סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ש' פברואר 22, 2025 6:42 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 1266 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48 ... 51  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: רצועת עזה
הודעהפורסם: ו' אוגוסט 22, 2014 7:05 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
קיופיפלו כתב:
oren_80 כתב:
אבו שוקרי כתב:

וסתם דעה אישית שלי, אי אפשר למוטט את החמאס. חמאס היא גם אידיאולוגיה. תהרוג עכשיו את כל מי שבחמאס,את הבכירים ועד הזוטרים,את התשתיות ואמצעי הלחימה - ויבואו אחרים להחליפם, לצערי.

מבלי להכנס לדיון אם ראי צודק או לא בנוגע למיטוט חמאס, נכון- חמאס הוא אידיאולוגיה. אבל אתה כן יכול לפגוע פגיעה אנושה בכל גוף אידיאולוגי בתשתית שלו, ולהקטין את הלהבות לרמה "נסבלת", ע"ע מה שקורה בגדה למשל. יש מחבלים, תמיד היו ותמיד יהיו, אבל המצב שם טוב היום פי אלף ממה שהיה ב-2002 למשל (למרות ההתדרדרות שם שמתבטאת בהשלכות אבנים מרובות יותר ואף בקבוקי תבערה על רכבים. ועדיין- זה לא מדגדג את מה שהיה).

ומה עם חטיפת הנערים, איפה היא הייתה?
חוץ מזה שההבדל בין עזה לגדה הוא שבעזה אין התנחלויות ואין צה״ל, זה מצב שונה לגמרי. אריק שרון המהולל דפק את כולנו עם ההתנתקות שלו. אחרי שדפק אותנו לאורך כל הדרך לפני זה.
יש כבר הסכם מוכן על הגדה שאני לא אפרט אותו כאן. הוא מוכן והוא הגיוני. עזה היא סיפור אחר עוד משהיו בה הפלישתים לפני 2000 שנה. גם אז היו פלישתים גם ביהודה ויחד עם זאת עזה הייתה במעמד שונה של שטח שהוא לא בריבונות יהודית. הם מדינה שכנה ואנחנו נילחם בהם עד שלא נילחם בהם כמו במקרה של ירדן ומצרים.

וגם עם חטיפת הנערים, אין מה להשוות , שוב, למה שהיה בגדה מבחינת יכולות הטרור בתחילת שנות ה-2000. חטיפת הנערים הייתה מקרה טראגי ונורא, אבל אתה לא יכול להשוות את המצב הנוכחי שבו מתחילת 2014 נהרגו 4 ישראלים בגדה ב-2 אירועים, לעומת תחילת ה-2000 שאז הכמות השנתית הייתה עשרות הרוגים/נרצחים לשנה (וייתכן שאף הגיעה לתלת ספרתי ב-2002).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוגוסט 22, 2014 7:49 pm 
Junior

ילד בן 4 נהרג ממין טפטוף נעים ולא מזיק בנחל עוז.

אם היינו בתוך הרצועה במתכונת עופרת יצוקה הוא כנראה היה בחיים. מתפלל לפעולה קרקעית וגם אם לא, לפחות מחיקה של שכונות בצורה שלא נעשתה עד כה, בטח היום שפעולות צה״ל נחלשו לעומת היומיים הקודמים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוגוסט 22, 2014 7:55 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
פצמ"ר שמצמ"ר. שיחיו עם זה.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוגוסט 22, 2014 7:58 pm 
Junior

לשמוע את אמנון אברמוביץ ולהגעל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוגוסט 22, 2014 8:57 pm 
Hall of Famer

לא שמעתי מה אמר. בכל אופן, גם בעיני ההתנהלות של ישראל אחרי שתי הפעולות הוא מוזר, ברמה של אומר דרשני ומעלה. אני לא מאמין שמנהיגים רציונלים מתנהלים ככה. במקום לנצל הצלחה, לנצל את הזמן הלא מאד ארוך עד שהם יתעשתו - ישראל עוצרת לראות מה יהיה וסופגת די בשקט.
אחת מהשתיים: או שמנהיגינו המהוללים נבהלו קצת ממה שקרה, אולי בכלל לא התכוונו לזה; או שעכשיו לדעתם, בהכירנו את אורח מחשבתם, צריך לתת לחמאס קצת הרגשה טובה שהוא "החזיר לנו", אחרת הם לא יבואו לשיחות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוגוסט 22, 2014 9:10 pm 
Junior

לפי עמית סגל אתמול, מי שקובע הכל זה הרמטכ״ל. עד כה בכל 28 ישיבות הקבינט לא סטו כהוא זה מהמלצותיו כשראש הממשלה ושר הביטחון משמשים למעשה חותמת גומי. הרמטכ״ל כידוע מאמין בכלניות ובלבלובים וגם דוחף לקבלת היוזמה המצרית. השיטה היא להביא מספר אלטרנטיבות לקבינט, זו המועדפת על צה״ל אותה מהללים ומציגים בפירוט רב ושאר ביוזמות אותן מציגים בצורה שגורמת לשרים להבהל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוגוסט 22, 2014 9:33 pm 
Hall of Famer

יכול להיות שכן ויכול להיות שלא. אני לוקח כל הדלפה מהקבינט עם גרגר גדול של מלח, או יותר נכון גוש גדול של חרא סוסים. מאחורי כל הדלפה יש אינטרס שמסריח למרחוק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוגוסט 22, 2014 9:57 pm 
Junior

זה ברור לחלוטין. אבל את הדברים שציינתי אמר עמית סגל. הוא שאל את יובל שטייניץ אם זה נכון ושטייניץ גמגם ואישר בסוף את הדברים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוגוסט 22, 2014 10:06 pm 
Hall of Famer

שטייניץ לא יושב בקבינט. אז עוד לפני שנכנסים לאינטרסים שלו, תרשה לי להניח שאין לו מושג.
אגב, רק לי יש רושם שישראל חוסכת בטילי כיפת ברזל בימים האחרונים? גם האזעקות, נראה שהן כוילו להישמע כמה שפחות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוגוסט 22, 2014 10:12 pm 
Junior

ראי שעל הקיר כתב:
שטייניץ לא יושב בקבינט. אז עוד לפני שנכנסים לאינטרסים שלו, תרשה לי להניח שאין לו מושג.
אגב, רק לי יש רושם שישראל חוסכת בטילי כיפת ברזל בימים האחרונים? גם האזעקות, נראה שהן כוילו להישמע כמה שפחות.

שטייניץ כן יושב בקבינט, כמשקיף.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוגוסט 22, 2014 10:15 pm 
Hall of Famer

למיטב זכרוני רק יעקב פרי יושב בקבינט כמשקיף. אבל גם אם נניח לשם הדיון ששטייניץ כן יושב - עדיין הוא מלא באינטרסים כרימון. תחשוב של מי הוא פודל, ואז על ההדלפה על תרחיש האימים של צה"ל כביכול.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אוגוסט 23, 2014 10:57 am 
Junior

מי שקובע זה ראש הממשלה. הוא זה שמתווה את הקו ורומז לצה״ל אילו זמירות הוא רוצה לשמוע. לגבי כמויות הרקטות, בניגוד למה שנטען ההערכה הריאלית עומדת על 2,500-3,500 אבל לטווח רחוק נותרו כמה עשרות (שמעתי על 40-50), ל40 קילומטר נותרו 150-200 והשאר פצמ״רים וקסאמים, שהם ממשיכים לייצר בכמות לא גדולה (ל80 קילומטר ומעלה נותרו להם רקטות בודדות, ולכן הם לא יורים לשם כמעט בכלל). זו הסיבה שהם יורים בעיקר לעוטף עזה. כלומר, על פי ההערכה הזאת הם יכולים להמשיך בשקט גם עוד חודשיים לפחות, כשפעם ביום מציקים לגוש דן/ירושלים, עוד פעמיים-שלוש לקו ה40 קילומטר ולעוטף הם יורים 80-100 פצמ״רים וקסאמים בכל יום. בממשלה לא ממש סופרים את עוטף עזה, ולכן מרגישים שאפשר להמשיך להפציץ מהאוויר בהנחה שבתוך כמה ימים חמאס - שכבר מראה סימני התגמשות בגלל המחסור - יתגמש עוד ויסכים לסיים את הסבב עם הישג מינימלי על הנייר.
ההנחה שחמאס במצוקה נכונה - ע״ע ההוצאות ההמוניות להורג, ואפילו עמירה הס הפרו פלסטינית כותבת את זה - אבל הניתוח של מערכת הביטחון מוטעה לדעתי. חמאס במצוקה רק אומר שהם מרגישים שאם הם הגיעו עד כאן, הם לא יכולים לרדת לגמרי מהעץ. השאלה היא מתי לציבור יימאס ויתחיל לחץ מחודש על הממשלה. להיכנס או לגמור.
מבחינת לגיטמיציה יש לנתניהו גיבוי מהציר המצרי-סעודי-רשות פלסטינית, וההצהרה שלו על אופק מדיני רומזת על המחיר, אבל מדובר בנתניהו וסביר להניח שהוא יחפש תירוץ להתנער מהאופק הזה או ינסה לדחות אותו לקצה האופק, ואזי ישראל תמצא מולה גם את הידידות החדשות.
מאחורי הקלעים ישראל פועלת בזהירות מחשש לפתיחת חזית נוספת. למרות חוסר ההיגיון שבזה (החיזבאללה מסובך מאוד עם דעאש ושות׳, וזקוק עכשיו לשיתוף פעולה של ארה״ב), לפני כשלושה שבועות התנועות בשטח היו מטרידות מאוד מבחינת ישראל. במזרח התיכון החדש הג׳ונגל מתחלק לשלושה חלקים שמתעבים זה את זה: הציר השיעי (איראן-חיזבאללה-סוריה), הציר הסוני המתון (מצרים-סעודיה-אמירויות) וציר האחים המוסלמים (טורקיה-קטאר), כשדעאש שנתמכו כנראה על ידי אחד מהצירים הסונים (סעודיה או קטאר) מאיימים עכשיו על כולם. בישראל מן הסתם הולכים עם המצרים והסעודים, אבל גם קורצים לשני הצירים האחרים, כולל לאיראנים.

עוֹד נַפְשִׁי דְּרוֹר שׁוֹאֶפֶת, לֹא מְכַרְתִּיהָ לְעֵגֶל-פָּז, כִּי עוֹד אַאֲמִין גַּם בָּאָדָם, גַּם בְּרוּחוֹ, רוּחַ עָז... יָשׁוּב יִפְרַח אָז גַּם עַמִּי, וּבָאָרֶץ יָקוּם דּוֹר, בַּרְזֶל-כְּבָלָיו יוּסַר מֶנּוּ, עַיִן-בְּעַיִן יִרְאֶה אוֹר

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אוגוסט 23, 2014 11:09 am 
Hall of Famer

אתה מייחס קצת יותר מדי קרדיט לרציו של ישראל לדעתי. ישראל פועלת בזהירות בעיקר מכיוון שהיא רוצה להשאיר את חמאס שולט ברצועה. פשוט וקל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אוגוסט 23, 2014 11:30 am 
Junior

בימים האחרונים הייתה חשיבה מחודשת בנושא, גם בעקבות שיחות עם המצרים והסעודים. הבעיה היא שביבי פחדן. המצרים לא רק מאשרים בשתיקה, אלא תומכים בהתלהבות. אבל ההיסוס הזה הורס כל מומנטום. ביומיים-שלושה הקרובים יש לישראל הזדמנות אחרונה בסיבוב הזה.

עוֹד נַפְשִׁי דְּרוֹר שׁוֹאֶפֶת, לֹא מְכַרְתִּיהָ לְעֵגֶל-פָּז, כִּי עוֹד אַאֲמִין גַּם בָּאָדָם, גַּם בְּרוּחוֹ, רוּחַ עָז... יָשׁוּב יִפְרַח אָז גַּם עַמִּי, וּבָאָרֶץ יָקוּם דּוֹר, בַּרְזֶל-כְּבָלָיו יוּסַר מֶנּוּ, עַיִן-בְּעַיִן יִרְאֶה אוֹר

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אוגוסט 23, 2014 11:58 am 
Hall of Famer

זה שהמצרים והסעודים רוצים לראות את חמאס נופל זה לא חדש, ואין שום דבר שהם יכולים להגיד ש"יגרום לחשיבה מחודשת בנושא" שהם לא אמרו קודם.
לגבי ביבי פחדן, גם אני חשבתי ככה. היום אני חושב שהוא פועל לפי אג'נדה של היום שאחרי, מבחינתו אסור שאבו מאזן יחזור לרצועה וזה הדבר העיקרי. הוא רוצה את חמאס שולט ברצועה ולאור זה הוא פועל. אזרחי הדרום יכולים לשבת לו על קצה הזין, את העבודה יעשו הספינולוגים אחרי זה.
הדבר שהוא כן פחדן לגביו זה כל נושא "סומליה בעזה". לאור הנסיון שיש לנו עם "סומליה בסוריה", אני חושב שזה עדיף לנו בהרבה על שלטון של חמאס מודל 2014. יכול להיות שהוא חושש מהתדמית של ישראל אם תיווצר אנרכיה ברצועה, כמו שהתדמית של ארה"ב ניזוקה מהאנרכיה בעירק. אבל מבחינה מעשית זה עדיף לנו בהרבה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אוגוסט 23, 2014 12:28 pm 
Junior

גם לדעתי אתה צודק לגמרי בעניין הפחד משליטה של אבו מאזן ברצועה. ביבי תמיד יעדיף לצעוק שאין עם מי לדבר. לא בטוח שהוא חושש מסומליזציה, כי זה דווקא ייתן לו יותר חופש פעולה. מצד שני, אני מאמין שהוא גם חושש ממאות חיילים הרוגים, אבל לא בגלל שכל כך איכפת לו מחיי אדם אלא בגלל החשש לשלטונו. מתחילת דרכו נתניהו מתנהל מתוך תחושה של ״לשלטון בחרתנו״, ולא עושה שום פעולה שלטעמו עלולה לסכן את שלטונו. מבחינתו אין שום דבר חשוב יותר, ולכן הוא עוסק כל הזמן גם בפוליטיקה קטנה ובניסיון לסכל יריבים עתידיים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אוגוסט 23, 2014 1:30 pm 
Hall of Famer

הליצן של המלחמה הזו, יש לומר, הוא הייצור המתקרא עיזאת אבו-רישק. אף אחד לא יודע מה תפקידו, הוא מוגדר "בכיר חמאס" בלי שום הגדרת תפקיד. הוא מברבר ומברבר כמו ברווז, וכמה שהוא מברבר רואים שאין לו מושג. אם תרצו הוא הכפיל החמאסי של אהרונוביץ' - אחד כזה שלחוץ כל הזמן להוכיח כמה הוא שולט בעניינים, והוא כל כך מתאמץ שקל להבחין שאין לו מושג מהחיים שלו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אוגוסט 23, 2014 1:52 pm 
Hall of Famer

ראי שעל הקיר כתב:
אתה מייחס קצת יותר מדי קרדיט לרציו של ישראל לדעתי. ישראל פועלת בזהירות בעיקר מכיוון שהיא רוצה להשאיר את חמאס שולט ברצועה. פשוט וקל.

למה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אוגוסט 23, 2014 2:00 pm 
Hall of Famer

כתבתי למה אני חושב כך, ולא רק אני, 80000 פעם במעלה הת'רד. קצת קריאה למעלה ובטח תיתקל באחת מהן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אוגוסט 23, 2014 2:57 pm 
Junior

כרגע יש קריאה של המצרים ואבו מאזן להפסקת אש קבועה ולחזור לשיחות. ישראל צריכה להתנגד לכך בתוקף ולהסביר שמבחינה המערכה פתוחה ללא מגבלת הזמן, שיידעו כל העכברים במחילות שזה לא שהם צריכים להתאפק עוד יומיים-שלושה אלא הרבה יותר.
במקביל הדבר הנכון הוא כניסה קרקעית מסיבית שהרי ברור שאם הם יודעים שהם חסינים וכל האיום של ישראל זה רק להפציץ מלמעלה אז הם ימשיכו כך עוד זמן רב.

מה יקרה בפועל ?
עד חצות תוכרז הפסקת אש הומניטרית ל-24 שעות, אחרי זה נפגשים עם עיזת אבו רישק בקהיר, אחרי זה מאריכים ב-72 שעות, טפטופים, התקדמות משמעותית במו״מ- הם מוכנים לוותר על רמלה, כולה רוצים נמל וחוזר חלילה..
תושבי עוטף עזה שנוטשים בהמוניהם יחזרו ויצטרכו להתרגל לטפטוף הנעים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אוגוסט 23, 2014 5:50 pm 
Junior

דיווחים פלשתינים כרגע לא מאומתים על כח של צה״ל מלווה בטנקים שנכנס לכפר אל קרארה בגזרת חאן יונס.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אוגוסט 23, 2014 6:03 pm 
Hall of Famer

ראי שעל הקיר כתב:
לא שמעתי מה אמר. בכל אופן, גם בעיני ההתנהלות של ישראל אחרי שתי הפעולות הוא מוזר, ברמה של אומר דרשני ומעלה. אני לא מאמין שמנהיגים רציונלים מתנהלים ככה. במקום לנצל הצלחה, לנצל את הזמן הלא מאד ארוך עד שהם יתעשתו - ישראל עוצרת לראות מה יהיה וסופגת די בשקט.
אחת מהשתיים: או שמנהיגינו המהוללים נבהלו קצת ממה שקרה, אולי בכלל לא התכוונו לזה; או שעכשיו לדעתם, בהכירנו את אורח מחשבתם, צריך לתת לחמאס קצת הרגשה טובה שהוא "החזיר לנו", אחרת הם לא יבואו לשיחות.

http://news.walla.co.il/?w=/2689/2778495

Att, יש שאלות?

בוואלה העלו עוד תהייה מעניינת, שמתקשרת למטרה שהציג בוגי:
ביבי אומר שחמאס זה דאעש ודאעש זה חמאס. בינתיים אובמה - כן, ההוא החלש והחסר מושג - לא מדבר עם דאעש ורק נלחם בהם. ומי כן מדבר עם חמאס - שהוא כידוע דאעש - או למעשה מתחנן שחמאס, שהוא כידוע דאעש, יבוא לדבר איתו? אה כן, זה ההוא החזק וההחלטי.
מינימום של אמינות, אפשר?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אוגוסט 23, 2014 6:15 pm 
Junior

בוא נלך לשיטתם של שני ההזויים האלה - הם רוצים להביא את חמאס לשולחן המשא ומתן למרות שזה נכשל 217 פעם. אבל נניח.
אז מה הטמטום הזה לבוא ולהצהיר על כך בפומבי ? מה הטמטום הזה לבוא ולהגיד יש לכם חסינות, אנחנו לא באמת רוצים להכנס בכם.
איך יכול להיות שהאיש המוזר הזה לא מפנים שאם הוא רוצה מו״מ מול חמאס אז קודם כל הוא צריך לתת לו להבין שהוא עומד למחוץ אותו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אוגוסט 23, 2014 6:36 pm 
Junior

ראי שעל הקיר כתב:
ראי שעל הקיר כתב:

http://news.walla.co.il/?w=/2689/2778495

Att, יש שאלות?

בוואלה העלו עוד תהייה מעניינת, שמתקשרת למטרה שהציג בוגי:
ביבי אומר שחמאס זה דאעש ודאעש זה חמאס. בינתיים אובמה - כן, ההוא החלש והחסר מושג - לא מדבר עם דאעש ורק נלחם בהם. ומי כן מדבר עם חמאס - שהוא כידוע דאעש - או למעשה מתחנן שחמאס, שהוא כידוע דאעש, יבוא לדבר איתו? אה כן, זה ההוא החזק וההחלטי.
מינימום של אמינות, אפשר?

בדיוק אותו אחד שדרש מאובמה איום צבאי אמין בתקופת ההתקפה שלא היתה על איראן וכשזה מגיע לחמאס הוא מודיע לו בכל הזדמנות שהוא רק רוצה שקט ומשא ומתן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אוגוסט 23, 2014 8:35 pm 
Hall of Famer

עוד שאלה מאד מעניינת.

אני לא חושב שיש חולק על זה שחמאס יורה מבניינים אזרחיים, כולל בתי חולים ומסגדים ובתי ספר וכו'. לא חושב שיש חולק על זה שהוא משתמש באזרחים כמגינים אנושיים, ממש בפועל ולא רק מעצם ההגדרה של יריות קרטות משטח אזרחי. כלומר, מקרים שבהם אנשי חמאס מגיעים או עוזבים אזור ממנו ירו רקטות, ותופסים ילד אקראי ברחוב כדי שיגן עליהם.
עכשיו השאלה: רצועת עזה היא היום השטח המצולם והמתועד ביותר בעולם. עזבו את העיתונאים הזרים, אני מתכוון לאמצעים שיש בידי ישראל. ואני יודע בוודאות שיש לישראל עשרות שעות של וידאו שמראים מקרים כאלה. אני יודע את זה כי בתי, בתוקף תפקידה, ראתה כאלה במו עיניה.
מישהו מבין למה אנחנו לא רואים סרטים כאלה? למעשה למעט מקרים בודדים, כמו אותו בית חולים שהופצץ בחן יונס כמדומני, לא הראו את החומר הזה כמעט בכלל.

תמצאו לי סיבה אחת שנראית לכם הגיונית וטובה לאינטרס של ישראל למה זה כך. זה אתגר יותר קשה מלשפוך על עצמכם דלי מי קרח, אני מבטיח לכם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 1266 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48 ... 51  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 7 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: