Att כתב:
עמוס לב כתב:
את האמת, שכחתי שיש את האירופאי. 100% שהוא הבחירה של פילי. חייבים לבנות לעתיד עם הפוטנציאל הכי גדול שיש. ואם הוא לא ישחק בעונה הקרובה, עוד יותר טוב, יש לי אליבי יותר חזק לכישלון על הפארקט.
אתה לא חושב שצריך לקחת את הפוטנציאל הגדול ביותר?
אני לא מבין על איזה אליבי חזק לכישלון על הפארקט אתה מדבר. אתה חושב שהינקי לא יכול היה לשים קבוצה בינונית סטייל בוסטון שתגיע לפלייאוף במזרח? הוא הולך על אסטרטגיה אמיצה, שאולי תצליח ואולי לא, אבל זו עדיין, ככל הנראה, האסטרטגיה הטובה ביותר לבניית קבוצה בחוקים הקיימים של הליגה. גם הארכת הבנייה על ידי שימוש בפצועים וסטאשים באירופה (בהינתן שבחרת את השחקנים הטובים ביותר) זה מהלך חכם וכמעט מתבקש.
אם הינקי חושב שפרוזינגיס יהיה השחקן הטוב ביותר מבין השחקנים שנתרו לבחירה בדראפט, אני סומך עליו שהוא עשה ש.ב. עד כה היו לו בחירות דראפט די טובות. בחלק מהמקרים הייתי בוחר אחרת, אבל לפחות יכולת להבין את ההיגיון מאחוריהן.
מקווה שתצטרך לאכול את הכובע בעוד שנתיים-שלוש.
א'. אני באמת מקווה לאכול את הכובע בעוד שנתיים שלוש, אם שכחת או לא ידעת, אני אוהד פילי ומאד אשמח בהצלחת המועדון.
דווקא זוכר היטב
ובין השאר בגלל זה אני מאוכזב בכל פעם מחדש כשאתה כותב על הקבוצה והתהליך שהיא עוברת כעת.
ב'. אני כן חושב שצריך לקחת את הפוטנציאל הגדול או לפחות את הפוטנציאל הגדול ביותר שעוזר לקבוצה שלך (אם יש שני שחקנים עם פוטנציאל די דומה, אבל אחד מוערך יותר, אך בעמדה שלו כבר יש לך שחקן לעתיד, כך את השחקן השני. אם ההבדל בפוטנציאל גדול, כמובן שתלך עם הפוטנציאל).
אחלה. אז אנחנו מסכימים בגדול. אם כי אני קצת יותר קיצוני לגבי ה-BPA (ראה ערך מקרי ג'ורדן ודאנקן).
ג'. אני לא חושב שזאת האסטרטגיה הטובה ביותר לבניית קבוצה בחוקים הקיימים. אפילו הבסט קייס סצנריו של השיטה הזאת, או.קיי סיטי, נפל על ענייני חוזי מקס'. ולא כל אחד ובעיקר לא כל סיטואציה מאפשרת לך לבחור את דוראנט (שחקן של פעם בדור), ווסטברוק והארדן בשלושה דראפטים עוקבים.
OKC אמנם נהנו ממזל די גדול אבל הבעיה איתם הייתה ניהול הכשרונות, המשכורות והאגו. כפי שפלאש כתב בת'רד אחר לפני זמן קצר, זו הייתה יכולה להיות די בקלות שושלת אליפויות. מבחינת אסטרטגיה, זה רק מוכיח כמה כח פוטנציאלית יש לאסטרטגיה הזו.
אם אותו פרסטי לא היה שם כסף גדול על פרקינס ומעריך יתר על המידה את איבאקה (לעומת הערכת חסר מובהקת ולא ברורה של הארדן), היום הקבוצה הייתה במקום אחר לגמרי.
ד'. איך אתה אומר שהיו לו בחירות דראפט די טובות? -
הינקי הראה כשרון מסוים להעריך יכולת ולמצוא גניבות כמו גראנט או מקדניאלס. ניכר שיש לו אסטרטגיה ברורה גם בנוגע לבחירות האלו (BPA, שחקנים שמשחקים בשני הצדדים, אתלטיות ואורך, תחרותיות ואופי, feel למשחק). אני לא יודע האם הוא בוחר מצוין או טוב בלבד (אני למשל לא אהבתי את הטרייד על פייטון בערב הדראפט וחשבתי שפייטון - כמו שהינקי עצמו אמר - יכול להיות שחקן באמת מצוין ו... אני אישית חשבתי שאם כבר הטרייד היו כמה חבר'ה שהערכתי יותר מסאריץ', מחבב את הבחור מפיניקס למשל וגם לווין הוא פוטנציאל מעניין), אבל אני חושב שהינקי הוא איש כדורסל ברמה גבוהה, הוא יודע מה הוא רוצה גם בהקשר הזה, שהוא מתודי מאוד ובוחן דברים לעומק ובמקצועיות ושגם אם טעה, הוא יתקן את הטעויות שלו די מהר - אני חושב שהערך שקיבל על MCW כן גבוה יחסית - וגם שהוא יודע להמר ולהעז כשצריך. לא יודע, אני מאמין בו ומאמין שיש סיכוי שזה ילך גבוה מאוד. יש סיכוי שלא אבל הוא בהחלט שם את הקבוצה במצב להצליח ולעשות ברגע אחד זינוק משמעותי.
נורלנס נואל - שנה פצוע, נתן עונת רוקי בינונית.
מייקל קרטר וויליאמס - רוקי השנה בעונת הרוקי. במהלך העונה האחרונה הועבר בטרייד. התמורה לא הייתה גבוהה.
ארסלן קזמי - מי? עדיין באירופה למיטב ידיעתי
ג'ורדן מקרי - מי? מי?
פייר ג'קסון - פארסה אמיתית. נבחר והועבר לפליקנס, אני חושב שהוא לא שיחק בפליקנס, בכל מקרה לא הראה שום דבר באן.בי.איי. בדראפט הבא פילי בחרה את ראס סמית' ומיד העבירה אותו לניו אורלינס תמורת... הזכויות לפייר ג'קסון. ג'קסון למי שתוהה לא שיחק בפילי עדיין.
ג'ואל אמביד - הימור שפילי היו חייבים לקחת. לא שיחק עדיין. קשה להגיד שהבחירה באמביד הייתה טובה. רק הזמן ובעיקר הפציעות יגדירו אותה ככזאת. בבחירה הזאת הינקי עשה את הברור מאליו ומה שהיה צריך לעשות. לא יכולת בחירת דראפט טובה או הערכת כישרון מדהימה.
דריו סאריץ' - פוטנציאל. מי יודע מה יהיה איתו. מה שאני לא זכרתי, אבל מסתבר שהבחירה של פילי בכלל הייתה בחירה מספר 10. הינקי בחר את אלפריד פייטון, שנתן עונת רוקי די מבטיחה באורלנדו, והינדס טרייד שתמורתו קיבל את סאריץ'. דרך אגב, פילי קיבלו בחירת דראפט סיבוב ראשון, למעשה קיבלו בחזרה את הבחירה שלהם, רק שהם יקבלו אותה עוד 2 עונות, בדיוק בזמן שפילי כבר צריכה להיות קונטנדרית אליבא דהינקי. לא נשמע ערך גבוה במיוחד (אלא אם בהפתעה עצומה פילי כמובן תמשיך להיות גרועה, אבל נדמה לי שהבחירה היא מוגנת לוטרי).
ג'רמי גראנט - נראה גניבת סיבוב שני חביבה.
ראס סמית' - סיפרנו את הסיפור
קיי.ג'יי מקדניאל - גניבה אמיתית. כלומר בערך, כלומר לא ברור בכלל. נראה מצויין בפילי וקיבל תשבוחות מכאן ועד אין קץ. כמובן בהמשך הועבר ליוסטון תמורת לא הרבה. ביוסטון לא רואה דקות משחק וכבר לא ברור כמה זאת הייתה גניבה. הטרייד נבע מהחוזה היחודי שמקדניאל השיג מפילי. כנראה הינקי לא צפה את ההצלחה הגדולה של מקדניאל כשהוא חתם על החוזה הזה.
ניקולה מיצ'יץ' - רכז סרבי. באירופה. לא יודע מי זה.
נמניה דגנוביץ' - גארד סרבי. לא יודע מי זה.
אלו הם בחירות הדראפט. כיום אחרי כל השאפלינג הרוקי היחידי שמוכח בפילי הוא נואל וכרגע הוא לא נראה כמו כוכב עתידי, אלא במקרה הטוב שחקן חמישיה טוב. אז אני עוד לא בטוח כמה הינקי בוחר נפלא וכמה אפשר לסמוך עליו. הדבר היחידי שאפשר לסמוך עליו זה שיהיו הרבה טריידים ביום הדראפט.
ובין השאר בגלל זה אני מאוכזב בכל פעם מחדש כשאתה כותב על הקבוצה והתהליך שהיא עוברת כעת.
אחלה. אז אנחנו מסכימים בגדול. אם כי אני קצת יותר קיצוני לגבי ה-BPA (ראה ערך מקרי ג'ורדן ודאנקן).
OKC אמנם נהנו ממזל די גדול אבל הבעיה איתם הייתה ניהול הכשרונות, המשכורות והאגו. כפי שפלאש כתב בת'רד אחר לפני זמן קצר, זו הייתה יכולה להיות די בקלות שושלת אליפויות. מבחינת אסטרטגיה, זה רק מוכיח כמה כח פוטנציאלית יש לאסטרטגיה הזו.
אם אותו פרסטי לא היה שם כסף גדול על פרקינס ומעריך יתר על המידה את איבאקה (לעומת הערכת חסר מובהקת ולא ברורה של הארדן), היום הקבוצה הייתה במקום אחר לגמרי.
קצת דמגוגית הרשימה הזו. היא מכילה בעיקר חבר'ה מהחלק האחרון של הסיבוב השני...
הינקי הראה כשרון מסוים להעריך יכולת ולמצוא גניבות כמו גראנט או מקדניאלס. ניכר שיש לו אסטרטגיה ברורה גם בנוגע לבחירות האלו (BPA, שחקנים שמשחקים בשני הצדדים, אתלטיות ואורך, תחרותיות ואופי, feel למשחק). אני לא יודע האם הוא בוחר מצוין או טוב בלבד (אני למשל לא אהבתי את הטרייד על פייטון בערב הדראפט וחשבתי שפייטון - כמו שהינקי עצמו אמר - יכול להיות שחקן באמת מצוין ו... אני אישית חשבתי שאם כבר הטרייד היו כמה חבר'ה שהערכתי יותר מסאריץ', מחבב מאוד את הבחור מפיניקס למשל וגם לווין הוא פוטנציאל מעניין), אבל אני חושב שהינקי הוא איש כדורסל ברמה גבוהה, הוא יודע מה הוא רוצה גם בהקשר הזה, שהוא מתודי מאוד ובוחן דברים לעומק ובמקצועיות ושגם אם טעה, הוא יתקן את הטעויות שלו די מהר - אני חושב שהערך שקיבל על MCW כן גבוה יחסית - וגם שהוא יודע להמר ולהעז כשצריך. לא יודע, אני מאמין בו ומאמין שיש סיכוי שזה ילך גבוה מאוד. יש סיכוי שלא אבל הוא בהחלט שם את הקבוצה במצב להצליח ולעשות ברגע אחד זינוק משמעותי.