה והם מקבלות יותר כסף מהטוטו, זכויות שידור,מקבלות חשיפה בכלל לא באותה ליגה ומוכרות כבר היום בין 7000 ל10000 מנויים לעונה. לא בליגה של ירושלים.
הכדורסל פה זניח וזה לא הולך להשתנות בקרוב. עושה רושם גם שלא ממש מנסים לשנות את זה.
האסטרטגיה של פרנקל עם המשחקים ב18:40 הייתה להיות זנב לכדורגל.

לגבי היכולת של מכבי למנוע שיתוף של ירושלים אני חושב שיש לה יכולות וכמו שכבר כתבתי בכל מקרה ליורוליג אין שום אינטרס להכניס את ירושלים.
השוק הישראלי גם ככה נותן ליורוליג מעל ומעבר. מספרים פסיכים ממש. כניסה של ירושלים לא תתרום ליורוליג כלום.
והיורליג מהיום שהוא קם ועד רגע זה ממש משרת מספר מצומצם של קבוצות ומתעלם מהמצב הקטסטרופלי של המפעל הזה.

כמה דברים לגבי התקציב של י-ם:
א. יש לה מנוע צמיחה אדיר בארנה שלא לקחת אותו בחשבון: תאי צפייה ומושבים על הפרקט ויציע כסף ויציע זהב ופרקט ובסוף גם יציעו למכירה מקום ליד המאמן.
ב. היא גם בהחלט יכולה להגדיל את ההכנסות מספונסרים.
הבנתי שהבעלים מקשורים ומבינים בפרסום. אם הם לא ינצלו את הפוטנציאל של שני הסעיפים האלה אז מי כן?

לגבי היורוליג:
כשהיורוליג רוצה להתרחב לשווקים מסויימים, הכוונה היא למרכז ומערב אירופה.
במזרח יש משמעות קטנה בהרבה לגודל האוכלוסייה. אולי אפילו אפסית, לאור העובדה שרוסיה וישראל למשך כמה עונות שלחו את אותן כמות של קבוצות ("שלחו" עלק, קבוצות משוריינות).
לאור העובדה שצרפת וגרמניה גם ככה מקבלות נציגות מובטחות בבתים, גם אם נקבל 2 אימפריות חדשות מהמדינות האלה עדיין יהיה מקום להפועל י-ם להשתחל על חשבון קבוצה מממזרח אירופה, שהן לא משופעות בקהל וגם לא מוכרות את זכויות השידור במיליוני יורו. אה, וגם חלשות מקצועית (בלי רוסיה כמובן).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 18, 2014 2:41 pm 
Freshman

שיהיה להם בהצלחה. לדעתי בצורה הזו לטווח ארוך אין להם סיכוי.
ואם אני צודק אני מקווה בשבילם שהבעלים שם יבינו שככה אין להם סיכוי הם לא יברחו וינסו לעשות את זה אחרת.
אגב, בכובע השני שלו כשותף בחברת פרסום וחברת רכש מדיה פנה חומסקי לרגולטר ושכנע אותו לשים מגבלות על המתחרה המוביל בשוק.
אגב 2, הכסף נמצא אצל מכבי. שוב, אני לא רואה את הבעלים של ירושלים מביאים מהבית בכל שנה במשך חמש שנים 60 מיליון שקל. אפילו לא רבע מזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 18, 2014 2:42 pm 
מנהל פורום

איך הגעת ל60 מיליון?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 18, 2014 2:45 pm 
Freshman

התקציב של מכבי 80 מיליון. ירושלים מדברת על תקציב שווה לפחות לזה של מכבי
לא חושב שירושלים מסוגלת לגיס יותר מ15 מיליון.{שוב כמו ההכנסות של הקבוצות המובילות בכדורגל}
ככה הגעתי ל60 מיליון

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 18, 2014 3:17 pm 
Sophomore

alma כתב:
שיהיה להם בהצלחה. אני לא מכיר שוק בו שחקן הצליח לדגדג מונפול. לא רואה את זה קורה גם פה.
הם יהיו מספר 2 דומיננטי. אבל תמיד מספר 2 רחוק שנות אור ממספר 1.

אז אתה לא מתמצא בהיסטוריה, זה לא אומר שזה לא קרה (ואני לא אומר שירושלים תצליח לדגדג משהו).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 18, 2014 3:18 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
התקציב של ירושלים השנה הוא באזור ה-20-25 מיליון שקל. עכשיו בוא נקזז את הסכום החד פעמי שהבעלים הוציאו על קניית הקבוצה, ונדבר רק על כמה הם תרמו לתקציב השוטף. כמה זה לדעתך?

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 18, 2014 3:20 pm 
מנהל פורום

הבעלים לא הביאו שקל מהבית לקנות את הקבוצה, הם תחייבו על תקציב מינמלי לשלוש השנים הקרובות נדמה שהסכום עליו התחייבו היה 15 מיליון שקל או משהו כזה
מנהל הנכסים של אגייאר ראה בהפועל ירושלים "נכס מורעל" שלא מייצר הכנסות אלא רק הוצאות לכן היה מוכן להפטר ממנו בחינם

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 18, 2014 3:22 pm 
Freshman

ראי- אני מדבר על התוכניות העתידיות. ירושלים מדברים על תקציב שיתחרה בזה של מכבי

קובי-כתבתי שאני לא מכיר. אם אתה מכיר בוא תשתף אותי. ואם זה נפוץ אפשר לוותר על הממונה על ההגבלים העסקים ולוותר על הרגולטור במקומות בהם היו הוא מתערב. שיעבדו קשה וישתפרו

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 18, 2014 3:23 pm 
Hall of Famer

אז אני רוצה לנסות להסיק משהו על התכניות העתידיות ממה שקורה עכשיו. אז בוא תענה על השאלה. כמה מתוך התקציב העכשווי של 20-25 מיליון הבעלים שמים מכיסם לדעתך?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 18, 2014 3:27 pm 
מנהל פורום

alma כתב:
לא חושב שירושלים מסוגלת לגיס יותר מ15 מיליון.{שוב כמו ההכנסות של הקבוצות המובילות בכדורגל}
ככה הגעתי ל60 מיליון

דיבורים על תקציב שווה זה קצת מוגזם, אבל חצי נראה הרבה יותר ריאלי בעוד כמה שנים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 18, 2014 3:33 pm 
Freshman

אם התקציב הוא 20 מיליון ש"ח הם הביאו מהבית להערכתי 12-13 מיליון ש"ח
אם התקציב 25 מיליון הם הביאו 17-18
צריך לקחת בחשבון שירושלים קיבלו העונה סכום גדול מאוד ממגדל שהיו בתקופת מנצור הרבה יותר מספונסר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 18, 2014 3:37 pm 
Freshman

הכחול מאם המושבות כתב:
alma כתב:
ככה הגעתי ל60 מיליון

דיבורים על תקציב שווה זה קצת מוגזם, אבל חצי נראה הרבה יותר ריאלי בעוד כמה שנים.

אם חצי תקציב אתה לא מתמודד שווה בשווה ואתה לא מצליח לשמור על אף שחקן שמכבי באמת רוצה.
וגם חצי אומר שהבעלים של ירושלים מביאים מהבית לפחות 30-25 מיליון ש"ח בשנה.
בכדורגל המספרים האלו לא קיימים בטח לא לאורך זמן ושם ההכנסות גבוהות יותר ותמיד אפשר לחלום על ליגת האלופות והכנסה של 50 מיליון שקל
לדעתי בכדורסל מדובר על מספרים דמיונים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 18, 2014 3:41 pm 
Hall of Famer

מנצור ומגדל? אולי התכוונת לפוגל. ולמיטב ידיעתי הם קיבלו 750000 דולר השנה, משהו כמו 2.6-2.7 מיליון שקל. לא כזה סכום ענק. לא משהו בסדר גודל שלא יוכל להיות מכוסה ע"י ספונסר חדש, כולו או ברובו הגדול.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 18, 2014 3:44 pm 
Junior

אני זוכר שדברו על כך שמגדל נותנת כמליון דולר לעונה. יש הכנסות מהמנהלת - אין לי מושג כמה, אבל לאור נתונים משנים קודמות נראה לי שזה בערך מליון שקל. יש חסויות, מכירת פרסומות במגרש וכד', יש מכירה של מנויים (בהערכה גסה למעלה מחצי מליון דולר) ויש עוד כל מיני ספונסרים שמעבירים מן הסתם כל אחד כמה עשרות אלפי שקלים (ומחלקים מתנות לילדים חולים במהלך המשחק). קשה לי להאמין שכל זה ביחד מגיע רק לשני מליון דולר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 18, 2014 3:49 pm 
Freshman

ראי שעל הקיר כתב:
מנצור ומגדל? אולי התכוונת לפוגל. ולמיטב ידיעתי הם קיבלו 750000 דולר השנה, משהו כמו 2.6-2.7 מיליון שקל. לא כזה סכום ענק. לא משהו בסדר גודל שלא יוכל להיות מכוסה ע"י ספונסר חדש, כולו או ברובו הגדול.

נכון פוגל.
2.6 זה סכום גדול מאוד.
הפועל תל אביב בכדורגל שמקבלת חשיפה הרבה יותר גדולה מירושלים הכניסה העונה פחות מ4 מיליון ש"ח מספונסרים
חיפה ומכבי הכניסו סכומים דומים מספונסרים.
2.6 מיליון זה חצי מהתקציב של רוב קבוצות הליגה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 18, 2014 3:58 pm 
Senior

אלמה צודק פחות או יותר. ההכנסות שהפועל ירושלים יכולה לייצר היום הם בסביבות 7-8 מיליון שקל, זה היה התקציב אם אף אחד לא היה רוכש אותם. זה ההכנסות מספונסר, מינויים, מנהלת וכו'. ככה שהבעלים שמים השנה בין 12 ל 15 מיליון שקל (תלוי לכמה הם הגיעו). הם התחייבו להכניס 5 מיליון שקל כל שנה והשנה הכניסו הרבה יותר אני חושב שהמטרה הראשית שלהם תהיה קודם כל להוריד את הסכום שהם מוצאים מכיסם בשנה הבאה.

צריך לקחת בחשבון שבשנים הבאות יהיה להם פוטנציאל כספי של משחקים גדולים בבית. אפשר במשחק ביתי נגד מכבי למשל (במידה ויש הצלחה גדולה קבוצתית) אולי למכור 5000 כרטיסים ולעשות קופה של חצי מיליון שקל או משהו כזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 18, 2014 4:06 pm 
Hall of Famer

אם נכון מה שאומרים פה שיש תאי צפייה ודברים דומים לזה, הם יכולים לעשות הרבה יותר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 18, 2014 4:07 pm 
מנהל פורום

אתם קצת ממעיטים בערך ספונסרי המשנה ברובם אוהדים שמפרסמים מטעמי אהדה
טוטנאור, יקבי אפרת, אהבה ועוד
בפעם האחרונה שעוד ידעתי מה קורה בהפועל, הפועל הכניסה 3 מיליון דולר בשנה בסך הכול
זה לא רחוק מהערכות אבל עדיין יותר גבוה
השנה הם עברו את זה בקצת, נגיד 11 מיליון שקלים
אז הבעלים הביאו מהבית בערך כפול ממה שהתחייבו באחוזים שה נשמע מרשים במספרים אבסולטיים זה קצת פחות ... נגיד 9 מיליון שקל שזה איזור ה2.5 מיליון דולר

כמובן שעם הארנה ההכנסות יעלו באופן משמעותי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 18, 2014 4:13 pm 
Freshman

להוריד את הסכום שהם מביאים מהבית זה אומר לא לעלות תקציב
הם מדברים על הגדלה משמעותית של התקציב זה אומר להכניס את היד עמוק לכיס
אם נלך שוב לכודרגל ושוב נזכיר שהוא פופלארי הרבה יותר ומקבל חשיפה הרבה הרבה יותר גדולה
לתקציב של 40 מיליון שקל הגיעו עד היום בארץ 4 קבוצות
לאורך זמן רק קבוצה אחת מצליחה להיות יציבה עם התקציב הזה והיא מכבי חיפה עם שחר
ואני אומר שוב שירושלים לא מסוגלת לגייס סכומים שקרובים לסכומים שחיפה מכבי והפועל מגיסות מספונסרים,זכויות שידור וטוטו בכדורגל.
הרעיון שלהם לנסות להתחרות תקציבית במכבי בלי פעולות דרמטיות בזירה המקומית מבטיחות שעוד כמה שנים לא תהייה הפועל ירושלים
זאת התאבדות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 118 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Att, Google [Bot], רואה שחורות ו 20 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה