שוויק1 כתב:
אחרי ההצלחה של הנופש הזוגי באיטליה בדצמבר שנה שעברה, מנסה להחליט על היעד הבא. התקופה היא מתישהו בין אמצע נובמבר לתחילת דצמבר. היה לנו מזל עם המזג אוויר בפעם הקודמת , אבל ברור לי שזה יכול להיות שונה הפעם.
מדובר על 5-7 ימים. מתלבט בין צפון איטליה שוב, אמסטרדם או בודפסט.
צפון איטליה - האופציה הכי זולה. יש המון גמישות לגבי מה עושים במזג אוויר משתנה. למשל אם יהיה נעים אפשר שוב לנוע לכיוון טוסקנה, ואם יהיה חורפי אפשר לעבור את הגבול לשוויץ.
אמסטרדם - סוג של טיול שורשים בשבילי. מפחד שאם יהיה חורפי מאוד נהיה תקועים באמסטרדם שבוע ולא ברור לי אם יש לנו מה לעשות שם.
בודפסט - בערך אותו מחיר של אמסטרדם, יותר גמישות עם תאריכים, חברים אומרים שהעיר נחמדה מאוד. אותו שיקול של פחד להיתקע במזג אוויר חורפי בלי הרבה מה לעשות.
תובנות כלשהן?
קשה להגיד לא לצפון איטליה, אבל קח בחשבון שמזג האוויר יכול לגרום לנסיעה בדרכים-בטח לישראלי שלא מורגל בכך-להיות סיוט ואף עניין מסוכן. בכל מקרה את היופי של צפון איטליה כדאי לשמור, לדעתי, לזמנים עם מזג אוויר שפוי יותר ושמיים בהירים יותר.
לא הייתי עדיין באמסטרדם (אמור לעשות זאת לראשונה השנה או בשנה הבאה, כי אני מתחתן עם הולנדית וצריך לבקר משפחה), אבל הבנתי בערך מכל מי שהיה שזו עיר שאתה במקסימום יכול לקרוא לה חביבה ובהרבה מקרים יכול לקרוא לה משמימה וניתנת למיצוי תוך יום וחצי. נראה לי שהחשש שלך להתקע שם במזג אוויר מסריח הוא לגיטימי לגמרי.
בודפשט זה אולי אותו מחיר בטיסה כמו אמסטרדם, בשהות כמובן שזה יצא לך זול הרבה יותר. לא מופרך להשיג מלונות איכות ב300 שקל ללילה לזוג, אולי בתקופה שאתה נוסע זה אפילו יהיה זול יותר. היתרון בבודפשט הוא שיש הרבה מה לעשות גם במזג אוויר חורפי. יש המון מרחצאות חמים, יש קניונים גדולים במחירים מצחיקים, יש גם יידישקייט למי שאוהב. בנסיעה של כשעה וחצי מבודפשט אפשר להגיע לאיזור אגם בלטון, שזה אחד מאיזורי הנופש הפופולריים במרכז אירופה. אמנם הוא יותר אטרקטיבי בקיץ, אבל זו אופציה חביבה ליציאה מהעיר אם רוצים.
לגבי וינה שהוזכרה כאן, מסכים שהיא נראית כמו גלויה, אבל תכלס היא גם משעממת כמו גלויה. זאת עיר נהדרת לשלושה ימים באביב. קצת ארמונות, פארקים, קניות במאריהילפר שטראסה, שטרודל באיזה בית קפה מהמאה ה19 והבנו את הסיפור. לעשות שם שבוע בחורף זה מתכון להתאבדות בעיניי.
אופציה מעניינת אחרת שלא הוזכרה פה: טיול בקפריסין. הטיסות לשם במחיר מצחיק, מזג האוויר כמו פה והאיזור ההררי אמור להיות קסום, יפה ומעניין. הבנתי שעכשיו אפשר לעבור לצד הצפוני בקלות, ושם יש נוף פראי ומחירים של פעם. רק צריך לשים לב לנהיגה בצד שמאל.
אם אתה רוצה קצת יותר עירוני, הייתי שוקל בחום טיסה למדריד. בנובמבר זה עולה גרושים, העיר עצמה יפה, זולה ונחמדה, ובמרחק נסיעה קצר יש את טולדו שהיא עיר ימי-ביינמית עם המון קסם.