סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ה' נובמבר 28, 2024 8:46 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 160 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: עמדת המאמן של מכבי
הודעהפורסם: ב' נובמבר 14, 2016 7:55 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
וחוץ מזה הוא סרבי.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' נובמבר 15, 2016 12:17 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
מעניין מה צופן העתיד של רמי הדר אחרי שלושת המשחקי הקרובים, השבוע הבאמת קריטי בקריירה שלו.

תסריט 1 - השמועות על התעניינות באוברדוביץ' הם תמונת המצב. מכבי החליטה להיפרד מהדר ועכשיו השאלה היא רק מתי יצליחו להשיג את המחליף ומיהו. אולי אם לא ימצאו עד יום ראשון בערב ושלושת המשחקים הקרובים יסתיימו בניצחון רמי הדר יצליח לשמור על כסאו.

תסריט 2 - מכבי מנצחת את 3 המשחקים הקרובים. אם לא התקבלה החלטה עדיין על היפרדות, המצב ברור, הדר קנה לעצמו עוד אורך נשימה. יכול להיות, כמו שכתבתי בתסריט 1 בכל מקרה במצב הזה הוא ימשוך עוד את הכהונה שלו.

תסריט 3 - מכבי מפסידה את 3 המשחקים. עוד תסריט עם תוצאות פשוטות. לא רואה במצב הזה אפילו במקרה של הנהלת מכבי, איך הדר נשאר מאמן מכבי תל אביב.

תסריט 4 - ניצחון של משחק אחד. במידת ביטחון אני יכול להגיד שזה סוף התקופה של הדר. אולי אולי אם זה יהיה ניצחון גדול על פנר, או קריעה מהדהדת של הפועל ירושלים, ההנהלה תנסה לשמור על הדר בתקווה שלא ייווצר מרד אוהדים והניצחון הגדול ייתן מראית עין של תקווה.

תסריט 5 - שני נצחונות. פה כבר השאלה הגדולה. האם זה יספיק להדר. שני ניצחונות ביורוליג ולדעתי הדר יקבל צ'אנס נוסף. ניצחון מול קאזאן בחוץ וירושלים לדעתי לא יספיק. ניצחון על פנר וירושלים? זאת שאלה טובה.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' נובמבר 15, 2016 12:36 am 
Sophomore

לדעתי בתסריט 5 הדר ימשיך. ולא באמת משנה מול מי יושגו הניצחונות. כמו כן אני חושב שהתסריט הכי ריאלי נע בין 3 הפסדים לבין ניצחון על ירושלים בלבד.
לגבי מאמן ומבלי להכיר את השוק, אני לא מבין מדוע מכבי לא פוזלת לכיוון מאמן אמריקאי. גם ככה זו קבצה אמריקאית וזה לא שיש גליק גדול ברחבי היבשת הישנה שממתין בחוץ.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' נובמבר 15, 2016 1:46 am 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

עמוס, לא כל כך הבנתי מה ההבדל בין אופציה 1 ו2.
נראה לי שמכבי חותמים עכשיו על 2 ניצחונות.
לצערי אני לא רואה אותם מנצחים יותר ממשחק אחד מבין השלושה ולא לשכוח שבשבוע הבא יש גם את אולימפיאקוס בחוץ מה שנראה כמו הפסד די בטוח.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' נובמבר 15, 2016 9:31 am 
Senior

מעניין אם מכבי בדיבורים עם איזשהו מאמן כרגע- בין פנר לקאזאן אין סיכוי שיחליפו את רמי כי בת׳כלס זה להמר על הפסד בוודאות. גם מול ירושלים יש מעט זמן יחסית אבל הייתי מהמר שדווקא שם השינוי יקרה כי המשחק הזה פחות קריטי בטווח הארוך מהמשחקים ביורוליג

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' נובמבר 15, 2016 10:05 am 
Hall of Famer

ההבדל בין סיטואציה 1 ל-2 הוא מאד ברור. בסיטואציה 1 ההחלטה נפלה, מכבי במסע חיפושים אחרי המאמן (עיין ערך הפירסומים על אוברדוביץ') והעתיד של הדר כבר למעשה סגור. סייגתי במקרה קיצון שמכבי לא מוצאת מאמן עד אחרי המשחק של ירושלים ושלושה ניצחונות גורמים למחשבה שניה על ההחלטה.
בסיטואציה 2 הנהלת מכבי לא החליטה עדיין להחליף את הדר ומחכים לראות מה יעלה השבוע הזה. במקרה הזה 3 ניצחונות מבטיחים לו את המשך הכהונה.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' נובמבר 15, 2016 10:25 am 
Sophomore

אני חושב שברור גם לאנשי מכבי שהם טעו כשמינו את הדר למאמן אחרי פיטורי אדלשטיין, רק חבל שהם לא למדו מאותה הטעות של השנה שעברה ושוב פיטרו מאמן כשאין להם ביד מישהו רציני במקומו. עכשיו בעיניי, יותר משמדובר בעניין כספי, יש כאן עניין של "להראות לכולם שהם טועים ושאנחנו יודעים מה שאנחנו עושים". לכן הם נותנים להדר גיבוי מתמשך ורוצים שיהיה איזה רצף של 2-3 נצחונות כדי לומר לכולם "אנחנו יודעים יותר טוב מכולם מה טוב למכבי". הבעיה היא שאולי להדר יש כמה תכונות שמתאימות למאמן מכבי (קור רוח, אסרטיביות וכד') אבל מצד שני יש לא מעט דברים שחסרים לו (כמו כדורסל, ניסיון ברמות הגבוהות וכריזמה).
אני מניח שלא במקרה מאמן לא מצליח להתרומם מהליגה הלאומית במשך 20 שנה ולא סתם גם שם הוא לא רשם אף הצלחה מיוחדת. גם בשנתיים בליגת העל הוא לא הצליח במיוחד ולא עבר את רבע גמר הפליי אוף. עכשיו במכבי רוצים להראות שהם יודעים יותר מכולם ולכן ממשיכים להתעקש על הדר. אבל אחרי השבוע הקרוב הסיפור צפוי להיות מוכרע לכאן או לכאן ולטעמי למעט חריג אחד שמיד אגע בו, המשחק היום נגד פנר הוא זה אשר יכריע את גורלו של הדר. הפסד ביתי נוסף אמור לגזור את גורלו, בעיקר בגלל הלחץ שיבוא מהאוהדים. שלושה הפסדי בית בארבעה משחקים וחוסר יכולת לנצח שום קבוצת יורוליג טובה זה כבר יותר מדי. לא רואה את הקבוצה ממשיכה לקבל גיבוי מהקהל (ובוודאי שלא מהתקשורת) אחרי הפסד נגד פנר, גם אם יצליחו לנצח בקאזאן. בכל מקרה, הדר לא יפוטר הלילה או מחר כי מחר בבוקר הקבוצה כבר תהיה על המטוס לרוסיה ו-48 שעות אחרי החזרה לארץ יש את ירושלים. כך שסביר להניח שאם יקרה משהו זה יהיה אחרי ירושלים. זה נותן להדר עוד חבל הצלה אחד גם במקרה של הפסד הערב והוא נצחונות על קאזאן וירושלים. במקרה כזה, ההנהלה, שלא ממש מתלהבת להוציא עוד כסף על מאמן חדש ולהודות בטעות (הנוספת) שלה עם הדר, תוכל לספר שהנה יצאו לדרך חדשה ולמשוך עוד קצת את הקץ. במקרה כזה, הדר יהיה לא סתם ברווז צולע אלא יותר בכיוון של ברווז בלי רגליים. אני עדיין לא בטוח שבמקרה כזה הדר ישאר אבל קיים לדעתי סיכוי כזה, בעיקר בגלל העקשנות של מנהלי מכבי שלא ירצו להודות בטעות נוספת שעשו.
בכל סיטואציה אחרת בה מכבי תפסיד היום, קרי הפסד נוסף נגד קאזאן ו/או נגד ירושלים, אני לא רואה סיכוי שהדר ישאר, אלא אם ראשי מכבי החליטו במודע לרסק את הקבוצה ולגרום לאוהדים לצאת נגדם.
נצחון הערב ואני חושב שגם במקרה של הפסד לקאזאן או לירושלים (הפסד שהתירוץ על עייפות כבר מוכן עבורו) או אפילו לשתיהן רמי ישאר, כי יוכלו לספר לנו סיפורי קרב על הנצחון הגדול שלו על "השועל הסרבי" (כאילו שז'ליקו משחק בעצמו על המגרש וכאילו שהוא לא הגיע לכאן בלי השחקן הכי טוב שלו) ולטעון שרמי לא פחות טוב מכל מאמן ביורוליג.
על כן אני חושב שהערב הוא המשחק הכי חשוב לעתידו של הדר ומה שיקרה לאחר מכן פחות חשוב. נצחון - סיכוי גבוה שישאר, הפסד - סיכוי גבוה לילך.

נערך לאחרונה על ידי קודי (יובל) בתאריך ג' נובמבר 15, 2016 10:40 am, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' נובמבר 15, 2016 10:36 am 
מנהל פורום

אני מריח את סאשה אוברדוביץ בקבוצה, כל העיכוב הזה בהודעה של קובאן על המינוי שלו, מריח כמו שינוי של הרגע האחרון
וזה גם די מסתדר, הוא לא סופר יקר ועדיין הרבה יותר מתאים ליורוליג מאשר מוישה זוכמיר שמאמן אותם כרגע

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' נובמבר 15, 2016 10:38 am 
Sophomore

uriel17 כתב:
אני מריח את סאשה אוברדוביץ בקבוצה, כל העיכוב הזה בהודעה של קובאן על המינוי שלו, מריח כמו שינוי של הרגע האחרון
וזה גם די מסתדר, הוא לא סופר יקר ועדיין הרבה יותר מתאים ליורוליג מאשר מוישה זוכמיר שמאמן אותם כרגע

חוש הריח שלך לא ממש טוב, כי אתמול אחה"צ קובאן הודיעה רשמית שהוא חתם אצלה...

אגב, כמעט כל מאמן אקראי שתבחר יהיה הרבה יותר מתאים מהבדיחה שיש למכבי על הקווים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' נובמבר 15, 2016 10:51 am 
Senior

עמוס, אתה קצת מזלזל ביהירות של אנשי מכבי ובחוסר הרצון להוציא כסף. הוא גם לא הוכרז כמאמן זמני כמו אבי אבן. יהיה להם יותר קשה להעיף אותו אחרי ניצחון. אם יעוף זה יהיה כנראה אחרי הפסד

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' נובמבר 15, 2016 12:42 pm 
מנהל פורום

קודי (יובל) כתב:
uriel17 כתב:

חוש הריח שלך לא ממש טוב, כי אתמול אחה"צ קובאן הודיעה רשמית שהוא חתם אצלה...

אגב, כמעט כל מאמן אקראי שתבחר יהיה הרבה יותר מתאים מהבדיחה שיש למכבי על הקווים.

לינק

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' נובמבר 15, 2016 12:44 pm 
מנהל פורום

http://en.lokobasket.com/news/6370084.html
מצאתי תודה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' נובמבר 15, 2016 12:47 pm 
Freshman

לצפות מה הם יעשו אני לא מתיימר.
לגבי השאלה מה נכון לעשות כרגע, אני חושב שקודם כל נכון שישאלו את עצמם מה הם רוצים מהעונה הזו. כמו שכבר כתבתי בת'רד אחר, לצורכי הביצה המקומית ובוודאי בשלב הזה, אין לדעתי יתרון למאמן מוכח ביורוליג כדוגמת קאזלאוסקס על מאמנים מקומיים. אעז ואומר שלהפך.
היתרון שיש למאמן יורוליג הוא, וול, ביורוליג. כאן מכבי צריכה להגדיר מחדש את השאיפות. האם להעפיל להצלבה ולתת שם סדרה תחרותית זו מטרה ריאלית שצריכה עדיין להיות המטרה המרכזית שמכתיבה את המדיניות? אם כן, לכו על זה. אישית נראה לי שעדיף למכבי לעדכן את השאיפות העונה ולהטות אותן יותר לזירה המקומית. וכאן אין מה למהר. להחליף את רמי הדר בפרנקו, דרוקר, שרף (אל תצחקו. הייתי גם כותב גודס אבל זה ביזארי מדי) או מישהו שכרגע מאמן קבוצה אחרת, את זה אפשר גם בפברואר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' נובמבר 15, 2016 1:18 pm 
Sophomore

יפתח כתב:
לגבי השאלה מה נכון לעשות כרגע, אני חושב שקודם כל נכון שישאלו את עצמם מה הם רוצים מהעונה הזו. כמו שכבר כתבתי בת'רד אחר, לצורכי הביצה המקומית ובוודאי בשלב הזה, אין לדעתי יתרון למאמן מוכח ביורוליג כדוגמת קאזלאוסקס על מאמנים מקומיים. אעז ואומר שלהפך.
היתרון שיש למאמן יורוליג הוא, וול, ביורוליג. כאן מכבי צריכה להגדיר מחדש את השאיפות. האם להעפיל להצלבה ולתת שם סדרה תחרותית זו מטרה ריאלית שצריכה עדיין להיות המטרה המרכזית שמכתיבה את המדיניות? אם כן, לכו על זה. אישית נראה לי שעדיף למכבי לעדכן את השאיפות העונה ולהטות אותן יותר לזירה המקומית. וכאן אין מה למהר. להחליף את רמי הדר בפרנקו, דרוקר, שרף (אל תצחקו. הייתי גם כותב גודס אבל זה ביזארי מדי) או מישהו שכרגע מאמן קבוצה אחרת, את זה אפשר גם בפברואר.

הבעיה היא שאז לך תספר למנויים, ששילמו סכומי עתק ועוד עלה להם המחיר בקיץ האחרון, שהם הולכים לגארבז' ביורוליג כל העונה, ועוד תבקש מהם לחדש מנוי בקיץ הקרוב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' נובמבר 15, 2016 1:25 pm 
Hall of Famer

יכולת לא להעלות את המחיר, אם ויתרת על 3 משחקי יורוליג
;)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' נובמבר 15, 2016 1:41 pm 
Freshman

קודי (יובל) כתב:
יפתח כתב:

הבעיה היא שאז לך תספר למנויים, ששילמו סכומי עתק ועוד עלה להם המחיר בקיץ האחרון, שהם הולכים לגארבז' ביורוליג כל העונה, ועוד תבקש מהם לחדש מנוי בקיץ הקרוב.

השאלה היא אם האלטרנטיבה לעדכון המטרות היא תחרות אמיתית ביורוליג העונה או אשליה שתתפוצץ בהמשך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' נובמבר 15, 2016 1:48 pm 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

אני קצת קופץ קדימה אבל אני לא רואה הרבה סיכוי לנצח בקובאן. למעשה סיכוי נמוך יותר מאשר שני המשחקים האחרים.
הרוסים בניגוד למכבי הצליחו לנצח קבוצה חזקה (את פנר בשבוע שעבר) ועוד בחוץ והם ישחקו בבית.
חוץ מזה מכבי תתקשה מאוד מול לנגפורד (ושני הרכזים החכמים שממול זיזיס וקולום) ואפילו אם סילי יצליח להצר את צעדיו (מה שאומר שגאודלוק לא יהיה על המגרש או ייאלץ לרכז) אני לא רוצה לדמיין כמה ריבאונד התקפה לאטאביוס וויליאמס ייקח על הראש של הגבוהים שלנו. בעצם זה כנראה יהיה אותו מספר בערך כמו מה שוסלי ואודו ישיגו היום.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' נובמבר 15, 2016 1:51 pm 
Freshman

sir charles כתב:
אני קצת קופץ קדימה אבל אני לא רואה הרבה סיכוי לנצח בקובאן. למעשה סיכוי נמוך יותר מאשר שני המשחקים האחרים.

לגבי הפועל אתה צודק. לגבי מכבי אתה עוד יותר צודק. הסיכוי שלהם לנצח בקובאן העונה לא כל כך קיים. :wink:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' נובמבר 15, 2016 1:58 pm 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

לשאלה אם מכבי צריכה ללכת חזק על היורוליג או להסתפק בליגה, אז אין שאלה בכלל.
אם מכבי לא רוצים לראות קרחות ביציעים עוד העונה ובריחת מנויים מסיבית בעונה הבאה, הם חייבים לנסות להיות תחרותיים ביורוליג.
זה אפילו לא מחייב הצלחה להגיע להצלבה, אבל אם יתחילו לנצח בבית ולא יעשו בושות בחוץ גם מקום תשיעי בסיום העונה ופספוס הפלייאוף עם מלחמה עד לרגע האחרון יכול להספיק. אם גם יגיעו להצלבה ויתנו סדרה הרואית מול צסקא (כמו ההפסד 3-2 מול פאו לפני כמה עונות) הם בכלל יהיו מרוצים.
את הליגה והגביע גם אני יכול לקחת עם ההרכב הזה.

יפתח כתב:
sir charles כתב:

לגבי הפועל אתה צודק. לגבי מכבי אתה עוד יותר צודק. הסיכוי שלהם לנצח בקובאן העונה לא כל כך קיים.

קובאן, קאזאן... פוטייטו, פוטאטו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' נובמבר 15, 2016 3:52 pm 
Hall of Famer

יפתח כתב:

שאלתי אותך בנושא המקביל ולא קיבלתי תשובה, אז אשאל שוב. למה למאמן מוכח ביורוליג אין יתרון או אפילו הוא חסרון מול מאורות הגולה הישראליים? הכדורסל בישראל הוא כל כך שונה? דני פרנקו ידע להסתדר עם כוכבי יורוליג כמו ווימס וגאודלוק יותר מאשר קזלאוקאס בגלל הנפש היהודית ההומיה שלו? או שאולי בליגה שלנו המאמנים יודעים הרבה יותר טוב איך להשתמש בגבוהים קלאסיים כמו צירבס ואייברסון מאשר המאמנים באירופה שרגילים כידוע לשחק עם פורוורדים מוסבים.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' נובמבר 15, 2016 5:53 pm 
Freshman

דווקא עניתי שם
ציטוט:
אני חושב שבעיקר בסיטואציה של אמצע עונה, אחרי כמה זעזועים, עם מרחב מוגבל לשינוי וכשהצלחה גדולה ביורוליג מסתמנת כקצת פחות ריאלית השנה, יש יתרונות לא מבוטלים בלהכיר את המקום, את הליגה המקומית והיריבות, את המועדון והנפשות הפועלות בו, להגיע מעמדה של מי שסביר שראה בערך את כל המשחקים של מכבי העונה בהכנה, בגביע ווינר, בליגה וביורוליג, היה עד לדינמיקות בזמן אמת..
אני לא יודע אם זה בהכרח יותר טוב כדיפולט. זה פקטור אחד ויש אחרים, אבל לא הייתי מזלזל בו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' נובמבר 15, 2016 7:05 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
למה יש לי הרגשה עמומה שהדיבור של דרוקר היום ב"משחק מקדים" הוא תוצאה של מגעים שלו עם מכבי שלא הצליחו? (כלומר, לא שהוא לא צודק בדבריו, כמובן; אני מדבר על הנכונות להגיד את זה כשהוא יודע שזה שורף אותו)
אולי אני משוחד כי חשבתי שהוא אחד המועמדים להחליף את הדר, אבל היה נראה לי משפת הגוף שלו וההבעה שלו שהוא אומר את זה בתסכול אמיתי.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' נובמבר 15, 2016 8:36 pm 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

ראי שעל הקיר כתב:
למה יש לי הרגשה עמומה שהדיבור של דרוקר היום ב"משחק מקדים" הוא תוצאה של מגעים שלו עם מכבי שלא הצליחו? (כלומר, לא שהוא לא צודק בדבריו, כמובן; אני מדבר על הנכונות להגיד את זה כשהוא יודע שזה שורף אותו)
אולי אני משוחד כי חשבתי שהוא אחד המועמדים להחליף את הדר, אבל היה נראה לי משפת הגוף שלו וההבעה שלו שהוא אומר את זה בתסכול אמיתי.

יש מצב. גם אני חשבתי שהוא הראשון שיפנו אליו (מסיבות שמניתי בעבר). כנראה ביקש מהם סמכויות שלא הסכימו לתת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' נובמבר 15, 2016 8:38 pm 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

יש לי הרגשה שהם מתמהמהים בהחתמה של מאמן זר כי אחד כזה יתעקש כנראה על חוזה מעבר לעונה הנוכחית ואילו להם יש כבר מועמד ישראלי מוביל לעונה הבאה - דן שמיר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' נובמבר 15, 2016 8:40 pm 
Sophomore

לא יודע, דרוקר פוליטיקאי גדול ויודע לשחק את המשחק. הוא לא פראייר, לדעתי זה מתוך תפיסה שאפשר לרדת על מכבי אבל לספר איזה מועדון ענק זה כמו שאדלשטיין עשה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 160 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot], Majestic-12 [Bot] ו 24 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: