סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ש' פברואר 22, 2025 6:18 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 1266 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47 ... 51  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: רצועת עזה
הודעהפורסם: ו' אוגוסט 22, 2014 3:41 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
קיופיפילו, לא נכון. קצת הבנת נקרא. אני לא לוקח משפט אחד של רן, אלא שני משפטים שסותרים זה את זה.
1. אין לנו זמן. 2. הקרטות ייגמרו להם.
משמע, לדעת רן הרקטות שלהם ייגמרו עוד בתוך מסגרת הזמן המצומצמת שנשראה ישראל - אין שום דרך אחרת ליישב את שתי האמירות האלה. אני רוצה לראות על מה הוא, וגם אתה, מבסס את ההנחה הזו.

רן, כן, אפשר לנהל על זה דיון שלם. אני חושב ששורשיו הם עוד במלחמת לבנון השנייה ואחר כך בעימותים בעזה (ואפשר למצוא כבר מאז מאמרים בנושאים האלה), שזה גם כן סוג של "ישראל לא מה שהייתה", אבל לא במובן שאתה מכוון אליו. אני מכוון לזה שהתעוררו ספקות אם ישראל היא הסוס הנכון להמר עליו במזרח התיכון, אם היא בכלל מסוגלת ו/או רוצה לנצח.
כשזה מתחבר לממשל אובמה והגישה שלו לאביב הערבי ובכלל לאיסלמיסטים שהוא רואה בהם "מתונים", זה רק מוסיף לזה. לא קשור בכלל לעימות הנוכחי לדעתי, אלא לחיפוש אחרי מי שישלוט בעתיד המזרח התיכון ושהאינטרסים האמריקאים צריכים להתחבר אליו.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוגוסט 22, 2014 3:44 pm 
Junior

בלוג: הצג בלוג (0)
המשפטים האלו לא סותרים כי הם לא נאמרו כהצעה לאסטרטגיה אלא היו הנחות שלי לגבי מה שעתיד לקרות.
הרקטות ארוכות הטווח יגמרו מתישהו ולא עוד הרבה זמן כי הכמויות שלהם ירדו דרמטית ולא בגלל שהם חסים על ראשון או תל אביב.
"אין לנו זמן" התייחס לזמן שארה"ב ומועצת הביטחון יאפשרו לנו להמשיך להילחם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוגוסט 22, 2014 3:48 pm 
Hall of Famer

הם כן סותרים, כי אתה בעצמך אומר שאנחנו לא יכולים להילחם את כל הזמן הזה עד שייגמרו להם הרקטות. אין לנו את הפריווילגיה הזו. אם אין זמן, איך ייגמרו הרקטות? הלחימה תיפסק, ולהם יהיו עוד רקטות "לטפטף" כשאנחנו "נשתבלל" ו"נכיל".

לגבי הרקטות הארוכות - כלומר, הם עדיין יכולים לירות לת"א אחת ביום או שתיים ביום, נכון? למשך כמה זמן לדעתך, והאם יש לנו את הזמן הזה?
בהנחה החביבה והנחמדה שלא תתפלק לך איזו אחת כזו דרך כיפת ברזל, בינתיים כל הנזק הוא שיתוק הפעילות התרבותית והספורטיבית ברוב המדינה. לא נורא, כולה עניין של חיים שגרתיים ונורמלים. עכשיו בוא נקווה כולנו שלא תתפלק איזו אחת ותשתק לך שוב את בן גוריון או את הפעילות המסחרית בת"א. אבל סבבה, בוא נמשיך ככה.
לגבי תושבי הדרום, טוב, הם כולה דרומיים ואין להם חשיבות אסטרטגית. מטרת המבצע כמדומני הייתה להביא להם שקט לתקופה ממושכת. עכשיו לא, המטרה היא שהם ימשיכו לחטוף כי יש שיקולים חשובים.

בקיצור, חבל שיצאנו למבצע הזה בכלל, ולמעשה גם את השלב הנוכחי - אם לא מתכוונים להכריע בו - אני מקווה שיפסיקו עוד היום. חבל על הזמן, הכסף, המאמץ, והחיים של תושבים בחצי מדינה שהופכים לבלתי אפשריים.

נערך לאחרונה על ידי ראי שעל הקיר בתאריך ו' אוגוסט 22, 2014 3:51 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוגוסט 22, 2014 3:51 pm 
Junior

תקשיב, אני מכיר את ארצות הברית, אני אוהד פורטלנד מספר אחת בישראל.
הם צריכים אותנו לא פחות משאנחנו צריכים אותם ולחשוב שאנחנו לא יכולים להסתדר בלעדיהם זה להמעיט בכוחנו וביכולתנו. לא ארצות הברית היא שמשאירה אותנו פה, אני אהיה פה גם אם יכריזו עלינו כציר הרשע ובכל מקרה.
אנחנו צריכים לעשות את ההחלטות הנכונות לנו. לשקול את השיקולים שלנו ואת האינטרסים שלנו. ארצות הברית קשורה לישראל כי הן שתי מדינות ליברליות, שתי מדינות של מהגרים וכי ישראל היא שלוחה שלה באזור שמאוד עוין אותה. אם אנחנו כבר לא האינטרס שלהם אז לא, אנחנו נהיה פה ככה או ככה ויהיה מי שיעזור לנו אם נצטרך עזרה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוגוסט 22, 2014 3:51 pm 
Junior

תקשיב, אני מכיר את ארצות הברית, אני אוהד פורטלנד מספר אחת בישראל.
הם צריכים אותנו לא פחות משאנחנו צריכים אותם ולחשוב שאנחנו לא יכולים להסתדר בלעדיהם זה להמעיט בכוחנו וביכולתנו. לא ארצות הברית היא שמשאירה אותנו פה, אני אהיה פה גם אם יכריזו עלינו כציר הרשע ובכל מקרה.
אנחנו צריכים לעשות את ההחלטות הנכונות לנו. לשקול את השיקולים שלנו ואת האינטרסים שלנו. ארצות הברית קשורה לישראל כי הן שתי מדינות ליברליות, שתי מדינות של מהגרים וכי ישראל היא שלוחה שלה באזור שמאוד עוין אותה. אם אנחנו כבר לא האינטרס שלהם אז לא, אנחנו נהיה פה ככה או ככה ויהיה מי שיעזור לנו אם נצטרך עזרה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוגוסט 22, 2014 3:52 pm 
Junior

ראי: חבל שאתה גורר את הדיון למחוזות האבסורד.
ברור שהמצב הזה לא טוב וברור שהחיים של תושבי עוטף עזה בפרט והדרום בכלל לא טובים.
קרוב לוודאי שאחרי שתהיה הפסקת אש ארוכת טווח נחזור לטפטוף על עוטף עזה.
האם זה טוב, סביר ומקובל לא.
לצערי הרב קרוב לוודאי שזה כל מה שיכול לקרות.
הסכם שלום או ניצחון צבאי מלא גם לא ייצאו מזה.
לי לפחות לא נראה שיתנו לנו לעשות מה שנדרש כדי למחוק את החמאס או למוטט אותו לגמרי אז גם זה לא יקרה.
לפעמים כל האפשרויות מחורבנות ואתה בוחר ברע במיעוטו, לא כי הוא מלהיב ומגניב אלא כי הוא פחות גרוע מהאלטרנטיבות.
לא צריך לאהוב את זה. אם אתה מניח שהעולם יאפשר לנו מבצע קרקעי נרחב בעיתוי הזה אתה לדעתי הצנועה טועה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוגוסט 22, 2014 3:56 pm 
Hall of Famer

קיופיפלו: כן? מי? מדינה שאין בה את פורטלנד? זה לא נחשב.
ה"תקשיב" כוון אלי? אני תמיד מקשיב לך, עוד בת'רד של העמותה לחקר התמותה הקשבתי לך. מזמן לא צחקתי ככה.

רן: אם כך, היה עדיף לא לצאת למבצע בכלל, עוד מיומו הראשון. אם ההנחה היא שתושבי הדרום נגזר עליהם לחטוף עד שיכולו כל הקיצין, ואין שום כוונה לפטור אותם מהצרה הזו, אני בעד שינטשו את חבל הארץ הזה ולא יחזרו אליו. או יותר נכון, אני מקווה שכך יעשו ויביישו את מדינת ישראל כמו שמגיע לה. שיהיה שטח צבאי סגור, או שאם לא רוצים לסכן חיילים שיעזוב אותו גם הצבא.
אני דווקא חושב, כאמור, שמשיכת הזמן וההפצצות הבלתי נגמרות הם אלה שעשו לנו את הצרות הדיפלומטיות והתדמיתיות, הרבה יותר מהפעולה הקרקעית. העולם לא יאפשר לנו עכשיו כלום מבחינתו, גם לא את מה שאנחנו עושים עכשיו. עכשיו השאלה היא אם אתה רוצה לנסות לשפר את מצבך, או שהחלטתנו שאנחנו מוותרים.

ועכשיו, בוא נמשיך הלאה. מאחר ואמרנו שתושבי הדרום ימשיכו לחטוף - מה אתה נותן לחמאס כדי שיפסיק להחטיף להם?

נערך לאחרונה על ידי ראי שעל הקיר בתאריך ו' אוגוסט 22, 2014 3:58 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוגוסט 22, 2014 3:57 pm 
Junior

אם יהיה הסכם שייתן לעזה מספיק כדי שיהיה להם מה להפסיד יהיה שקט. אנחנו צריכים להגיע לזה בחכמה ובסבלנות (אם כבר התחלנו, יש לנו זמן). נמל ימי שהאניות אליו עוברות בלרנקה זה משהו שיהיה חבל לחמאס שיהיה מופצץ בשביל טפטוף כזה או אחר. כנ״ל תחנת כוח, כנ״ל מתקן התפלה ועוד דברים שאפשר גם לתת אותם כבונוסים עתידיים במקרה של שקט ממושך. עכשיו צריך לנסות ולהעביר את הניצחון למגרש המדיני תוך כדי הבנה שכל פריבילגיה שתינתן לעזה היא גם נכס אסטרטגי לישראל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוגוסט 22, 2014 3:59 pm 
Hall of Famer

כבר היינו שם. היה להם מה להפסיד, הם בחרו להפסיד. אין שום צורך לתת להם עוד מה להפסיד, כי אין סיבה שיבחרו אחרת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוגוסט 22, 2014 4:00 pm 
Junior

מה אתה מנסה להוציא אותי אידיוט, לך קח שכפ״ץ ותיכנס לעזה לבתר אותה ולכבוש אותה . ובדיון על דאעש עשית בדיוק מה שעשית פה, לקחת משפט אחד, הוצאת אותו מהקונטקסט וחפרת עליו עד שכל הדיון נהיה מאוס לגמרי. יאללה, אני הלכתי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוגוסט 22, 2014 4:01 pm 
Junior

ראי: ההחלטות בידי הקבינט.
אני או אתה יכולים לקוות שיבחרו באלטרנטיבה הפחות כואבת לדעתנו.
כניסה קרקעית לעזה כרגע לדעתי תסתיים בהחלטות מעשיות של מועצת הביטחון בלי וטו אמריקאי.
אין לי שום רצון לאבד עכשיו 500 חיילים בבנינים ממולכדים רק כדי שבאמצע הדרך יבלמו אותנו ולא נסיים את מיטוט החמאס אבל כן יהיו לנו 500 הלוויות ללכת אליהן.
אתה חושב שהעולם פשוט ייתן לנו להרוג עכשיו עוד 2000-5000 עזתיים כי ברור שזה מה שיקרה ואני לא. נראה לי שמיצינו את הסיבוב הזה בערך כמו שהעולם מיצה אותו.

נערך לאחרונה על ידי רן בתאריך ו' אוגוסט 22, 2014 4:03 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוגוסט 22, 2014 4:02 pm 
Hall of Famer

קיופיפלו כתב:
יא אהבל, מה אתה מנסה להוציא אותי אידיוט, לך קח שכפ״ץ ותיכנס לעזה לבתר אותה ולכבוש אותה יא גיבור. ובדיון על דאעש עשית בדיוק מה שעשית פה, לקחת משפט אחד, הוצאת אותו מהקונטקסט וחפרת עליו עד שכל הדיון נהיה מאוס לגמרי. יאללה, אני הלכתי. גם כן, מכביסט אפס.

זה סתם ציטוט כדי שלא תוכל למחוק וכולם ידעו מי אתה ומה אתה. אם היית מעניין לי את קצה הביצה השמאלית הייתי גם מביא לחסימה שלך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוגוסט 22, 2014 4:11 pm 
Hall of Famer

רן, אז זהו, שאני חושב שתהייה החלטת מועצת בטחון בלי וטו אמריקאי גם כך. השאלה היא אם עכשיו, כאשר העולם מתעסק עם דברים אחרים ויש לך מיני הזדמנות שנייה, אתה נכנע ונשכב ואומר לתושבי הדרום שנגזר עליהם לחיות כך (ובקרוב אתה אומר את זה גם לתושבי המרכז, כי ברור מה יהיה בפעם הבאה וברור שהיא לא מאד רחוקה), או שאתה חושב עדיין שתפקידה של המדינה ותפקידו של הצבא הוא להגן על האזרחים.

לא שזה משנה הרבה, זה אקדמי בעיני. לדעתי, אם יוציאו מההחלטה את העז של חידוש המו"מ על בסיס קווי 67, אפילו ישראל של ביבי תשמח להחלטה הזו, ואת שאר העבודה יעשו הספינולוגים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוגוסט 22, 2014 4:24 pm 
Junior

אני מקווה שאתה טועה לגבי מועצת הביטחון ואני מקווה שהקונגרס והסנאט לא ישתקו לאובמה אם הוא ינחה את הנציג שלו לא להטיל וטו וימנעו את זה בזמן.
אחרת אני רואה צרות גדולות באופק שהן הרבה יותר מהותיות מאשר לתת לכיפת ברזל להמשיך ליירט.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוגוסט 22, 2014 4:35 pm 
Hall of Famer

בזה אני מסכים איתך. אבל כאמור, לדעתי החלטת מועצת הבטחון היא עובדה מוגמרת, השאלה היא רק מתי, ומה אתה עושה בינתיים - האם נכנע או מנסה לשנות את המצב.
למה אני חושב שהחלטת מועצת הבטחון היא עובדה מוגמרת? כאמור, אני חושב שישנו את הנוסח שלה ויוציאו ממנו עז או שניים כמו חידוש המו"מ על בסיס 67', יכניסו בה איזה נוסח עמום על "פיקוח בינלאומי" על "מניעת התמחשות" שיהיה טוב כמו הפיקוח של האו"ם על אי התחמשות חיזבאללה, ואז גם ביבי יקבל אותה בשמחה גם אם לא בפומבי. הספינולוגים יעשו את השאר - משהו בנוסח "גייסנו את הקהילה הבינלאומית-פיקוח הדוק-שקט לשנים רבות- בלה בלה בלה".
וברגע שביבי יקבל בשמחה, איזו סיבה יש באובמה להטיל וטו ולצאת רע בעיני העולם ובעיקר חבריו במערב אירופה? ואיזו סיבה יש לקונגרס ולסנאט למנוע ממנו?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוגוסט 22, 2014 4:43 pm 
Junior

בינתיים החמאס עושה בשבילנו את העבודה בכך שהוא מטרפד כל הצעה. אני מסכים עם ראי, המבצע הזה הוא כישלון וכל דרך הפעולה שלנו מהשניה הראשונה היתה בגדר זריקת זין על
תושבי המדינה. כרגע צריך עד שישמע הגונג להשתולל עד כמה שניתן. הכרעה כבר לא נשיג למרות שזה היה לגמרי בהישג יד ומי יודע אם יחזרו כאלה תנאים בעתיד, אז לפחות להשיג הרתעה. להגביר את כמות ההפצצות ל-24/7, להוריד פילטרים, אם יודעים על מרואן עיסא, להפציץ אותו גם אם יש 20 אנשים בחדר, לא לחוס גם על אסמעיל הניה, לסיים את הכישלון הזה עם טעם טוב. להפסיק להיות הומניים עד שמועצת הביטחון תעצור אותנו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוגוסט 22, 2014 4:58 pm 
Sophomore

ראי,מה אתה באמת חושב על גבולות 67'? איך אתה באמת רואה את העתיד פה. אמרת שאין צורך לתת להם מה לאבד כדי שיאבדו אותו שוב, אז איך אתה חושב שהסכוך הזה יגיע אי פעם לפיתרון?
אני לא תומך בנתינה של צ'ופרים לחמאס, זה נראה לי מפגר וטפשי, אני מדבר על ימים טובים יותר (אם יגיעו אי פעם...) שבהם מי שישלוט בעזה יהיה מתון יותר ויכיר בזכותה של ישראל.

וסתם דעה אישית שלי, אי אפשר למוטט את החמאס. חמאס היא גם אידיאולוגיה. תהרוג עכשיו את כל מי שבחמאס,את הבכירים ועד הזוטרים,את התשתיות ואמצעי הלחימה - ויבואו אחרים להחליפם, לצערי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוגוסט 22, 2014 5:11 pm 
Junior

החמאס בפאניקה. 20 אנשים הוצאו היום להורג בפומבי, 30 נוספים עצורים.
עושים תחרות עם צה״ל מי הורג יותר ערבים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוגוסט 22, 2014 5:18 pm 
Hall of Famer

אבו שוקרי כתב:

וסתם דעה אישית שלי, אי אפשר למוטט את החמאס. חמאס היא גם אידיאולוגיה. תהרוג עכשיו את כל מי שבחמאס,את הבכירים ועד הזוטרים,את התשתיות ואמצעי הלחימה - ויבואו אחרים להחליפם, לצערי.

מבלי להכנס לדיון אם ראי צודק או לא בנוגע למיטוט חמאס, נכון- חמאס הוא אידיאולוגיה. אבל אתה כן יכול לפגוע פגיעה אנושה בכל גוף אידיאולוגי בתשתית שלו, ולהקטין את הלהבות לרמה "נסבלת", ע"ע מה שקורה בגדה למשל. יש מחבלים, תמיד היו ותמיד יהיו, אבל המצב שם טוב היום פי אלף ממה שהיה ב-2002 למשל (למרות ההתדרדרות שם שמתבטאת בהשלכות אבנים מרובות יותר ואף בקבוקי תבערה על רכבים. ועדיין- זה לא מדגדג את מה שהיה).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוגוסט 22, 2014 5:19 pm 
Hall of Famer

איך אני חושב שהסכסוך יגיע לפתרון? לדעתי, הוא לא. כלומר, אני חושב שהוא יגיע לפתרון רק כשאחד הצדדים יכריע את השני, והיום רק צד אחד שואף להכריע את השני. במילים אחרות, הסכסוך יגיע לפתרון - אם אתה רוצה לקרוא לזה ככה - רק כשישראל כמו שאנחנו מכירים אותה היום, כלומר כמדינת לאום של העם היהודי, תסיים את ימיה.
זה מתחבר למשפט השני שלך. אני הייתי שמח לעוף מהשטחים כבר היום בערב, אם הייתי משוכנע שזה יפתור את הסכסוך כאשר מדינת ישראל של היום ממשיכה להתקיים, לצד מדינה פלסטינית שתכיר בה ותוותר על כל תביעה עתידית. לצערי זה לא יקרה.
להזכיר לכולם, ובזה אני מסכים עם אבימאל - גם אבו מאזן, הפוצי מוצי של הקהילה הבינלאומית ושל הרבה אנשים בישראל, הוא עדיין ראש מפלגה שיש לה זרוע צבאית משל עצמה. כלומר, בהגדרה הוא לא שונה מהנייה. מפלגה שיש לה זרוע צבאית משל עצמה היא ארגון טרור, נקודה.

ואני כופר לחלוטין במשפט השני שלך. אידאולוגיה ממשיכה לחיות, אבל זה לא מספיק. השאלה היא גם שאלה של יכולת לממש אותה. לצורך העניין, גם הנאציזם הוא אידאולוגיה. אז מה, אי אפשר היה למוטט את שלטונם ולהכניע את יכולותיהם לממש את האידאולוגיה שלהם? לא עשו את זה בסוף?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוגוסט 22, 2014 5:22 pm 
Hall of Famer

לאומית כתב:
רן כתב:
בעופרת יצוקה לא היה לנו כיסוי אווירי מלא של כיפת ברזל.
למה לעזאזל להיכנס לעומק עיר שחצי ממנה ממולכד ובדרך לאבד 100 חיילים אם לא 500 רק בשביל להוריד את השיגורים ב-60%, שיגורים שלא הצליחו להרוג אפילו 5 אזרחים מתחילת המלחמה?
הורדת כמות השיגורים בהחלט לא שווה את זה.
יש שם 15000 חיילים שלא עושים בחיי היומיום שלהם שום דבר חוץ מלהכין את עזה להיות מלכודת מוות לחיילים שלנו כבר שנים.
למה שניתן להם את מה שהם רוצים?
מבחינתי עדיף לסכל את המנהיגים שלהם בזמן שמלאי הרקטות שלהם הולך ואוזל. לבינתיים הם לא מקבלים תחמושת חדשה כי רפיח סגור והים והאוויר סגורים.

אני גם בעד להיכנס לעזה ולחסל שם את התשתית, גם אם המחיר זה להכנס לכמה חודשים אבל לא על זה דיברתי. דיברתי על לבתר את הרצועה, להשתלט על כמה שיותר מרחבי שיגור ואם על הדרך יילכו 200-300 מחבלים אז מה טוב. בעופרת יצוקה כולה נהרגו לנו 10 חיילים, אבל אני יודע שזה לא יקרה עם ראש הממשלה הזה כי אצל נתניהו מיטוט החמאס זה רק בנאומים ובתשדירי הבחירות.
.

מבלי להכנס לשאלה האם אתה צודק או לא, צריך רק להדגיש כי מרחבי שיגור הם לאוו דווקא בשטח פתוח באיזה שדה או דיונה. הם יורים לא מעט מלב העיר עצמה, כך שזה בעצם כניסה לשטח עירוני צפוף (ושוב- אני לא טוען שלא צריך לעשות את זה או כן צריך, רק מחדד את העניין).
לגביי האבידות של עופרת יצוקה לעומת היום- אין מה להשוות. חמאס 2008 לא דומה לחמאס 2014 מבחינת יכולותיו הצבאיות. זה ארגון שונה לחלוטין כבר מבחינה צבאית לעומת מה שהיה ביכולותיו והארגון שלו. לזכותם ייאמר שהם למדו ובנו את עצמם טוב והפיקו לקחים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוגוסט 22, 2014 5:23 pm 
Hall of Famer

לאומית כתב:
החמאס בפאניקה. 20 אנשים הוצאו היום להורג בפומבי, 30 נוספים עצורים.
עושים תחרות עם צה״ל מי הורג יותר ערבים.

לפי מאזן הימים האחרונים הם מנצחים לא?
וברצינות- אני לא יודע אם אתה צודק או לא, אבל יכול להיות שסופסוף בוצע מהלך מהשרוול שהוציא אותם קצת מהיציבות. בזמן הלחימה עצמה הם חטפו מאות הרוגים, מקומות רבים ברצועה נהרסו אבל הם ציפו לזה. אם אתה צודק, החיסולים הללו כנראה והוציאו אותם קצת מהאיזון. ( מה שגורם לי להזכר במה ששרון עשה להם באפריל 2004- דפק את יאסין, ואחרי 3 שבועות את היורש. הם לא ידעו מאיפה זה בא להם).

נערך לאחרונה על ידי oren_80 בתאריך ו' אוגוסט 22, 2014 5:25 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוגוסט 22, 2014 5:25 pm 
Hall of Famer

אורן - מצד שני, באינדוקציה, זה אומר שעדיף להילחם בחמאס 2014 על מנצ להכריע אותו מאשר להילחם אחר כך בחמאס 2016.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוגוסט 22, 2014 5:26 pm 
Hall of Famer

ראי שעל הקיר כתב:
אורן - מצד שני, באינדוקציה, זה אומר שעדיף להילחם בחמאס 2014 על מנצ להכריע אותו מאשר להילחם אחר כך בחמאס 2016.

את זה אמרתי ללא מעט אנשים (כולל ויכוחים עם אמא בבית שחושבת מהרגש) בזמן הלחימה הקרקעית.
מה שכן, אם כבר מדברים על היכולות שלהם, ואת זה נוכל לדעת עוד קצת זמן, כנראה שגרף ההתקדמות התשתיתית שלהם נעצר למדיי או הואט מאוד אחרי שסיסי זרק את האחים המוסלמים לקלבוש במצרים. ככל הנראה הימים הטובים ביותר שלהם היו 2012-2013 מבחינת הכנסת חומרים לרצועה מסיני. ממה שאני מבין סיסי חונק אותם גם יותר ממה שמובארק עשה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוגוסט 22, 2014 5:43 pm 
Junior

oren_80 כתב:
אבו שוקרי כתב:

מבלי להכנס לדיון אם ראי צודק או לא בנוגע למיטוט חמאס, נכון- חמאס הוא אידיאולוגיה. אבל אתה כן יכול לפגוע פגיעה אנושה בכל גוף אידיאולוגי בתשתית שלו, ולהקטין את הלהבות לרמה "נסבלת", ע"ע מה שקורה בגדה למשל. יש מחבלים, תמיד היו ותמיד יהיו, אבל המצב שם טוב היום פי אלף ממה שהיה ב-2002 למשל (למרות ההתדרדרות שם שמתבטאת בהשלכות אבנים מרובות יותר ואף בקבוקי תבערה על רכבים. ועדיין- זה לא מדגדג את מה שהיה).

ומה עם חטיפת הנערים, איפה היא הייתה?
חוץ מזה שההבדל בין עזה לגדה הוא שבעזה אין התנחלויות ואין צה״ל, זה מצב שונה לגמרי. אריק שרון המהולל דפק את כולנו עם ההתנתקות שלו. אחרי שדפק אותנו לאורך כל הדרך לפני זה.
יש כבר הסכם מוכן על הגדה שאני לא אפרט אותו כאן. הוא מוכן והוא הגיוני. עזה היא סיפור אחר עוד משהיו בה הפלישתים לפני 2000 שנה. גם אז היו פלישתים גם ביהודה ויחד עם זאת עזה הייתה במעמד שונה של שטח שהוא לא בריבונות יהודית. הם מדינה שכנה ואנחנו נילחם בהם עד שלא נילחם בהם כמו במקרה של ירדן ומצרים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 1266 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47 ... 51  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 2 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: