rony כתב:
sir charles כתב:
פספסתי את תחילת המחצית השנייה כולל ההרחקה של קומפני אז כשהצטרפתי חזרה באמת התפלאתי שהנבחרת מחזיקה בכדור. רק בסיום הבנתי ששיחקו מול 10 שחקנים וההערכה שלי התחלפה באכזבה של איך הם לא ניצלו את היתרטון המספרי והדחיפה של הקהל לפחות להשוות. העיקר שהשדרים היללו את הנבחרת... לא מובנת לי היעדר הביקורת מזהבי. מלבד שתי הבעיטות שלו במחצית השנייה (שבואו נודה על האמת - לא גרמו לקורטואה להתמתח יותר מדי) הוא היה ממש לא מדויק והפסיד ברוב הקרבות שלו מול הבלגים. הדבר הכי טוב שיצא מהמשחק הזה שליאור "כדררת" רפאלוב לא ישחק במשחק הבא.
זהבי גם היה זה שהוציא את האדום מקומפני, ולזכותו יאמר שבמקום ליפול כמו ששחקנים ישראלים אוהבים לעשות וכמו שמוטי איווניר ציפה ממנו, המשיך את המהלך כמה שהוא יכל. בכל מקרה, גם לפני ההרחקה של קומפני ישראל שיחקה טוב במחצית השנייה, כמובן שאחרי היא הייתה הרבה יותר טובה. שורה תחתונה, חזרנו לימים של הפסדים בכבוד, אבל מבחינתי לפחות אנחנו רואים נבחרת שמשקיעה, תוקפת, יוזמת ומנסה, בניגוד למשחק מול וויילס או לקדנציות של גרנט, וזה כבר טוב. אין לי בעייה עם נבחרת שמפסידה בגלל שהיא פחות טובה, אנחנו פשוט צריכים להבין שהמקום הריאלי שלנו הוא במקרה הטוב על גבול היורו (המורחב) ולא ממש בתמונת הסיכויים למונדיאל (אלא אם יקרה איזה צירוף מקרים מטורף), אז לפחות נראה נבחרת שמתאמצת ושמנסה לשחק כדורגל ולא קבוצה פחדנית שמשחקת בונקר עם 8-9 שחקני הגנה.
ולחובתו יאמר שהוא משך לקומפני בשטרונגול וממש לא הגיע לבלגי צהוב שני.
זה נחמד מאוד שבמשך מחצית אחת מתוך 4 ישראל לחצו על היריבה (שהיתה בחיסרון מספרי) אבל למה אי אפשר היה לנסות ללחוץ מהתחלה? הרי הבלגים בניגוד לישראלים לא יאבדו כדור סתם ככה במסירות/הגבהות לא מדויקות. בעצם מה אני מתפלא... השחקנים היחידים בנבחרת שמשחקים בליגות שמשחקים בהם בקצב גבוה בקושי משותפים בקבוצות שלהם.
מה שאכזב אותי בעיקר (מלבד כל הכתוב לעיל) הוא יכולת ניצול המצבים העלובה ששחקנינו הציגו מול הבלגים. במשחקים הקודמים כמעט כל מצב טוב נגמר בגול ובשני המשחקים האחרונים (יותר נכון באחרון כי מול וויילס לא היו מצבים) היו יותר מדי פספוסים של מצבים קורצים, אם במסירה האחרונה (רפאלוב ובן חיים התברברו כמה וכמה פעמים בסביבת הרחבה) או בבעיטה למסגרת (זכורים לי בעיקר הפספוסים של בן סהר ודגני). וכמו ששמוליקי כתב, לא ממש מרשימות אותי בעיטות מרחוק ישר לכיוון השוער (כמו שזהבי וביטון ניסו) או לכיוון הציפורים (נאתכו שאכזב יותר מכולם).