סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ו' נובמבר 15, 2024 12:24 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 103 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ה' יוני 16, 2016 11:05 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
טוב, סלחו לי שאני כמו תמיד באופוזיציה, אבל אפשר לשחרר...
הבנאדם לא בא ללמד אתכם שיעור בגיאוגרפיה. הוא דיבר על התקדמות מקצועית, ועד כמה שבדקתי לאחרונה, קבוצות מהליגה הסינית לא משחקות בצ'מפיונס ליג או בגביע אופ"א, ועם כל הכבוד לכסף שזורם, זו גם לא נחשבת ליגה מהטובות בעולם (לפחות נכון להיום).
ועם אמירה כזאת אני מסכים. זה מעבר שהוא הרבה יותר כלכלי ממקצועי, ואני משער שלפחות עבור חלק מאוהדי הכדורגל, מעניין היה לראות יותר מה זהבי יודע לעשות בקבוצה בפרמייר ליג או בלה-ליגה, מאשר בקבוצה מהליגה הסינית.

אין לי ראש למילים ארוכות וביבלברוקס מן מילה ארוכה שכזאת

נערך לאחרונה על ידי התותח המפוברק בתאריך ה' יוני 16, 2016 11:07 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יוני 16, 2016 11:06 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
וכמובן, ספר לנו על היותה של תל אביב (או עיר אחרת בארץ) משהו אחר מ"חור בתחת" לפי הסטנדרטים שלך. מבחינת ספורט או כל בחינה אחרת.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יוני 16, 2016 11:32 pm 
Junior

אז אולי כדאי שהאופוזיציה תזכור שהכדורגל העולמי לא מתחיל ונגמר בליגת העל, צ'מפיונס ליג או בגביע אופ"א (ועל הדרך תתעדכן שזה לא שם המפעל כבר די הרבה שנים. אני לא רואה אף אחד קורא ליורוליג "צ'מפיונס קאפ").
זה יפה שלפחות לחלק מאוהדי הכדורגל היה מעניין לראות מה זהבי יודע לעשות בפרמייר ליג או לה ליגה או סופרסטרייקה, מה לעשות שלא היו הצעות, לפחות לא כאלה במסגרת הדרישות הכספיות של מכבי וזהבי. זה לא שהוא בחר בין הליגה הסינית להצעות מטוטנהאם וסביליה.
בקיצור, הליגה הסינית (כרגע) לא מהמובילות בעולם, אבל מה לעשות שגם זהבי לא מהשחקנים המובילים בעולם. עם החוזה הזה הוא מיקסם לחלוטין את פוטנציאל ההשתכרות שלו ובעוד חמש שנים הוא יחיה טוב יותר עם 50 מיליון ש"ח יותר בבנק גם אם האופוזיציה תמשיך לתהות מה היה קורה אם הוא היה הולך לקבוצת תחתית בפרמייר ליג.

5 או 10 זה פשוט מדי. אני בעד שרוני יעשה חישוב של ממוצע כלשהו פר עמדה ונמצא מספר מעניין להכפיל אותו בוא נגיד pi או e. אח"כ כדי להוסיף אלמנט אקראי נבקש ממוק לחשוב על מספר נגיד 36D או 350CC ונראה כבר מה יצא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יוני 17, 2016 10:32 am 
Sophomore

עם כל הכבוד, טיילתי בסין די הרבה וזה מקום שלא קל לחיות בו. המנטליות לא נעימה, האוכל ברובו מסריח, מגוון אתרי אינטרנט חסומים ויש זיהום אוויר משוגע. לא יודע אם להגדיר חור זה מדויק, או מה הקשר אצלכם בראש למספר תושבים, אבל זה מקום די מסריח לגור בו.

מה שכן, הוא מרוויח 60 מליון שקל ואנשים בכל זאת גרים בב"ש.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יוני 17, 2016 11:04 am 
Junior

הוא בערך שעתיים ממקאו ממה שהבנתי.
משעמם לא יהיה לו אל דאגה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יוני 17, 2016 11:15 am 
Hall of Famer

Chauncey כתב:
גביע אופ"א (ועל הדרך תתעדכן שזה לא שם המפעל כבר די הרבה שנים. אני לא רואה אף אחד קורא ליורוליג "צ'מפיונס קאפ").

"הגביע שהחליף את גביע אופ"א, גביע למחזיקות גביע והאינטרטוטו". מרוצה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יוני 17, 2016 11:34 am 
Hall of Famer

חלק גדול מהדברים הנאמרים לא בהכרח רלוונטיים למישהו במעמדו של זהבי .
מן הסתם יגור בשכונה הכי יוקרתית , יאכל במסעדות יוקרה ( ולכן למשל לא מעניין אותו אם "האוכל ברובו מסריח" ) וכו' וכו' .

בסופו של דבר גם בעוד שנה סביר להניח ( שאם לא יסתדר בסין ) - הוא יוכל לחזור למכבי בתנאים דומים לאלו שהוצעו לו עכשיו .

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יוני 17, 2016 11:54 am 
Sophomore

לא יודע, לא הייתי בשכונות פאר, אבל כן הייתי בהוסטלים זולים ולעומת זאת במלונות סופר יקרים ודווקא לתייר המערבי ההוסטלים היו הרבה יותר נעימים מכל בחינה (פרט לגודל החדר ורכות המיטה).
וסינים אוכלים אוכל סיני. תנסה למצוא שם קפה נורמאלי ברחוב, או קפה בכלל. הכי מערבי שיש זה מקדונלדס וזה יש פשוט בכל מקום. הכסף שווה את זה כי באמצעותו הוא יכול להקיף את עצמו בדברים שינעימו את זמנו, אבל סין זה לא מקום שהייתי מעדיף לגור בו על פני תל אביב, ועל זה בעצם דיברו. וזה לא קשור בשום צורה לגודל אוכלוסיה. מעריך שברוב המקומות בעולם עם 60 מליון דולר בכיס לא יחסר לך דבר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יוני 17, 2016 12:13 pm 
Freshman

לא מסכים לגבי "האוכל ברובו מסריח", אבל זה בודאי עניין של טעם ואני לא בקיא בטעמו האנין של מר זהבי.
כן מסכים שלמצוא אוכל מערבי זה יותר קשה, ואף מאוד קשה. בודאי יותר קשה למצוא אוכל מערבי טוב בערים סיניות גדולות מאשר אוכל סיני טוב בערים אירופאיות גדולות.
אבל הבעיות האלה פחות רלוונטיות ממילא כשיש לך מלא כסף. וכשיהיה לו זמן פנוי לבלות - הונג קונג ומקאו שתיהן קרובות מאוד לגונגז'ו, כך שמבחינת בילויים לא אמורה להיות לו בעיה גדולה.
זו כן מנטליות מאוד שונה. אני דווקא מצאתי את הסינים כאנשים מקסימים ונעימים (ככלל, ברור שיש ויש), אבל המנטליות שלהם
היא מאוד "גסה" בסטנדרטים מערביים, וזו יכולה להיות הסתגלות קשה על בן אדם (מצד שני, שחקן הכדורגל הישראלי הממוצע הוא לא היצור הכי עדין נפש בנמצא).
בשכונות פאר סיניות הייתי פעם אחת (בבייג'ינג), וזה מרשים למדי, נקי מאוד ומאובטח היטב למנוע מכל מיני עניים ופשוטי עם לא רצויים להתקרב.
ובשורה התחתונה - 60 מיליון ש"ח. לא צריך להוסיף מילה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יוני 17, 2016 12:41 pm 
מנהל פורום

בכסף הזה הוא יכול להביא לשם את אייל שני ורושפלד שיבשלו לו ולמשפחתו איזה אוכל שהוא רוצה כל היום. מה אתם מדברים בכלל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יוני 17, 2016 2:09 pm 
Hall of Famer

חייב שלא להסכים לגבי האוכל, אמנם הייתי רק בגואנזו ולא בכל סין, אבל לפחות שם נהניתי מאוד מהאוכל המקומי, אם כי אני מניח שזהבי, בהיותו כדורגלן ישראלי, אולי פחות ישמח להתנסות בכל מיני שרצים שונים ומשונים. לעומת זאת, דווקא כל המסעדות פאסט-פוד המערביות היו זוועתיות אפילו ביחס למקבילות הישראליות שלהן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יוני 17, 2016 4:39 pm 
Junior

לאומית כתב:
הוא בערך שעתיים ממקאו ממה שהבנתי.
משעמם לא יהיה לו אל דאגה.

רק נקווה שישאר לו משהו מה 60 מיליון אחרי ההרפתקאה הזו.

החתול על קרפלס: "שישלחו אותו בטרייד לנ"צ... יתאחד עם אחיו חסרי הצוואר האחרים טל דן ואלישי כדיר "

בגאצקיס מפסיד למעיין, די ג'יי ולאומי: “התכוננו לכארם משעור. השחקנים שלי הם לא איירון מן".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יוני 17, 2016 8:28 pm 
Junior

ניתן לחשוב שבהקשר של הסכומים המדוברים, זהבי נקשר פה באיזה חוזה לחמש שנים.
החוזה הוא בסך הכל לשנתיים וחצי, זמן בהחלט סביר שאפשר למשוך בו גם אם אתה מאוד לא נהנה במקום שאתה נמצא בו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' יוני 18, 2016 12:37 pm 
Junior

נשמע ששכחו פה שזהבי לא בא כמטייל שמסתובב בעיר, מחפש איפה לאכול בחוץ ומקיים איזו אינטרקציה עם המקומיים ברחוב. הרחוב לא יעניין אותו כי כמו רבים וטובים שנסעו לעשות עסקים בסין, הוא בעיקר יחיה בתוך וילת הפאר שלו והאינטרקציה העיקרית או היחידה תהיה מול הקולגות לעבודה, במקרה זה במתחם האימונים. אוכל הוא לא יחפש "מסעדות מסריחות" ברחוב ואפילו לא ייכנס למקדונלדס, כמו רבים לפניו שנסעו לשחק כדורגל מחוץ לישראל, הוא יכול להביא איתו כמויות אוכל מהבית ולדאוג שיישלחו תדיר. לרוב עשו את זה מטעמי כשרות אבל גם מטעמי "אוכל מקומי מסריח" זה אפשרי.

התותח המפוברק כתב:
Chauncey כתב:
גביע אופ"א (ועל הדרך תתעדכן שזה לא שם המפעל כבר די הרבה שנים. אני לא רואה אף אחד קורא ליורוליג "צ'מפיונס קאפ").

"הגביע שהחליף את גביע אופ"א, גביע למחזיקות גביע והאינטרטוטו". מרוצה?

חצי מרוצה. כלומר, אתה יכול לצאת פוץ מתחכם ולקרוא לזה ככה, אבל הייתי יותר שמח אם פשוט היית מתאמץ לכתוב את השם המפורש, "הליגה האירופית". או שזה כמו יהוה בשבילך וצריך למצוא שמות רומזים?

5 או 10 זה פשוט מדי. אני בעד שרוני יעשה חישוב של ממוצע כלשהו פר עמדה ונמצא מספר מעניין להכפיל אותו בוא נגיד pi או e. אח"כ כדי להוסיף אלמנט אקראי נבקש ממוק לחשוב על מספר נגיד 36D או 350CC ונראה כבר מה יצא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' יוני 18, 2016 2:46 pm 
Freshman

אני עם גימל בעניין.
גדלתי על "גביע אופ"א", "יול"ב קאפ" ו-"יד אליהו", שמות המלווים בנוסטלגיה ובסמליות רבת שנים (לפחות עבורי), ולכן אעדיף להשתמש בהם על פני השמות הרשמיים החדשים ("ליגה האירופית", "יורוקאפ" ו-"היכל מנורה מבטחים"). אמנם חבר שקראתי לו "גימל" במשך 20 שנים ושינה את כינויו ל-"תותח המפוברק" עלול להעלב אם אמשיך לקרוא לו בכינויו הישן, אך "הליגה האירופית" לא תיעלב ממני...
אז כל עוד שניכם יודעים באיזה מפעל מדובר - מה זה משנה איך כל אחד קורא לו?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' יוני 18, 2016 4:04 pm 
Junior

לא באמת רציתי לפתח דיון על זה, כתבתי בסוגריים כהערת אגב. תקראו לזה איך שתרצו, גביע אופא, הגביע שהחליף את x y z כשאתם בגל המצחיק, גביע הירידים כשאתם נוסטלגיים, מה שזורם לכם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' יוני 18, 2016 7:48 pm 
Hall of Famer

Dimka כתב:
אני עם גימל בעניין.
גדלתי על "גביע אופ"א", "יול"ב קאפ" ו-"יד אליהו", שמות המלווים בנוסטלגיה ובסמליות רבת שנים (לפחות עבורי), ולכן אעדיף להשתמש בהם על פני השמות הרשמיים החדשים ("ליגה האירופית", "יורוקאפ" ו-"היכל מנורה מבטחים"). אמנם חבר שקראתי לו "גימל" במשך 20 שנים ושינה את כינויו ל-"תותח המפוברק" עלול להעלב אם אמשיך לקרוא לו בכינויו הישן, אך "הליגה האירופית" לא תיעלב ממני...
אז כל עוד שניכם יודעים באיזה מפעל מדובר - מה זה משנה איך כל אחד קורא לו?

איזה מלך. נחמד לדעת שאתה עוד קורא פה. (זכור לי עוד משתמש שהיה בקטגוריה ה"לשונית" אבל אני לא זוכר כל כך את שמו)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יוני 19, 2016 12:55 am 
Sophomore

רק רוצה להגיד שאתם יכולים לדבר עד מחר על זה שהחוויה של המסביב לא מעניינת ולרשום אוכל מסריח ב-". בפועל הויכוח מבחינתי הוא על כך שהמקום חור ועל הזכות של אנשים פה לומר על מקום שהוא חור מבלי שיגיעו כל מני יוזרים מתנשאים (מצחיק, אבל זה בקטע של רגשי נחיתות) ויבלבלו את הביצים על כמה חור מסויים בעולם עדיף על תל אביב כי יש בו מליוני אנשים.

זה שבמלא כסף אפשר לקנות הכל וזה שאדם שנוסע לחו"ל לשם עבודה שונה מתייר זה לא מעניין ולא רלוונטי בשיט.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יוני 19, 2016 6:39 am 
Hall of Famer

אז תן לי להבין אותך נכון מאנו, להגיד על מקום מסויים בעולם, שבו אף פעם לא היית וכנראה גם לא שמעת עליו ואתה לא יודע עליו כלום שהוא "חור תחת" זו לא התנשאות אלא דעה לגיטימית, אבל כשמישהו משווה בין אותו מקום עלום (שבו הוא היה) לבין מקום אחר שלא נחשב כ-"חור תחת" ואומר שבמשוואה המקום העלום לא נופל בכלום, אם לא מתעלה על המקום השני, אז זו התנשאות שנובעת מחוסר ביטחון?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יוני 19, 2016 9:24 am 
מנהל פורום

הבעיה העיקרית לדעתי מבחינתו היא המשפחה. בסופו של דבר הוא לוקח איתו גם אישה ו-3 (?) ילדים, שהם כן אם ירצו או לא תהיה להם יותר אינטראקציה עם המקום.
בבית הספר, בקניות ובהסתובבות ברחוב. להם החוויה יכולה להיות יותר קשה. מצד שני גם יכולה להיות הרפתקאה כמו הרבה רילוקיישנים אחרים.
לא יודע מה רמת תשתית החינוך הבינלאומי שם/קהילה יהודית שזה בדרך כלל הדבר הכי חשוב לישראלים שעושים רילוקיישן. דווקא מקאו היא פחות רלוונטית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יוני 19, 2016 10:11 am 
Sophomore

rony כתב:
אז תן לי להבין אותך נכון מאנו, להגיד על מקום מסויים בעולם, שבו אף פעם לא היית וכנראה גם לא שמעת עליו ואתה לא יודע עליו כלום שהוא "חור תחת" זו לא התנשאות אלא דעה לגיטימית, אבל כשמישהו משווה בין אותו מקום עלום (שבו הוא היה) לבין מקום אחר שלא נחשב כ-"חור תחת" ואומר שבמשוואה המקום העלום לא נופל בכלום, אם לא מתעלה על המקום השני, אז זו התנשאות שנובעת מחוסר ביטחון?

בלי קשר לעד כמה כל אחד מכיר את סין, כי אני באמת לא יודע. זה נכון שיש תגובה אוטומטית כמעט לפעמים לומר על מקומות מסויימים שהם חורים, אבל ברוב המקרים בהחלט יש אינדיקציות לכך גם אם לא ביקרת שם. אני בטוח שבהקשר של סין לדוגמא רוב האנשים שמעו סיפורים לפחות ומכירים טיפונת. מספיק בעיניי עניין זיהום האוויר כדי לגבש דיעה שלילית מוצדקת על המקום (מילא לתיירות, אבל לרילוקיישן ולאשכרה לחיות שם?!).

התגובה האוטומטית של ראי היא פשוט לשלול את זה ולזלזל בכותב שזה פשוט משהו שיש לו בארסנל והוא שולף כמעין אקט חינוכי (גם אם בעצמו אני מניח שראי לא היה בכל מקום שקיים על הגלובוס).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יוני 19, 2016 10:21 am 
Freshman

גואנז'ו זו עיר תעשייה ועסקים גדולה וחשובה. יש בה בית חב"ד, שלא הייתי בו אך אני מניח שהוא דומה בסגנונו לבית חב"ד בבייג'ינג - בית חב"ד של אנשי עסקים יהודיים, ישראלים ובעיקר אנגלו-סכסיים, מאוד עשירים ובית חב"ד נראה בהתאם מפואר ברמות שלא ייאמנו. לפי האתר שלהם, בשבת מגיעים לתפילות מעל 100 איש. יש גם בית ספר יהודי, לא יודע כמובן מה גודלו ורמתו. ויש כמה וכמה בתי ספר בין לאומיים, כולל אמריקאי ובריטי, בעיר.
"מתקיימות בבית חב"ד שלוש תפילות ביום, ארוחת בוקר וארוחת ערב כשרה, ותפגשו שם הרבה מאד ישראלים המתגוררים בעיר או נמצאים שם לרגל עסקיהם. השבתות שם נפלאות כמובן, ותמיד תמצאו שם תשובה לכל שאלה שתרצו בענייני סין, קניות או בכל נושא אחר מאנשי הקהילה החמים ומסבירי הפנים." (בית חב"ד גואנז'ו, מתוך פורום למטייל על בתי חב"ד בסין).

יש בגואנז'ו קונסוליה ישראלית (אחת מארבע ערים בלבד בסין, יחד עם בייג'ינג, שנגחאי והונג-קונג), דבר שכנראה מעיד על כמות אנשי העסקים הישראלים שמגיעים לעיר.

אז בקיצור, אני לא מכיר את מר זהבי ומשפחתו, יכול להיות שיהיה להם טוב שם, יכול להיות שלא. אבל, לפחות על הנייר, נראה שיש ב"חור התחת" הזה את השירותים הדרושים על מנת להעביר שנתיים כחוויה בלי יותר מדי סבל (כמובן שזה מאוד אינדיווידואלי, יש אנשים שלא מסוגלים להיות יותר משבוע מחוץ לת"א בלי להשתגע, ומצד שני יש אנשים שחושבים שבאר שבע זה מקום נהדר לחיות בו. כל אחד וטעמו המשונה).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יוני 19, 2016 10:26 am 
Hall of Famer

בקיצור מאנו, הטיפונת שאתה וציון יודעים מספיקה כדי לקבוע שגואנזו, עיר המסחר אולי הכי חשובה בסין (שהיא עדיין, מדינה קצת יותר משמעותית מישראל ברמה העולמית) היא חור, העובדה שאני הייתי שם ואני אומר לכם שהיא רחוקה מאוד מלהיות חור לא מספיקה.

אז בתור כנראה היחיד בפורום הזה שהיה גם בגואנזו וגם בתל אביב אני אומר לך שבהחלט אפשר להגדיר את גואנזו כחור, אבל אני לא רואה שום דרך להגדיר את גואנזו כחור מבלי להגדיר את תל אביב כחור יותר נידח ממנה, זה הכל.

ואם כבר זילזול, לבוא ולהגיד ששמעת סיפורים על מקום מסויים ולכן אתה מוסמך יותר לקבוע שהוא חור מאשר אנשים שאשכרה היו באותו מקום, כאן נמצאים הזילזול וההתנשאות האמיתיים, פשוט חשיבה אתנוצנטרית מערבית צרה שלא מקבלת שיש עולם גם מחוץ לגבולות מערב אירופה-צפון אמריקה ושהוא לא פחות מתקדם כלכלית ותרבותית מהעולם שאנחנו מכירים ושאין לו מה להציע לאנשים "כמונו".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יוני 19, 2016 11:43 am 
Freshman

rony כתב:
אז בתור כנראה היחיד בפורום הזה שהיה גם בגואנזו וגם בתל אביב...

לא היחיד :a_g_a:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יוני 19, 2016 11:48 am 
Hall of Famer

Gibon כתב:
rony כתב:
אז בתור כנראה היחיד בפורום הזה שהיה גם בגואנזו וגם בתל אביב...

לא היחיד :a_g_a:

:co_ol:

יצא לך לבקר בסי-פוד מרקט? אחד המקומות המגניבים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 103 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot] ואורח אחד

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה