תומר כתב:
לא שאני חושב שהילרי היא כזאת מין מציאה גדולה, אבל נובמת.
נניח שהיא מושחתת ושקרנית (לא באמת קראתי והתעניינתי) אבל יש לה איזשהו מינימום של רקורד ביצועי. טראמפ? הוא לא באמת יותר מאורן חזן משודרג. הפיצ׳ר העיקרי שלו הוא שהוא חוץ-ממסדי, אני ממש לא מצליח להבין איך אפשר לשקול בדעה צלולה שותפות פעילה בתהליך שבסופו יישמע צירוף המלים "הנשיא דונאלד טראמפ".
אז א', תתחיל לקרוא ולהתעניין (אם זה מעניין אותך). לפטור את זה בהיא "מושחתת ושקרנית" זה מקל מדי. המיילים והחשיפות על קלינטון, התרומות ההזויות לקלינטון פאונדיישן, המפלגה הדמוקרטית, הקשרים עם גופי התקשורת כמו הNYT, הטיוחים של ה-FBI, הדיעות של צוותי הקמפיין של הילרי עליה ועל בני המשפחה האחרים... כל אלו אמורים לתת לך להרגיש מאוד לא בנוח. מאוד. אני לא מגזים שזה נראה יותר גרוע מרוסיה. ולא מדובר פה באיזשהם "חשדות". מדובר בחומרים מה שנקרא "מפי הכלב" עצמו. זה ממש פרשת ווטרגייט 2 בהתגלמותה, שלא ברור איך לא נפתחה פה כבר ועדת חקירה ממלכתית ואיך לא מתחילה עריפת הראשים. או בעצם כן ברור?
בצד השני, להגיד על טראמפ שהוא "אורן חזן" משודרג זו גם בורות מוחלטת. אני מצטער אבל עם כל הסואו קולד טמטום שלו, נונ פוליטיקלי קורקט וההתבטאויות המעליבות כלפי נשים, הוא עדיין מנהל אימפריה של מילארדים (מינוס פשיטות רגל), והריץ את עצמו לבדו באופן מוצלח (וגבר על משהו כמו 15 רפובליקנים אחרים) להיות מועמד לגיטימי לנשיאות במדינה המובילה בעולם. לפי הפרסומים אורן חזן בקושי ידע לעשות הזמנה של זונות ממלון למלון בבולגריה. בחייאת, אין מה להשוות. הוא איש עסקים, הוא יזם, הוא מוכר וקונה נדל"ן, הוא הקים תוכנית טלוויזיה מצליחה שתכל'ס סבבה סביבו. יש לו פאקינג מגדל בניו יורק. אמנם את ההון הראשוני הוא קיבל בירושה, אבל אי אפשר להגיד שאין לו רקורד ביצועי. וגם מי זו בדיוק הייתה הילרי בלי שביל "קידם" אותה לוויט האוס? היא יכולה להישאר במשרד עורכי הדין (המצליח) שלה בארקנסו, ואף אחד מחוץ למדינה הנידחת הזו לא היה שומע עליה.
גם התייחסתי מתישהו להתבטאויות של טראמפ נגד נשים, והצביעות על כך שהילארי "מסכימה שבשתיקה" למעשיו של ביל (אונס, הטרדה, בגידה וכו') שהיו גרועים מאות מונים ממה שטראמפ "עשה". וזה עוד בלי להיכנס לעניין של "קדושת המשפחה האמריקאית" שהילארי פשוט משתינה עליו בקשת.
אני מודה שהבחירות האלה נהפכו כבר לשיח של זו טרפה וזו נבלה. אבל החשיפות על המפלגה הדמוקרטית מעקצצות לי שדרוש ליונייטד סטייט אוף אמריקה ולממסד המושחת שם ניעור רציני, גם אם הוא יגיע (לצערי) מכיוון של אדם לא שקול ופזיז יחסית כמו טראמפ. נותר לי לקוות שהוא יוקף ביועצים ובאנשי מפתח שיוכלו למתן אותו ולהכניס שכל בקודקוד.
היום ב4:00 הדיבייט האחרון. במקביל ממשיכים הפרסומים של המיילים של המקורב להילרי פודסטה.