סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ו' נובמבר 15, 2024 7:40 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 683 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ו' ספטמבר 05, 2014 10:34 pm 
Senior

בלוג: הצג בלוג (0)
אולי. או שאולי היה עדיף לירושלים להשאיר את פראחובסקי. יכול להיות שההתחמשות של קאזאן גרמה לאלון להתרכז בליגה כי הסיכויים של ירושלים לעבור אותם במוקדמות די נמוכים

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ספטמבר 05, 2014 11:14 pm 
Freshman

ראובן כתב:
shachaf78 כתב:
אם בירושלים חיכו קיץ שלם בשביל אדריאן יוטר כנראה שהמצב שם לא משהו

נורא באמת. סגל שלם חתום כולל החתמה אחת מגניבה לגמרי אבל מחתימים "רק" שחקן טוב מאוד. קבוצה בהתפרקות.

(ואני מרשה לעצמי להניח שבמהלך חודש אוגוסט הפועל לא חיכו לשום דבר למעט הפסקת ירי הרקטות)

סגל שלם? אתם בתחילת ספטמבר בלי שני זרים חשובים בקו הקדמי כשמוקדמות יורוליג בעוד שבועיים וחצי.התנהלות די ביזיונית. העיקר שאורי אלון זיין את השכל על יורוליג כל שני וחמישי.

(תירוץ נחמד אבל גם כשהיו רקטות קבוצות פה החתימות שחקנים. זה יותר בכיוון של חשבו שיוכלו להחתים איזה שם גדול אבל בסוף בדרך להישאר עם אתה יודע מה ביד).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ספטמבר 06, 2014 12:14 am 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
לא זכורות לי החתמות יוצאות דופן במהלך אוגוסט אבל לא עקבתי באופן יוצא דופן.

ואני לא סופר את הפועל כחסרה שני זרים. זה סביר לגמרי להתחיל את העונה עם ארבעה ולצרף את החמישי בהמשך, מוקדמות היורוליג או לא מוקדמות היורוליג - הפועל קיבלה ככה את רייט שנה שעברה. וזה למרות ששמחתי מאוד לשמוע את אלון מדבר על הצורך בשני זרים נוספים (אני חסיד קטן מאוד של חוק השוחד, בהנחה שהוא עדיין קיים).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ספטמבר 06, 2014 12:19 am 
Senior

ההבדל הוא שה2 שחסרים זה בעמדות שחסרות לירושלים מאד. זה לא אותו דבר כמו רייט שהקבוצה נבנתה בלעדיו ובלי כוונה להביא זר נוסף (הצהירו לדעתי אפילו שהולכים על 4 זרים) ובשלב מאוחר הרגישו שצריכים זר חמישי כי יש צ'אנס לקחת אליפות אם יביאו מישהו טוב. לעומת המצב עכשיו שלירושלים למעשה אין משחק פנים לחלוטין (אלא אם אתה מחשיב את יניב גרין כמשחק פנים) ו2 הזרים שיגיעו הם למעשה משחק הפנים שלהם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ספטמבר 06, 2014 12:33 am 
מנהל פורום

אתה אמור להכיר אותי מספיק טוב כדי לדעת מה אני חושב על יניב גרין. הפיתרון מן הסתם הוא לא בלתת ליניב גרין לשחזר את יכולתו המופלאה מהפלייאוף האחרון אלא לשחק הרבה עם סמית' בארבע או ללכת על סמול בול מוחלט של אליהו וסמית'. עושים דברים כאלה בימינו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ספטמבר 06, 2014 12:37 am 
Senior

זה טוב ויפה למשחק בודד, לרגע נקודתי במשחק, או למצ'אפ ספציפי. זה לא יעבוד ברמות נורמליות וזה לא דרך לחבר קבוצת כדורסל. הסגנון של ירושלים בסוף יהיה קשור מאד ל2 הזרים שיגיעו ולרמה שלה ולחיבור שלהם. במקום להתחבר בקדם עונה ירושלים תצטרך לנסות לחבר אותם תוך כדי תנועה וזה יותר קשה, במיוחד עם שחקנים גבוהים. כמישהו פה אמר חצי קבוצה הוא צדק לא בכמות של השחקנים אלא לפחות בחשיבות שלהם.

כמובן שאחד יותר חשוב מהשני ואם היו מחתימים 5 טוב שהוא הבכיר אפשר היה לחכות ל4 אולי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ספטמבר 06, 2014 12:42 am 
מנהל פורום

אפשר לעשות אובר דרמטיזציה של כל דבר. מעבר לזה שאנחנו מדברים עכשיו על משחק משחקים מועט (מוקדמות היורוליג, שגם לגביהם אני לא בטוח כמה הפועל חושבים שיש להם סיכוי) ולא על פיתרון קבוע, חצי קבוצה זה בטח לא. אבל אני מניח שהנזק שהמלפפון של ארל קלארק יגרום יימשך לאורך כל העונה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ספטמבר 06, 2014 12:46 am 
Senior

זה לא רק מוקדמות היורוליג ראובן הרי גם היורוקאפ מתחיל בעוד קצת יותר מחודש. אם ירושלים יחתימו מישהו מחר-מחרתיים זה פחות משמעותי אבל אם יחתימו מישהו עוד שבועיים זה כבר סיפור אחר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ספטמבר 06, 2014 9:06 am 
Freshman

ראובן, גיא הראל אמר בעצמו, לפחות פעם אחת, ששום שחקן לא נפל בגלל המצב הביטחוני כך שזה לא קייס לשומדבר.

אורי אלון אמר לפני כמה ימים:
"נכון שיש מוקדמות יורוליג בעוד רגע, אבל מה שיותר חשוב זה איך שהקבוצה תראה במאי וביוני וגם בשנה הבאה ובשנה שלאחר מכן."
"היורוליג מאד חשוב לנו, אבל יותר חשוב לי איך תראה הקבוצה בשנים הקרובות, ולא בטורניר אחד של שלושה ימים."

לי נראה שאו שהוא ויתר על הטורניר או שהוא לא מבין מהי המטרה של הטורניר. בכל אופן, לגיטימי לחלוטין מבחינתו לותר על היורוליג כרגע אבל לטעמי יהיה הרבה יותר קשה להגיע לשם דרך היורוקאפ, לפחות השנה.

לגבי יוטר, אם יגיע אז לפי מה שהבנתי זה יהיה בתור הגבוה המחליף ובנוסף אליו יגיע 4-5 יותר יקר שיפתח בחמישיה. כלומר, לא לו חיכו עד ספטמבר אלא לגבוה השני, והתכנון הוא להביא את הגבוה היקר הזה ואח"כ להביא את הגבוה מהספסל, כך שישלים את התכונות של הראשון.

אמש הקבוצה יצאה למחנה אימונים בגרמניה ותקיים שני משחקי אימון מול אלבה. אני ממש לא מבין את העניין הזה, חסרים לקבוצה שני זרים משמעותיים (אחד יהיה שחקן חמישיה בליגה ושניהם לדעתי יהיו שחקני חמישיה באירופה) שיהוו חלק ניכר משיטת המשחק של הקבוצה והם בעצם משחק הפנים של הקבוצה, לא משהו נקודתי שיהיה אפשר להחדיר לשיטת המשחק עם הזמן אלא חלק מהיסודות. מה הטעם לצאת למחנה הזה? אני לא רואה שום חשיבות מבחינה מקצועית. אם זה מבחינת גיבוש אז (א) חסרים שני שחקנים משמעותיים שחשוב מאד שיהיו חלק מתהליך הגיבוש, (ב) מדובר בסגל ששיחק שנה שעברה ביחד והוא כבר מגובש פרט לדונטה, שגם הוא שיחק אשתקד בארץ ואני מניח שהוא מכיר את השחקנים המשמעותיים בקבוצה, וגם אם לא, האם יוצאים למחנה האימונים רק כדי לגבש את דונטה עם שאר השחקנים? תמוה מאד בעיני.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ספטמבר 06, 2014 9:54 am 
Freshman

בתור מישהו שאף פעם לא היה שחקן מקצועי, כמה זה משמעותי שבוע-שבועיים של אימונים לרמת המוכנות של הקבוצה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ספטמבר 06, 2014 11:40 am 
מנהל פורום

סאנצ'ו, תסלח לי, אבל לחשוב שלא היו השלכות למצב הבטחוני זה בערך כמו לחשוב שכיפת ברזל זה סתם מערכת שעושה בומים בשמיים ולא מיירטת אף טיל. כאילו, אני מבין את המוטיבציה אבל נובמת. איזו השפעה בדיוק יש לזה אני לא יודע אבל בודאי שהיתה השפעה.

אשר להמשך של מה שכתבת, אני מאוד מקווה שאתה טועה, ולא מתנים החתמה של זר אחד בכך שיוחתם הזר השני הנכון. אם זה המצב, עלולים להגיע לתחילת העונה בלי שני זרים שזה בלתי נסבל בעיני. ולגבי המחנה אימונים, מה לעשות וזה המצב. הכנות לתחילת עונה הן לא תכנית לבקשתך ומוקדמות היורוליג לא יידחו רק בגלל שהפועל עובדת לאט ובסבלנות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ספטמבר 06, 2014 12:00 pm 
Senior

כלומר, אתה חושב שירושלים יכולה לפתוח את העונה עם קו קדמי של אליהו וגרין ואז לבנות על זה שהיא תמצא זר אחד או שניים באמצע העונה? אני חושב שאפילו במונחי ליגה ישראלית זה קו קדמי לא משהו

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ספטמבר 06, 2014 12:05 pm 
מנהל פורום

לפחות מה שאני קראתי אצל רובן, הוא אומר זר אחד סטייל יוטר זה מאסט, זר שני שיחפשו בסבלנות ואני מסכים לגמרי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ספטמבר 06, 2014 12:11 pm 
Freshman

אני לא כל-כך מבין את הדיון הזה. ברור שאופטימלי זה לא. מצד שני, אם הפועל הייתה מתלבטת, נניח, בין שחקנים שחלקם פנויים להגיע לפני שבוע יחד עם דונטה בטיסה, וחלקם עדיין עסוקים במונדובסקט, אז לפחות אצלי עניין הפניות המיידית אמנם לא היה נעדר מרשימת השיקולים, אבל היה ממוקם בה מאד מאד נמוך. עד כדי לא באמת להוות שיקול. גם בהתחשב בטורניר המוקדמות ליורוליג.
ואם ייטען שמהמונדובסקט לפחות מגיעים בכושר משחק, אז אציין שגם במקרה של מועמד שיכול להגיע רק בעוד שבוע וחצי מסיבות שלא קשורות במונדובסקט, המגבלה הזו תהווה שיקול מאד קטן במערכת השיקולים שלי.
האם ההמתנה הזו פוגעת בסיכויי ההעפלה ליורוליג? במקרה שבסופו של דבר תביא את מי שיכולת להביא גם לפני שבועיים אז כן (אם כי, אם בסופו של דבר תביא שחקן מתאים יותר כי לא התפשרת, אז זה עשוי לקזז את זה).
גם אם הסיכויים נפגעים, בכמה הם נפגעים? הפועל היא אחת משמונה קבוצות בטורניר, כנראה אחת החזקות שבהן על הנייר, אבל במובהק יש קבוצה אחת חזקה עוד יותר וקבוצה אחרת שמארחת את הטורניר. מה הסיכויים לנצח את הטורניר בהרכב שהתאמן באופן מלא? נהיה לארג'ים ונגיד 20%? ההכנה הבעייתית מורידה את זה ל15%?
אז זה לא עניין דיכוטומי של לוותר או לא לוותר על הטורניר, אבל ברצף שבין לשעבד את כל מערכת השיקולים לשלושת המשחקים האלו (שניים במקרה הסביר כי בכל זאת קאזאן בחצי הגמר) לבין לתת לטורניר מקום מאד קטן במערבת השיקולים, הנטייה האישית שלי מאד ברורה.
עם כל זה, כמובן שגם בלי קשר למוקדמות היורוליג עדיף ונכון לסגור את הסגל מוקדם יותר, ושני גבוהים זה חור רציני כרגע, אבל זה בטל בשישים מול איכות ההחתמות שתהיינה בסופו של דבר. לא ככה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ספטמבר 06, 2014 12:14 pm 
Senior

די קשה למצוא שחקנים איכותיים באמצע ספטמבר עד כמה שאני יודע.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ספטמבר 06, 2014 1:22 pm 
Freshman

ראובן, אני לא חושב שום דבר, זה מה שהמנכ"ל אמר והוא אמר זאת בצורה חד משמעית. דהיינו, אף שחקן לא נפל עקב המצב הביטחוני. אין פה שום פרשנות ודעה אישית שלי, לכן תיאוריית כיפת הברזל שלך לא רלונטית.
אם כבר, היה הרבה יותר נוח לו לומר שנפלו כמה שחקנים בעקבות המצב, זה היה מוריד ממנו הרבה לחץ מהקהל ואולי אף מכל הרמי מנדלים למיניהם. אבל הוא בחר לומר מה שאמר, מבלי שזה ישחק לטובתו, לכן אני סבור שהוא דיבר אמת.

בנוגע להחתמת הזרים, נראה לי שהבנת אותי לא נכון. התכוונתי שאת הגבוה הראשון (היקר) יחתימו ללא תלות בגבוה השני, ואז את הגבוה השני יחתימו בהתאם לראשון, כך שישלים אותו. דני פרנקו או גיא הראל היה זה שאמר זאת. למרות שייתכן ומה שלכאורה הבנת לא מופרך כעת, כי בכל זאת אנחנו נמצאים שבועיים וחצי לפני מוקדמות היורוליג וחסרים לנו 2 זרים מאד משמעותיים, בכל אופן לא לכך היתה כוונתי.

לא התלוננתי כרגע על כך שהגענו למצב שחסרים לנו 2 זרים טרם היציאה למחנה האימונים כי, כפי שאמרת, זה יכול לקרות. מה שאני לא מבין זה למה בכל מקרה יצאו למחנה הזה ולא ביטלו אותו ונשארו בארץ, כי הוא כמעט חסר חשיבות הן מבחינה מקצועית והן מבחינה חברתית, בגלל הסיבות שפירטתי לעיל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ספטמבר 06, 2014 5:22 pm 
מנהל פורום

דווקא הבנתי אותך בדיוק וזה שיקול מטומטם בעיני. בכל אופן אני בטלפון אז לגבי הפיסקה הראשונה תרשה לי להסתפק בנובמת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ספטמבר 07, 2014 12:40 am 
Freshman

shachaf78 כתב:
השחקן היחיד שאני זוכר שהצליח להיות סנטר יורוליג לגיטימי(גם אם לא מוביל) בלי סייז ובלי אתלטיות יוצאת דופן זה טראביס ווטסון(דווקא מההחתמות היותר מוצלחות שהיו לירושלים). כל שאר השחקנים שהצליחו להפוך לכאלה הם בעיקר חרגולים- ת'יוס, דאנסטון, לאזמה, מרכוס סלוטר וכו'. אם להתתעלם מהבסט קייס סצנריו של ווטסון, אז יוטר יהיה יעיל בליגה הישראלית, אבל זה אומר שירושלים די וויתרה על הסיכויים לעשות משהו משמעותי באירופה- יורוליג או שלבים גבוהים ביורוקאפ. קו קדמי של יוטר, אליהו וגרין הוא פשוט לא מספיק לזה..

טונג'י אווג'ובי, אבל הוא היה מתאגרף בקריירה הקודמת שלו.. וגם אתלט לא רע בכלל.
יוטר בעיניי הוא רכישה טובה ויהיה טוב ואפילו מצוין לליגה וטוב (אך לאו דווקא מצוין..) ליורוקאפ.
מה שכן השאלה הגדולה זה מי השחקן השני שיוחתם. אם מביאים בנוסף סנטר קלאסי אז בעיניי יותר קצת פחות מתאים והייתי מעדיף מישהו כמו קלאתיס/ קלארק (מבחינת עמדה) שיכול גם לקלוע מבחוץ (מה שאם אני זוכר נכון יותר לא ממש עושה). אני מניח שההתאמות זו אחת הסיבות לעיכוב ההחתמות.
למרות כל אלה אני בעד שחקנים טובים, גמישים, (ואם אפשר גם רב גוניים) ואינטילגנטים ויותר הוא כזה ואז אפשר לעשות שינויים והתאמות ביתר קלות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ספטמבר 07, 2014 11:32 am 
Freshman

טעות שלי, טונג'י לא היה סנטר ביורוליג, אבל בהחלט היה אחד הסנטרים הטובים שהיו לנו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ספטמבר 07, 2014 12:20 pm 
Junior

אגב, איפה ווטסון, האיש והאף, בימינו?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ספטמבר 07, 2014 12:43 pm 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

מאדים כתב:
אגב, איפה ווטסון, האיש והאף, בימינו?

זכה באליפות בעונה החולפת עם לוגאנו השוויצרית (16.2 נק' ב-73% מהשדה ו-13.4 כ"ח) והעונה חתם בסטיאווה בוקרשט הרומנית. עדיין שחקן תורם אבל נראה שעברו חלפו ימי היורוליג...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ספטמבר 07, 2014 2:14 pm 
Junior

אם אלו הקבוצות שהוא משחק בהן כיום לא היה עדיף כבר להביא אותו לתפקיד שמייעדים ליוטר?!

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ספטמבר 07, 2014 2:24 pm 
מנהל פורום

אתה משווה את קאנטו לליגה השוויצרית?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ספטמבר 07, 2014 2:25 pm 
Junior

לא, יוטר צעיר ורענן יותר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ספטמבר 07, 2014 3:04 pm 
Freshman

איך שלא מסתכלים על זה, מתחיל להיות מוזר המצב. להגיע למוקדמות היורוליג בלי קו קדמי זה פדיחה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 683 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 122 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: