סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו א' נובמבר 24, 2024 12:46 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 35 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: דאעש
הודעהפורסם: ד' יולי 01, 2015 7:22 pm 
Sophomore

בלוג: הצג בלוג (0)
הארגון כבר אחראי על כמה פיגועים\מתקפות שסיני, שבכל אחד מהם נהרגו עשרות חיילים מצריים (רק היום או אתמול נהרגו 60 חיילים מצרים). לשם השוואה, כשישראל יוצאת למבצע יחסית מורכב בעזה ובהיתקלות אחת נהרגים לנו 13 חיילים זו טראומה מטורפת מבחינתנו (ובצדק). כבר קראתי בעבר מס' דעות בפורום שדי מלגלגות על הכוח של דאעש, אבל זה לא נראה שמדובר באיזו אפיזודה חולפת, והם רק נהיים יותר ויותר חזקים ואכזריים בד בבד.

יש לנו סיבה לחשוש? ייתכן שטרם פגשנו אויב כ"כ עוצמתי?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: דאעש
הודעהפורסם: ד' יולי 01, 2015 8:09 pm 
Hall of Famer

לא.
לא צריך לזלזל בהם כמובן חלילה, אבל המצב בסיני שונה מתקיפה אפשרית שלהם בשטח שלנו, מכמה סיבות:
- הפעילים של דאעש מצויים בצפון סיני ומבוססים בו כבר לא מעט זמן. סוג של מגרש ביתי.
- תפקוד הצבא המצרי היום היה כנראה רע מאוד. כולל דיווחים על קצינים שברחו וכאלה. אני רוצה להאמין שצה"ל, גם אם הוא נתפס עם המכנסיים למטה לפעמים (כמו כל צבא בלחימה), לא יגיע למצב כזה.
- לדעאש יש מטרה היום- לנסות ולהשתלט על שטחים בפתחת רפיח (היום זה שייח' זוויד) ולהפוך אותם לשטח דעאשי. פעולה בישראל משמעותה תהיה חדירה, פגיעה בכמה שיותר חיילים אזרחים ונסיגה. הם לא במצב שבו הם יכולים לכבוש שטח בנגב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 01, 2015 8:17 pm 
Sophomore

עדיין, בכל תקיפה מדובר על מימדים אדירים של הרוגים. אני לא יודע איך חייל מפוחד בצה"ל יגיב בסיטואציה כזאת, אבל עדיין לא זכורה לי מתקפה על צה"ל שבה נהרגו כמות כזאת של חיילים, ואני בהחלט חושב שיש לעובדה שחמאס הוא ארגון חלש משמעותית חלק בזה. וחוץ מזה שצה"ל גם פועל בתוך שטח אוייב, עזה למשל, וגם שם יש פעילים שהתבססו בשטח שנים ועבורם מדובר במעין מגרש ביתי.

לא בטוח בכלל שאנחנו מודעים לאיום שאיתו מתמודדות חלק ממדינות ערב ושאנחנו נתמודד עמו, קרוב לוודאי, בעתיד הלא רחוק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 01, 2015 8:25 pm 
Hall of Famer

הם תקפו עם כמאה לוחמים ואין ספק שזה יכול לגרום נזק עצום. השאלה איך אתה מערך לזה. עם הערכות נכונה אתה תהדוף אותם . יהיו לך אבידות, בלי ספק.
העוצמה של האויב היא לא פונקציה של כמה חיילים מצרייפ הלכן היום אלא איך הוא תקף ואיך הצבא המצרי נהג.
אני ממש לא בטוח שחמאס צבאית חלש מדאעש סיני. רק שהוא מעולם לא ניסה ליזום תקיפה נרחבת כזאת ןבעיקר התגונן.

Sent from my GT-I9500 using Forum Runner

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 01, 2015 8:52 pm 
Hall of Famer

אגב, כבר היו כמה פעולות של צה"ל בתוך שטח סיני נגד דאעש, אני מניח שהן היו פעולות מנע בעקבות מודיעין שדאעש עלול לנסות לתקוף בשטח ישראל ושהן היו בהסכמה שקטה של המצרים, לא יפתיע אותי אם נראה עוד כאלו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 01, 2015 9:33 pm 
מנהל פורום

אורן אתה עובד במשהו שקשור לתחום ביטחוני?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 01, 2015 10:15 pm 
Hall of Famer

לא. אבל נוטה להתעניין ולקרוא הרבה.
רוני- מהיכן הידע? מודה שלא יצא לי להתקל בכאלה, מלבד אולי ספוקלציות רחוקות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 02, 2015 12:00 am 
Hall of Famer

זה פורסם בכלי התקשורת לפני כמה חודשים כדיווח ממקורות זרים, אין לי שום מקורות סמויים בעניין הזה. סתם מגיגול פשוט:

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4415809,00.html

http://www.mako.co.il/news-military/sec ... b41004.htm

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 02, 2015 12:14 am 
Hall of Famer

אהה זה, כן , זוכר את הכתבות הללו. חשבתי שאתה מדבר על כניסה פיזית לסיני.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 02, 2015 7:16 am 
Hall of Famer

מבלי לדעת שום דבר באופן קונקרטי, אני בטוח שצה"ל פועל בסיני גם יבשתית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 02, 2015 7:45 am 
Hall of Famer

"חזרנו אל בורות המים"!

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 02, 2015 8:54 pm 
Hall of Famer

די מאוכזב שראי לא הגיב כאן

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 02, 2015 9:18 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
תכתוב במקומי.
<הכנס מה שראי היה אמור לכתוב לדעתך>.
אחרי זה נראה אם צדקת.

אני דווקא חושב שמי שמסקרן לשמוע אותו פה זה הכותב (לא זוכר מי זה היה) שדיבר על דאעש בהתחלה כמין עמותה לחקר התמותה, שכל מה שהיא רוצה זה לחיות את חייה האיסלמיסטים בשקט. או משהו כזה.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יולי 03, 2015 3:44 pm 
Sophomore

פאפאלוקס כתב:
הארגון כבר אחראי על כמה פיגועים\מתקפות שסיני, שבכל אחד מהם נהרגו עשרות חיילים מצריים (רק היום או אתמול נהרגו 60 חיילים מצרים). לשם השוואה, כשישראל יוצאת למבצע יחסית מורכב בעזה ובהיתקלות אחת נהרגים לנו 13 חיילים זו טראומה מטורפת מבחינתנו (ובצדק). כבר קראתי בעבר מס' דעות בפורום שדי מלגלגות על הכוח של דאעש, אבל זה לא נראה שמדובר באיזו אפיזודה חולפת, והם רק נהיים יותר ויותר חזקים ואכזריים בד בבד.

יש לנו סיבה לחשוש? ייתכן שטרם פגשנו אויב כ"כ עוצמתי?

במלחמת יום הכפורים ישראל לחמה בו-זמנית ב2 חזיתות מול צבאות סדירים של 2 מדינות+חילות משלוח, בסד"כ של כ800,000 חיילים, אלפי טנקים, כ1,500 מטוסי קרב ואלפי תותחים בקליבר מעל 100 מ"מ.

אז לשאלתך "ייתכן שטרם פגשנו אויב כ"כ עוצמתי?" התשובה היא לא.

ודאע"ש אינם "עוצמתיים". אנחנו מדברים על ארגון של בערך 30,000 איש, סוג של מיליציה גדולה. אין להם טנקים, אין להם מטוסים, אין להם שום דבר שמצדיק חשש מלבד אכזריות מאד גדולה, שמכוונת כרגע בעיקרה כנגד מוסלמים במדינות או באיזורים שגם כך השלטון המרכזי בהן רופף עד כמעט לא קיים. לא, לא הייתי רוצה להיות אדם שנופש להנאתו בסיני כשדאעש מגיעים, אבל שמדינה כמו ישראל תחשוש מדאעש או תנסה להחדיר בלב אזרחיה חשש מדאעש זה לא יותר מבדיחה עצובה על גבול הפארודיה, או אפילו חציית גבול הפארודיה.

"הקאבס לא עמוקים מספיק. זה בדרך לסוויפ. 4:0 לבולס. תרשמו."-satriani מהמר על קאבס-בולס 2015.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יולי 03, 2015 6:36 pm 
מנהל פורום

על כמה אזרחים הם שולטים?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יולי 03, 2015 6:38 pm 
Hall of Famer

על הנייר זה לא צריך להיות בעייה לצבא מאומן, מצויד וממושמע. רק שצה"ל לא ממש ליקק דבש בפעמים האחרונות שבהם פגש ארגונים מאד דומים בהרכב שלהם למה תיארת (למרות שהם כנראה מצויידים ומאומנים יותר). ארגונים של כמה עשרות אלפי לוחמים שכמעט כולם רגלים, בלי שריון, בלי חיל אוור וגם בלי נשק נ"מ, בלי חיל ים, בלי ארטילריה חוץ ממרגמות. וזה לא נגמר הכי טוב ובטח לא חד משמעי.
לדאע"ש סיני אין את היכולת לכבוש את ישראל, מן הסתם. יש לו כנראה יכולת לעשות פיגועים לא פשוטים על מוצבים או יישובים, כולל הרג המוני וחטיפה.
לגבי עוצמתי או לא, דאעש לא עוצמתי כמו חמאס או חיזבאללה עדיין כנראה.

לגבי להחדיר פחד כן או לא, הכל בסופו של דבר פוליטיקה. אם זה מתאים לפוליטיקאי, יחדירו פחד, כמו הפחד מהמנהרות של חמאס. הוא אמיתי הפחד הזה, וזו סכנה אפשרית בהחלט, למרות שחמאס גם הוא כל מה שתיארת. וכשלפוליטיקאים מתאים - מפמפמים אותו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יולי 05, 2015 11:37 am 
Junior

דאעש הם ארגון שמבוסס על אידיאולוגיה שיונקת את שורשיה מכיבושי האיסלאם בתקופה שאחרי מוחמד. אבו-בכר (המקורי) היה המחליף הראשון של מוחמד וה"ראשידון" שהוא היה הראשון ביניהם הגדילו את האחיזה המדינית של האיסלאם ממכה ומדינה לחצי האי ערב לכל האימפריה המוסלמית על פני כל צפון אפריקה עד ספרד אל פרס והאימפריה הביזנטית.
דאולת איסלאמייה פי עיראק ושאם זה בעצם שם קוד למבנה מדיני שרואה בהסכמי סייקס-פיקו כפירה וכניעה (כמו שלורנס איש ערב גם חשב למשל) ורואה במבנה של הח'ליפות האיסלאמית את החזרת העטרה ליושנה. לכן גם השיטות הברבריות של ההוצאות להורג וכן הלאה, זה ניסיון לחזור למאה השביעית והשמינית.
הכוח של דאעש נובע מהרעיון האידיאולוגי הזה ועליו הוא מבוסס. לכן גם קשה לפוגג אותו לגמרי כי קשה להכחיד רעיון. יחד עם זאת אני גם יכול להסביר לאבו-בכר אל בגדדי למה הוא כופר, לא יודע אם הוא יקשיב לי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יולי 05, 2015 12:27 pm 
Hall of Famer

אחלה פוסט :)
השאלה שאני שואל היא מה האידיליה של דאע"ש? בדיוק כמו שלא ברורה לי מה האידיליה של חמאס, חיזבאללה וכד'

אין לי ראש למילים ארוכות וביבלברוקס מן מילה ארוכה שכזאת

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יולי 05, 2015 12:37 pm 
Sophomore

דאע"ש רוצים ח'ליפות איסלאמית-סונית קיצונית על פי הפרשנות המחמירה של השריעה.

העניין הוא שיש לארגון הזה כ"כ הרבה אויבים, בוודאי השיעים והכורדים אבל גם חלק הארי של הסונים, שדי ברור שהוא אפיזודה חולפת. כואבת, אבל חולפת.

"הקאבס לא עמוקים מספיק. זה בדרך לסוויפ. 4:0 לבולס. תרשמו."-satriani מהמר על קאבס-בולס 2015.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יולי 05, 2015 12:40 pm 
Junior

האידיליה שלהם: ח'ליפות איסלאמית כמו שהייתה מאות שונים בסוף האלף הראשון, תחילת האלף השני לספירה.
השיעים הם בלי ספק אויבים שלהם כי השיעים רואים בראשידון ובאבו-בכר עצמו כופרים (הם מאמינים שעלי - אחרון הראשידון - היה הח'ליף הלגיטימי היחיד של מוחמד).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יולי 05, 2015 1:23 pm 
Hall of Famer

קיופיפלו כתב:
הכוח של דאעש נובע מהרעיון האידיאולוגי הזה ועליו הוא מבוסס. לכן גם קשה לפוגג אותו לגמרי כי קשה להכחיד רעיון.

מי צריך לפוגג רעיון? צריך לפוגג את כוחו להוציא את הרעיון מהכוח לפועל, וזו שאלה של כוח ונחישות.
לצורך העניין גם נאציזם זה רעיון. אז מה? מבחינה מעשית הוא הוכחד. אמנם הוא מסתובב בראשים של כמה אנשים, אבל מדובר במטרד ברמה של זבוב, אין שום יכולת לממש רעיון כזה (ומדובר על הרעיון הכי חזק בעולם רק לפני 70 שנה, והוא למעשה הוכחד עוד לפני שעבר חצי דור לקיומו ככוח מעשי).
בקיצור אין שום סיבה שלא יוכלו להכחיד את רעיון החליפות האיסלאמית מבחינה מעשית, אם יחליטו בעולם שזה מה שנחוץ. מצידי אחרי זה שיסתובבו בעולם כמה נאו-דאעשיסטים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יולי 05, 2015 11:46 pm 
Junior

לא, פה אני לא מסכים איתך. דע את האויב הוא סיסמא בסיסית בטקטיקה ובכל מקרה "ידע הוא כח". אם רוצים להבין נגד מה נלחמים צריך להבין מה מניע אנשים להצטרף לארגון הזה, מה גורם לשיעים להתנגד אליו ואפילו את ההיסטוריה של תחילת האיסלאם. צריך אולי גם לדעת שמוחמד נחשב חותם הנבואה ושאבו-בכר אל בגדדי צריך להשתכנע שהוא עובר על הכלל הזה, בין אם הוא שם את עצמו נביא או אם למשל הנביא שלו הוא בן-לאדן. הכוח של דאעש הוא כוח שמבוסס על אידיאולוגיה וככה הוא מצרף תנועות ואנשים, הוא מבוסס על הרבה מוסלמים שהיגרו לאירופה ולא יודעים איך לחזור ומקבלים איזשהו סוג של לאומנות שהוא לא מחובר לארץ שממנה הם באו אלא לאיזשהם רעיונות היסטוריים ולאיזושהי "שיבת עיראק ושאם" או "שיבת הח'ליפות" שאלה רעיונות אידיאולוגיים, תיאולוגיים, אירופאיים וכאלה שנובעים בהרבה מובנים מקושי בקיום היומיומי - מזכיר לכם משהו? יפה.
איך נלחמים בהם?
המדינות של סייקס-פיקו באיזשהו אופן מאבדות את השליטה. אני לא יודע מה האינטרס של מדינה כמו טורקיה לתת להם לעבור לסוריה וגם אם לא יש מדינות שלא מעניין אותן או הן לא יכולות להתעסק עם זה, גם כל מיני אלבניה כאלה. ההצטרפות של מדינות בצפון אפריקה כולל של כל מיני בוקו-חראם זה הגיוני ויחד עם זאת בוקו-חראם לא היו שוחרי-שלום גם לפני שהצטרפו לדאע"ש. מהבחינה של לשמור על הגדרות, צריך לשמור על הגדרות. מבחינה טקטית צריך להיות מוכנים גם אם לא ערוכים. ואם לדבר דוגרי, יש לנו הרבה אינטרס משותף עם חיזבאללה ואיראן בגבול הסורי. צריך לחזק את ההעפה של אסד כי הוא הגורם שמונע התקפת נגד יותר אפקטיבית וצריך לשתף פעולה עם איראן כדי להוריד אותו מכסאו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יולי 05, 2015 11:46 pm 
Junior

או - להחליט לשתף איתו פעולה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יולי 06, 2015 9:07 am 
Hall of Famer

הרעיונות שמאחורי אל בגדדי, כשלעצמם, מעניינים לי את התחת מעבר להיותם כלים כדי להילחם בו. שוב אני חוזר - גם הנאציזם זה רעיון, אידאולוגיה שסחפה מיליוני אנשים, הרבה יותר מדאע"ש. מה אתה חושב שהיה צריך לנסות, ללמוד אותו טוב ואז לשכנע את היטלר שלהרוג יהודים ולכבוש את אירופה זה רע?
או אולי לשתף איתו פעולה? (אה, את זה דווקא ניסו, ראינו איך זה הצליח).

אף אחד לא ישכנע את אבו בכר בדיבורים שמה שהוא עושה זה רע, כמו שאף אחד לא היה משכנע את היטלר בדיבורים שלהרוג את כל יהודי העולם זה רע. ללמוד את מניעיו ואת מניעי המתגייסים זה חשוב, כי זה מייעל את המלחמה בו. זה לא סותר שעיקר המטרה צריך להיות למנוע ממנו להוציא את רעיונותיו מהכוח אל הפועל, זה הכל. וגם למידת מניעיו צריכה להיעשות כדי לשרת את המטרה הזו.

ולמה אתה חושב שאירן או חיזבאללה רוצות להעיף את אסד? נראה שהן עושות כל מה שהן יכולות כדי שהוא יישאר. אם הן היו רוצות שהוא יעוף הוא כבר היה עף מזמן, הצבא הסורי לא יכול לשמר אותו בשלטון בלי עזרתן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יולי 06, 2015 10:28 am 
Junior

איראן וחיזבאללה שיעיות והם יכולים לשכנע את אסד לפנות את כסאו כי הן בנות ברית שלו

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 35 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Shiver ו 58 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה