סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו א' נובמבר 24, 2024 5:29 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 74 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: דעאש
הודעהפורסם: א' ספטמבר 14, 2014 2:08 pm 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
המממ, סקופ ברוטר מבוסס ציטוט מרשת ב'. יש לינק להקלטה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ספטמבר 14, 2014 2:15 pm 
Sophomore

בלוג: הצג בלוג (0)
בהחלט, מילה במילה (החל מהדקה ה-1:32:30):

http://www.iba.org.il/program.aspx?scode=1566389

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ספטמבר 14, 2014 3:05 pm 
מנהל פורום

טוב. אהמ. ואו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ספטמבר 15, 2014 9:09 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
צוד כתב:
מתגעגע לימים שהת'רד הזה היה הסטיה הפרטית של קיופיפלו

האמת גם אני. דאעש היו אז כאלה בלתי מזיקים עם כוונות לא ברורות. תראה מה נהייה מאז.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ספטמבר 15, 2014 10:07 pm 
Junior

מה נהיה? הפונדמנטליזם האיסלאמי מצליח להמשיך לדמם כסף מהכלכלות המערביות כאשר הכלכלות במפרץ ממשיכות לבקש סיוע אבל לא מוכנות לממן.
לא מצליח להבין איך את הלקח היחיד שאובאמה הבין מאפגניסטן הוא כבר הספיק לשכוח.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ספטמבר 20, 2014 11:17 am 
Junior

שולח לכם ברכות מאי-שם בסוריה.
הצלחתי להסתנן לשורות הארגון הסורר כדי להביא לכם מידע יותר מדויק. בינתיים הכל סבבה, מרגישים טוב. הם לא יודעים שאני ישראלי, אמרתי להם שאני מקופנהגן והם קונים את זה. לומד ערבית יחד עם שאר החבר׳ה. אל דאגה, אני שומר אמונים לפורום סלניוז ולפורטלנד הקדושה. אמשיך לעדכן אתכם במידת האפשר....

סתם. בצחוק. אני עדיין בקיבוץ.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ספטמבר 20, 2014 7:25 pm 
מנהל פורום

נראה לי שזו ההודעה הכי רציונלית שכתבת אי פעם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ספטמבר 20, 2014 10:45 pm 
Junior

צחוק, צחוק, נדבר רגע ברצינות.
הגיע הזמן להיכנס באמ-אמא שלהם. הם ברובם תולדה של שני גורמים.
הדבר הראשון הוא הכאוס בעיראק ובסוריה. עיראק חלשה מבחינה צבאית ומדינית ולכן התאפשרה ההשתלטות שלהם, סוריה כמובן בכאוס מוחלט. אובמה יקירנו צריך לשנות את הגישה לפחות בנוגע לסוריה: הוא מסרב לתאם את התקיפות עם השלטון האסדי ולכן בעצם לא תוקף שם, הגיע הזמן קצת להחכים ולהסכים לתיאום על סמך אינטרס משותף ואין ספק שזה אינטרס משותף. לא מדובר בהכרה בלגיטימציה של השלטון, לפחות לא בהכרח, ואפשר גם ששיתוף פעולה כזה יאפשר גם דיאלוג בעתיד על פיתרון בסוריה, אולי עזיבה של אסד בדרכי שלום, אולי שינוי מהותי של השלטון הסורי. בכל מקרה אסד גם ככה לא נלחם נגד אובמה, הוא נלחם נגד ארגוני מורדים וגם לגיטימציה כלשהי מהאמריקנים לא תיתן לו שקט ולא תאפשר לו להמשיך לשלוט. בכל מקרה מספר 2: יותר גרוע ממה שיש עכשיו בסוריה לא יכול להיות.
בעיראק אובמה כבר תוקף וכמובן צריך לתקוף עוד וכמה שיותר. המפתחות לניצחון כמו שאני רואה אותם הם א. לא לעשות שום חשבון, להוריד אותם מהאוויר כאילו היו נאצים, בכל סיטואציה שבה הם לא בתוך האוכלוסיה האזרחית, למשל כשהם בתנועה או כשהם באזורים אסטרטגיים כמו סכר מוסול שלא מאוכלס באזרחים. המפתח השני הוא שיתוף פעולה עם איראן. האיראנים הם שכנים של עיראק ולפי הבנתי מוכנים גם להכניס טנקים. הם שונאים את דאעש בצורה ברורה ויכולים לעזור. ארצות הברית לא יכולה להרשות לעצמה לא לרתום את האיראנים למלחמה כזו אם הם מוכנים להשתתף. האיראנים חזקים צבאית, ממוקמים אסטרטגית וכאמור בעלי אינטרס מובהק בנושא הזה.
הגורם השני שהוליד את התנועה הזו הוא הקונפליקט בין המוסלמים לנוצרים במדינות המערב. דאעש הם ברובם לא ערבים מהאזור. הם מוסלמים שהיגרו לפני שנים לאירופה ואמריקה הצפונית וקיבלו את האידיאולוגיה שלהם בעצם מהתפיסה של המערב את האיסלאם. הערבים לא אכזריים כמו דאעש אלא שהם נתפסים ככאלה ב״רומנטיזציה״ המערבית. לכן המוסלמים שם מרגישים קודם כל דחויים ומוקצים על סמך היותם מוסלמים ומזרח תיכוניים וגם מקבלים תפיסה אירופאית של מה זה אומר להיות כאלה. בעצם הם נולדו מאיזושהי ״אלכימיה״ (למי שקרא את האלכימאי...) בין הפונדמנטליזם האיסלאמי לשנאת הזרים האירופאית. נדרשת פעולה במדינות האלה שכוללת גם החלטה מה עושים עם מי שחוזר מהמלחמה הזו לאירופה (נכנס לכלא), גם מניעה של הצטרפות עוד אנשים לארגון, גם פעולה מול טורקיה שהפכה למין גשר שמאפשר את המעבר של האנשים האלה לסוריה ועיראק וגם אם יורשה לי חשבון נפש מערבי על איך בכל זאת לא מלמדים את האנשים האלה שזה מי שהם ומה שהם. אותם לוחמים שיתעקשו להצטרף לארגון הזה או יתעקשו להמשיך להילחם כחברים בו (אולי לחלקם כבר אין ברירה) יצטרכו לצערנו לפגוש את בוראם ואת אותן בתולות שהן פחות או יותר הסיבה לכל זה (רק חצי בציניות) כי בכל זאת יש גבול לכל תעלול וקייטנת עריפת ראשים שיעשו בגיהינום, במזרח התיכון גם יש עדיין כמה צדיקים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ספטמבר 21, 2014 11:17 am 
Hall of Famer

אני די בטוח שהרוב המוחלט של דעאש מעולם לא יצא מגבולות מדינה ערבית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ספטמבר 21, 2014 12:46 pm 
Junior

קיופיפלו כתב:
בכל מקרה מספר 2: יותר גרוע ממה שיש עכשיו בסוריה לא יכול להיות.

זו אמירה הזויה. יכול להיות הרבה יותר גרוע. הרבה הרבה הרבה יותר גרוע.
שליטה של דאעש או אל קאעדה במאגרי הטקק הסורים והנשק הכימי לדוגמא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ספטמבר 21, 2014 4:02 pm 
Hall of Famer

בינתיים זה לא כל כך אובמה שמסרב להפציץ את דאעש בסוריה. זה דווקא משטר אסד ובני בריתו שלא מוכנים שאובמה יפציץ שם.
לא שאני מבין את ההגיון שלהם, הרי להזיק להם זה לא יכול. אבל גם הסורים של אסד וגם מגיניו הקרובים - הרוסים והאירנים - אמרו כבר שהפצצות אמריקאיות בשטח סוריה, גם אם זה על דאעש, לא מקובלות עליהם.
ולפחות לרוסים אובמה מקשיב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ספטמבר 21, 2014 6:29 pm 
Junior

הסורים רוצים שהפצצות בתחומם יהיו בתיאום איתם או ש״יראו בהם אקט של תוקפנות״ מה שמציב דילמה בפני אובמה שלא מקבל את אסד כשליט לגיטימי. גם בזירה הסורית חשוב מאוד התיאום עם איראן שיש להם השפעה מכרעת על אסד. זה גם אינטרס של אסד וגם אינטרס איראני שהאמריקאים יתקפו העניין הוא שהם רוצים שזה ייעשה בתיאום איתם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ספטמבר 21, 2014 6:32 pm 
Junior

תיאום עם אסד (ואני לא מאוהביו של אסד בשום אופן) יהיה חיובי גם מהבחינה שצבא סוריה (של אסד) נלחם בדאע״ש על הקרקע ושיתוף פעולה קרקעי-אווירי יכול לתת את העוצמה ההכרחית להכריע אותם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ספטמבר 22, 2014 12:43 am 
Hall of Famer

נו, ואם יפציצו בלי תיאום איתם, אז זה לא אינטרס שלהם?
בקיצור, הרבה הגיון אין כאן, ולו אני אובמה (תודה לאל שאני לא), הייתי נוהג בדיוק כך. שיפציץ בסוריה על פי האינטרס האמריקאי, ואם אין אינטרס מובהק ממש ברגע זה - אז שיחנקו אסד והאירנים ויסתדרו בעצמם. כמובן, בתיאום הדדי. תיאום זה חשוב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ספטמבר 22, 2014 2:31 am 
Junior

אני בטוח שאתה מבין שבתיאום עם הצבא הקרקעי יש הרבה יותר אפקטיביות לתקיפות, במיוחד אם כרגע אין תקיפות בכלל בגלל ההתנגדות של אסד ובני בריתו (הרוסים והאיראנים). עכשיו עוד חשוב להבין שההתנגדות היא לא באופן כללי לתקיפות אלא לתקיפות שלא יתואמו עם המשטר.
יש לאמריקנים גם הרבה מה להרוויח מהקואליציה הזו, במיוחד מול האיראנים. אני חושב שאפילו ביבי מבין מה החשיבות של שיתוף פעולה ורצון טוב בין שתי המדינות האלה וההשפעה של שינוי כזה גם ביחס לסוגיות כמו הגרעין האיראני.
גם במקרה של אסד יש מה להרוויח משיתוף פעולה איתו. הקו האמריקאי של להתכחש לו לחלוטין גם אם מוצדק ומוסרי לא הביא לתוצאות חיוביות בסוריה שכבר הרבה מאוד זמן רק הופכת יותר ויותר כאוטית. אובמה לא יתפשר על דרישות העם הסורי במיוחד כי המורדים גם ככה לא יתפשרו ואולי דווקא שיתוף פעולה איתו יוביל בהמשך לאפשרות של דיון מעמיק על הסדר שיתקבל על דעתם של כל הצדדים.
אסד נשאר בינתיים ולא נראה שייפול על חרבו בקרוב והמורדים גם הם ממשיכים בלחימה. זה לא איזה משהו תיאורטי, המדינה הזו בכאוס שקודם כל הוא בלתי נסבל מבחינה הומנית וחוץ מזה כי הוא יכול להוליד תופעה כמו דאעש. אולי שינוי גישה של האמריקאים, גם אם כפוי, הוא מה שדרוש כדי להביא להסדר. אפשר לשנות את שיטת המשטר הפרלמנטרית, להעביר את הסמכויות של אסד למנהיג שייבחר באופן דמוקרטי, אפילו להציע לו עזיבה באופן יותר מכובד. בכל מקרה יותר חשוב שסוריה תפסיק לדמם משהמערב יוכיח את צדקתו, גם אם הוא אכן צודק. ובכל מקרה יהיה שינוי מדיני עמוק בסוריה שיהפוך אותה יותר דמוקרטית כי רק ככה היא תפסיק לדמם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ספטמבר 22, 2014 8:01 am 
Hall of Famer

כן, אני מבין שההפצצות יעזרו לתקיפות הקרקע של אסד להיות יותר אפקטיביות אם יהיו בתיאום. הטעות הגדולה שלך היא שאתה חושב שזה אינטרס אמריקאי שהתקיפות של אסד יהיו אפקטיביות. אתה טועה ובגדול. אין לאמריקאים שום אינטרס שאני לפחות מזהה בעזרה לאסד, בניגוד לעירק שבה יש להם אינטרסים למכביר.
יתרה מזאת, אתה טועה גם אם אתה חושב שאסד מעוניין בעזרת האמריקאים בכלל, בתיאום או שלא. כלומר, מסיבה מבצעית צבאית. אם אסד היה רוצה עזרה מבצעית צבאית בהפצצות מהאוויר, הוא כבר היה עושה זאת עם רוסיה ואירן. שתי מדינות ידידותיות, עם חיל אוויר מסיבי וחזק. לשתיהן - בניגוד לאמריקאים - יש אינטרסים מובהקים בסוריה ובשימור משטר אסד. לשתיהן יש עכבות מוסריות פחותות בהרבה משל האמריקאים, כך שהעזרה שלהן הייתה אפקטיבית עוד יותר. וכמובן הן גם לא היו דורשות ממנו שום ויתור מאלה שאתה חולם, בנאיביות יתרה, שהוא ייתן לאמריקאים.
ועובדה שהם לא תוקפים שם מהאוויר. הם לא עושים זאת כי אסד לא רוצה עזרה מאף אחד. לא שאני מבין אותו, אבל זה המצב, אחרת רוסיה ואירן כבר היו שם.
אז למה בכל זאת אסד דורש תיאום מול האמריקאים כלפי חוץ? הסיבה היחידה שיש לו לדרוש תיאום עם האמריקאים היא להראות שהאמריקאים מכירים בו, הנה, הם מבקשים ממנו רשות. ואז לסרב, בטח לנוכח ויתורים שאתה חושב שהאמריקאים ידרשו ממנו. את העזרה הזו, בצורה הרבה יותר אגרסיבית, הוא יכול לקבל ממדינות שלא ידרשו ממנו דבר.
לכן כל תיאום בין אסד לאמריקאים הוא ממילא חלום באספמיה, משני הצדדים ולא רק מהצד האמריקאי. וטוב עושים האמריקאים שלא נופלים למלכודת הזו, שמבחינה דיפלומטית תוציא אותם אפסים חסרי חוט שידרה - גם פרקטית וגם מוסרית - ומבחינה צבאית כאמור היא חסרת משמעות.

ולגבי האינטרס העליון שסוריה תפסיד לדמם, מעבר לעניין ההומני המובן, זה לא אינטרס אמריקאי ישיר בשום אופן. גם לא ישראלי, אם יורשה לי.
והמשפט שלך על האינטרס הישראלי בהתקרבות בין ארה"ב ואירן, והשפעתה החיובית על נושא הגרעין, הוא נושא לדיון אחר למרות שיש לי דיעה מוצקה עליו. אבל אמאל'ה, אני פוחד שתתחיל לקלל, אז לא אפרוס אותה כאן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ספטמבר 22, 2014 10:55 am 
Junior

יש פה אינטרס משותף של כמה גורמים, אויבים כביכול, שצריכים קצת להשאיר בצד את הכבוד שלהם בשביל יעד שהוא יותר חשוב מהקטנוניות הזו. שיתוף הפעולה הזה יכול להביא לתוצאות חיוביות גם מעבר לאינטרס הספציפי, מה שאפילו לא הסיבה לכדאיות שלו, רק בונוס.
אני לא יודע מה האינטרס הישראלי, תלוי איך אתה רואה את ישראל. זה לא אינטרס של אף מדינה שפויה שהמדינה השכנה שלה תהיה שנתיים במלחמה עקובה מדם. אם גם צריך הוכחה למובן-מאליו הזה אז כאמור דאעש. הגיע הזמן שגם אנחנו נתחיל לראות את עצמנו בצורה קצת יותר חיובית לפני שאנחנו בוכים שהעולם כולו נגדנו. אינטרס לא חייב להיות כל כך צר וציני.
יש פה אויב שפועל בשיטות נאציות וצריך להדביר אותו כמו שהיה צריך להדביר את הנאצים. אם ההשוואה הזו היא הכרחית כדי לחלץ קצת אנושיות מ״האינטרס הישראלי״ אז לצערי היא גם לא מופרכת.
אין בושה בלהיות בן אדם ולקבל החלטות ממניעים אנושיים והומניים. יהיו שיגידו שזו אפילו דרך קבלת ההחלטות ההגיונית היחידה. תבדוק איזה מדינות נוהגות בצורה כזו ומה המעמד שלהם מבחינה מדינית וביטחונית אם אתה מעוניין לקבל לכך גם הוכחות אינטרסנטיות או איך שלא תגדיר את המחשבה הישראלית. אני ישראלי ואני לא חושב שישראל היא איזה יצור נפשע וציני ומכוער שרוקד על הדם של שכניו. אני לא מבקש שנשלח חיילים להילחם בסוריה או שאפילו נסייע בחיל אוויר או במודיעין. אני כן מצפה שלא נפריע, עם כל הכבוד, ואת זה אני מצפה גם ממך ברמה האישית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ספטמבר 22, 2014 12:02 pm 
Hall of Famer

גם אני לא מצפה שנפריע למישהו או שנעזור למישהו שם. אני גם לא רואה את ישראל מפריעה או עוזרת למישהו שם, מעבר לזה שישראל מטפלת בפצועים מסוריה שזה כבר יותר ממה שהיא אמורה או צריכה לעשות, כלומר מעבר לעניין ההומני. בכל זאת מדובר על אויבים של ישראל, כולם, והם לא נפצעים בישראל או במעורבות כלשהי של ישראל אלא מובאים לפה במיוחד.
האם זה אינטרס שלה שמדינה שכנה תהייה מדממת שנתיים-שלוש במלחמת אזרחים? תלוי כמה זה משפיע עליה. בינתיים, מלבד בשוליים, הוא לא משפיע עליה מי יודע מה ולכן אין לישראל שום אינטרס, וממילא שום יכולת, להשפיע על המצב שם. תשאל את תושבי עוטף עזה, שגרים ליד טריטוריה שיש בה שלטון מרכזי דה-פקטו ומהבחינה הפנימית היא הרבה יותר יציבה מסוריה, אם הם לא היו מתחלפים עם תושבי הגולן.

הגרעין האירני זה כבר סיפור אחר, הוא לא איזה אינטרס "צר וציני" כמו שאתה (כך נראה לי) מנסה לרמוז. מדובר באינטרס עליון ברמה הקיומית לישראל, וישראל צריכה לעמוד על רגליה האחוריות כדי שהאינטרס שלה בנושא לא ייפגע. שיתוף פעולה אמריקאי אירני לא יועיל לנושא הזה, אלא להיפך, לעניות דעתי, ולכן בזה יש לישראל אינטרס מובהק, עם כל הכבוד לצידוק היסודי של מלחמה בדאעש.
וכל זה לפני שנכנסנו לזה שישראל כבר הרוויחה את הוצאת הנשק הכימי מסוריה, ואת זה שחיזבאללה מדמם בלחימה שם ויש לו פחות תשומת לב להקדיש לישראל.

האינטרס המשותף, כפי שאתה מציג אותו, הוא בראש ובראשונה של סוריה, אירן ורוסיה. שימור משטר אסד הוא אינטרס עליון של כל השלוש האלה, ומעצם זה שלא מתבצע שיתוף פעולה ביניהן ברמה המבצעית - למרות האינטרס - מראה שמסיבות השמורות עימן אין להן עניין בו. בעיקר, כאמור, מדובר על אסד עצמו, שאת העזרה שאתה טוען שהאמריקאים צריכים להעניק לו הוא יכל לקבל באופן יעיל יותר, ובחינם, מהחברים הקרובים שלו שהאינטרסים שלהם זהים לשלו. אם הוא לא עושה את זה, סימן שהוא לא רוצה את זה.
אז אני ממש לא מצפה מהאמריקאים, שהאינטרס שלהם בנושא רחוק מלהיות מובהק, להוביל אותן ובדרך גם לוותר להן. אם היה רצון בצדדים האחרים - רוסיה, אירן, סוריה - בפעולה משותפת, היא כבר הייתה מתבצעת גם בלי האמריקאים. את האמריקאים הם רוצים לגרור פנימה כדי להשיג מהם ויתורים בינלאומיים, והכרה במשטר אסד. האמריקאים נוהגים בתבונה רבה כשהם אומרים להם - לא תודה. האינטרס הוא שלכם, יש לכם גם את היכולת, אז תעשו את זה אתם עם כמה תיאום שאתם רוצים.

ולגבי ההפרעה שלי ברמה האישית - אמנם חשבתי לבוא לפורטלנד ולמנוע ממך בכוח את ההסתננות לא-רקה, אבל החלטתי לעבור לפלאן בי - התנקשות באבו באכר אלבגדאדי באמצעות כדורסל ממולכד ממותג בלוגו של הבלייזרס (מוצר NBA מורשה ואותנטי, כמובן. לא הולך על זייפנים). בקיצור, עם כמה שאני רוצה, אני לא משפיע על המאבק בסוריה, אבל בכל זאת זה מחמיא לי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ספטמבר 22, 2014 6:50 pm 
Junior

אני חושב ששיתוף פעולה אמריקאי-איראני יכול להועיל בסוגיית הגרעין.
שתי המדינות היו אויבות מאז המהפכה וספציפית ההשתלטות האיראנית על השגרירות האמריקאית. בחודשים האחרונים, מאז עליית רוחאני לשלטון, היחסים ביניהן נהיו יותר טובים משאי-פעם היו מאז ההפיכה. שיתוף פעולה צבאי נגד אויב משותף יועיל ליחסים ביניהן באופן ברור, אפילו אם לא באופן מוצהר בשלב הראשון.
הפריצה הגדולה של תכנית הגרעין הייתה תחת שלטון אחמדיניג׳אד בשנים שאמריקה בהנהגת ג׳ורג׳ בוש הבן פלשה אחת אחרי השניה לשכנתה של איראן ממזרח (אפגניסטן) ולשכנתה ממערב (עיראק). תוכנית הגרעין הייתה במידה רבה תוצר של האיום הכמעט מפורש הזה על איראן על ידי ארצות הברית ולא בטוח שלא היה גם אפקטיבי. עם תחילתה של היציאה האמריקאית מהמדינות האלה התחילה פשרנות יותר ויותר גדולה של האיראנים בקשר לגרעין. אלה לא קישורים מקריים, יש קשר ברור בין הדבקות של האיראנים בתוכנית הגרעין לאיום שחשו על ידי ארצות הברית, או גם אם לא איום ישיר, לצורך שלהם לייצר תגובה לנוכחות הצבאית המאסיבית של האמריקאים בכל האזור שלהם, משני הצדדים של השטח שלהם.
שיתוף פעולה צבאי יכול לאפשר אפילו יותר ביטחון ביחסים בין המדינות. התפתחות כזו יכולה להיות לה השפעה חיובית על כל הקונפליקט הערבי-מערבי שגם ישראל יכולה מאוד להרוויח ממנה.

בנושא הסורי כמובן שישנו האינטרס האיראני והאינטרס הרוסי ובראש ובראשונה יש האינטרס של אסד. הצבא שלו הוא הכוח הקרקעי החזק ביותר שנלחם בדאע״ש בסוריה וכנראה שהוא לא חזק מספיק בלי סיוע אמריקאי אווירי. רק מה, לאסד אין הרבה מה להפסיד ומבחינתו לא משנה גם אם חייזרים ייקחו ממנו את סוריה, הוא מעוניין בהישרדותו האישית ומעוניין בסיוע האמריקאי נגד דאעש פחות ממה שהוא מעוניין ברווח שיהיה לו משהסיוע הזה יהיה בתיאום איתו.
כרגע ישנו המשחק הידוע של מי יישבר קודם, אסד שפשוט יתקפל ויאפשר לאמריקאים להיכנס ולתקוף על דעת עצמם, או אובמה שיהיה מוכן לייצר תיאום מבצעי עם הצבא של אסד. מה שקורה תוך כדי המשחק הזה הוא שדאעש משיג הצלחות בסוריה שהמשמעות שלהן כמובן אכזרית במיוחד כלפי האנשים המסכנים שנקרים בדרכו כשבינתיים הכוחות שיכולים לעצור אותו עסוקים בכיפופי ידיים בינם לבין עצמם. יכול להיות שהאמריקאים צודקים בהתעקשות הזו מול אסד ויחד עם זאת נראה לי באופן אישי שזו התעקשות לא ראויה ביחס לאיום ולתוצאה של כל הצלחה של דאעש. הטענה שלי היא שגם בקו הנוכחי של האמריקאים הם לא הפילו אותו ולא הביאו רגיעה לסוריה ושבכל מקרה יותר חשוב להתחיל בתקיפה של דאעש בסוריה כמה שיותר מוקדם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ספטמבר 23, 2014 8:14 am 
Hall of Famer

לדעתי אתה טועה לחלוטין מבחינה היסטורית. אני יודע שזה נוח מאד להאשים את אמריקה בכל, בעיקר בשני דברים: 1. הם נלחמים בכל מיני מקומות, 2. הם לא נלחמים בכל מיני מקומות. אבל תכנית הגרעין האירנית כמו שהיכרנו אותה בתקופה האחרונה החלה עם מותו של חומייני ב-1989 (חומייני אסר על נשק גרעיני ולא העזו להמרות את פיו), מיד אחרי מותו נחתמו עסקות הכורים הראשונים עם רוסיה ועסקות אספקת החומרים עם סין, צרפת, ארגנטינה ומדינות נוספות. השיפוץ הרוסי של הכור בבושאר התחיל עוד בשנות ה-90, והמתקנים בנתאנז ובאראק נחשפו ב-2002, לפני הפלישה לעירק (וכמובן החלו להיבנות עוד קודם).
את ההתרסה הגלויה של תכנית הגרעין, אם כבר, צריך לייחס לאחמדיניג'אד הרבה יותר מאשר לבוש. צריך גם לציין שאחמדינג'אד לא היה הנשיא בזמן הפלישה לאפגניסטן וגם לא בפלישה לעירק, ולמעשה מרבית התקופה שלו - שהיא התקופה בה אירן התריסה הכי הרבה בתוכנית הגרעין שלה - חפפה דווקא לנשיאותו של אובמה, כולל התקופה שבה היה ברור שארה"ב יוצאת מעירק. כך שאין בין מה שכתבת לבין המציאות קשר.

ציטוט:
הצבא שלו הוא הכוח הקרקעי החזק ביותר שנלחם בדאע״ש בסוריה וכנראה שהוא לא חזק מספיק בלי סיוע אמריקאי אווירי.

המשפט הזה מסגיר אותך - שוב, האמריקאים אשמים בכל ואין בלתם... אבל מי אמר שאסד חייב סיוע אווירי אמריקאי דווקא? למה לא סיוע אווירי של מישהו אחר, אם כבר? למעשה להיפך, כאמור. גם לשיטתך, סיוע אווירי אמריקאי אמור להגיע עם תג מחיר כבד ביותר מוצמד אליו. סיוע אווירי רוסי או אירני - ממש לא. הוא יהיה יעיל יותר - גם מבחינת האגרסיביות וחוסר העכבות שבו, וגם בגלל האינטרסים המובהקים של רוסיה ואירן; והוא יגיע בחינם, בלי תג המחיר שאתה עצמך אומר שהאמריקאים ידרשו ממנו.
אז אתה סותר את עצמך, ואין שום הגיון בדבריך. אין לסורים סיבה אמיתית לבקש סיוע אווירי דווקא מהאמריקאים, זולת דבר אחד - להראות לעולם שהאמריקאים מכירים בשלטון שלהם על סוריה מבחינה הצהרתית ודיפלומטית. זו גם הסיבה שהם מיהרו להצהיר, אחרי ההפצצות היום, שהאמריקאים תיאמו איתם את התקיפה. אני חושב שהאמריקאים לא שאלו אותו, ובצדק. לסורים במקרה הזה חשובה בעיקר הפסאדה, מראית עין של הכרה אמריקאית. הם לא רוצים לשלם את המחירים שאתה עצמך טוען שהאמריקאים אמורים לגבות מהם, ואת מה שאתה טוען שהאמריקאים יכולים וצריכים לתת להם הם יכולים לקבל מאחרים בחינם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ספטמבר 28, 2014 4:50 pm 
Hall of Famer

ואחרי שהגנתי על האמריקאים איפה שהם מואשמים שלא בצדק לדעתי, צריך לומר שבהפצצות על דאעש יש מספר חשוד למדי, לפחות בעיני, של יעדים שהם בעצם שדות נפט, בתי זיקוק ומתקנים דומים.
אז נכון שזה חלק מהמאני-טרייל של דאעש, אבל עדיין, זה חשוד בעיני. יותר מדי פעמים אני שומע "הופצצו שדות נפט בשליטת דאעש" או דברים דומים. למה יש לי מין הרגשה שלובי חברות הנפט האמריקאיות שוב שולח את הנשיא והצבא שיילחמו בשבילו?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ספטמבר 30, 2014 12:36 am 
Freshman

האם יש השערה למתי ואיפה הולך להתרכז מבצע חיסול דעא"ש? כל ההתארגנות מסביב נשמעת כמו חצי מלחמת עולם. מעניין אותי גם עד כמה אנחנו בישראל הולכים להיות מושפעים. האם אנחנו שולחים כוחות, האם יש איום רשמי שאם נוגעים בדעא"ש, ישראל חוטפת?

התבונן בכוח הבנתך, גלה את הדברים הידועים לך מכבר

ותמצא את הדרך לעוף."

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ספטמבר 30, 2014 1:29 am 
Junior

לדעתי, להלחם בדעאש זה כמו להלחם בחמאס (ואני לא נתניהו).
דעאש זה רעיון הרבה מעבר להיותו ארגון. מתברר שיש לארגון הזה הרבה תומכים וכל פעם שיחסלו פעילי ארגון ובכירים יצוצו עוד ועוד חדשים.
לא מאמין שבאמת יהיה אפשר להתפטר ממנו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ספטמבר 30, 2014 10:48 am 
Hall of Famer

אם יעשו לו מה שעשו לאל קעידה, דיינו. גם אם זה נמשך שנים ובעצם מתמשך עד היום ולעוד הרבה זמן קדימה.

בכלל, המשפט הזה "זה רעיון ורעיון אי אפשר לחסל" זה אחד המשפטים המאוסים בעולם המודרני. אז מה, לא להילחם בהם?
גם הנאציזם זה רעיון, וגם ממנו לא באמת נפטרים - יש לו תומכים בעולם. אז מה, לא היה שווה להילחם בו?
רעיון זה נחמד, זה שיש לו תומכים זה נחמד. השאלה כמה כוח יש לתומכים להוציא את הרעיון מהלכה למעשה, ובזה צריך להילחם. כמו שנלחמו ברעיון הנאצי ובסוף הביסו את כוחו להוציא את רעיונותיו אל הפועל, גם אם הוא עוד שורד במוחם של אנשים מסויימים. די לי בזה.

זו גם הגישה שלי לחמאס, אגב. זה שהוא "רעיון" ויש לו תומכים זה טוב ויפה, אני לא רוצה לעשות להם ניתוחי מוח. אני רוצה שהוא ימוטט ככוח שלטוני-צבאי. אבל זה לת'רד ההוא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 74 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 11 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה