סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו א' נובמבר 24, 2024 9:21 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 159 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ד' יולי 02, 2014 11:48 pm 
Junior

בלוג: הצג בלוג (0)
מה זאת אומרת? יש הבדל ברור בין האנשים. יהודים לעומת ערבים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 03, 2014 12:15 am 
Sophomore

עמוס לב כתב:
והביטויים שהיום רצו ברשת, כולל כאלו שתהו למה רק אחד ודברים אחרים מסוג זה הם בדיוק באותו סטטוס של ההודעה של הסטודנט שעליו נפתח הנושא? או שאולי אתם רואים הבדל? האם אותם אנשים שפרסמו סטטוסים מזעזעים שכאלו צריכים גם הם לעמוד לועדת משמעת מהמוסד בו הם לומדים או במקום העבודה שלהם?

בהחלט, לפחות במוסדות הציבוריים. קשה להאשים אותי באי עקביות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 03, 2014 12:23 am 
Hall of Famer

לא מאשים אף אחד, שואל.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 03, 2014 7:42 am 
Hall of Famer

אם מישהו מהם לומד רפואה? כן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 03, 2014 11:13 am 
Senior

אם יש הבדל הוא דווקא לטובת הסטודנט לרפואה שלא קרא להרוג אף אחד אלא הביע קורת רוח על רצח שכבר ארע.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 03, 2014 11:17 am 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
וקיים גם הסיכוי שאפילו את זה הוא לא עשה אלא סתם ניסה להתבדח (בצורה עלובה מאוד, יש לציין).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 03, 2014 11:20 am 
Senior

אני מסכים לגמרי אבל מראש בחרתי להתנסח בצורה שפחות תזמין ויכוחי סרק

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 03, 2014 11:39 am 
Junior

נראה לי שחלק מהאנשים איבדו את הצפון קצת.
מה הקשר בין הזכות ללמוד רפואה לבין הזכות להיות רופא בבית חולים?
לא רואה שום בעיה שהוא ילמד רפואה גם אם הוא עוכר ישראל מוצהר.
הוא יכול אחרי זה להיות רופא שיניים ברמאללה ולטפל רק בערבים. מה זה בכלל ענינכם?
כאשר הוא יחפש עבודה בתחום זכותו של כל מוסד רפואי להחליט שהוא לא סוג הרופא שהם מחפשים מכל סיבה שהיא.
אבל בגלל שאתם לא אוהבים את הדעות שלו עכשיו גם תמנעו ממנו ללמוד?
ואם הוא לומד רפואה כדי ללכת להיות חוקר בחברה רפואית מה בדיוק נותן לכם או לטכניון את הזכות להחליט מה אדם יעשה בהמשך חייו.
רוצחים מורשעים ממלאים את חובם לחברה וזכאים לכל הזדמנות כמו כל אזרח, אז ילד בן 25 שכתב שטות בפייסבוק צריך להסתובב עם כתם כל חייו?
לי אישית זה נראה בבירור גזענות סמויה במסווה של דאגה לחולים.
הבחור אידיוט מושלם אבל אם היינו פוסלים כל אידיוט עם דעות חשוכות מללמוד באוניברסיטה הפקולטה בגילמן בת"א למשל הייתה חצי ריקה.
חצי מהרוקחים בארץ ערבים, תפסלו את כולם למקרה שירעילו את התרופות?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 03, 2014 12:14 pm 
Hall of Famer

אם רוקח מסוים יפיץ הודעות תמיכה ברצח יהודים? אז כן, לא הייתי רוצה שיהיה רוקח בסביבה של יהודים.
בדיוק כמו שאני לא מצפה מערבים שירצו שרוקח יהודי תומך ברוך גולדשטיין יהיה הרוקח שלהם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 03, 2014 12:48 pm 
Sophomore

איך אני אוהב שדוחפים את עניין הגזענות כל פעם שמדברים על ערבים.
נשבע שכל פעם שמדברים עם שמלאני קיצוני (ואני סתם שמאלן רגיל), אחמד טיבי או זועבי יהיה את הטיעון של הגזענות וכל מה שלא תגיד יענה בתירוץ הזה.

מה הפאקינג קשר לגזענות רן?
פאפאלוקס (ואני מחזיק בדעה שלו) אומרים לך שגם אם רופא הוא ימני קיצוני וקורא למוות של ערבים צריך לשלול לו את הרשיון או אם הוא סטודנט למנוע ממנו לימודי רפואה.

ברגע שיש לאותו סטודנט רשיון רפואה אתה לא יכול למנוע ממנו לטפל בחולים, ואם הוא מסתיר היטב את דעותיו הוא בהחלט יכול לעבוד בבית חולים ולתת טיפול רשלני ליהודים כי פשוט לא אכפת לו מהם.

אנשים שעובדים במקצועות שיכולים לסכן או לחילופין להציל חיי אדם לא יכולים לקרוא למוות של אנשים, פשוט לא, ואם עולים על זה במהלך לימודיהם אז יש להפסיק להם את הלימודים כי הם בהחלט לא מתאימים לתחום.

הוא בהחלט זכאי, על אף הדעות הדוחות והמגעילות שלו, ללמוד משפטים, חשבונאות, כלכלה ועוד ועוד, אבל רפואה? ממש לא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 03, 2014 12:53 pm 
Senior

אה, וואללה? להיות עורך דין הוא יכול? גם להגן על יהודי שהוא אולי אפילו מעוניין לפגוע בו?
ולהיות רו"ח של יהודי הוא יכול?
ומהנדס? מחנך? מאלף כלבים? פועל ייצור במפעל שמייצר את המנוף הקטנצ'יק הזה שנועל את הגלגל בכסא גלגלים?

מה הליברליות הזו ריבונו של עולם? אתם באמת לא רואים עד כמה גדול הנזק שיכול לגרום אדם כזה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 03, 2014 12:59 pm 
Freshman

אני אמנם לא מתבטאת הרבה בפורום, אבל יש דברים שאומרים דרשני ו"דורשים אמרני".
מאוד צר לי וכואב על מה שקרה לשלושת הנערים שנחטפו. כמו כל מוות שאינו טבעי, ובטח מוות שהוא מעשה ידי אדם ומכוון, זה קורע את הלב, ולא במידה פחותה מרצח עקב אלימות במשפחה או בין זרים מוחלטים. רצח הוא רצח, באשר הרקע.

מה שקרה בעקבות זאת בטלוויזיה היה מזעזע. "לרקוד על הדם" זה לא רק מה שעשו המחבלים לבטח לאחר הרצח, אלא גם ניצול ארוע טרגי והפיכתו לאמצעי השגת רייטינג. עד כאן זו טלוויזיה בהתגלמותה, וזה אך "טבעי", אבל השמעת הקלטת בכלל ועוד כ"כ הרבה פעמים - כמו שנכתב ע"י עינב שיף ב"ידיעות אחרונות" - זו הייתה "פורנוגרפיה של טרגדיה". למיטב ידיעתי, יש גם מגבלות על שידור, ופורנוגרפיה, אין מקומה בפריים טיים או לפני שעות הלילה הקטנות.
אני לא מבינה מדוע אנשים צריכים לשמוע רצח מוקלט מתרחש. מה לגבי המשפחות והחברים של הנרצחים? האם יש באמת צורך לחשוף את כל האומה להקלטות הללו? לא מספיק עצם העניין - שנגדעו פה חיים של 3 נערים, ושהם נקטפו מהיקרים להם שאבלים על מותם? למה צריך לחרוט בזיכרון של כולנו (כולל ילדים קטנים ובני נוער שבודאי, רבים מהם חוו טראומה רק מהאזנה לזוועות הללו) את האירוע כפי שהתרחש, מילה במילה, ירייה וירייה, אנחה ואנחה?

אני חושבת שהייתה פה חציית גבול, ולא הייתי רוצה שאיש מאיתנו יישאר אדיש נוכח ההגזמה הזו.

ומעבר לזה, אני מזועזעת גם מהתבטאויות שאני עדה להן המסיטות לנקמה ומהאפשרות שהרצח שהיה בשועפאט הוא נקמה על רצח הנערים. זו לא ארץ אוכלת יושביה. אני לא אקבל את שימת האחריות על אותה הארץ. אלה אנשים שבוחרים לקדש את המוות והמלחמה על פני החיים והחתירה לצדק חברתי ולשלום. רצח הוא לא דרך לשום דבר, וזה לא משנה מה הלאום שלך, את מי רצחת ומה עשו לך. אולי כדאי שנשים לב כולנו כמה מהמחשבות והמעשים שלנו ביומיום מכוונים לעיסוק בקונפליקטים והעמקתם ביחס לנתינה, פרגון וסיוע לאחר. אולי נשים לב לשפה בה אנו בוחרים להתייחס למערכות היחסים שלנו עם אחרים, ונראה כמה פעמים עולה המילה והקונספט "מלחמה" (שכחתי, זו דרך לעודד קבוצות ספורט, לא?). מי ייתן והמלחמות היחידות שלנו ייעשו בדרכים של שלום ובחתירה אליו, מתוך אהבה לקיום, שלנו ושל הסובב והסביבה. הלוואי ונחיה למען קידוש החיים, ולא נקדש את המוות על חשבון החיים.

התבונן בכוח הבנתך, גלה את הדברים הידועים לך מכבר

ותמצא את הדרך לעוף."

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 03, 2014 1:01 pm 
Freshman

תומר כתב:
אה, וואללה? להיות עורך דין הוא יכול? גם להגן על יהודי שהוא אולי אפילו מעוניין לפגוע בו?
ולהיות רו"ח של יהודי הוא יכול?
ומהנדס? מחנך? מאלף כלבים? פועל ייצור במפעל שמייצר את המנוף הקטנצ'יק הזה שנועל את הגלגל בכסא גלגלים?

מה הליברליות הזו ריבונו של עולם? אתם באמת לא רואים עד כמה גדול הנזק שיכול לגרום אדם כזה?

הנזק שיכול להגרם לחולים חמור יותר שבעתיים, רפואה זה עסק של חיים ומוות, אין בה מקום לאנשים עם שנאה כלפי בני אדם מגזע מסויים שהם מייחלים למותם, וזה לא משנה על איזה צד אתה מדבר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 03, 2014 1:07 pm 
Hall of Famer

רק שני סנט:
הקיצוניות הראשונה של חופש הביטוי - להכניס את הסטודנט לכלא, או לפתוח נגדו בהליכים פליליים : בלתי מתקבלת על הדעת.
הקיצוניות השניה במקרה הזה - לו היה מדובר במוסד פרטי, הוא היה יכול לעשות מה בא לו (ואני, לו הייתי המנהל של מוסד פרטי, הייתי מעיף אותו מכל המדרגות). כי חופש הביטוי לא עולה על חופש הפרטיות.
הבעיה היא שמדובר כאן במוסד ציבורי. זה לגמרי מקרה אמצע, ואני לא חושב שאפשר באמת לנקוט נגד הסטודנט בהליכים של ממש במוסד ציבורי. למרות זאת, אשמח מאד אם הוא לא יתקבל למקום עבודה לעולם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 03, 2014 1:14 pm 
Junior

אבו שוקרי כתב:
נשבע שכל פעם שמדברים עם שמלאני קיצוני (ואני סתם שמאלן רגיל), אחמד טיבי או זועבי יהיה את הטיעון של הגזענות וכל מה שלא תגיד יענה בתירוץ הזה.

פאפאלוקס (ואני מחזיק בדעה שלו) אומרים לך שגם אם רופא הוא ימני קיצוני וקורא למוות של ערבים צריך לשלול לו את הרשיון או אם הוא סטודנט למנוע ממנו לימודי רפואה.

ברגע שיש לאותו סטודנט רשיון רפואה אתה לא יכול למנוע ממנו לטפל בחולים, ואם הוא מסתיר היטב את דעותיו הוא בהחלט יכול לעבוד בבית חולים ולתת טיפול רשלני ליהודים כי פשוט לא אכפת לו מהם.

אנשים שעובדים במקצועות שיכולים לסכן או לחילופין להציל חיי אדם לא יכולים לקרוא למוות של אנשים, פשוט לא, ואם עולים על זה במהלך לימודיהם אז יש להפסיק להם את הלימודים כי הם בהחלט לא מתאימים לתחום.

הוא בהחלט זכאי, על אף הדעות הדוחות והמגעילות שלו, ללמוד משפטים, חשבונאות, כלכלה ועוד ועוד, אבל רפואה? ממש לא.

אם אתה חושב שאני שמאלני קיצוני אין לך מושג מהחיים שלך.
ואם אתה חושב שרופא ערבי ממוצע אוהב אותך אתה טועה. אתה פשוט חושב שאין לו זכות להגיד בציבור דעה שמכעיסה אותך וכאן הגזענות.
הוא לא הטיף לאלימות ולא ביצע שום פעולה לא חוקית. הוא רק הביע תמיכה דוחה ברצח.
אז היכן עובר הקו במשטרת המחשבות שלך?
אני לא חושב שתפקידו של מוסד אקדמי לפסוק בהלכות מוסר.
היום זה ערבי ומחר זה יהיה מי שמטיף לתג מחיר. ברגע שחופש הדיבור מתחיל להיות פתוח למו״מ לעולם לא נדע היכן הוא יעצור.
בעיני אחמד טיבי אומר דברים גרועים בהרבה והוא בעמדה הרבה יותר מסוכנת להזיק.

נורטון: מסכים לגמרי לגבי התקווה שהוא לא ימצא עבודה בשום מקום.

נערך לאחרונה על ידי רן בתאריך ה' יולי 03, 2014 1:31 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 03, 2014 1:16 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
האם היה צורך? ודאי שהיה צורך. בלי שמיעת הקלטת במלואה אפשר היה למרוח אותנו בהקשר של טיפול המשטרה והרשויות במה שקרה בדקות הראשונות של האירוע.
להזכירך, הפרסום הראשון היה רק שאחד הנערים התקשר ולחש "חטפו אותי". אם זה באמת היה רק זה, הייתי מאד מבין את השוטרים שהיו חושבים שזה בסך הכל מעשה קונדס של ילדים. כשהקלטת מתפרסמת במלואה מבינים את גודל המחדל והאדישות. עכשיו אולי יתקנו משהו בעניין.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 03, 2014 1:51 pm 
מנהל פורום

מרצ מצליחים לקפוץ את הכריש באופן מבריק במיוחד:

https://www.facebook.com/Meretz/posts/1 ... 28?fref=nf

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 03, 2014 2:01 pm 
Junior

מרץ הזויים במיוחד. כבר מזמן מבחינה מדינית אין להם בכלל זכות קיום ואין שום הבדל ביניהם לבין העבודה.
בתחום האזרחי ופעילות עבור נשים מוכות וכו' הם באמת מצוינים.
פוסט מטופש כזה לא מוסיף להם כלום, סתם פוסט של הטפה למקהלה כדי לאסוף לייקים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 03, 2014 3:34 pm 
Sophomore

רן כתב:
אבו שוקרי כתב:

אם אתה חושב שאני שמאלני קיצוני אין לך מושג מהחיים שלך.
ואם אתה חושב שרופא ערבי ממוצע אוהב אותך אתה טועה. אתה פשוט חושב שאין לו זכות להגיד בציבור דעה שמכעיסה אותך וכאן הגזענות.
הוא לא הטיף לאלימות ולא ביצע שום פעולה לא חוקית. הוא רק הביע תמיכה דוחה ברצח. סליחה, ממתי תמיכה ברצח לא שקולה להטפה לאלימות?
אז היכן עובר הקו במשטרת המחשבות שלך? לא משטרת מחשבות, אני לא אומר לאף אחד מה לחשוב ולא חושב שצריך להעמידו לדין
אני לא חושב שתפקידו של מוסד אקדמי לפסוק בהלכות מוסר. זה לא הלכת מוסר, מדובר באדם שלא מתאים ולא יכול לטפל באנשים ומצדד ברצח. זכותו ללמוד מקצועות אחרים אבל לרפואה הוא לא מתאים.
היום זה ערבי ומחר זה יהיה מי שמטיף לתג מחיר. ברגע שחופש הדיבור מתחיל להיות פתוח למו״מ לעולם לא נדע היכן הוא יעצור.
בעיני אחמד טיבי אומר דברים גרועים בהרבה והוא בעמדה הרבה יותר מסוכנת להזיק.

נורטון: מסכים לגמרי לגבי התקווה שהוא לא ימצא עבודה בשום מקום.

ומה הקשר בין זה שמישהו אומר משהו שמכעיס אותי לבין גזענות? אני אומר לך שלא אכפת לי אם מי שאומר את מה שהוא אומר הוא ערבי,יהודי,צ'רקסי, יודה או מר בילבו באגינס.רופא לא יכול לקרוא להרג של אנשים, גם לא על רקע לאומני. אם אתה לא מבין את הבעיה פה באמת שאני לא יודע איך אפשר להמשיך את הדיון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 03, 2014 3:35 pm 
Sophomore

1. רן, אני חושב שאתה חצוף שאתה בכלל מעלה את הנושא של הגזענות לכאן. נשגב מבינתי כיצד כל קריאה לפעולה סופר לגיטימית תזכה אותך אוטומטית בגזענות סמויה וכו'. יש לך בכלל חברים ערבים שאתה יכול לנקוף אצבע מאשימה כלפי מישהו?
2. שמחה על רצח והצגתה בפומביות זו הסתה. זה כמו שיהיו הצהרות תמיכה בהיטלר (להבדיל טריליוני הבדלות) על השמדת היהודים - זה חוקי? הרי הם לא קראו לו לבצע רצח, אלא רק שמחו בדיעבד על כך שעשה זאת. וכמובן ש''משטרת המחשבות'' שאתה מדבר עליה היא מגוחכת מאין כמותה, שכן בענייננו, לא מדובר במחשבה (שעליה אין עוררין שלא מענישים), אלא קריאה\הצהרה פומבית, לא פחות.
3. כנראה שחלק מהאנשים כאן לא הבינו אותי. אני לא קורא להוציאו מהפקולטה לרפואה בטכניון בשל העובדה שהוא עתיד להיות רופא, אלא שזו רק תוספת לסיבה המרכזית מדוע במקרה הנ"ל מדובר בסיטואציה בעייתית יותר. הסיבה המרכזית, כפי שכבר ציינתי לא אחת, היא שלא ייתכן שאדם (שמלכתחילה לא תרם כלומה ומאומה למדינה) ששמח במותם של יהודים יזכה למימון התואר שלו ע"י כספם של אותם יהודים שהוא שמח ורוצה במותם, ומצהיר על כך. לא מענייני היכן הטיפש יעבוד לאחר לימודיו, או האם יבחר להיות עצמאי או מלצר. מצידי שיהיה מדובר גם בסטודנט למדעי הדשא, אלא שכאמור כאשר מדובר ברופא לעתיד והדבר מקבל משמעות רחבה יותר, אבל שוב, לא זו הסיבה המרכזית עליה הצבעתי. על אותו משקל, כנראה שהייתי מגיב בחומרה פחותה אם היה מדובר בסטודנט במוסד פרטי שמממן את לימודיו מעמלו האישי.
4. בכל מקרה כבר טענתי שלא צריך להכניסו לכלא או להאשימו בפלילים. לדעתי במקרה הזה לא נחצה הגבול הפלילי עדיין, אם כי הדבר נתון לשיקול דעת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 03, 2014 3:40 pm 
מנהל פורום

איזו הסתה יש בשימחה על רצח?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 03, 2014 3:46 pm 
Sophomore

ראובן כתב:
איזו הסתה יש בשימחה על רצח?

צריך להיות מאוד דווקני כדי להגיד מה שאמרת כרגע. כשבוחנים את תכלית ההצהרה\שמחה מרצח ניתן להבין מכך, ואף די בקלות, שאותו אדם שמפרסם דבריו בגאון ישמח לעוד אירועים דומים. זה שקול בדיוק לקריאות ''מוות לערבים\יהודים'' וזו אפילו לא קריאה סמויה. אולם, בשני המקרים לא מדובר לעניות דעתי (ובכפוף לנסיבות בהן נאמרו) בעילה מספיקה לצורך העמדה לדין פלילי. אך לצורך העמדה בוועדת משמעת שתפסיק את לימודיו של המצהיר, בהחלט כן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 03, 2014 4:01 pm 
Junior

לא צריך להיות דווקני. צריך להיות אדם בעל הגיון בריא.
הסתה היא נסיון לדחוף אנשים לפעולה כלשהי.
לא היה כאן שום ניסיון לגרום לפעולה לקרות.
אם אתה לא יודע מה זאת הסתה איך בכלל אפשר לקיים דיון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 03, 2014 4:06 pm 
Sophomore

רן כתב:
לא צריך להיות דווקני. צריך להיות אדם בעל הגיון בריא.
הסתה היא נסיון לדחוף אנשים לפעולה כלשהי.
לא היה כאן שום ניסיון לגרום לפעולה לקרות.
אם אתה לא יודע מה זאת הסתה איך בכלל אפשר לקיים דיון.

אם אתה כ''כ צו אופקים (שצועק "גזענות" כל שנייה) ברור שלא ניתן לקיים דיון. שמחה על פעולה פלילית מסוימת היא בפירוש הסתה מעצם תכליתה שלמעשה קוראת לאנשים להמשיך לעשות זאת.
ואתה כמובן מתבלבל. לא צריך להיות שום "ניסיון לגרום לפעולה לקרות", שכן אז בכלל מדובר בניסיון לרצח או כל עבירה אחרת.

נערך לאחרונה על ידי פאפאלוקס בתאריך ה' יולי 03, 2014 4:09 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 03, 2014 4:09 pm 
Junior

היא בפירוש לא.
אם אני שומע שעבריין מסוכן נרצח ואומר ברוך שפטרנו מעונשו של זה אז אפשר אליבא דה פפאלוקס להעמיד אותי לדין על הסתה?
אתה מבין כמה הזוי אתה נשמע.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 159 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: עופר האדום ו 67 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: