סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ד' מאי 14, 2025 12:45 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 420 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 17  הבא

לו הייתה לי זכות הצבעה
דונלד טראמפ 39%  39%  [ 15 ]
הילארי קלינטון 61%  61%  [ 23 ]
סך הכל הצבעות : 38
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ו' נובמבר 11, 2016 9:01 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
יובל - לא הבנתי את הבעיה עם האמירה של טראמפ על ההפגנות. זה נראה בהחלט אירוני שאותה תקשורת ואותם דמוקרטים שיצאו חוצץ נגד האמירה שלו שלא יקבל את תוצאות הבחירות אם יפסיד, הם עצמם לא מוכנים לקבל את תוצאות הבחירות ויוצאים להפגנות נגד זה.

אני הייתי נותן לו 100 ימי חסד. תחושת הבטן שלי שהכהונה של טראמפ תקום ותיפול דווקא על מדיניות חוץ ופחות על מדיניות פנים.

אין לי ראש למילים ארוכות וביבלברוקס מן מילה ארוכה שכזאת

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' נובמבר 11, 2016 9:46 pm 
מנהל פורום

שוב, מה אובאמה היה אמור לעשות? לשלוח דיוויזיות נחתים לכיכר תחריר? לשלוח חיילים אמריקנים להגן על קדאפי?
אם התשובה לשאלות האלה הן לא, אתם חושבים שהתבטאויות יותר תקיפות שלו נגד ההפגנות היו מונעות את ההפיכות? לחץ חיצוני היה מונע אותן?
ולגבי עיראק, נניח שהיציאה הייתה שלומיאלית. האם המהות שלה לא הייתה נכונה? (קצת מזכיר את הנסיגה מלבנון 2000). מה יתן לארה"ב המשך השהות שם?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' נובמבר 11, 2016 9:57 pm 
Hall of Famer

יש עוד דרכים, כסף, נשק, סנקציות. ואתה יודע מה, גם הפצצות אסטרטגיות מהאוויר כשצריך זה לא דבר רע, בטח כשיש טכנולוגיה של DRONES. אולי זה היה מונע את ISIS מלכתחילה.

ולגבי עיראק - בדיוק, המהות לא היתה נכונה, זאת היתה יציאה מפגרת שנעשתה בצורה מפגרת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' נובמבר 12, 2016 1:13 pm 
Junior

פורטלנד מובילים את ההפגנות. לא יודע אם לדאוג או להתגאות בהם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' נובמבר 12, 2016 3:37 pm 
Junior

Shiver כתב:
שוב, מה אובאמה היה אמור לעשות? לשלוח דיוויזיות נחתים לכיכר תחריר? לשלוח חיילים אמריקנים להגן על קדאפי?
אם התשובה לשאלות האלה הן לא, אתם חושבים שהתבטאויות יותר תקיפות שלו נגד ההפגנות היו מונעות את ההפיכות? לחץ חיצוני היה מונע אותן?
ולגבי עיראק, נניח שהיציאה הייתה שלומיאלית. האם המהות שלה לא הייתה נכונה? (קצת מזכיר את הנסיגה מלבנון 2000). מה יתן לארה"ב המשך השהות שם?

אגב, אם התשובה היא כן, אז אני חייב לתהות האם היו רוצים לראות חיילים ישראלים נלחמים בצד השני של העולם במשהו שלא נוגע לנו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' נובמבר 12, 2016 4:31 pm 
Sophomore

יש הבדל ניכר בין לשלוח חיילים להלחם ולבין לתמוך בכאוס שלטוני מתוך אידיאליזם ילדותי של פסאודו-דמוקרטיה.

מדיניות החוץ שלו לאורך כבונתו היתה כשלון מתמשך.
אנחנו לא נשלח חיילים לחו״ל מכיוון שאנחנו לא רואים את עצמנו כמעצמה בין לאומית. בקושי מעצמה איזורית.
ואגב, כשזה היה נראה חשוב שלחנו חיילים להקים בתי חולים שדה בנפאל, טורקיה, האיטי ויפן

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' נובמבר 12, 2016 7:48 pm 
מנהל פורום

THE G1 כתב:
Shiver כתב:

אגב, אם התשובה היא כן, אז אני חייב לתהות האם היו רוצים לראות חיילים ישראלים נלחמים בצד השני של העולם במשהו שלא נוגע לנו.

אתה יודע שיש הבדל מסויים בין ישראל ושאיפותהיה הגלובליות וארה"ב ושאיפותיה הגלובליות, כן?
עבור המעמד שארה"ב שואפת אליו (ולדעתי, חייבת להיות בו) היא גם צריכה לשלוח חיילים לקצה העולם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' נובמבר 12, 2016 9:50 pm 
מנהל פורום

ציפה דריפה אלמדלסי כתב:
THE G1 כתב:
Shiver כתב:

אתה יודע שיש הבדל מסויים בין ישראל ושאיפותהיה הגלובליות וארה"ב ושאיפותיה הגלובליות, כן?
עבור המעמד שארה"ב שואפת אליו (ולדעתי, חייבת להיות בו) היא גם צריכה לשלוח חיילים לקצה העולם.

זו בדיוק הגישה שטראמפ מנסה לזנוח. מה בדיוק התפקיד של חיילים אמריקאים באפגניסטאן, עיראק או ויטנאם (למעט אם הם פועלים להסרת איום ישיר על ארה"ב)?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' נובמבר 12, 2016 10:04 pm 
Sophomore

שיבר, קצרה היריעה מלפרט אבל זה חלק ניכר מה שאיפות של ארה״ב כאימפריה בין לאומית:

וייטנאם- רצון למנוע התפשטות קומוניסטית והשתלטות על כל דרום מזרח אסיה של קומוניזם
סומליה - כוחות שמירת שלום בינלאומיים
מלחמת המפרץ - מאבק כנגד סיכון בת ברית חשובה לנפט האמריקאי, כוויית
אפגאניסטאן - במסגרת המלחמה העולמית בטרור, כנגד הטאליבן ואובמה בין לאדן
עיראק 2 - מחשבה שקיים שם נשק להשמדה המונית ובסיס גידול לטרור.

וודאי שחלק ניכר מהמלחמות הנ״ל היו מיותרות או לא אפקטיביות אבל בכולן היו אינטרסים אמריקאים רבי מעלה, אי אפשר לומר שזה היה ״סתם״

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' נובמבר 12, 2016 10:05 pm 
מנהל פורום

נורטון כתב:
יש עוד דרכים, כסף, נשק, סנקציות. ואתה יודע מה, גם הפצצות אסטרטגיות מהאוויר כשצריך זה לא דבר רע, בטח כשיש טכנולוגיה של DRONES. אולי זה היה מונע את ISIS מלכתחילה.

ולגבי עיראק - בדיוק, המהות לא היתה נכונה, זאת היתה יציאה מפגרת שנעשתה בצורה מפגרת.

נורטון כתב:

למה לו בדיוק לפעול ולתמוך ברודן מכספי משלמי המיסים האמריקאיים? כסף היה למובארק/קאדפי בשפע, וגם נשק לא ממש הייתה הבעיה. סנקציות מול מי? מול שלטון שאתה רוצה לשמור עליו? קשה לך לתפוס שהייתה מהפיכה עממית מול רודנים ששלטו שנים ארוכות ללא בחירות, ושהם רוצים משהו אחר. והמשהו האחר הזה לא תמיד מסתדר לך לפי ההיגיון שהערבים הם ראש בקיר וחייבים שליט חזק, ובטח שהוא לא מסתדר תמיד לפי האינטרסים של האמריקאים. שום צעד שהאמריקאים היו עושים לא היה משמר את המשטרים האלה, אולי רק דוחה את הקץ. ואם ארה"ב הייתה מתערבת והניסיון היה (כצפוי) נכשל? היא שוב מציבה את עצמה כשוטר העולם שאף אחד לא רוצה. שוב מחזקת את התדמית של "מוות לאמריקה" שמתערבת בסכסוכים שלא שלה. ויתכן שכתוצאה מכך יקום משטר שיתנגד עוד לארה"ב במקום משטר שיכול להיות לה שיתוף פעולה כזה או אחר איתו, כמו שקרה במצרים.
ולא הבנתי מה ISIS קשור, דיברנו על האביב הערבי.
ISIS זה רעיון שאף מזל"ט לא יכול למחוק בקרוב, והיום הרבה מזל"טים מכוונים עליהם.

ושוב עם עיראק - אתה מסכים או לא שאין טעם כיום (ולמעשה אחרי סילוק סדאם) בהישארות חיילים אמריקאיים במדינה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' נובמבר 12, 2016 10:15 pm 
מנהל פורום

מיקי לביא כתב:
שיבר, קצרה היריעה מלפרט אבל זה חלק ניכר מה שאיפות של ארה״ב כאימפריה בין לאומית:

וייטנאם- רצון למנוע התפשטות קומוניסטית והשתלטות על כל דרום מזרח אסיה של קומוניזם
סומליה - כוחות שמירת שלום בינלאומיים
מלחמת המפרץ - מאבק כנגד סיכון בת ברית חשובה לנפט האמריקאי, כוויית
אפגאניסטאן - במסגרת המלחמה העולמית בטרור, כנגד הטאליבן ואובמה בין לאדן
עיראק 2 - מחשבה שקיים שם נשק להשמדה המונית ובסיס גידול לטרור.

וודאי שחלק ניכר מהמלחמות הנ״ל היו מיותרות או לא אפקטיביות אבל בכולן היו אינטרסים אמריקאים רבי מעלה, אי אפשר לומר שזה היה ״סתם״

לא אמרתי שלא עמדו מאחוריהם אינטרסים... תמיד יש אינטרסים. הרבה פעמים הם מעורפלים או שעומדת מאחוריהן אג'נדה נוספת. (ע"ע סומליה, עיראק2).
אבל כל המלחמות האלה היו מול "אויב" מוחשי ומוגדר - הוויאטקונג, סאדאם חוסיין (פעמיים), הטאליבן, דאע"ש, היטלר, הרוסים וכו'.
מהו בדיוק ה"אויב" כשיש מהפכה עממית? העם? נניח שארה"ב לא מרוצה משליט חדש באחת מבעלות בריתה. מה היא בדיוק אמורה לעשות? לבצע הפיכה משלה?
להשמיד את העם? לכבוש את כיכר תחריר? צאו מהסרט. זה לא יקרה.
בנוסף איך בדיוק ארה"ב שהיא לכאורה מפיצת הדמוקרטיה בעולם אמורה להתנהג שמתבצע הפיכה במדינה דיקטטורית (צעד שלכאורה אמורה להתחיל עידן של דמוקרטיזציה, מודרניזציה והתקרבות למערב)? ההיגיון הוא שארה"ב דווקא תשמח על כזה דבר. אבל כדי להיות חכמים ולא "צודקים", המהלך הנכון היה לא להתערב בעניינים פנימיים של מדינה אחרת במצב כזה, וזה בדיוק מה שאובאמה עשה.

ורק להבהיר - אני ממש לא מאוהדי אובאמה. רק חושב שהביקורת על התנהגותו באביב הערבי היא מגוחכת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' נובמבר 13, 2016 12:19 am 
Sophomore

ודים כתב:
אני לא מתיימר להיות מבין גדול בפוליטיקה האמריקאית, אבל קראתי את הטור של סבר פלוצקר מידיעות, שאני דיי מחזיק ממנו, ושם הוא שאין שום קשר לדברים שאתה כותב פה. שהכל בסוף קשור לנטייה של הרבה לבנים אמריקאים לגזענות ושנאת זרים והוא גם מנמק את זה בצורה דיי משכנעת.

סבר פלוצקר שייך לשלוחה הישראלית של אותה שכבה נאורה שטוענת את אותן הטענות בתקשורת האמריקאית.
הוא לא מבין יותר ממך בפוליטיקה האמריקאית (בתור אחד שעוקב ממש מקרוב אחרי מה שהולך שם, אני יכול לומר לך שאין בארץ עיתונאים שאינם אמריקאים במקור שכן מבינים), אבל בניגוד אליך הוא מתיימר.

ובתגובה לטענות של יובל למיקי, הילרי הצליחה לאבד קרוב לארבעה מיליון מצביעים שהצביעו לאובמה ב- 2012 (אחרי שהוא עצמו איבד 3-4 מ-2008), ולכן, אפילו שטראמפ קיבל 1-1.5 מיליון קולות פחות מרומני, הוא ניצח.
שתי הסיבות העיקריות שהילרי לא הצליחה לשחזר את כמות המצביעים אפילו של אובמה 2012 היו:
א. אנשים נפגעו כלכלית בשמונה השנים האחרונות. אובמהקר הוא סיוט, שוק העבודה לא התאושש.
ב. יש לה אישיות שבכל הקשור לחביבות נעה על הסקאלה הרחבה שבין רובוט וזומבי.
אה, והיא מושחתת בטירוף.
אה, כן, היא גם יצאה במה שנראה כהתנהלות מסריחה (בלי קשר לכשרותה) מכמה פרשיות רציניות מאוד.
(כמה רציניות? לפי החוק הפדרלי, עובד מדינה שהוציא מחזקה שמורה מסמכי מדינה ייכלא ל 10-15 שנים ולא יוכל שוב לכהן לעולם בתפקיד פדרלי. לא מסר לאוייב, לא מסוייג לסיווג סודיות כלשהו. סתם הוציא מחזקה שמורה. נגיד נתן לסוכנת הבית להדפיס אותם.)
וגם...
בשבת נזכרתי (ולא האמנתי שזה כבר דעך בזכרוני) - היא לא בריאה בעליל.

מעבר לזה, אחרי שב-2012 התקשורת צבעה את רומני ב"גזען, הומופוב, מיזוגן, סקסיסט, טייקון מרושע", והיה ברור לחלוטין שהוא לא - בסיבוב הנוכחי נראה שהציבור אמר לתקשורת ללכת לחפש מקל לשבת עליו, אפילו שבמקרה של טראמפ יש לפחות לחלק מהטענות האלו קייס.

יש לי זכות הצבעה בארה"ב, אבל החלטתי שזה לא ענייני להתערב בבחירות שלהם שם - ואני כל כך שמח שלא נאלצתי לבחור בין שני המועמדים האלה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' נובמבר 13, 2016 3:31 pm 
Senior

שוק העבודה רק משתפר מהאסון שהשאיר בוש ואובמה הציל את הכלכלה האמריקאית.
זה נכון ומנומק באותה אופן של הטיעון שלך.

אני אחסוך מראש ואגיד ״כן אבל טראמפ ניצח״.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' נובמבר 13, 2016 3:44 pm 
Sophomore

אובמה לא הציל כלום.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' נובמבר 13, 2016 5:18 pm 
Hall of Famer

שאלת electoral college:
יש איזשהי משמשעות למחוזות של המדינה (אני רואה אותם נצבעים בסטטיסטיקה). זה משנה או שבתוך המדינות הרב קובע וזהו?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' נובמבר 13, 2016 5:34 pm 
Senior

בנברסקה ומיין זה משנה. שתי המדינות היחידות. בכל השאר מספיק קול אחד יותר ואתה מקבל את כל האלקטורים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' נובמבר 13, 2016 6:32 pm 
Sophomore

* מבין קטן מאוד בכלכלה

אשמח לתשובות אובייקטיביות ולא "פוליטיות"...

1- הגרעון של ארה"ב הוא הגדול ביותר בהיסטוריה. אאל"ט כמעט פי שלוש מסוף קדנציית בוש. האם הגדלת הגרעון זה כשלון כלכלי נטו של אובמה? מחיר שהמדינה צריכה לשלם על האובמקר? איך מגדירים את הקדנציות שלו מבחינה כלכלית?
2- אובמהקר: טוב או רע? האם זה כבר עובד? האם זה באמת שינה את המצב בארה"ב? דומה לביטוח הכללי שנהוג בארץ?

תודה לעונים :P

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' נובמבר 13, 2016 6:34 pm 
Sophomore

Yuval כתב:
בנברסקה ומיין זה משנה. שתי המדינות היחידות. בכל השאר מספיק קול אחד יותר ואתה מקבל את כל האלקטורים.

ועוד שאלה בנושא הזה.. ראיתי בCNN שבמדינה אחת אלקטור אחד הלך למועמד השני וכל השאר לאחר...WTF?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' נובמבר 13, 2016 6:38 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
התשובה בגוף הציטוט. במיין יש מחוז אחד, עם אלקטור אחד, שבו הצביעו הפוך משאר המדינה.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' נובמבר 13, 2016 6:41 pm 
Sophomore

אוקיי, תודה ראי.

עכשיו נראה אותך עונה על יתר השאלות שלי...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' נובמבר 13, 2016 6:53 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
ממש...

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' נובמבר 13, 2016 8:21 pm 
Hall of Famer

מיכאל התנין כתב:
* מבין קטן מאוד בכלכלה

אשמח לתשובות אובייקטיביות ולא "פוליטיות"...

1- הגרעון של ארה"ב הוא הגדול ביותר בהיסטוריה. אאל"ט כמעט פי שלוש מסוף קדנציית בוש. האם הגדלת הגרעון זה כשלון כלכלי נטו של אובמה? מחיר שהמדינה צריכה לשלם על האובמקר? איך מגדירים את הקדנציות שלו מבחינה כלכלית?
2- אובמהקר: טוב או רע? האם זה כבר עובד? האם זה באמת שינה את המצב בארה"ב? דומה לביטוח הכללי שנהוג בארץ?

תודה לעונים :P

1. האמת היא שאני לא יודע. נדמה לי שהגרעון כפול ולא משולש משהיה וברור שלאובמה יש חלק בכך, אבל אני לא יכול לומר אם זה נטו הוא והרפורמות שלו או שזו אינרציה . הדברים הטובים שאובמה עשה זה שהאבטלה בהחלט ירדה משהיתה. מצד שני, אני לא באמת חושב שהמשבר של 2008 הוא באשמת בוש (ובאותה מידה הוא באשמת קלינטון למשל).

2. כפי שכתבתי כבר באחת מהודעותיי, ההבנה שלי היא שכרגע אובמה קר נתפס בהחלט כרע יותר מטוב בין רוב האנשים ואולי הוא גם אחת הסיבות לכך שהילארי הפסידה. אמנם יש 5 או 6 אחוזים באוכלוסיה היום שיש להם ביטוח בריאות ולא היה להם קודם. אבל המצב ייקר משמעותית את הביטוח לרוב האנשים, ונתפס בעיניי מגזר הביניים כמס לא מוצדק. במדינה קפיטליסטית כמו ארה"ב במיוחד, האובמהקר נתפס בדרך כלל כטעות רצינית שנבעה מהיבריס סוציאליסטי של אובמה.

3. הביטוח בישראל הוא בערך הדבר הכי מדהים בעולם, באמת. הלוואי וזה היה כך בארה"ב (או בשוויץ)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' נובמבר 13, 2016 8:45 pm 
מנהל פורום

לפי כל מה שאני קראתי, להאשים את בוש במשבר ההוא זה לא מדוייק. הוא כנראה כן כשל בטיפול, אבל גם כלכלנים מהשמאל מאשימים בו את קלינטון בעיקר.
ולגבי גרעון, לא בטוח שגרעון גדול זה בהחרכ דבר רע תמיד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 14, 2016 3:03 am 
Senior

טראמפ ממנה את העורך של Breitbart ליועץ בכיר בבית הלבן. אירוניה תהיה הנחמה היחידה בדרך לגהינום.

http://www.timesofisrael.com/ex-breitba ... rump-aide/

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 14, 2016 11:04 am 
Sophomore

הסולידית קצת חרגה ממנהגה וכתבה פוסט פוליטי, די מדוייק לטעמי, שמסביר כיצד "ההמון הנבער" הצביע בכל זאת לטראמפ

http://www.hasolidit.com/%d7%a2%d7%95%d ... 7%a8%d7%90

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 420 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 17  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 5 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: