סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו א' נובמבר 24, 2024 3:33 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 131 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ו' ספטמבר 25, 2015 2:00 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
sir charles כתב:
שאלה ברצינות - האם הדמות המצוירת של יוגי הדוב קרויה על שמו? (או לפחות עיוות של שמו)

ציפה דריפה אלמדלסי כתב:
ככל הנראה כן. הוא אפילו הלך נגד האנה-ברברה למשפט על זה.

בוודאות כן. במשפט הם כמובן טענו שלא, מה פתאום, ובלי ראיות מספקות ברה משך את התביעה. אבל אחרי כן התגלו תזכירים ומסמכים פנימיים שהראו שאכן כך הדבר.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ספטמבר 26, 2015 8:18 am 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

בלוג: הצג בלוג (0)
אני חושב שיש עוד כמה ענפי ספורט שיש בהם יתרון לשמאליים - אגרוף, כדורסל, טניס.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ספטמבר 26, 2015 9:53 am 
Senior

30% משחקני הבייסבול בMLB חובטים ביד שמאל. עוד 10 אחוז הם סווייץ' היטרס (כלומר הם חובטים מצד שמאל נגד פיצ'ר ימני ולהפך).

אני לא מבין כלום באיגרוף אבל בכדורסל זה בטח לא יתרון משמעותי. בבייסבול זה כן. יש לזה המון סיבות, רובן פיזיקליות.

הקאבס למשל, הקבוצה החביבה עלי בליגה, מעלה הרכב שבו 5 מתוך 6 החובטים הראשונים הם שמאליים. לא נתקלתי עוד בחמישיית שמאליים בנבא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ספטמבר 26, 2015 12:26 pm 
Hall of Famer

אני גם לא בטוח כמה זה יתרון להיות שמאלי בטניס. זה נדמה להרבה אנשים בעיקר בגלל נדאל, אבל נדאל הוא פשוט שחקן גדול עם יכולות פיזיות עצומות (או לפחות היה) וזה מה שנותן לו את היתרון.
יש בזה יתרון מסוים פשוט כי יש פחות מהם, הם משחקים נגד ימניים יותר משימניים משחקים נגד שמאליים. אבל זה בטח לא יתרון מובנה בסדר הגודל שזה בבייסבול.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ספטמבר 26, 2015 8:59 pm 
Hall of Famer

Yuval כתב:
chaiel49 כתב:
Yuval כתב:
אורן, כל העמדות בבייסבול חובטות גם. קצ'ר הוא שחקן מן המניין. היום נוטים לשים את החובטים הכי טובים באווטפילד כדי להאריך את הקריירה שלהם. דוגמא טובה היא ברייס הארפר, שהוא סוג של הלברון ג'יימס של הבייסבול היום (ילד שמגיל 15 כל עולם הבייסבול עוקב אחריו, שבר את רוב שיאי ה'הכי צעיר ל' בעידן המודרני). שיחק כקצ'ר בתיכונים ו-וושינגטון העבירו אותו ללפט פילד כדי שלא ייפצע.

בנשונל ליג גם הפיצ'רים חובטים. מדי פעם תראה הום ראנז מפיצ'רים (בייב רות' היה פיצ'ר בתקופה שלו בבוסטון). באמריקן ליג הם לא חובטים. קצת טיפשי שבאותה ליגה יש הבדלי חוקים בין הקונפרנסים, אבל בייסבול גונה בייסבול.

האמת שבהתחלה גם אני כתבתי שזה לא קשור, אבל מסתבר שקאצ'ר היא העמדה עם הכי פחות הום ראנס (לפחות השיא לעונה) מה שלא מפתיע בהתחשב בעובדה שהעומס בעבודת התופס על הרגליים במהלך המשחק הוא עצום וזאת אכן עמדה מאוד קשה הגנתית (נסו להיות בפוזיציה שלהם 2 דקות ותבינו עלמה אני מדבר)

http://www.baseball-almanac.com/recbooks/rb_hr2.shtml

לפי מה שהבנתי, אורן לא ידע שקצ'רים גם חובטים ולכן הוא שאל. אין ספק שזו העמדה הכי פחות 'מוכשרת' התקפית. מאחר וכל הידע שלי על בייסבול מגיע מפנטזי ספורטס, קאצ'ר זו העמדה הסטנדרטית לעשות בה 'פאנט' (לקחת שחקן מאוד זול כי גם ככה אין הרבה תרומה מהעמדה הזו).

עד שכבר מגיע קצ'ר לליגה עם הרבה כח, מעבירים אותו מאוד מהר עמדה. דוגמא מהשנה היא קייל שוורבר הרוקי של הקאבס.

לא בדיוק. את זה שגם קצ'רים חובטים הבנתי מעצם זה שהוא מחזיק בשיא - התמיהה שלי הייתה על איך זה שיש להם שיאים בזה. חשבתיהשזה בערך כמו שהכדורגל יהיה שוער מלך שערים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ספטמבר 27, 2015 3:50 am 
Sophomore

זה כמו שלמשל קשר יהיה מלך השערים של ליגת האלופות אי-פעם, מהסיבה שהוא שיחק יותר משחקים מכל חלוץ אחר בהיסטוריה.

לעניין הימנים שמאליים אגב זה יתרון לחובט שמאלי לחבוט מול מגיש ימני, אבל גם ההיפך משני הצדדים. מול שמאלי הוא יהיה פחות טוב. בגלל שרוב המגישים בליגה הם ימניים (כי רוב האנשים בכללי הם ימניים) אז יש יתרון לשמאליים.

אגב ימין ושמאל, היו פיצ'רים שהין סוויץ' פיטשרים, שזה לדעתי מדהים, ומה שיותר מדהים זה שבילי וגנר (אחד הקלוזרים הגדולים בהיסטוריה, על גבול ההול אוף פיימר) היה ימני במקור והתחיל לזרוק בשמאל רק בגלל פציעה/תאונה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ספטמבר 27, 2015 5:46 am 
Senior

יש גם סיבות אובייקטיביות למה עדיף לחבוט ביד שמאל, למעט היתרון מול פיצ'רים ימניים. לדוגמא המומנטום של חובט שמאלי הוא לכיוון הבסיס הראשון (הוא חובט שמאלה) בעוד חובט ימני צריך לרוץ נגד המומנטום.
גם לפיצ'רים שמאליים יש יתרון מובנה כי בסט-אפ להגשה שלו הוא מסתכל שמאלה, לכיוון הבסיס הראשון, מה שהופך את זה ליותר קשה לגנוב את הבסיס השני. בניגוד לפיצ'ר ימני שנמצא עם הגב.

לעומת זאת לשחקנים שזורקים ביד שמאל (בניגוד לרק חובטים ביד שמאל) יש חסרון בעמדות ההגנתיות. הם לא יכולים לשחק באף עמדת infield חוץ מהבסיס הראשון. הסיבה זה שעיקר התפקיד של האינפילדרים הוא לאסוף כדורים מהדשא תוך כדי תנועה ולזרוק לכיוון הבסיס הראשון. אם תדמיינו את התנועה של לתפוס את הכדור בכפפה ביד ימין, להעביר אותו ליד שמאל ולזרוק שמאלה לבסיס הראשון זה מאוד קשה. לא חושב שיש אינפילדר שמאלי אחד בליגה (חוץ מבבסיס הראשון).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ספטמבר 27, 2015 5:53 am 
Senior

ובליגה עצמה, הניו יורק מטס הצטרפו היום לקנזס סיטי והבטיחו את ראשות הבית שלהם והמקום בפלייאוף. גם טורונטו, דודג'רס, ינקיז, סט לואיס קרדינלס, פיטסבורג והקאבס סגורים או כמעט סגורים בפלייאוף. טקסס גם יצטרפו אלא אם תהיה קריסה מוחלטת במעט המשחקים שנותרו.

המאבק על הכרטיס האחרון שנותר הוא בין יוסטון, אנג'לס ומינסוטה.

אם יהיה עניין (אני בספק), אפשר להרחיב על כל קבוצה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ספטמבר 27, 2015 11:11 am 
Sophomore

Yuval כתב:
ובליגה עצמה, הניו יורק מטס הצטרפו היום לקנזס סיטי והבטיחו את ראשות הבית שלהם והמקום בפלייאוף. גם טורונטו, דודג'רס, ינקיז, סט לואיס קרדינלס, פיטסבורג והקאבס סגורים או כמעט סגורים בפלייאוף. טקסס גם יצטרפו אלא אם תהיה קריסה מוחלטת במעט המשחקים שנותרו.

המאבק על הכרטיס האחרון שנותר הוא בין יוסטון, אנג'לס ומינסוטה.

אם יהיה עניין (אני בספק), אפשר להרחיב על כל קבוצה.

אני אשמח.
ועצוב מה שקרה ליוסטון /:
מצד שני, יש כ"כ הרבה קבוצות בפלייאוף שבשנים האחרונות היו בדיחה של הליגה, שזה תמיד נחמד לראות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ספטמבר 27, 2015 11:28 am 
Senior

בהתחשב שעד לפני שלושה חודשים הכרתי בדיוק 3 שחקני בייסבול פעילים, אני בספק כמה אני יכול לחדש לך...

אבל אם כבר דיברנו על יוסטון, אז זה מה שמייק טראוט (הכוכב של האנג'לס שמתחרים איתם על הכרטיס האחרון לפלייאוף) עשה אתמול:
https://www.youtube.com/watch?v=ONJpjm1IyAc

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ספטמבר 27, 2015 2:30 pm 
Sophomore

Yuval כתב:
בהתחשב שעד לפני שלושה חודשים הכרתי בדיוק 3 שחקני בייסבול פעילים, אני בספק כמה אני יכול לחדש לך...

אבל אם כבר דיברנו על יוסטון, אז זה מה שמייק טראוט (הכוכב של האנג'לס שמתחרים איתם על הכרטיס האחרון לפלייאוף) עשה אתמול:
https://www.youtube.com/watch?v=ONJpjm1IyAc

ראיתי, שחקן אדיר - אולי הטוב ביותר כיום.

מי 3 השחקנים? מעניין אותי...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ספטמבר 27, 2015 3:11 pm 
Sophomore

ואגב טראוט והתפיסה המדהימה שלו והנתונים הסטטיסטיים שדיברנו עליהם, תראו אתזה, התפיסה בתוספת נתונים סטטיסטיים שיש ר-ק באמריקה:
http://m.mlb.com/video/topic/73955164/v504480983/

ואם כבר התפיסה ההיא, היא הזכירה לי את התפיסה הכי גדולה שראיתי אי-פעם:
https://www.youtube.com/watch?v=wnGt4VvjZ-Q

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ספטמבר 27, 2015 3:31 pm 
Senior

אלכס רודריגז, איצ'ירו ואלברט פוחולס. אני מניח שגם דיוויד אורטיז כי ראיתי את ה30 פור 30 על הרדסוקס. אבל זהו בערך.

ואז גיליתי את דראפטקינגז וכל הכסף שזורם בפנטזי בייסבול ועכשיו אני יודע את הסטט' של כל שחקן ששיחק בליגה בשלושה חודשים האחרונים. יש לפעמים סיטואציות משעשעות של שחקנים מאוד מפורסמים (מסתבר) שחוזרים מפציעה ואני לא שמעתי עליהם בחיים כי הם לא שיחקו כשהתחלתי ללמוד את המשחק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ספטמבר 27, 2015 6:26 pm 
Hall of Famer

אז הנה התפיסה של בו ג'קסון ומה שהוא עשה אח"כ

https://www.youtube.com/watch?v=Lk3l_L-VJ3w

https://www.google.co.il/search?q=bo+ja ... NCtKA0o%3D

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ספטמבר 27, 2015 6:46 pm 
Senior

גם ממליץ בחום על ה30 פור 30 על בו ג'קסון. הכרתי את השם והסיפורים, אבל כשאתה רואה את זה מרוכז אתה מבין עד כמה מוכשר הוא היה. השחקן פוטבול הכי טוב במכללות מחליט לשחק פוטבול כתחביב בחופשים.

https://www.youtube.com/watch?v=r2qB53XblbE

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ספטמבר 27, 2015 11:49 pm 
Sophomore

זה נחמד ומגניב אבל לא בדיוק עזר לו לתפוס את הכדור. אבל אם כבר הזכרת אתזה זה מזכיר לי אתזה (מסקנה: אני מבלה יותר מדי ביוטיוב)
https://www.youtube.com/watch?v=GSGqK-nZkaU

ואם כבר בו ג'קסון, בבייסבול יש הרבה שחקנים שהיו טובים בכמה סוגי ספורט ובחרו בבייסבול, למרות שאני מניח שזה גם הפוך (אבל רק טרייסי מגריידי עולה לי לראש, אולי גם ג'ורדן למרות שהוא אף פעם לא באמת היה שחקן בייסבול טוב)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ספטמבר 27, 2015 11:53 pm 
Hall of Famer

צ'רלי וורד

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ספטמבר 28, 2015 1:22 am 
Hall of Famer

דיון סנדרס כמובן, למעשה ניהל שתי קריירות מייג'ור ליג מקבילות ומצליחות. הוא אפילו שיחק בוורלד סיריז.
דני איינג' שיחק ב-MLB זמן קצר.
סקוט בורל נבחר סיבוב ראשון בדראפט, אני מניח שהיה שחקן בייסבול די טוב.
מספרים שטרוי אייקמן קיבל הצעה מהניו יורק מטס להגיע אליהם ישר מהתיכון.

שחקני הוקי ששיחקו גם בייסבול אני לא מכיר.... הכי קרוב זה היילי ויקנהייזר, כנראה שחקנית ההוקי הגדולה בכל הזמנים, ששיחקה סופטבול באולימפיאדת סידני עם נבחרת קנדה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ספטמבר 28, 2015 12:17 pm 
Senior

ג'ק אריאטה ממשיך בחצי העונה המשוגע שלו. מאז האולסטאר לפיצ'ר של שיקאגו קאבס יש ERA של 0.44.

ב-11 משחקים כפיצ'ר פותח הוא ספג רק 4 ריצות. זה לא הגיוני בשום קנה מידה היסטורי. עוד אחת מהסיבות שיש לקאבס להיות אופטימיים לקראת הפלייאוף הראשון שלהם מאז 2008.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ספטמבר 29, 2015 1:41 am 
Hall of Famer

chaiel49 כתב:
ואם כבר בו ג'קסון, בבייסבול יש הרבה שחקנים שהיו טובים בכמה סוגי ספורט ובחרו בבייסבול, למרות שאני מניח שזה גם הפוך (אבל רק טרייסי מגריידי עולה לי לראש, אולי גם ג'ורדן למרות שהוא אף פעם לא באמת היה שחקן בייסבול טוב)

במה הנ"ל היה טוב פרט לכדורסל ?
( יש שיגידו - במה היה טוב בכלל ... :D )

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ספטמבר 29, 2015 10:35 am 
Hall of Famer

דיון סאנדרס לא היה שחקן בייסבול כל כך מוצלח. הוא שיחק עם הברייבס באליפות העולם, אבל לא היה אחד מכוכבי הקבוצה. אחרי כמה שנים של כפילות ספורט סאנדרס החליט לעזוב את הבייסבול ולהתמקד בפוטבול שם הוא באמת היה כוכב ואולי הקורנרבק הכי גדול בכל הזמנים.
בו ג'קסון הוא היחידי שהיה אולסטאר בשני ענפי ספורט והוא היחידי שהיה כוכב בשני ענפי ספורט קבוצתיים (אל תביאו לי דוגמא של ג'ים תו'רפ עכשיו).

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ספטמבר 29, 2015 12:04 pm 
Senior

כל פרט טריוויה בקריירה של בו ג'קסון בערך מדהים. הוא גם נבחר בסיבוב השני בדראפט בבייסבול כשסיים את התיכון. הוא נבחר ראשון בדראפט בNFL ולא הלך לשם כנקמה בזה שטמפה ביי הרסו לו את עונת הבייסבול מכללות (והוא כמובן היה שחקן פוטבול יותר טוב מאשר שחקן בייסבול).

ובגיל 29, אחרי בסה"כ 4 עונות, הוא שבר את האגן וגמר את הקריירה. לא חושב שהיה אתלט יותר טהור ממנו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 01, 2015 4:33 pm 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
Yuval כתב:
אני לא מבין כלום באיגרוף אבל בכדורסל זה בטח לא יתרון משמעותי.

אין לי אישושים לזה, אבל נדמה לי ששמאליים שולטים ביד ימין טוב יותר משימנים שולטים ביד שמאל. אם זה נכון אז מן הסתם זה נותן יתרון בספורט שדורש שליטה בשתי הידיים כמו כדורסל. לא טוען שזה משמעותי כמו בבייסבול :-)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 01, 2015 5:22 pm 
Senior

יד ימין אצלי היא בייסיקלי לקישוט. לא מאשש את התיאוריה שלך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 01, 2015 7:39 pm 
Junior

אצלי התיאוריה נכונה, אבל אם זה נותן לי יתרון כלשהו בכדורסל, מדאיג לחשוב מה הייתי בלי היתרון הזה.

ראובן כתב:
צוד הוא עדיין העשב השוטה הרשמי של הפורום. נא לכבד את זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 131 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: rony, עופר האדום ו 10 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: