סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו א' נובמבר 24, 2024 2:49 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 5 הודעות ] 
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ד' יולי 22, 2015 12:27 pm 
Sophomore

בלוג: הצג בלוג (0)
שבוע הבא אני בחו"ל לעבודה והחלטתי להשאר באזור לעוד כמה ימים ולנצל אותם לרכוב. מישהו מכיר מקומות מומלצים באזור סן פרנסיסקו לרכיבת שטח ? אני עם אוטו כך שאין לי בעיה לנסוע כמה שעות למשהו בסביבה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 23, 2015 8:12 am 
Junior

אם אתה עם אוטו אני ממליץ לך לנסוע באזור סן פרנסיסקו עם האוטו. תזיע הרבה פחות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוגוסט 26, 2015 11:30 am 
Sophomore

היות וכבר כתבתי את זה למקום אחר ולמען הדורות הבאים, הנה הסיכום:
בסוף רכבתי שלושה ימים באזור סנטה קרוז. הגעתי בשבת בצהריים ושכרתי אופניים בחנות בשם אפיק סנטר. קיבלתי אופני טרק טופ פיול EX.9.8
אחרי שמצאתי מקום לישון יצאתי ברכיבה מהמוטל לכיוון wilder ranch , חציתי את העיר ברכיבה ואחרי זמן קצר מגיעים לשטח. משם מתחיל טיפוס די ארוך בדאבל וכשמגיעים למעלה יש מספר סינגלים שאפשר להסתובב בהם. רובם יורדים ועולים בתוך היער והם נחמדים מאוד, הרב זורם למעט מדרגה פה ושם ולעיתים שורשים. באחד מהם העליה הייתה קשה, כל השאר רכיב. היופי באזור הוא הנוף, משקיפים על החוף של האוקיאנוס ממספר מקומות. בסוף הרכיבה ירידה גדולה עד לים ואז רכבתי לאורך המצוק מעל החוף. בקטע הזה הרכיבה קלילה ומקסימה. עד שמגיעים לעיר ואפשר להמשיך לאורך החוף במעין טיילת
ביום השני בבוקר עברתי בחנות לכוון את הבולמים של האופניים. החברה בחנות היו ממש נחמדים וגם עזרו בהמלצות על מקומות לרכוב. נסעתי ברכב כ40 דקות למסלול שנקרא דמו. הדרך לשם יפה ומתפתלת, עוברת ביער ושווה בפני עצמה. כשמגיעים להתחלת המסלול רואים די הרבה מכוניות שחונות בצד הכביש, בהמשך יש גם חנית עפר. תחילת הדרך היא על הכביש בעליה. ההמשך הוא על דרך עפר, עדיין בעליה. אחרי קרוב לשעה של עליה מגיעים לפסגה. העליה ארוכה אבל אין בה קטעים קשים. מהפסגה מתחיל סינגל בירידה, לא מאוד טכני אם כי יש בו קטעים שמצריכים ריכוז. אני מאוד נהנתי בקטע הזה. בהמשך מגיעים לפיצול וממנו אפשר לפנות לסינגל חדש שנקרא flow trail. החברה בחנות אמרו שעדיין לא סיימו אותו. זו ירידה א ר ו כ ה בסינגל זורם ומפנק. כל פניה ברם מדוגם, מקומות לקפוץ למי שרוצה ומעברים נוחים מהצד למי שלא. והירידה ממשיכה וממשיכה. הייתי חייב לעצור באמצע לנוח ( וגם קצת לצלם). הכל בתוך יער ענק. כשהירידה מסתיימת מתחילים לטפס חזרה בדאבל. אפשר לחזור כך לרכב אבל אני החלטתי לטפס שוב למעלה באחת הדרכים ולרדת גם את הסינגל השני. עליה ארוכה ולא מפנקת ...
הסינגל השני יותר קצר, יותר טכני ועם יותר מקומות לקפיצות, עדיין להכל יש מעברים מסביב. העליה חזרה ממנו יותר קצרה ובסופה מגיעים לרכב.
ביום השלישי רציתי לעשות מסלול קצת פחות קשה, רכבתי ב Saratoga Gap גם הוא כ 40 דקות נסיעה מסנטה קרוז, ובחרתי לנסוע בדרך מעניינת לשם. הרכיבה עצמה מתחילה בסינגל יפהיפה ביער בין העצים, לשם שינוי פחות או יותר שומרים על קו גובה, בהמשך יוצאים מהיער לגבעות ואחר כך שוב חוזרים. רוב ההקלטות שראיתי באזור הלכו וחזרו בערך על אותו מסלול חוץ מאחת שהייתה בסיבוב והחלטתי לנסות אותה. טעות ! מצאתי את עצמי בירידה ארוכה מאוד (ודי תלולה) על דאבל וכל הדרך אני חושב לעצמי שאצטרך לטפס את זה. מגיעים לקניון יפה שבמרכזו נחל זורם ועצים מסביב, מעט כמו ג'ונגל. חוצים את הנחל ומתחילים לטפס בסינגל שעולה ועולה, וכשנגמר הסינגל ממשיכים לטפס בדאבל תלול ומתיש. בסוף מגיעים חזרה לסינגל שממנו מתחילים ואפשר להתפנק בו עוד קצת בדרך חזרה לרכב.

סה"כ שלושה ימים של רכיבות שונות לגמרי ממה שיש בארץ. כיף !

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוגוסט 26, 2015 12:57 pm 
Hall of Famer

What's a single or a double

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוגוסט 27, 2015 11:19 am 
Sophomore

זה מתייחס לרוחב של השביל. דאבל - שביל ברוחב שבו שני רוכבים יכולים לרכוב זה לצד זה, רוחב שרכב יכול לנסוע בו. בד"כ כלל דרך עפר או כורכר, משהו שנח יחסית לרכיבה וכמעט תמיד ללא אלמנטים טכניים, אם כי יש יוצאי דופן.
סינגל- שביל שרק רוכב אחד יכול לרכב בו, יכול להיות מרוחב ממש צר ועד כמטר. הרמה הטכנית יכולה להיות ממשהו מאוד קל וזורם ועד דברים שרק אלופים יכולים לדמיין איך לרכוב. רוב הדברים הכיפיים הם בסינגלים.

הנה וידאו לא שלי של ה flow trail שהזכרתי.
https://www.youtube.com/watch?v=-KtLRDTTaV8

והנה עוד אחד שאפשר לראות בו קצת מהדאבל בעליה לפני הירידה.
https://www.youtube.com/watch?v=cz6TQ1w0Gwk

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 5 הודעות ] 

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 87 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה