דראפט - לבינתיים, קבעתי את הדראפט לעשרים באוקטובר, יום שני, שעה עשר בערב.
אם התאריך לא מסתדר למישהו, בבקשה להודיע בהקדם, כי צריך גם למצוא תאריך חדש שיתאים לכולם בין הדראפטים הרבים שיש לחלקנו, וגם צריך לקבוע דד-ליין לבחירת הקיפרים.
כרגע, התאריך האחרון במערכת לבחירת הקיפרים הוא ה-18 לאוקטובר.
חוקים - אז כפי שציין עידן, בשנה שעברה למדנו מה עובד ומה לא, ועכשיו צריך לסדר את הבעיות כדי שלא יפריעו לנו בעונות הבאות.
לי יש שני דברים שאני רוצה לשנות, אם יש לכם מה להוסיף אתם מוזמנים, אבל לשני הנושאים שאעלה אני מבקש התייחסות מכולם, כדי שנדע איך לטפל לשביעות רצונכם, ושלא תתקבל החלטה שתבאס מישהו מהחברים.
- קטגוריות המשחק. אמנם זה לא הוגן לשנות קטגוריות אחרי שכבר בחרנו שחקנים מתוך ראייה לטווח ארוך לפי קטגוריות המשחק, שהורדה של שתיים מהן עלולה לפגוע בערך של שחקנים מסויימים ולהעלות ערך של אחרים, אבל אני חושב שזה יהיה לטובת ההנאה של כולנו אם נשנה מעט, כי היו תלונות בעונה שעברה על כך ש-13 קטגוריות זה יותר מדי ואני נוטה להסכים.
המועמד הברור להיחתך מהליגה הוא ידידינו "איבודים". הורדה של קטגוריה זו תשפיע הכי מעט על שינוי בערך השחקנים שכבר נבחרו.
להוריד קטגוריה נוספת זה בעייתי, כי כולן משפיעות באופן משמעותי על שווי השחקנים.
מבחינתי יש שתי אפשרויות -
או להוריד את FGM (אמנם בעלת השפעה גדולה מאוד על מחירי השחקנים, אבל מה שטוב בליגה הזו זה שאם עכשיו המחיר כבר לא מתאים לך - אתה יכול פשוט לשלוח את השחקן חזרה לדראפט),
או להישאר עם 12 קטגוריות. אישית אין לי בעיה שזה יגדיל את מספר השוויונים במהלך העונה, ולגבי הפלייאוף אני דווקא אוהב את האפשרות שלקבוצה הבכירה יהיה את "יתרון הביתיות" בכך שיספיק לה שוויון בקטגוריות בשביל להתקדם לשלב הבא.
חוו נא את דעתכם בנושא.
- שחקנים מהפרי-אייג'נסי ומעמדם כקיפר.
למרות שאני כנראה אהיה "הנפגע" העיקרי (טוב, ביחד עם עידן), אני חושב שדרוש שינוי, והוא דרוש רטרואקטיבית.
הרעיון הכי טוב שלי זה ששחקנים שהורמו כחופשיים (לא ווייברים) יוכלו להישמר לעונה אחת נוספת, אבל לא במחיר של 1$, אלא לפי מחירם העדכני לעונה החדשה במערכת של יאהו.
זה יימנע מצבים של הרמת פצועים בסוף העונה ע"י קבוצות שסיימו את העונה (מה שנתן להן יתרון כפול לקראת העונה שאחרי - גם תקציב דראפט מוגדל, גם האפשרות לאגור מספר חוזי דולר) שמקבלים "חוזה" מגוחך לעומת השווי האמיתי שלהם, שזה יפה ונחמד כשמישהו מצליח לנעול בזול שחקן שכל האחרים יכלו להשיג ולא העריכו נכון את הפוטנציאל, אבל זה פחות נחמד כשנועלים על חוזה מגוחך שחקנים שכולנו יודעים מה פוטנציאל הערך שלהם, כמו קובי בריאנט, אל הורפורד, ברוק לופז ודרק רוז.
דעתכם חשובה לנו