סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ו' נובמבר 15, 2024 5:13 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 51 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2, 3  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: מפלגת העבודה
הודעהפורסם: א' יולי 31, 2016 9:38 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
בשקט בשקט הרצוג החנון עם הקול המצחיק מתגלה ככריש פוליטי שמצליח לשחות 4 שנים בבריכה שבעשורים האחרונים דגים אחרים נטרפו בה תוך שנה-שנתיים.
אני כלל לא אתפלא אם הוא ינצח את הפריימריס הקרובים בדרך לקדנציה של 7-8 שנים בראשות המפלגה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: מפלגת העבודה
הודעהפורסם: א' יולי 31, 2016 9:49 pm 
Hall of Famer

השאלה אם יצליח לשמור על נתניהו מאוחדת.

אין לי ראש למילים ארוכות וביבלברוקס מן מילה ארוכה שכזאת

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יולי 31, 2016 9:59 pm 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
אז מה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוגוסט 01, 2016 1:12 am 
Junior

וזיוה גוטליב אצלנו רצה שוב לועד הבית והולכת בשקט בשקט לזכות ולהמשיך כבר 40 שנה בתפקיד. היא משמעותית בערך כמו הרצוג בראשות העבודה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוגוסט 01, 2016 9:55 am 
Junior

stpsg כתב:
וזיוה גוטליב אצלנו רצה שוב לועד הבית והולכת בשקט בשקט לזכות ולהמשיך כבר 40 שנה בתפקיד. היא משמעותית בערך כמו הרצוג בראשות העבודה

היר היר.

בנחישות ובעקביות הרצוג ממנף את הצלחתו ומחזק את מעמדה של מפלגת העבודה כמפלגה שאינה רלוונטית בשיח הציבורי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוגוסט 01, 2016 10:51 am 
Hall of Famer

אני חושב שהרצוג רק ממשיך דרכם של נפילים כמו אהוד ברק, עמיר פרץ ופואד בן אליעזר ומוסיף נדבך משלו להפיכת מפלגת העבודה לדף בשורות ההיסטוריה.
מצד שני האשם העיקרי במצב של מפלגת העבודה הוא העם שהחליט שעדיף להצביע ליכוד.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוגוסט 01, 2016 11:03 am 
Hall of Famer

אם כך, יש להחליף את העם.

והערת אגב-בוז'י הרצוג המושמץ הביא את מפלגת העבודה לשיא המנדטים שלה מאז 1999 אאז"נ, אז נכון שזה אומר יותר על הכישלונות של קודמיו מאשר על ההצלחה שלו, ועדיין.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוגוסט 01, 2016 11:18 am 
Junior

כרגע ההתנהלות שלו נראית רע ומפלגת העבודה בדרך לחזור ל12-13 מנדטים.
מצד שני תמיד כשנה אחרי הבחירות יש כל מיני טרנדים שמאפיינים שילוב של מאוכזבי הבחירות הקודמות (לפיד) עם המשיח החדש של המרכז (בוגי) הטרנדים הללו קצת שוקעים לקראת הבחירות ואז מגיע המשיח החדש (גבי אשכנזי בתפקיד כחלון).

ככה שמוקדם להגיד כמה בוזי עומד להיכשל. אבל הוא עומד להיכשל.

לאמא שלך היו גם רגעים שבהם היתה לה פחות נחת. הגענו למשחק חוץ בחולון, וכל הקהל שם התחיל לשיר 'מוכתרי ההומו, מוכתרי ההומו'. רצתי אליה וצעקתי לה 'אסתר, אני נשבע לך שזה לא נכון, עם חצי מהבנות בקיבוץ הוא כבר היה'"
(עמית גל לאמיר מוכתרי)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוגוסט 01, 2016 4:36 pm 
Sophomore

כל עוד המפלגה תמשיך את השימוש במושגים "מו"מ", "פרטנר", "קהילה בינלאומית" ו"שלום" ותמשיך לשים את ציפי לבני בפרונט היא אבודה.
שלי יחימוביץ והרעיונות החברתיים צריכים להיות הדגש, על בסיס הרעיונות המדיניים הם לא יגיעו לשום מקום.

מסכים שהוא עומד להכשל, ולדעתי בשנה הקרובה רק יחלש וגם יפסיד את הפריימריס בסוף.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוגוסט 01, 2016 5:14 pm 
Hall of Famer

מעניין. כששלי הייתה יושבת הראש והתמודדה מול ביבי ונכשלה, אז נאמר שהבעיה הייתה שבפרונט עמדו הרעיונות החברתיים והכלכליים של שלי ואילו הנושא הבטחוני מדיני הועלם והוצנע וככה אי אפשר לנצח בחירות.

דווקא התוספת של ציפי לבני נתנה בוסט של מומנטום למפלגת העבודה בבחירות האחרונות. זה עבד עד שביבי סיפר לאומה שעמותות השמאל מסדרות לערבים אוטובסים.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוגוסט 01, 2016 5:24 pm 
Senior

עמוס לב כתב:
דווקא התוספת של ציפי לבני נתנה בוסט של מומנטום למפלגת העבודה בבחירות האחרונות. זה עבד עד שביבי סיפר לאומה שעמותות השמאל מסדרות לערבים אוטובסים.

אני לא יודע מה עבד ומה לא אבל תוספת הקולות לליכוד הגיעה ממצביעי הבית היהודי בעיקר ואולי גם ישראל ביתנו, מפלגת העבודה קיבלה בבחירות האלו 24 מנדטים שזה פחות או יותר מה שניבאו לה הסקרים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוגוסט 01, 2016 5:48 pm 
Sophomore

תומר כתב:
אני לא יודע מה עבד ומה לא אבל תוספת הקולות לליכוד הגיעה ממצביעי הבית היהודי בעיקר ואולי גם ישראל ביתנו, מפלגת העבודה קיבלה בבחירות האלו 24 מנדטים שזה פחות או יותר מה שניבאו לה הסקרים.

נכון.

חוץ מזה ה24 האלה הם המקסימום שבמקסימום אחרי גיוס בוחרים וקמפיין בגודל שלא נראו מעולם במערכת בחירות בארץ.

לא רואה שחזור של הכמות בבחירות הבאות כשהמפלגה בראשות הרצוג.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוגוסט 01, 2016 5:57 pm 
Hall of Famer

זאת סתם הייתה הערה צינית על ביבי. אבל שורה תחתונה לפני הבחירות הסקרים דיברו על סיכויים טובים של הרצוג להרכיב את הממשלה הבאה. תוצאות הבחירות היו חד משמעיות ניצחון של הימין. היה פער ביכולת של השמאל להחליף את הממשלה בסקרים לבין תוצאות האמת.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוגוסט 01, 2016 6:04 pm 
Senior

אז דיברו
בקיץ היו אנשים שדיברו על סיכויים טובים של אמארה סטודמייר להגיע להפוע... אה, רגע

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוגוסט 02, 2016 12:45 am 
Hall of Famer

לא הבנתי תומר. אתה מבחינתך תוצאות הבחירות ב-2015 היו צפויות וזה מה שחשבת שיקרה שבוע לפני הבחירות?

ואני לא מבין על מה הויכוח. סטאק סיפר שהבעיה של מפלגת העבודה הייתה בזה שהם הלכו על טיקט מדיני בטחוני ולא התעסקו בעיקר בנושאים החברתיים כלכליים. אני בסה"כ הגבתי שדווקא בבחירות האחרונות מפלגת העבודה השיגה תוצאה הרבה יותר טובה מזאת שהיא השיגה כששלי עמדה בראש. עוד הוספתי איזה הערה צינית על ביבי שהפכה להיות ויכוח מיותר לחלוטין.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוגוסט 02, 2016 7:18 am 
Junior

הבעיה עם הרצוג זה לא שהוא מבריח בשלב זה (רק) מצביעי מרכז שהצביעו עבורו בבחירות האחרונות, אלא שהוא מבריח מצביעי עבודה ותיקים שלא יחזרו על הטעות הזאת.

אני, שאני מתפקד במפלגת העבודה, לא הולך להצביע למפלגה שהוא בראשה. הוא אדם בלי שום תפיסת עולם, בלי קווים מנחים, בלי שום יכולת מנהיגות ובנוסף הוא פוליטיקאי רע למדי (ברמה הארצית, ברמת המפלגה הוא כנראה די מוצלח).
אני מכיר עוד כמה חברים שהם מתפקדים במפלגה והם לא יצביעו להרצוג לעולם.

בכל מקרה, בפריימריז עוד שנה (בהנחה שלא יהיו בחירות עד אז) אני מאוד מאוד אופתע אם בוזי ינצח. מאוד. ( מצד שני גם חשבתי שהשמאל ינצח בבחירות, אז כנראה שאני מופתע לא מעט פעמים).

אני מאוד מאמין בשלי ובתפיסת העולם שלה. היא מרגישה לי אישה שפיה וליבה שווים עם תפיסת עולם מאוד ברורה שאני מאוד מאוד מעריך. היא אומנם גם פוליטיקאית לא קטנה, אבל לפחות לא תתפסו אותה מזגזגת מבחינה אידיאולוגית או מבחינת העמדה שלה.
אבל לצערי שלי גם לא צריכה לעמוד בראשות העבודה מהסיבה הפשוטה שמשהו בה (שבאמת אני לא מבין מה) מעורר אנטגוניזם ואין לה שום סיכוי לקבל קולות מחוץ לגוש המצביעים הקלאסי של המפלגה.

בכל מקרה, בואו נקווה שבשנה הקרוב יגיע הגבי אשכנזי על הסוס הלבן :) אם יש משהו שלמדנו מהעבר הלא רחוק זה שמפלגת העבודה יכולה לנצח רק עם גנרל בראשה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוגוסט 02, 2016 8:15 am 
Hall of Famer

שקי, אם גבי אשכנזי יעמוד בראשות מפלגת העבודה אתה תצביע עבורה?

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוגוסט 02, 2016 8:25 am 
Junior

כן. לא כי אני מאמין גדול באשכנזי (אני לא מכיר עליו כלום למען ההגינות) אלא כי אני מאמין מאוד בנבחרת של העבודה (יחימוביץ', שפיר, רוזנטל, שמולי, מיכאלי ועוד לא מעט).

אני בעיקר מאוד מאוד סולד מבוזי ומהיכולות ההנגה שלו, אין לי שום הערכה יתרה (שוב, כי אני לא מכיר) לגנרלים חיצוניים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוגוסט 02, 2016 8:40 am 
Senior

עמוס, מה שהפתיע בבחירות הייתה ההתחזקות של הליכוד אבל גוש הימין לא התחזק וגוש השמאל לא נחלש (למעשה ה 24 של העבודה היו ממש על פי הסקרים). מה שהשתנה במפתיע הייתה חלוקת המנדטים בין מפלגות הימין ובעיקר ההיחלשות היחסית של הבית היהודי ושל ישראל ביתנו שהפסידו מנדטים לליכוד.
לדעתי כל מי שדיבר לפני הבחירות על ממשלה שתורכב על ידי העבודה (וללא הליכוד) חטא בווישפול ת'ינקינג רציני, לא הייתה אפילו קונסטלציה אחת שמפלגת העבודה הייתה יכולה להרכיב ממשלה על פי הסקרים ההם.
לעניין ההערה המקורית שלך, אין לנו באמת ויכוח.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוגוסט 02, 2016 9:22 am 
Hall of Famer

גבי אשכנזי מפחיד אותי.
בדיוק כמו שרשמת שקי, אתה לא מכיר עליו כמעט כלום, אבל הוא נתפס אצלך כמועמד לגיטימי לראשות הממשלה. אשכנזי פומפם באגרסיביות על ידי התקשורת, בעיקר ידיעות אחרונות.
מה שאני כן יודע על אשכנזי זה הפרשיה עם ברק שבמקרה הכי מקל, הוא בסה"כ ריגל אחרי מה שעושה שר הביטחון. במקרה הפחות מקל הוא היה מעורב בזיוף מסמך כדי לחסל מועמדות של יורשו לרמטכל. בוא נגיד שממה שהתפרסם על פרשת מסמך הרפז אשכנזי בעיני פסול לחלוטין מלהיות בתפקיד ציבורי.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוגוסט 02, 2016 9:51 am 
Junior

יכול להיות שאתה צודק, אבל כמו שרשמתי אני מאוד מאמין בנבחרת של העבודה וזו פשרה שאני יכול לחיות איתה.
אני חושב שגם שלי יחימוביץ' וגם פרץ (שהכוונות שלו טובות אבל הוא פוליטקאי בינוני מאוד) ראויים מבחינת תפיסת עולם להנהיג את המפלגה, אבל אין להם שום סיכוי מבחינת הקהל הרחב.

אשכנזי מבחינתי הוא מועמד טוב לראשות המפלגה גם בלי שאני יודע עליו כלום וזה מהסיבה הפשוטה שהוא היחיד שאני יכול לחשוב עליו כרגע שיכול להביא קולות מלפיד/כולנו ואולי אפילו קצת מליכודניקים לייט שמאסו בשלטון הנוכחי.
זה משהו שאי אפשר לטעון (או לקוות לו) מאף מועמד אחר שכרגע קיים במפלגה.
חלק גדול מאוד מהמצביעים בארץ ( לא יודע אם רוב, אבל הרבה) מצביעים לפי שיקולים ביטחוניים ובזה השמאל נתפס (ואולי בצדק) כחלש ומתרפס. בוזי משדר חולשה ומראה חולשה בכל מהלך ומהלך שלו, ציפי לבני אומנם עם רקורד בטחוני מרשים אבל איבדה את כל האמינות מהציבור (עברה במשך שנים מהליכוד לעבודה, זה מקשה על האמון) ופרץ ויחימוביץ' נפתסים כאנשים לא רלוונטים בפן הזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוגוסט 02, 2016 11:52 am 
Hall of Famer

שקי, תסלח לי, אני לא מבין אותך בכלל.
אתה מוכן להצביע לבן אדם שיהיה ראש ממשלה, שאתה בכלל לא מכיר אותו, שאתה לוקח בחשבון שיכול להיות שהוא מושחת ברמה, שהוא מוכן ללכת למעשים של זיוף מסמכים בשביל לחסל אנשים ומי יודע מה עוד? זאת פשרה שאתה יכול לחיות איתה בשביל שעמיר פרץ ושלי יחימוביץ' יהיו שרים אצל אותו ראש ממשלה? ועוד אתה קורא לו מועמד טוב מבחינתך?

ודרך אגב, איזה רקורד בטחוני מרשים יש לציפי מבחינת פוליטקאית? אין לי מושג מה היא עשתה במוסד, אם לזה אתה מתכוון, אבל לא נראה לי שבחורה שהחלה לעבוד במוסד בגיל 22 למשך 4 שנים במוסד בנתה רקורד בטחוני מרשים.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוגוסט 02, 2016 11:59 am 
Hall of Famer

אם כבר סוס לבן ומפלגת העבודה, מי שאולי יוכל לעזור לה זה בני גנץ. על אשכנזי רובצת העננה הזו ואם הוא יהיה מס' 1 בעבודה יהיה מי שידאג להזכיר את זה.
בנוגע למה ששקי אמר, למעשה מאז הניצחון של המערך בבחירות 73' עם גולדה, העבודה ניצחה פעמיים בחירות (ניצחה= יכולה להקים קואליציה שהיא בראשה) רק עם בטחוניסטים: רבין ב-92', ברק ב-99'. היא הצליחה אמנם להשיג יותר מנדטים מהליכוד ב-84' אבל לא הצליחה להקים קואליציה לבד ונאלצה לקחת את הליכוד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוגוסט 02, 2016 3:05 pm 
Sophomore

oren_80 כתב:
אם כבר סוס לבן ומפלגת העבודה, מי שאולי יוכל לעזור לה זה בני גנץ. על אשכנזי רובצת העננה הזו ואם הוא יהיה מס' 1 בעבודה יהיה מי שידאג להזכיר את זה.
בנוגע למה ששקי אמר, למעשה מאז הניצחון של המערך בבחירות 73' עם גולדה, העבודה ניצחה פעמיים בחירות (ניצחה= יכולה להקים קואליציה שהיא בראשה) רק עם בטחוניסטים: רבין ב-92', ברק ב-99'. היא הצליחה אמנם להשיג יותר מנדטים מהליכוד ב-84' אבל לא הצליחה להקים קואליציה לבד ונאלצה לקחת את הליכוד.

על בני גנץ צפויה לרבוץ עננה אחרת שנקראת צוק איתן (וגם על בוגי, נתניהו כבר יתמודד עם זה).

לדאבונו של השמאל, עם ביטחוניט או בלי, המשחק הפוליטי המרכזי במערכות הבחירות האחרונות הוא בעיקר יחסי הכוחות בתוך גוש הימין ולא נראית סיבה מהותית שזה הולך להשתנות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוגוסט 02, 2016 4:22 pm 
Hall of Famer

אני לא חושב שעל בני גנץ תהיה עננה של צוק איתן. לא חושב שצוק איתן נתפש בציבור ככישלון ואי מוכנות של הצבא כמו שהיה ב-2006.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 51 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2, 3  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 67 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה