סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ה' נובמבר 28, 2024 10:53 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 76 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ד' נובמבר 23, 2016 4:41 pm 
Sophomore

בלוג: הצג בלוג (0)
דעה לא פופולרית (אולי). אני לא פמיניסט בצורה שבה מפרשים את המונח בפייסבוק, בליבה אני "שוויוניסט מיליטנטי". יש שיקראו לזה פרובוקטור.
אידיאלית, אני בעד השוואת תנאים מוחלטת בכל צורה רלוונטית (כלומר שמתאפשרת פיזיולוגית - גברים לא יכולים כרגע ללדת ונשים לא יכולות לרדת מעשר שניות במאה מטר אבל כל השאר). החל בשכר הממוצע למשרה זהה ואיוש משרות ציבוריות וגט, וכלה בגיל הפרישה (שערוריה), משרת אם/אב, חופשה שלאחר לידה וכיוצ"ב.

ומכאן לצבא: משך שירות של 3 שנים לכולם. עדיף שלא יהיה שירות בכלל ויהיה צבא מקצועי, אבל אם יש אז יש בלי הבדלי דת גזע ומין. אם שירות לאומי הוא אופציה אז הוא אופציה לכולם או לאף אחד.

עבור כל תפקיד בו ניתן לשלב נשים ללא פגיעה ביכולת המבצעית - לשלב. לא לשאול ולא להתנצל. לא נוח לעשות קקי בטנק כשיש שם גברים? החיים קשים, זה צבא. לאף אחד לא נוח.
באותה רמה אני גם לא מאמין בפתיחת המסלול "למתנדבות". אם זה תפקיד התנדבותי אז לשני המינים. אם לא - לא. יש לך פרופיל 72 ומעלה ואת כשירה פיזית ולא דאגת למצוא תפקיד אחר כמלש"בית? ברכותי, את בתותחנים.
אונס בשבי? שמעתי שמכות חשמל לאשכים זה גם לא תענוג גדול.
פציעות? סבבה. אח שלי ששוקל 50 קילומסתובב עם ברכיים של גיריאטרי בגיל 28 מהסחיבות וממאות שעות עם ציוד מלא וקרמי במחסומים, והוא עוד עושה מילואים. מה שמוביל אותי למילואים - לא לפטור נשים. אין שום סיבה. הריון הוא מצב רפואי שלא מאפשר שירות. כמה חודשים אחר כך, fair game.
שלא תבינו לא נכון המערכת חרא ואני לא מאחל לאף אחד להיות בה. רק שתהיה חרא לכולם באותה המידה.

* כל זה כאמור באוויר. במדינת ההלכה שתהיה פה תוך 25 שנה שום דבר מזה לא יקרה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 23, 2016 4:58 pm 
Hall of Famer

רוני, בכל מקרה, אתה מעלה כאן איש קש. לו הייתה לי סיבה להניח שיש כזו מובהקות בניבוי אי ההתאמה של ג'ינג'ים להיות לוחמים, הייתי חושב פעמיים לפני שהייתי פותח להם את האפשרות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 23, 2016 5:13 pm 
Sophomore

אורן, מה עם יכולת הניבוי לגבי אי התאמה של אנשים שבמוצהר לא מעוניינים להיות לוחמים לתפקיד לוחמים?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 23, 2016 5:36 pm 
Hall of Famer

דיון שלם שבבסיסו ההנחה ששירות צבאי הוא זכות בעוד שלמעשה הוא, מכל בחינה שהיא, חובה

* אולי פרט ל 8200

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 23, 2016 5:43 pm 
Sophomore

אני לא מאמין שבזבזתי פסקה וחצי כדי שנורטון יתמצת את כל מה שחשבתי בוואן ליינר (!).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 23, 2016 6:32 pm 
Hall of Famer

טנקים לנשים בלבד, ללא חציית גבול....

http://news.walla.co.il/item/3016087

Sent from my GT-I9500 using Forum Runner

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' נובמבר 24, 2016 9:23 am 
Hall of Famer

נורטון כתב:
דיון שלם שבבסיסו ההנחה ששירות צבאי הוא זכות בעוד שלמעשה הוא, מכל בחינה שהיא, חובה

* אולי פרט ל 8200

שירות צבאי בארץ היה בעבר גם חתיכת זכות, כמעט בכל מקום עבודה היו שואלים אותך מה עשית בצבא ואם היית עונה שלא שרתת או לחלופין ששרתת בתפקיד לא מרשים, נניח אפסנאי, טבח או שק"מיסט, זה בהחלט היה פוגע בסיכויים שלך ובאופן כללי, ההתייחסות החברתית למי שעשה שירות מרשים הייתה הרבה יותר חיובית מאשר למי שלא. כיום זה כמובן פחות מבעבר, אבל זה בוודאי לא נעלם, מספיק לראות בכמה פעמים מזכירים את העבר הצבאי הלא-מרשים של ליברמן בהקשר של תפקידו כשר ביטחון, את השירות הצבאי של לפיד ב-"במחנה" או לחלופין את העובדה שכמעט כל גנרל שמשתחרר מצה"ל נתפס כמעט אוטומטית כמועמד לתפקיד בכיר בפוליטיקה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' נובמבר 24, 2016 9:37 am 
Hall of Famer

rony כתב:
נורטון כתב:

* אולי פרט ל 8200

שירות צבאי בארץ היה בעבר גם חתיכת זכות, כמעט בכל מקום עבודה היו שואלים אותך מה עשית בצבא ואם היית עונה שלא שרתת או לחלופין ששרתת בתפקיד לא מרשים, נניח אפסנאי, טבח או שק"מיסט, זה בהחלט היה פוגע בסיכויים שלך ובאופן כללי, ההתייחסות החברתית למי שעשה שירות מרשים הייתה הרבה יותר חיובית מאשר למי שלא. כיום זה כמובן פחות מבעבר, אבל זה בוודאי לא נעלם, מספיק לראות בכמה פעמים מזכירים את העבר הצבאי הלא-מרשים של ליברמן בהקשר של תפקידו כשר ביטחון, את השירות הצבאי של לפיד ב-"במחנה" או לחלופין את העובדה שכמעט כל גנרל שמשתחרר מצה"ל נתפס כמעט אוטומטית כמועמד לתפקיד בכיר בפוליטיקה.

א. כבר שנים לא
ב. גם אם בעבר זה נתפס אחרת, במהות זאת לגמרי חובה
ג. ובהקשר לדיון, גם אם כן בגלל איזשהו אתוס, לאומי או אחר, זה. בוודאי אך פעם לא היה וכבר לא יהיה נכון לנשים. עבורן זה נטו חובה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' נובמבר 24, 2016 9:48 am 
Hall of Famer

אז שוב, שירות צבאי הוא חובה, אבל הוא כן מעניק גם לא מעט פריבילגיות, בטח למי שהגיע לדרגות בכירות או שירת ביחידות מסוימות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' נובמבר 24, 2016 11:39 am 
מנהל פורום

אורן כתב:
אגב, עניין הטנקיסטיות בצבא האדום במלחה"ע השנייה זה מיתוס. ידוע על *שתיים* כאלה.

בסטלינגארד היו מאות נשים בגדודי הנ"מ המתבצרים והיו אחד מהגורמים המרכזיים להצלחה בהתגוננות במצור של הנאצים על העיר.
בעידן המודרני אפשר לציין את הלוחמות הרבות בצבא הכורדי בעיראק/סוריה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' נובמבר 24, 2016 11:28 pm 
Freshman

oren_80 כתב:
טנקים לנשים בלבד, ללא חציית גבול....

http://news.walla.co.il/item/3016087

Sent from my GT-I9500 using Forum Runner

כנראה בגלל שיפרסו בשטחי הכינוס

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' נובמבר 26, 2016 12:41 am 
Sophomore

אין כאן שום סוגיה פיזיולוגית בעיני. יצא לי לשרת 6 שנים בצבא כרופא ואני מכיר היטב את מחקריו של פרופ׳ יובל חלד.

התאמת סרגל מאמצים היא לא מילה גסה. ולא פוגע בתפוקה המבצעית. גם ביחידה מיוחדת מסויימת התאימו ושינו את סרגל המאמצים לפני כמה שנים, והפחיתו משמעותית פציעות מבלי שמישהו יחשוד שמקצרים להם תהליכים, או מעגלים פינות.
לפצוע חייל או חיילת בזמן הכשרה זו פשוט חוסר מקצועיות.

לגבי שריון - מזכיר לכולכם שה שריונר הממוצע הוא לא וין דיזל אלא יותר גלעד שליט. אם אנחנו מאפשרים לכל בחור גמלוני ורזה, ולא לוחמני במיוחד, שיש לו פרופיל קרבי להתמיין לשריון - אזי צריך לפתוח גם לנשים.

וודאי שלא כולן מתאימות. אך אלו שכן, ויעמדו בדרישות הסף יהיו בעלות מוטיבציה ואיכות שפשוט לא קיימת אצל המקבילה הגברית.

כרופא עבדתי הרבה בדרום ובדקתי גם חיילים מקרקל. איכות הנשים היתה מדהימה, והבנים רחוק מאחור.

המבחן צריך להיות אל מול מיון ותפוקה, ולתת לכולם להתמודד. חיל השריון רק ירוויח מזה.

במאמר מוסגר עבדתי עם 2 פרמדיקיות בצוק איתן. שעשו עבודה נפלאה גם בתוך עזה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' נובמבר 26, 2016 1:22 am 
Hall of Famer

למה צריך להתאים סרגל מאמצים? כאילו אם סרגל המאמצים של הנשים הוא מתאים לתפקיד השיריונר, אז למה שגם הגברים לא יעבדו לפי אותו סרגל מאמצים?

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' נובמבר 26, 2016 1:32 am 
Sophomore

לשריון להבנתי לא צריך להתאים כלום. ההתייחסות היתה לגדודי חי״ר כמו קרקל

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' נובמבר 27, 2016 12:07 pm 
Hall of Famer

ראיון ארוך עם אל"מ רז שגיא בעניין.
לטענתו, היוהל"ן הפך להיות גולם שקם על יוצרו ומנסה לעשות מהפיכות בצה"ל בחסות פרופ' מהשמאל הקיצוני

http://www.olam-katan.co.il/%D7%9B%D7%A ... 7%91%D7%90

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' נובמבר 27, 2016 12:37 pm 
Sophomore

קישור לעולם קטן בסלניוז?

::משפשף עיניים::

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' נובמבר 27, 2016 12:50 pm 
Hall of Famer

כל הדיון הזה באמת מגוחך לטעמי, אנחנו רואים שילוב של נשים בתפקידים קרביים בצה"ל כבר כמה? בג"ץ אליס מילר היה לפני יותר מ-20 שנה, שגיא בעצמו מציין שנשים משולבות ב-92% מהתפקידים בצבא, מישהו מרגיש שמאז התפקוד של צה"ל נפגע במשהו? מישהו יכול לשים אצבע על כשלים מבצעיים שנוצרו כתוצאה מכך שנשים היו צריכות לבצע תפקיד שאליו הן לא מסוגלות? כל הניסיון הזה לערב אג'נדות פוליטיות של הקרן החדשה ופרופיל חדש אולי נכון ואולי לא, אבל בטח שלא קשור לשאלה האם צריך לשלב נשים בתפקידים קרביים, השורה התחתונה היא כזו שאם תפקוד הצבא לא נפגע בכתוצאה משילוב נשים בתפקידים קרביים, אין שום סיבה שלא לעשות את זה.

ונניח שבמהלך ההכשרה נשים עושות מסע של 20 ק"מ עם 25 קילו על הגב בזמן שגברים עושים מסע של 90 ק"מ עם 50 קילו על הגב, האם זה בכלל רלוונטי לתפקודן כחיילות מבצעיות? הפורום הזה מורכב כמעט כולו מגברים, אני מניח גם שרובם שירתו בצבא, ויש כאן לא מעט קרביים, כמה אנשים כאן היו צריכים במסגרת תפקידם (לא בהכשרה, לא באימונים, בפעילות מבצעית של ממש) ללכת 40-50-60-80-90 ק"מ עם 50 קילו על הגב? אני מניח שפרט אולי לכמה יחידות מיוחדות בודדות, אף אחד לא מתקרב לדרישות האלו, בטח ובטח שלא שיריונרים.

נערך לאחרונה על ידי rony בתאריך א' נובמבר 27, 2016 1:16 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' נובמבר 27, 2016 1:04 pm 
Sophomore

רוני, הטענה על עצימות הפעילות הפיזית בשגרה לא רלוונטית.

שירות קרבי יכול להפוך בכל רגע למלחמה, ואז מה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' נובמבר 27, 2016 1:09 pm 
Hall of Famer

בתוך פעילות מבצעית אני כולל גם מלחמה, הייתה לנו אחת לפני 10 שנים ועוד כמה מבצעים בין לבין, מישהו הרגיש באיזושהי בעיה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' נובמבר 27, 2016 1:14 pm 
Sophomore

לא מכיר את אל"מ שגיא הזה אבל זה ראיון מגוחך.
מי חשבתם שיהיו בצוות חשיבה על שילוב נשים בצבא ? מתנחלות שחושבות שתפקיד האישה זה ללדת 8 ילדים ? ברור שיהיו שם פמיניסטיות וברור שפמיניסטיות הן שמאלניות. במקרה גם אלה כמה מהנשים החכמות והמובילות בארץ. זה נכון שיש באג'נדה שלהן להקטין את התפקיד שתופס הצבא בפוליטיקה ובחיים האזרחיים של מדינת ישראל אבל זה לא נכון שיש להן מטרה להחליש את הצבא מבחינה צבאית. זה רק בראש של ימנים מטורפים.
דוברת צהל לא קראה את הדוחות שלהם ? מי ישמע. מאז מירי רגב דוברות צהל הפכה למשרד יחסי ציבור שלא בוחל בשקרים הכי גסים שיש. אבל זה דיון אחר.
כמו שאמר מיקי התאמת סרגל מאמצים זה לא מילה גסה ולהפך. זה מתחייב, וזה לא מוריד את הרמה המבצעית. הרעיון של שילוב נשים לא נולד מאיזה יוזמה של האו"ם אלא מקובל בכל העולם ולמעשה בהרבה מובנים מחזק את הצבא, כי (שוב) כמו שאמר מיקי, הבנות שמגיעות יש להן מוטיבציה גבוהה יותר ויכולות גבוהות יותר (לא פיזיות) מהבנים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' נובמבר 27, 2016 1:16 pm 
Sophomore

אתה לא באמת שואל ברצינות אם מישהו הרגיש באיזושהי בעיה בתפקודו של צה"ל במלחמת לבנון השנייה, נכון?

אבל זו למעשה דוגמה טובה - זוכר כמה הלוך חזור, צא ושוב, סחב וחזל"ש, כמה הכל היה לא מאורגן וחיילים נדרשו למאמצים בלתי סבירים?
או מלמת יום כיפור.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' נובמבר 27, 2016 1:28 pm 
Sophomore

yoya כתב:
. זה נכון שיש באג'נדה שלהן להקטין את התפקיד שתופס הצבא בפוליטיקה ובחיים האזרחיים של מדינת ישראל אבל זה לא נכון שיש להן מטרה להחליש את הצבא מבחינה צבאית.

תסלח לי, אבל זו טענה לא רצינית.

אתה לא יכול להפוך צבא לפחות היררכי כוחני תחרותי ואלים, כלומר פחות מיליטריסטי (כלומר יותר "נשי" ופחות "גברי") בלי להפוך אותו למשהו שאיננו צבא.

אגב, אני בהחלט מסכים שבנ"ל אין די, וצריך גם מקצועיות וערכיות מקצועית - אבל התכונות שלעיל הן תנאי הכרחי לצבא שעומד בייעודו.
אגב 2, אני סבור שדי ברור שהחברה בישראל אכן מיליטריסטית מדי (למשל תופעת הגנרלים בתפקידים ציבוריים ופוליטיים, או החסינות המקודשת של צה"ל מפני ביקורת מקצועית - להבדיל מביקורת "אזרחית" סטייל כרמלה מנשה) - אבל גם שאחד המרכיבים העיקריים וההכרחיים לדה-מיליטריזציה של החברה הישראלית הוא התמקצעות מהותית של צה"ל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' נובמבר 27, 2016 2:11 pm 
Junior

rony כתב:
ונניח שבמהלך ההכשרה נשים עושות מסע של 20 ק"מ עם 25 קילו על הגב בזמן שגברים עושים מסע של 90 ק"מ עם 50 קילו על הגב, האם זה בכלל רלוונטי לתפקודן כחיילות מבצעיות? הפורום הזה מורכב כמעט כולו מגברים, אני מניח גם שרובם שירתו בצבא, ויש כאן לא מעט קרביים, כמה אנשים כאן היו צריכים במסגרת תפקידם (לא בהכשרה, לא באימונים, בפעילות מבצעית של ממש) ללכת 40-50-60-80-90 ק"מ עם 50 קילו על הגב? אני מניח שפרט אולי לכמה יחידות מיוחדות בודדות, אף אחד לא מתקרב לדרישות האלו, בטח ובטח שלא שיריונרים.

יכול להעיד מנסיוני האישי, כחלק מגדוד חי"ר מילואים רגיל שברגילים, שבצוק איתן הלכנו, בכניסה, וביציאה, מספר הרבה יותר נמוך של קילומטרים מזה, אבל עם ציוד מלא שכולל שכפו"ד, 6 מחסניות, רימונים ופק"לים מסוגים שונים ומשונים, ואספקת מים ל-48 שעות.
כן, אולי יש נשים שמסוגלות פיזית לבצע את זה , אבל זה מיעוט שבמיעוט.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' נובמבר 27, 2016 2:24 pm 
Hall of Famer

שוב, הנקודה שלי היא לא שחייבים לשלב נשים בכל מקום ולא משנה מה, הנקודה שלי היא שברוב המכריע של המקרים, סרגל המאמצים של תקופת האימונים דורש מאמצים גבוהים משמעותית מכל תרחיש סביר של פעילות מבצעית (כולל מלחמה) ולכן להתייחס לעובדה שנשים מקבלות הקלות מסוימות באימונים כהוכחה לכך שהן לא מסוגלות לעמוד בדרישות מבצעיות זו שגיאה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' נובמבר 27, 2016 2:31 pm 
Hall of Famer

רוני, אני לא מבין את הגישה הזאת שזה בסדר שנשים יקבלו הקלות באימונים.
אם המאמץ שנדרש מחיילי צה"ל במסלול הוא מתאים למאמצים שיידרשו מהם בסיטואציות השונות בזמן שירות החובה והמילואים שלהם, אז אתה לא יכול להקל על אף אחד. אם המאמץ הוא מוגזם וניתן להסתפק בפחות ולכן ניתן גם לדרוש מהנשים פחות, אז שידרשו מכולם פחות.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 76 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו 82 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה