קוף ירוק כתב:
הוקיץ' גם דלייני זה לא יוצר גדול. הוא שחקן של מגרש פתוח, חודר טוב, אבל בליגה שלנו עם הקליעה החלשה שלו זה מאד בעייתי. הוא צריך להיות בקבוצה מתאימה בשביל להצליח, הוא גם הרבה יותר רכז היום מאשר 2 כמו שהיה בתחילת הדרך.
עכשיו למה לא מתאים לטפירו הסברתי. טפירו מחזיק בכדור רוב הזמן וזה כנראה לא ישתנה בגילו. הוא צריך להיות 2 דברים מבחינה התקפית בשביל עדיין להיות יעיל (בדבר שהוא הכי טוב בו פיק אנד רול) וזה גבוהים שיודעים לשחק פיק אנד רול וקלעים טובים בצדדים בשביל לרווח את המשחק. דלייני קלעי נורא מבחוץ ובכלל שחקן שיכול לזרוק מבחוץ רק שהכדור אצלו ביד. דלייני הוא שחקן שצריך את הכדור אצלו ביחד.
נואלס הוא שחקן פחות טוב אבל הוא עושה בדיוק את זה. משחק בלי הכדור וקולע טוב מבחוץ. עשה שנה שעברה 12.5 נק' למשחק, המרחק בינו לבין דלייני שעשה 12 נק' למשחק בערך בקבוצת תחתית צרפתית הוא לא כזה רחוק. אם כי אני גם חושב שדלייני שחקן טוב יותר.
טפירו אומנם קלע טוב השנה מבחוץ אבל זה היה יוצא דופן לדעתי, בשנים הקודמות הוא קלע בין 32 ל22% (דווקא בעונת השיא) והוא בסה"כ קלעי בינוני מינוס מבחוץ. אתה חייב לדעתי לידו גארד שקולע טוב מבחוץ אחרת תפגוש בלי סוף אזורית ואז תאבד גם את כל היכולת של טפירו לשחק פיק אנד רול.
בליגה שלנו, בניגוד לליגה הצרפתית האתלטית, הוא ילך המון לקו. גם במשחק עומד. הוא יהיה מהשחקנים שיגיעו הכי הרבה לקו.
לגבי ענין הקליעה מבחוץ, כל מה שאמרת רק הפוך. הוא אמנם לא קלעי גדול אבל לא גרוע כמו שמראה העונה האחרונה. דלייני, שיקבל את הכדורים בפינות אחרי מהלכים של הנעת כדור, יקלע את הזריקות החופשיות באחוזים גבוהים יחסית. הבעיה שלו, למשל בעונה האחרונה, שהוא שיחק רק רכז.
דלייני יהנה מאוד לשחק ליד אחד כמו טפירו שיחלק עמו את הנטל של הרכז, בחימיק למשל היה לו את שולר, לפעמים שולר הוביל את הכדור, לפעמים דלייני, השילוב עם טפירו אידיאלי בשבילו.
אולי הפלוס הכי גדול שהוא מביא לקבוצה כמו קרית גת - הניסיון שלו ברמות של היורוקאפ, הקשיחות שהוא מביא והיכולת שלו לקחת על עצמו את המשחק בדקות האחרונות, זה לבד יביא לקרית גת את ה-2-3 ניצחונות אקסטרה.
בנוסף, אני בטוח שם יביאו סווינגמן בעמדה 3 ועם חמישיה של טפירו, דלייני, סווינגמן עם יד מבחוץ, זר בעמדה 4 ויוני ניר/אליאספור/גור אריה נניח שיחלקו את העמדה הם יוכלו לעשות צרות לחצי מהליגה.
אני גם מחזיק מהמאמן שלהם.