נעבור ליריבה של הקאבס - פיטסבורג פיירטס.
כמו שכתבנו, אין קבוצה שנדפקה יותר משיטת הפלייאוף הנוכחית בבייסבול מאשר הפיירטס. זו השנה השלישית ברצף שהם נאלצים לשחק בויילד קארד גיים על הזכות לעלות לסדרת פלייאוף. בשנה שעברה הם אירחו את סן פרנסיסקו ג'איינטס והפיצ'ר האימתני מדיסון באמגרנר. זה נגמר בזכייה של הג'איינטס באליפות. קשה שלא לראות את הדמיון לקרב הצפוי מול ג'ייק ארייאטה והקאבס ביום רביעי.
זה קצת מוזר לחשוב שהקבוצה עם המאזן השני בטיבו בליגה, שגם מארחת את המשחק, היא אנדרדוג. אני לא בטוח מה וגאס חושבת על המשחק, אבל התחושה שלי היא שזה בהחלט המצב. בסדרה מלאה של 5 או 7 משחקים אין לי ספק שהפיירטס היו פייבוריטים ברורים, אבל במשחק בודד כל החשיבות עוברת לפיצ'ר הפותח. ועל אף שג'ריט קול, הפיצ'ר הטוב ביותר של הפיירטס ואולסטאר בזכות עצמו, הוא רחוק מלהיות קוטל קנים, הוא גם לא ג'ייק ארייאטה.
מאחר ומינימום המנוחה שנותנים לפיצ'ר בין משחק למשחק הוא 3 ימים, בסדרה מלאה הם היו נאלצים להתמודד עם ארייאטה רק פעמיים והיו יכולים לעבור גם מבלי להשיג ראן אחד נגדו. במשחק בודד, כמובן, אין את הפריביליגיה הזו.
לא רק שארייאטה בלתי חביט, פיטסבורג גם מתבססים בעיקר על חובטים ימניים, מה שמציב אותם בחסרון משמעותי עוד יותר מול הפיצ'ר הימני.
תוסיפו לזה את העובדה שכל ארה"ב (מחוץ לפיטסבורג) תשמח לראות את הקאבס עושים ריצה משמעותית בפליאוף ולחזור לקשקש על ברטמן והעז ותמצאו קבוצה עם הגב לקיר.
מה בכל זאת עובד לטובתם? בעיקר זה שהם קבוצת בייסבול מעולה.
בראש הקבוצה עומד ה-MVP של 2013, אנדרו מקאצ'ן. הכוכב הבלתי מעורער של הפיירטס הוא גם היחיד שהצליח להשיג משהו נגד ארייאטה השנה עם 44% הגעה לבסיס. אבל המפתח לסדרה הזו יהיה אצל השמאליים בהרכב של הפיירטס. פדרו אלברז ה-1b מוביל את הפיירטס העונה בהום ראנז עם 27. הם יצטרכו ממנו עוד אחד כזה ביום רביעי. גם ניל ווקר, הסוויץ' היטר בבסיס השני, יכול להיות מפתח חשוב עבור הפיירטס.
ואם דיברנו כל כך הרבה על הפיצ'ר של הקאבס, בואו נדבר רגע על הפיצ'ר שמולו. טהפעם אני לא מדבר על ג'ריט קול, אלא על אולסטאר נוסף שנבחר השנה מפיירטס - מארק מלנקון. מלנקון הוא הקלוזר של הפיירטס. תפקידו של הקלוז'ר, בגדול, הוא לעלות לגבעה באינינג השמיני או התשיעי ולהגיש את שני האינינגים האחרונים. הסטטיסטיקה החשובה עבור קלוזר היא 'סייבז'. בכל פעם שהפיצ'ר הסוגר עולה להגיש במצב של יתרון לקבוצתו ועוזר לה לשמור על הניצחון הוא זוכה לרשום עוד סייב לזכותו.
53 פעמים השנה מלנקון עלה להגיש כשקבוצתו ביתרון. 51 פעמים הוא שמר על התוצאה. זה לא רק כמות הסייבז הגבוהה בליגה העונה, זה גם שיא הסייבז לעונה עבור כל מגיש בהיסטוריה של פיטסבורג.
המסקנה המתבקשת - אם פיטסבורג יצליחו להגיע לאינינגים האחרונים ביתרון, הם ככל הנראה ישמרו עליו.
ועוד סיפור רקע אחד חשוב למשחק הזה - לפני שבועיים שתי הקבוצות נפגשו. הרוקי הקוריאני המצוין של הפיירטס, יאנג-הו קאנג שיחק בתפקיד השורטסטופ במשחק הזה. הוא לא הוזכר בסיקור של הפיירטס כי באותו משחק כריס קוגלן משיקאגו גלש לכיוון הבסיס השני עם הרגל קדימה ונכנס חזיתית בקאנג. הקוריאני יצא מההתנגשות הזו עם רגל שבורה, MCL קרוע ועונה גמורה. הפיירטס מאוד לא אהבו את הגלישה של קוגלן ויש הרבה דם רע בין הקבוצות לקראת המשחק הקרוב.
יתרונות לפיירטס - ניסיון במשחק הויילד קארד, יתרון בייתיות, אנדרו מקאצ'ן, הקלוזר הטוב בליגה.
חסרונות לפיירטס - הם חייבים להצליח לחבוט בשביל לנצח.
https://www.youtube.com/watch?v=JEj7slTe7a4הפציעה של קאנג והדיון לגבי הגלישה המסוכנת של קוגלן.