סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו א' נובמבר 24, 2024 7:50 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 27 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ד' אוגוסט 13, 2014 10:53 pm 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (0)
אולי השימוש במילה לאום לא מדוייק.
זה שיבוא איזה רב שמבחינתו אני יהודי מבחינת הדת כי אמא שלי יהודיה זה לא באמת רלוונטי בשבילי. כאילו, אוקיי סבבה אז מבחינת הדתיים אני גם יהודי, מה זה משנה אם לא על זה אני מדבר?

אני מדבר על סיטואציה שיש סלבריטאית אמריקאית נגיד, ויש כמה גברים שכולם חילונים לגמרי, אחד אמריקאי ממוצא אינדיאני, אחד אמריקאי ממוצא אפריקאי, אחד אמריקאי ממוצא אירי, אחד ממוצא סקוטי, אחד ממוצא סיני ואחד אמריקאי ממוצא יהודי. כולם נאים באותה מידה, מדברים אנגלית שוטפת, במעמד כלכלי זה וכו'.
והשחקנית, היא מוכנה לצאת עם כל אחד מהם... חוץ מהיהודי. למה? כי היא לא יוצאת עם יהודים, זה למה. אותה לא מעניין מה הרבי חושב ומה ההלכה אומרת. היא מבחינתה כנראה חושבת שיהודים זה גזע נחות. מבחינת הגיון אין פה סיבה אחרת.
אז אתה אומר לי שזה לגיטימי? גם אף אחד לא מדבר על חתונה, אלא רק לצאת עם מישהו.

אני חושב שהקטע עם שחורים הוא כמעט אותו דבר. לא בדיוק אותו דבר, אבל כמעט. ההסתייגות שלי היא בכל זאת כי ייתכן ויש גם העדפות של צבע עור כגורם משיכה, אבל זה הרי היתממות. אפליה כלפי שחורים היא לא משהו חדש והיא בטח לא בגלל הצבע עצמו של העור. יש כל מיני סטיגמות ויש סטריאוטיפים ושחור = נחות אצל הרבה אנשים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוגוסט 14, 2014 1:30 am 
Sophomore

בלוג: הצג בלוג (0)
זה מאוד משנה שההלכה מחזיקה ממך כיהודי, כי כנגזרת מכך גם המדינה מכירה בך כיהודי, ולא בגלל שאתה מגדיר את עצמך כיהודי. יש רבים שמגדירים את עצמם כיהודים וזה לא גורם למדינה לראות בהם ככאלה, ולעומת זאת באקט פשוט של גיור רפורמי (ועל אחת כמה וכמה גיור אמיתי, כלומר אורתודוקסי) המדינה כן תראה בך יהודי מבחינה לאומית (להבדיל מענייני מעמד אישי של נישואין וגירושין וכו').

ולגביי הדוגמא שהבאת, היא פשוט לא במקום מהסיבה הפשוטה שגם לאינדיאני, גם לסיני וגם לניגרי יש מאפיינים פיזיים ייחודיים, בעוד ליהודי לא בהכרח. הוא יכול להיות לבן, שחור, כתום וצהוב. אין באמת דבר כזה ''מוצא'' יהודי, במובן אתני-גזעי. בחורה בפולין לא יכולה לפסול יהודי על רקע מוצאו שכן היא מחזיקה במוצא זהה לחלוטין, והדבר שמבדיל ביניהם זה הדת (אגב הניסיון להגדיר את היהדות כגזע הגיע ממקום שהוא הכל חוץ ממדעי אלא כניסיון להתריס כנגד בני הדת הזו). לכן אישה שתסרב לצאת עם ניגרי (על סמך מאפיינים פיזיים) כי הוא שחור אמנם חוטאת בגזענות מסוימת, אבל תכלס מדובר בגזענות לגיטימית, כי על טעם ועל ריח לא מתווכחים. לעומת זאת אישה שתסרב לצאת עם יהודי (חילוני לחלוטין בלי שום סממן יהודי) שהוא בן אותו ''גזע'' כשלה, תעשה זאת ממניעים אנטישמיים. אנטישמיות בעיניי היא קטגוריה נפרדת מגזענות, כי היא לא מבוססת על גזע, גם אם יש כאלה שמנסים בדרכים קלושות לחלוטין לטעון שכן (למשל מראה יהודי, אף גדול וכו'). אם האנטישמיות מתבטאת רק בסירוב לבחור ביהודי כבן זוג, אז היא לגיטימית אבל ''פחות'', כי על פניו אין שום גורם, מעבר לדעות קדומות, שאמור לגרום לה לסרב לצאת איתו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 27 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 77 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה