סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ש' נובמבר 16, 2024 12:37 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 21 הודעות ] 
מחבר הודעה
הודעהפורסם: א' ספטמבר 07, 2014 10:45 pm 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (0)
אז בשעות האחרונות התפוצצה עוד פרשת גזענות ב-NBA. הפעם הבעלים של אטלנטה ברוס לבנסון קם והתוודה על מייל גזעני שהוא שלח עם כל מיני התבטאויות עסיסיות נגד שחורים. המייל נשלח ב-2012 לג'נרל מנג'ר דני פרי. במייל לבנסון מרעיף על השחורים מחמאות ועל כך שהם לא יכולים להוות בסיס קהל יציב כרוכשי כרטיסים, שיש יותר מדי אוהדים שחורים ביציעים, שהמוזיקה היא כל הזמן היפ הופ או גוספל ועוד פנינים.
הוא מסר את המייל לחוקר מטעם הליגה כבר ביולי, אבל הודיע עוד לפני מיצוי החקירה שהוא הולך להעביר בעלות על הקבוצה ולמכור את כל האחוזים שלו.

מי הבא בתור?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ספטמבר 07, 2014 10:53 pm 
Junior

לא יודע, יש לי הרגשה שכל הזקנים שהם הבעלים של קבוצות בליגה יכולים להיתפס באמירה אידיוטית כזאת או אחרת.
זה מייל פרטי ואישי לאדם אחד ולא התבטאות ציבורית כך שנראה לי מוזר שהוא דלף.
נראה כמו ניסיון שלו להשיג מחיר טוב ולברוח מההוקס או ניסיון של דני פרי לחלוב.
ללא קשר לזה שהאמירה אכן מחפירה בפני עצמה.
היכן מוק שיגיד לנו איך הבעלים באמת היה לאורך השנים?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ספטמבר 08, 2014 10:27 am 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

לא הבנתי למה הוא החליט ככה פתאום להתוודות. מישהו סחט אותו?
תסלחו לי אבל ממה שקראתי אין פה אמירות כאלו עסיסיות, סה"כ ראייה כלכלית של קפיטליסט לבן. זה מזכיר לי קטע מהספר The breaks of the game על פורטלנד של העונות אחרי האליפות. יש שם קטע שמסביר למה רשתות הטלויזיה בשנות השבעים לא התלהבו לשדר משחקי עונה רגילה בשידור ישיר (אפילו חלק ממשחקי הגמר שודרו בשידור מוקלט...), מלבד סיבה לגיטימית של האלימות הגואה במגרשים (מקרה קרמיט וושינגטון-רודי טומג'נוביץ) היו גם סיבות פחות לגיטימיות כמו זה שהלבנים המבוגרים פחות התחברו לליגה של שחורים צעירים ועשירים או העובדה שמנהלי הרשתות שאהבו בזמנם הפנוי לשחק גולף העדיפו לשדר את המשחק המשעמם בתבל על פני כדורסל כדי שלהם ולחברים שלהם יהיה מה לראות.

אין ספק שיש בדברים שלו מן הטעם לפגם (שחורים לא יקנו מספיק מרצ'נדייז) אבל אני לא מבין מה רע בבקשה שישימו בפסקי זמן מוזיקה שיותר מתאימה ללבן בן 40... אם במשחקים של מכבי בכל פסק זמן היו שמים רק מוזיקה מזרחית גם אני הייתי מתבאס (בבקשה לא להתחיל דיון על השד העדתי)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ספטמבר 08, 2014 1:05 pm 
Hall of Famer

מעניין שהוא בסה"כ רושם במייל את המדיניות הרשמית של ה...אן.בי.איי תחת דיוויד סטרן שניסתה לעשות כל מה שאפשר כדי להפוך את האולמות למקום בו הלקוחות הלבנים הפוטנציאלים עם עודף הכסף ירגישו כמו בבית.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ספטמבר 08, 2014 1:26 pm 
מנהל פורום

sir charles כתב:
לא הבנתי למה הוא החליט ככה פתאום להתוודות. מישהו סחט אותו?
תסלחו לי אבל ממה שקראתי אין פה אמירות כאלו עסיסיות, סה"כ ראייה כלכלית של קפיטליסט לבן. זה מזכיר לי קטע מהספר The breaks of the game על פורטלנד של העונות אחרי האליפות. יש שם קטע שמסביר למה רשתות הטלויזיה בשנות השבעים לא התלהבו לשדר משחקי עונה רגילה בשידור ישיר (אפילו חלק ממשחקי הגמר שודרו בשידור מוקלט...), מלבד סיבה לגיטימית של האלימות הגואה במגרשים (מקרה קרמיט וושינגטון-רודי טומג'נוביץ) היו גם סיבות פחות לגיטימיות כמו זה שהלבנים המבוגרים פחות התחברו לליגה של שחורים צעירים ועשירים או העובדה שמנהלי הרשתות שאהבו בזמנם הפנוי לשחק גולף העדיפו לשדר את המשחק המשעמם בתבל על פני כדורסל כדי שלהם ולחברים שלהם יהיה מה לראות.

אין ספק שיש בדברים שלו מן הטעם לפגם (שחורים לא יקנו מספיק מרצ'נדייז) אבל אני לא מבין מה רע בבקשה שישימו בפסקי זמן מוזיקה שיותר מתאימה ללבן בן 40... אם במשחקים של מכבי בכל פסק זמן היו שמים רק מוזיקה מזרחית גם אני הייתי מתבאס (בבקשה לא להתחיל דיון על השד העדתי)

אבל זה בדיוק הדיון שצריך לנהל. זו בדיוק הראיה הזו של תרבות שלמה כנמוכה ולא מקובלת שצריך להיכנס בה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ספטמבר 08, 2014 1:56 pm 
Junior

זה ממש לא הדיון שצריך לנהל.
טעם מוזיקלי שונה הוא לא ראייה של תרבות שלמה כנחותה.
אני לא אוהב אופרה בדיוק באותה מידה שאני לא אוהב מוזיקה מזרחית.
גם בעולם שוויוני ופוליטיקלי קורקט מותר שיהיה טעם שונה וסלידה ממוצרי תרבות שונים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ספטמבר 08, 2014 2:45 pm 
מנהל פורום

טוב, לא הולך להיכנס לזה, בשביל מריבות כאלו המציאו עבורי את פייסבוק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ספטמבר 08, 2014 11:43 pm 
מנהל פורום

הדיווחים האחרונים על הפרשה מצביעים שדווקא פרי, שפלט הערה ספק גזענית בהתייחס ללואל דנג במהלך שיחת ועידה על הפרי אייג'נסי הוא זה שעורר גורם לבקש פתיחה חקירה כנגד ההוקס והתייחסותה לגזע. במהלך הבדיקה גם התגלה המייל המפליל.
פרי אמר באותה שיחת ועידה לגבי דאנג:
ציטוט:
"He's still a young guy overall," Ferry said, league sources with direct knowledge of the probe told Yahoo. “He's a good guy overall. But he's not perfect. He's got some African in him. And I don't say that in a bad way."

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ספטמבר 09, 2014 12:18 am 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

Shiver כתב:
הדיווחים האחרונים על הפרשה מצביעים שדווקא פרי, שפלט הערה ספק גזענית בהתייחס ללואל דנג במהלך שיחת ועידה על הפרי אייג'נסי הוא זה שעורר גורם לבקש פתיחה חקירה כנגד ההוקס והתייחסותה לגזע. במהלך הבדיקה גם התגלה המייל המפליל.
פרי אמר באותה שיחת ועידה לגבי דאנג:
ציטוט:
"He's still a young guy overall," Ferry said, league sources with direct knowledge of the probe told Yahoo. “He's a good guy overall. But he's not perfect. He's got some African in him. And I don't say that in a bad way."

אז זו אמירה גזענית או הומופובית?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ספטמבר 09, 2014 5:31 am 
Sophomore

כמעט כל האיימיל זה פשוט תאור המציאות.
החברה שלנו גזענית ולבנים הם בעלי הכח והכסף, בעלי הכח הלבנים הם גזענים שלא רוצים לראות מעודדות שחורות, לשמוע מוזיקה לא לבנה, ובכלל להיות בסביבה עם אנשים שחורים.

החלק הבעייתי באיימיל הוא - ולכן צריך לראות איך מדירים את השחורים כדי שהלבנים יבואו.
אם כי זה הבעייתיות בחברה קפטיליסטית ומאמין שכמעט כל החברות נוהגות על פי החשיבה הזאת בין אם בסתר או בגלוי, כך שלא יהיה הוגן להאשים אותו ספציפית במקום להסתכל על איך פותרים את הבעיות האלו אצל כולם.

אגב לגבי מוזיקה מזרחית, יותר נכון להשוות את זה לאלו שאומרים "לא מוכנים לשמוע את המוזיקה האשכנזית הזאת", זה לא קורה כי מוזיקה אשכנזית נחשבת למוסיקה ישראלית, כך שיש כאן משהו מעבר לסתם טעם מוזיקלי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ספטמבר 09, 2014 8:18 am 
Junior

סליחה על הניטפוק, אבל מוזיקה אשכנזית זה לא מוזיקה יידישית וכלי-זמרים וזה?
כאילו פופ/רוק זה מוזיקה אשכנזית? כי משום מה אני לא ממש חושב שאלו השורשים או הרקע שלה...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ספטמבר 09, 2014 9:09 am 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

אוי ווי זמיר...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ספטמבר 10, 2014 8:53 am 
מנהל פורום

זה בלבל אחר לגמרי מהאמירה של סטרלינג
כמו שערן אמר, אלו אמירות על רקע התנשאות תרבותית ומעמדית, זאת הגזענות של המאה ה21
לא חושב שצריך להלחם בה ברמה המשמעתית אלא יותר ברמה החינוכית מגיל הבצפר
אם אני קומישנר, לא הייתי נוקט באמצעים נגד האדונים הנ"ל למרות שאני באופן אישי לא הייתי יושב איתם לתה ולבלינצ'ס

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ספטמבר 10, 2014 10:48 am 
Hall of Famer

לך תקרא טור של ג'ייסון וויטלוק מאי.אס.פי.אן, אחד האחרונים שאפשר להגיד עליהם שהם גזענים כלפי אפרו-אמריקאים (דה!!) או שהם לא מתעסקים הרבה בענייני גזע וגזענות. הוא קורא למייל של לבנסון התנהלות עסקית. הוא אפילו משווה בין ההתנהלות של לבנסון לבין ההתנהלות שלו כמגיש תוכנית רדיו שקהל המאזינים שלה היה כמעט כולו שחור והמהלכים שהוא עשה בשביל לגוון את הקהל ואפילו השפה בה הוא השתמש כדי להשיג את התוצאה הרצויה עבורו - גרימת סיפוק למפרסמים שישימו את הכסף שלהם בתוכנית שלו.

אבל לא צריך להיתלות באילנות כמו וויטלוק. אפשר פשוט להיתלות באילן הכי רלוונטי לנושא - דיוויד סטרן. מה שלבנסון רשם במייל, זה בדיוק מה שסטרן עשה במגרשים, החל מקוד הלבוש, המשך בבידור במחציות ובכלל בגישה של מוצר לכל המשפחה (הלבנה כמובן). אן.בי.איי זה ביזנס דבר ראשון ובביזנס אתה צריך להגדיר את קהל היעד המרכזי שלך ולפנות אליו. יכול להיות שבמייל לבנסון יכול היה להשתמש בשפה קצת יותר נקיה ופוליטיקלי קורקט, אבל אני דווקא מעדיף שלא יהיו מסיכות, וככה אפשר יהיה לזהות את הגזענים האמיתיים.

דרך אגב, מי שבאמת בפרשה הזאת יצא באמירה מביכה זהו הג'י.אם של אטלנטה, דני פרי, שבעקבות האמירה שלו התפוצצה כל הפרשייה. הוא טען שלוואל דנג הוא בחור טוב, אבל יש בו "אפריקאי". שזה כמו ללכת לחנות יפה ונאה שבדלת האחורית מוכרת זיופים.

תרשה לי להתערב על כך שאם פרשיית סטרלינג לא הייתה מתרחשת, אף אחד לא היה תוקע חצי מבט למייל הזה של לבנסון ובטח לא גורם לו למכור את הקבוצה. דרך אגב, זאת יכולה הדרך הטובה ביותר להיפטר ברווח מקבוצת אן.בי.איי. אתה יוצר איזו שערוריה, דואג שהמוצר שלך יהיה אטרקטיבי למרות השערוריה וסופר את המיליונים שעשית מהסיפור.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ספטמבר 10, 2014 11:06 am 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

עמוס, אני חושב שכל קבוצת NBA היום תימכר ברווח מטורף. זה הצעצוע הכי מבוקש בקרב עשירים וכל מיליארדר משתוקק לקנות קבוצה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ספטמבר 10, 2014 1:26 pm 
Hall of Famer

אני לא חושב שסטרלינג היה מקבל את הסכום המטורף הזה מבאלמר אלמלא הפרשיה. זה היה סכום חסר תקדים והרבה מעל הערך ששיערו לקליפרס.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ספטמבר 10, 2014 2:13 pm 
מנהל פורום

עמוס
אני מסכים איתך, לא מדובר בגזענות קלאסית
אתה קורא לזה the way we do bushiness
אני קורא לזה גזענות סמויה ומכובסת של המאה שלנו
אני מסכים שאין מקום להליך משמעתי נגדו, כי הוא הלך ברוח שטרן למעשה
לכן חושב שהמקום לטפל בגזענות הסמויה הזאת היא בית הספר לא בית דין משמעתי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ספטמבר 10, 2014 2:32 pm 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

עמוס לב כתב:
אני לא חושב שסטרלינג היה מקבל את הסכום המטורף הזה מבאלמר אלמלא הפרשיה. זה היה סכום חסר תקדים והרבה מעל הערך ששיערו לקליפרס.

רגע, אתה אומר שבזכות הפרשייה המחיר של הקליפרס האמיר? זה לא עושה הגיון...
הקליפרס נמכרו ביוקר כי הם מאל איי, הם כבר לא האחות המפגרת של הלייקרס ומאחר אין ממש סיכוי שיהיה אקספנשן נוסף, הביקוש לבעלות על פרנצ'ייז גדול בהרבה מההיצע.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ספטמבר 10, 2014 3:34 pm 
Hall of Famer

לפי מה שקראתי, ההצעה של באלמר הגיעה בגלל הפרופיל הגבוה של הפרשיה. המחיר המשוערך של הקליפרס לא היה קרוב למה שבסופו של דבר שולם. את הגולדן סטייט ווריירס, קבוצה גם היא מקליפורניה עם שוק טוב ופוטנציאל מעבר לשוק טוב יותר של סן פרנסיסקו קנו במחיר של 450 מיליון דולרים. נכון שזה היה ב-2010, אבל מדובר ב-25% מהמכירה של הקליפרס. המאלופס בעסקה מאד מפתיעה ב-2013 קיבלו 530 מיליון על הקינגס, שוב כ-25% ממה שבאלמר שילם. לפי כתבה מפורבס מינואר 2014 ערך קבוצה ממוצע באן.בי.איי הוא 630 מיליון. לפי אותה כתבה הניקס הוא המועדון עם הערך הגבוה ביותר של 1.4 מיליארד. עכשיו באלמר שילם 2 מיליארד עבור הקליפרס, שאמנם נמצאים באל.איי, אבל הם המועדון הנכשל ביותר באן.בי.איי עם קהל אוהדים לא גדול.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ספטמבר 14, 2014 3:45 am 
Junior

http://m.espn.go.com/nba/story?storyId=11517391
החיים היו קלים כשהגזען הוא סטרלינג. קצת יותר קשה כשמדובר באדם נחמד סך הכל. קייל קורבר יוצא להגנתו, ויטלוק גם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ספטמבר 14, 2014 11:17 pm 
מנהל פורום

וגם דני פרי שנתפס בקלקלתו והוא זה שבגללו כנראה הפרשה התחילה, לקח לו חופשה עד להודעה חדשה מתפקידו כ-GM של אטלנטה. בהתחלה הוא אמר שהוא לא מתכוון להתפטר אבל כמו שזה נראה עכשיו לאור מה שנחשף זה יהיה בלתי נמנע.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 21 הודעות ] 

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Att ו 78 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה