מכבי עדיין לא התחברה, זה גם הגיוני - כשאתה מחליף חצי סגל, לוקח זמן להדביק את כולם מחדש.
דווין סמית ויוגב אוחיון לא מכירים את פארגו, שלא מכיר עדיין את היינס, שלא מכיר את רנדל, שלא מכיר את מאריץ', שלא מכיר את לינהארט, שלא מכיר את טיוס...במילה אחת: פאזל.
בינתיים מי שבא לידי ביטוי אלה פארגו ולנדסברג שהם שחקנים בעלי יכולת אישית גבוהה ויוצאת דופן מהשאר, גם גיא פניני נראה טוב ובדר"כ כשהקבוצה נראית רע פניני מתעלה, הוא כבר הוציא את מכבי ובלאט מהבוץ בעונה שעברה וגרם למפנה.
רנדל כשחקן הגנה אישי שמספק ריבאונד, חטיפות וחסימות בסה"כ די יעיל, למרות שאין עדיין חיבור בהגנה הקבוצתית, הבעיה עם טיוס ורנדל בהתקפה זה שהם שחקנים שצריך להפעיל אותם וכשזה לא קורה הם חיים מריבאונד התקפה, שחקנים עם יכולת אישית צריכים למשוך את ההגנות אליהם ולאפשר להם להתנייד, אני בטוח שאם פארגו והיינס היו תורמים עוד 3-4 אסיסטים לשחקני הפנים במקום לקחת זריקות לא מחויבות באחד על אחד, המשחק היה מתפתח אחרת, היינו רואים גם את טיוס ורנדל יותר אינטנסיביים בהגנה, כל שחקן שנמצא על המגרש מוגבל התקפית ככל שיהיה רוצה להרגיש חלק ממשחק ההתקפה, זה משפיע על רמת המחויבות ההגנתית.
אלה עדיין משחקי אימון, גודס וגרשון צריכים לעשות עוד ניסויים, למשל לשים את מאריץ' ב-5 ואת טיוס/רנדל ב-4, לנסות לייצר משחק בין גבוהים, אפשר לתת לפניני לשחק 3, לתת להיינס לעלות מהספסל ולרכז במקום פארגו, לנסות לגוון את משחק ההתקפה ולייצר יותר נקודות בצבע.
אני בטוח שכשסופו יחזור מכבי בהכרח תיראה טוב יותר, כרגע השחקנים שמושכים הגנות נמצאים בקו האחורי, היריבות לא מתקשות לסגור את מאריץ', טיוס ורנדל בקו הקדמי, כשסופו יחזור, יהיה למכבי שחקן פנים שמושך הגנות ושחקן חוץ שמושך הגנות, זה יפתח את ההגנות ויאפשר למספרי 4 ולקלעים תנועה יותר חופשית, חדירה לסל, הסתננות חופשית יותר לריבאונד התקפה.
לגבי לינהארט, כולם שופטים אותו ושוכחים שהוא בקושי נוגע בכדור ובקושי מקבל דקות. לינהארט קלעי שלשות נהדר, והרבה יותר אתלטי מדגן יבזורי שהשוויתם ביניהם. כשלינהארט יקבל יותר דקות, ויתחילו לחפש אותו ולעשות בשבילו חסימות ותרגילים - הוא יראה תפוקה, ועם כל הכבוד לדווין סמית, לינהארט בכושר עדיף ממנו, ויש לו מה להוכיח.
ג'ייק כהן נראה מבוזבז, חבל שמכבי לא הלכה על דיור פישר כגבוה שלישי, גם שחקן הרבה יותר אפקטיבי, והיה מוסיף אלמנט חשוב של קליעה מחצי מרחק שאין למכבי כרגע משחקני הקו הקדמי. יוגב אוחיון פתח את העונה בכושר קליעה לא טוב, אבל כמנהל משחק הוא עושה עבודה טובה, אולי יותר נכון לשים אותו לצד פארגו ולנדסברג שהם יותר סקוררים במהותם, במקום לצד היינס שסגנון המשחק שלו עוד לא ממש מעוצב, לפעמים הוא מתפקד כסקורר, לפעמים הוא מנסה לרכז, לפעמים הוא פשוט מתפזר, אוחיון יחסית מודע למגבלות שלו.
צריך לתת זמן לסגל לרוץ ולהתחבר, עדיין לא ברור איך והאם ג'ייק כהן ואלכס מאריץ' יתחברו אם בכלל לשיטה ולמכבי, שאר השחקנים צריכים להתחבר וזה יבוא בהדרגה, אני מעריך שדווין סמית ישקם את יכולת הקליעה שלו, הוא נע טוב על המגרש, נראה בריא, הוא רק צריך לחזור להפוך לפקטור התקפי, אני מעריך שכשסופו יחזור, כולם יראו טוב יותר.
|