סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו א' נובמבר 24, 2024 4:51 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 92 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4
מחבר הודעה
הודעהפורסם: א' נובמבר 20, 2016 8:23 pm 
Senior

בלוג: הצג בלוג (0)
כתבת מאוד לא ברור, וודאי שלא באמת התייחסת למה שכתבתי אני (השוויתי את עופר עיני לעומר מואב מואב? תעשה לי טובה).
עם זאת כדי לרדת מהעניין ולא להיגרר לעוד אחד מאותם ויכוחים סיזיפיים, אני מתנצל בהכנעה, הרשה נא לי לנסח את טיעוניי מחדש: אין לי דעה על תפיסתו הכלכלית של עומר מואב מאחר ואני הדיוט בתחום. עם זאת, מהיכרות מוקדמת עם חלק מכתביו קשה לי להניח שמחקר שלו בנושא עבודה וכלכלה יהיה משהו מלבד תעמולה ניאו-ליברלית בוטה - אבל לא קראתי את המאמר אז ייתכן שאני טועה.

אמנם זה רחוק מאוד ממה שאמרתי קודם (לא התייחסתי למאמר אפילו קצת אם לא שמת לב) אבל מה לא אעשה כדי להפיס את דעתך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' נובמבר 20, 2016 9:57 pm 
Hall of Famer

ניסיוני האחרון עם אל-על היה לפני חודשיים.
טיסה שהייתה מתוכננת לאזור 21:00 כמדומני. בערך שעתיים לפני הודיעו שהטיסה מתעכבת בשעה. ואז בעוד חצי שעה. ואז בעוד שעה. הבידוק הבטחוני היה המעליב ביותר שראיתי ב-20 שנים האחרונות. לא הייתה מזוודה אחת שהם לא פתחו, בלגנו לחלוטין והשאירו לאנשים לארגן מחדש. זה כמובן גרם לחלק מהעיכובים בטיסה... ואז הגענו לארץ ולקח סדר גודל של 45 דקות עד שהגיעו המזוודות.

אין לי ראש למילים ארוכות וביבלברוקס מן מילה ארוכה שכזאת

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 21, 2016 2:46 am 
Hall of Famer

התותח המפוברק כתב:
טיסה שהייתה מתוכננת לאזור 21:00 כמדומני. בערך שעתיים לפני הודיעו שהטיסה מתעכבת בשעה. ואז בעוד חצי שעה. ואז בעוד שעה. הבידוק הבטחוני היה המעליב ביותר שראיתי ב-20 שנים האחרונות. לא הייתה מזוודה אחת שהם לא פתחו, בלגנו לחלוטין והשאירו לאנשים לארגן מחדש. זה כמובן גרם לחלק מהעיכובים בטיסה... ואז הגענו לארץ ולקח סדר גודל של 45 דקות עד שהגיעו המזוודות.

זה שפתחו כל מזוודה ברמה חריגה זו לא אשמת החברה, יכולה להיות עלייה ברמת ההתרעות שהעלתה בלבל נוסף את רמת הבידוק. זה הנחיות של גורמי הבטחון בארץ.
גם ה-45 דק' עד שהמזוודות הגיעו למסוע לא בטוח שאשמת החברה (הגורם בהחלט יכול להיות אגף שינוע בנתב"ג שאחראים על מיון וניוד המזוודות בשדה).

אגב, אם כבר מדברים על עיכובים כשמגיעים לנתב"ג, אתם מכירים את נוהל ארון מתים? זה הולך ככה: ב-2004 "הצטרפנו למשפחת העמים" כשסופסוף גם לנו יש שדה תעופה עם שרוולים. אממה, באו הדתיים ואמרו שיש בעיה: מחברים מטוס לטרמינל עם שרוול ועל מטוסים יש לעיתים גופה של נפטר לא עלינו שמובא לקבורה בארץ, והדבר הזה עלול לטמא את הטרמינל! לכן, במצב כזה קודם כל מורידים את ארון המת מהמטוס, ורק אז מחברים את המטוס לשרוול.

נערך לאחרונה על ידי oren_80 בתאריך ב' נובמבר 21, 2016 2:52 am, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 21, 2016 2:49 am 
Hall of Famer

אפרופו טיסות חרא מבחינת תנאים, למישהו פה יצא בשנות ה-90' לטוס לניו יורק עם טאוור אייר?
עשיתי את זה ב-1997. היה מעיק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 21, 2016 8:56 am 
Junior

אני הייתי די צעיר ב97, אני רק זוכר שכל מי שבא מאמריקה והיינו באים לקבל אותו לא היה שומע אותנו והסבירו לי ש׳סתומות לו האוזניים כי הוא טס עם טאוור׳

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 21, 2016 9:32 am 
Senior

oren_80 כתב:
התותח המפוברק כתב:

זה שפתחו כל מזוודה ברמה חריגה זו לא אשמת החברה, יכולה להיות עלייה ברמת ההתרעות שהעלתה בלבל נוסף את רמת הבידוק. זה הנחיות של גורמי הבטחון בארץ.

אולי כך, עם זאת אני לא זוכר אפילו פעם אחת שבידוק ברמה כזו נעשה על ידי חברה אחרת.
אז יכול להיות שאלעל לוקחים ברצינות רבה יותר את התרעות הבטיחות אבל תעשו לי טובה, למיטב ידיעתי עוד לא פוצצו מטוסים של חברות אחרות.
אין להתכחש לכך שיש משהו אנטיפטי בבדיקות הבטחון של נציגי אלעל בשדות תעופה שונים (אני חוויתי בבריסל, גם אחרי הפיגוע שהיה שם אני לא מבין מה ניסו אנשי הביטחון להשיג)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 21, 2016 9:37 am 
Hall of Famer

Sent from my GT-I9500 using Forum Runner

נערך לאחרונה על ידי oren_80 בתאריך ב' נובמבר 21, 2016 9:40 am, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 21, 2016 9:39 am 
Hall of Famer

פוצץ אחד של חברה זרה בטיסה לארץ

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 21, 2016 9:44 am 
Hall of Famer

oren_80 כתב:
פוצץ אחד של חברה זרה בטיסה לארץ.

זה לא עניין של לקחת ברצינות או לא ברצינות. אלעל (כולל ארקיע וישראייר בחו"ל) לא רק שחייבים לעבוד אחרת בטחונית מהזרות גם הכפיפות שלהם שונה והן גם מאוימות יותר מהזרות.
אני מודה שאף פעם לא הרגשתי אישית תחושה של אנטיפטיות בבטחון שלהם בחו"ל בהשוואה למקומיים, הגם שהוא שונה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 21, 2016 11:29 am 
Sophomore

ומאחר ונושא הת'רד הוא מהפכת הלואו קוסט, אני מצרף קישור לכתבה על האנשים שטסים והרבה בכמה עשרות יורו. לגמרי מהפכה.

https://www.facebook.com/hamagazin/vide ... 817373757/

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 21, 2016 12:01 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
תומר כתב:
oren_80 כתב:
התותח המפוברק כתב:

אולי כך, עם זאת אני לא זוכר אפילו פעם אחת שבידוק ברמה כזו נעשה על ידי חברה אחרת.
אז יכול להיות שאלעל לוקחים ברצינות רבה יותר את התרעות הבטיחות אבל תעשו לי טובה, למיטב ידיעתי עוד לא פוצצו מטוסים של חברות אחרות.
אין להתכחש לכך שיש משהו אנטיפטי בבדיקות הבטחון של נציגי אלעל בשדות תעופה שונים (אני חוויתי בבריסל, גם אחרי הפיגוע שהיה שם אני לא מבין מה ניסו אנשי הביטחון להשיג)

יש לציין למען ההגינות שאני עברתי בדיקות כאלה בחברות אחרות בטיסות לארץ. ספציפית, עם לופטהנזה בפרנקפורט ועם סוויס (שנדמה לי שאז עוד הייתה סוויסאייר) בז'נבה. כנראה היו להם התראות מגורמים ישראלים או משהו.
אבל כן יש לציין שהבדיקות היו בסך הכל אדיבות למרות הפולשניות שלהן. הבודקים לא היו אנטיפאתים כמו אלה של אל על שחושבים שהשמש זורחת להם מהתחת, השתדלו לא לעשות לך יותר מדי בלגן בדברים ונתנו זמן ואפשרות לסדר אותם בחזרה בצורה נוחה.

ותחשבו שאתם עוד ישראלים ויהודים. תחשבו מה עוברים אלה שלא נופלים טוב בצד הפרופיילינג הנכון. ואני לא מדבר רק על ערבים, גם סתם תיירים זרים שהסכסוך הוא לא מעניינם. זה מגיע לרמה של שאלות ויחס שאתם לא מאמינים.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 21, 2016 12:57 pm 
Senior

הגיע לבקר אצלנו פעם גרמני, מהנדס מלקוח במינכן.
לרוע מזלו הוא בחר לטוס עם אל-על, טעות שלא חזר עליה יותר מן הסתם, שם לא הרשו לו להעלות את המזוודה על המטוס למעט שקית ניילון עם כלי רחצה וכמובן התיק האישי שלו עם המחשב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 21, 2016 3:15 pm 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

נורטון כתב:
מה ככ גרוע בחווית הטיסה של אל על? נדמה לי שאני מעדיף אותה על אמריקן למשל

טסתי בספטמבר לתאילנד בטיסה ישירה עם אל על. אז נעזוב את זה שהטיסה יצאה בקרוב לשעה איחור אחרי שכבר התיישבנו (כי מה זה כבר שעה עיכוב בטיסה של מעל 10 שעות כשיש לך על הידיים ילד בן שנתיים...) אבל מה קרה לתענוג הכי גדול של מי שלא מצליח להירדם בטיסות - צפייה בסרטים חדשים בזמן הטיסה?... כמה שבועות לפני טסתי עם סוויס והיה לי מסך אישי עם ספרייה ענקית של סרטים וסדרות (כולל 30 על 30 של ESPN) והפעם יוק.
דוקא היה לי מסך אישי אבל משום מה לא היתה שום אפשרות לבחור במה לצפות. אחת לכמה זמן משום מקום התחיל אותו שידור לכולם - שידורים חוזרים של מונית הכסף, חדשות הערב של לפני מספר ימים והדובדבן: הסרט הקשקשני והבלתי נסבל "אהבה וידידות" ע"פ רומן של ג'יין אוסטין.

בצ'ק אין לטיסה חזור הם היו נחמדים ושאלו אם אנחנו מעדיפים לשבת בשורה הראשונה איפה שיש מקום אקסטרה לרגליים ולקבל עריסה בשביל הילד או באחת השורות האחרונות איפה שיש מושב פנוי נוסף שהילד יוכל להתמקם בו. כמובן שבחרנו באפשרות הראשונה רק בשביל לגלות על המטוס שהם טעו והעריסה לא מספיק גדולה בשביל הילד...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 21, 2016 3:46 pm 
Hall of Famer

אחד הדברים המבאסים בלטוס עם אלעל לבנגקוק הוא המטוסים שהם בוחרים לשם. לרוב הם שולחים לשם את הג'מבואים הכי ישנים שלהם, אלו שבהם המערכות בידור הם כמו שצ'רלס תיאר לעיל (ב-777 זה כבר לא ככה, ויכול להיות שבחלק מה-747 החדשים יותר שלהם גם לא, אבל לא בטוח בזה).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 21, 2016 3:47 pm 
Hall of Famer

טוב, הנה עוד כמה תירוצים לטייסי אלעל:

http://www.blazermagazine.co.il/thelist/38117/

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 21, 2016 8:43 pm 
Hall of Famer

לעניין הבדיקות הבטחוניות שעברנו, העסק היה מוגזם לגמרי. הבודק חיפש במשך 10 דקות בתיק של מישהי לפניי עד שהוא מצא את גורם הסיכון - משחת שיניים. חמור מאוד. מאוד. :roll:

אין לי ראש למילים ארוכות וביבלברוקס מן מילה ארוכה שכזאת

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 21, 2016 9:11 pm 
Hall of Famer

שוב, אם היו לך התרעות קונקרטיות לזמן ו/או למקום (ואתה טוען שאלו היו בדיקות חריגות בהיקף ובמשך שלהן למה שאתה זוכר מפעמים קודמות אז כנראה שזה היה המצב) - לגיטימי ונכון לחלוטין להעלות לבל בבידוק הבטחוני ולהיות "קוץ בתחת" (מה גם ששוב, לאלעל בסיטואציה הזו אין אמירה בנושא אל מול ההנחיות של המוסד/שב"כ).

כל זאת לא מתייחס ליחס האנושי של הבודק שאסור שיהיה אנטיפטי , מתנשא וכו'.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 92 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot], נביא בעירו ו 53 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה