סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו א' נובמבר 24, 2024 8:04 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 57 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2, 3  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ה' נובמבר 17, 2016 12:16 pm 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (0)
למי שראה את פרק 7...
אז היו כבר רמזים לכך שברנרד הוא רובוט, מה שאכן התגלה. בנוסף עוד אחד מהאנשים בעולם הפיתוח התגלה כרובוט בסצנה עם קלמנטיין. מעניין מי עוד שם רובוט?
כמו כן רואים שהרובוטים יכולים להרוג בפארק אם כנראה משנים להם את הקוד.

יש כמובן את תיאוריית 2 הזמנים. בגדול התיאוריה הזאת גורסת שהסדרה עד עכשיו משחקת על 2 זמנים:
הסיפור של האיש בשחור שהוא כנראה מתקיים בהווה. והסיפור של ויליאם ודולורס שמתקיים 30 שנה לפני.
לפי התיאוריה הזאת, וויליאם הוא כנראה האיש בשחור לפני 30 שנה. כנראה משהו רע הולך לקרות לו שהוא ייהפך לאיש בשחור ולהיות רב מרצחים.
התימוכין לכך הוא למשל שבסצנות של ויליאם יש גרסה ישנה של הלוגו של דלוס ויש עוד כמה שאני לא זוכר כרגע.

בנוסף כמו שזה נראה עכשיו, המבוך הוא משהו שבעצם ארנולד עשה, ופורד מנסה לפצח. הוא מנסה לפצח אותו דרך השחקנים והרובוטים ומשתמש בהם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' נובמבר 17, 2016 1:50 pm 
Junior

מעניין ומרתק. אני חייב להגיד שאין לי היכרות עם שום תיאוריה וזו אחת הפעמים הראשונות שאני בא בפוזיציה תמימה לחלוטין לסדרה.

איזה עוד מפתח התגלה כרובוט?

לא היכרתי את תיאוריית שני הזמנים, אבל אני מניח שהיא מחויבת, אם לא יכולה להיות סיטואציה בזמן נתון שאותה הדמות נמצאת בשני מקומות שונים בפארק - הרי יש לנו את לורנס בשני קווי העלילה, ואני חושב שיש מצב שיש לו אפילו תפקיד אחר (או שהעיר שהוא מגיע ממנה עוצבה מחדש בין התקופות). לא יודע למה לא חשבתי על זה עד עכשיו. אולי בגלל שהנחתי שהפארק ממש עצום ויש בו מקביליים.

החתול על קרפלס: "שישלחו אותו בטרייד לנ"צ... יתאחד עם אחיו חסרי הצוואר האחרים טל דן ואלישי כדיר "

בגאצקיס מפסיד למעיין, די ג'יי ולאומי: “התכוננו לכארם משעור. השחקנים שלי הם לא איירון מן".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' נובמבר 17, 2016 2:33 pm 
מנהל פורום

המפתח שנלחם בקלמנטיין בתא הזכוכית.

הגיוני שלורנס מופיע בשני הקווים. גם אין כל כך קשר בין 2 הסיטואציות (מול האיש בשחור ומול ויליאם/דולורס), מה שעוד יותר מחזק את התיאוריה.
התיאוריה של הזמנים המקבילים תפסה תאוצה, אם יהיה לי זמן אני אחלוק עוד פרטים שמחזקים אותה.

אגב בסרט מ1973 ווסטוורלד שעל בסיסו הסרט, יש למעשה 3 עולמות משחק מקבילים שהמבקר יכול לבחור אחד מביניהם: המערב הפרוע, רומא העתיקה ופומפיי.
לא מן הנמנע שבהמשך הסדרה נראה גם נגיעות מהעולמות האחרים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' נובמבר 17, 2016 5:48 pm 
Junior

Shiver כתב:
המפתח שנלחם בקלמנטיין בתא הזכוכית.

לא זכרתי שהוא מפתח... חשבתי מראש שמדובר על רובוט שהקטע שלו זה קראטה. [/quote]

Shiver כתב:
אגב בסרט מ1973 ווסטוורלד שעל בסיסו הסרט, יש למעשה 3 עולמות משחק מקבילים שהמבקר יכול לבחור אחד מביניהם: המערב הפרוע, רומא העתיקה ופומפיי.
לא מן הנמנע שבהמשך הסדרה נראה גם נגיעות מהעולמות האחרים.

זה מהסביר את הדיבור שאני תפסתי כלא מחובר על קרוס-אובר בין משחקי הכס לווסטוורלד. כנראה שזה משהו שהקריצו אנשים שראו את הסרט.

החתול על קרפלס: "שישלחו אותו בטרייד לנ"צ... יתאחד עם אחיו חסרי הצוואר האחרים טל דן ואלישי כדיר "

בגאצקיס מפסיד למעיין, די ג'יי ולאומי: “התכוננו לכארם משעור. השחקנים שלי הם לא איירון מן".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' נובמבר 18, 2016 10:05 pm 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

אני לא בטוח שלורנס מופיע בשתי התרחשויות במקביל.
הוא הופיע בנראטיב של וויליאם ודולורס אחרי שהאיש בשחור מנקז ממנו את הדם ובעצם הורג אותו. וגם באותו הנרטיב של האיש בשחור (לא זוכר מי) מספר לטדי שדולורס נחטפה ובדרך לפראייה.

מצד שני זה די ברור שההתרחשויות שאנו רואים בפארק לאו דוקא מוצגות באופן כרונולוגי.

מאוד אהבתי בפרק 7 שברנרד לא רואה את הדלת. באותו הרגע התחלתי לחשוד אבל אמרתי לעצמי שאין מצב שהוא רובוט... וכשתרזה מסתכלת על האיורים היתה לי הרגשה שהיא רואה איור של עצמה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' נובמבר 19, 2016 10:17 pm 
מנהל פורום

עד כמה שאני זוכר לורנס היה בנפרד בנרטיבים.

מבחינת "המבוך" ומה הוא בכלל, הרמזים מאוד קלים ועדינים עד עכשיו. טדי מתישהו נאם על מהות המבוך.
בכל מקרה מה שדי בטוח הוא שהמבוך נועד למארחים, ולא לאורחים לפי מס' התבטאויות. כמה מההתבטאויות רמזו שפיצוח המבוך ישחרר את האורחים.
האם הכוונה בקונטקס של הסדרה היא הקניית הזכרונות? היכולת להיות מודעים? כנראה נגלה בהמשך...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' נובמבר 20, 2016 9:29 pm 
Sophomore

ברנרד כמארח היה שקוף במיוחד, כבר מהפרקים הראשונים אפשר היה לזהות שזה הכיוון.
גם טסה עושה רושם של מארחת.

מה שכן העובדה שפורד הוא איננו סבא חביב עם חזון טכנולוגי ורעיונות אותם הוא רוצה להגשים, אלא יותר פסיכומט אגו מניאק ששולט בכל ויעשה הכל כדי לשלוט ולנהל את פרויקט חייו, לא אתפלא אם אותו "בורד" הוא בעצם הוא עצמו.

בוואלה כותבים בלוג די טוב על הסדרה, כולל התייחסות לתיאוריות ביניהן תיאורית הזמנים, אני די משוכנע שהיא גם נכונה.

בגלל שג'יי ג'יי אברהמס מעורב בכתיבה, הרעיון שהמבוך הוא רעיון מופשט, נשמע הגיוני.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' נובמבר 20, 2016 10:46 pm 
מנהל פורום

אני לא חושב שה"בורד" הוא פורד, אלא אם באמת טסה היא גם רובוטית. נרמז כבר כמה פעמים שווסטוורלד היא לא סתם משחק של קאובואים עבור התאגיד דלוס, ושנראה שעומדת מאחורי הניסוי הגדול הזה משימה רחבה הרבה יותר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 21, 2016 9:03 am 
Sophomore

זו בעיקר מחשבה לא איזו תיאוריה שאני מבסס.

כמובן שבניסוח השבור התכוונתי שההתנהגות של פורד הפתיעה אותי מאוד, לא זיהיתי בכלל שהדמות שלו תלך לכיוון אפל כזה.

פרק 8 כבר בחוץ, ע"פ החוק הלא כתוב, אחרי חשיפה גדולה אמור להיות פרק שלא מתקדם לשום מקום.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 21, 2016 5:22 pm 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

מי זו טסה? התכוונת לתרזה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 21, 2016 5:29 pm 
מנהל פורום

לא... האפרו אמריקנית מה"בורד" מנהלים. זה שם השחקנית נראה לי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 21, 2016 9:15 pm 
Junior

נדמה לי שפרק 8 שובר את תיאוריית הזמנים. האיש בשחור נותן סיפור מסגרת על חייו הפרטיים שאין בו קורלציה לסיפור של דמוי תום יורק ודולורס. מה שכן, כנראה שהוא זה שהתניע את רצף ההתרחשויות שגרם לקוד המוטמן של ארנולד להתעורר אצל מייב ובכלל להוביל לשרשרת התרחשויות שהתחילה לכל הבאגים לקפוץ. יש לי תחושה שארנולד תכנן שכשמבקר יעשה דבר כל כך אכזרי, זה יהיה הרגע המושלם לפריצה של הקוד. גם הנרטיב של אם ובנה בבקתה כנראה היה פיתיון שרק דברים אכזריים היו אמורים לצאת ממנו.

אני חושב שהמבוך הוא בעצם וירוס. כל מארח (או לפחות הכמה שאנחנו מכירים) שנתקל בו מתחיל לפתח זכרונות וכתוצאה מכך תחושת משמעות ונקמה. הוא בעצם פתח את ההצפנה של הקוד הלטנטי של ארנולד וככל שלמארח הרלוונטי יש פוטנציאל יותר גדול ויותר סקרנות, כך הוא מעצים. למעשה אני חושב שהוא גם מנגנון מיון שארנולד בנה כדי למצוא את המועמד האולטימטיבי מבין המארחים לעשות את קפיצת המדרגה האבולוציונית (זה כבר לקוח ממושג שספרות המד״ב אוהבת לדוש בו, שהשלב הבא באבולוציה הוא מהאדם למכונה).

שימו לב איך שככל שהפסקה שלי מתארחת ככה היא הופכת למופרכת יותר. אבל אני חושב שלפחות ההתחלה שלה, עם הוירוס, היא דיי הכיוון הנכון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 21, 2016 11:45 pm 
מנהל פורום

תיאוריית הזמנים דווקא מתחזקת בפרק. שום דבר ממה שהאיש בשחור אמר לא סותר את התיאוריה, להיפך.
הוא אומר שהוא נשוי 30 שנה - ואכן וויליאם (שלכאורה בזמן של 30 שנה לפני כן) בדיוק התארס ועומד להתחתן.
בנוסף, כשהאיש בשחור וטדי מוצאים את הבחורה הקשורה, הוא תוהה לגבי האישה: "לא הפרישו כבר את הדגם שלכם?". אם תשימו לב, זו האישה שקיבלה את וויליאם בפרק 2 כשהוא נכנס לפארק.
עד כמה שאני מבין, אין "נרטיב של אם (מייב) ובתה בבקתה". זו תפנית בעלילה שהאיש בשחור יצר, כדי לנסות לראות מה הוא ירגיש כשהוא מבצע רצח. אגב זה מעניין שהאיש בשחור כשהוא מבצע את הרצח נראה כבר די מבוגר, כלומר שלא מדובר בהתרחשות עתיקה מדי, גג מספר שנים. אז אם הוא אכן וויליאם, האם וויליאם "התקלקל" כל כך מאוחר? בכל מקרה, ניצני חוסר החמלה של וויליאם כבר מהבהבים באור אדום בוהק, כשהוא מנסה לשכנע את דולורס לא לעזור לאיש הפצוע ליד הנהר. ואגב, הסצנה הזו היא עוד רמיזה שויליאם = האיש בשחור. לא כל כך ברור מה וויליאם עשה כשדולורס הלכה למלאה מים (ודמיינה את גופתה בנהר), אבל כשהיא חוזרת האיש כבר מת, ויתכן מאוד שויליאם רצח אותו איכשהו. מוכר מאיפשהו? זה מאוד מזכיר סצנה מס' פרקים קודם - שהאיש בשחור רוצח את לורנס, בזמן שהוא שולח את הילד למלא מים.

יש אגב תיאוריה נוספת שגם קיבלה קצת חיזור בפרק הזה - שברנדר הוא למעשה שיבוט רובוטי של ארנולד. פורד גם אומר לו שהוא צריך להתגאות, שזה מה שהוא יצר. פורד גם מצטט מפרנקשטיין. וכולם זוכרים איך נגמר פרנקשטיין - הגולם קם והרג את יוצרו.
משהו לא מסתדר לי לגבי אלסי. לפני שפורד מוחלק לברנדר את הזיכרון, קופץ לו פלאשבק בו הוא נראה חונק את אלסי. אלסי סיירה בפארק לעבר התיאטרון הנטוש, וגילתה פרטים על המשדר. משם היא חייגה לברנדר כדי להזהיר אותו, ושתריזה מעורבת בכך, ואז היא נחטפת. אז זה לא יכול להיות שברנדר הוא זה שחטף אותה. יתכן שמישהו אחר חטף אותה וברנדר רק בא לסיים את העבודה? מוזר...

מה שאמרת לגבי האבולוציה בהחלט מעניין.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 21, 2016 11:55 pm 
מנהל פורום

עוד אנקדוטה - לפי המיתולוגיה היוונית, במרכז המבוך (לבירינת') נמצא המינוטאור, הכלאה של אדם עם ראש של שור.
תזאוס הרג את המינוטאור, ושיחרר את האתונאים שהיו לכודים בלבירינת'. נשמע מצלצל מוכר? תזאוס == תאודור == טדי.
ומי בדיוק הם אנשיו של וואייט? אנשים עם מסיכות של שוורים שנראים בדיוק כמו מינוטאורים...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' נובמבר 22, 2016 9:16 am 
Junior

Shiver כתב:
עוד אנקדוטה - לפי המיתולוגיה היוונית, במרכז המבוך (לבירינת') נמצא המינוטאור, הכלאה של אדם עם ראש של שור.
תזאוס הרג את המינוטאור, ושיחרר את האתונאים שהיו לכודים בלבירינת'. נשמע מצלצל מוכר? תזאוס == תאודור == טדי.
ומי בדיוק הם אנשיו של וואייט? אנשים עם מסיכות של שוורים שנראים בדיוק כמו מינוטאורים...

אהבתי טת תיאוריית המיניטאור.

לגבי וויליאם= האיש בשחור, לא יודע. משום מה הבנתי ממנו שהוא בא למבוך לראשונה כשהנישואים שלו התפרקו. אין לי ציטוט או משהו, זה סתם מה שהרגשתי. באמת מבחינת יתר הדברים שאמרת עושה רושם שזה מתחזק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' נובמבר 22, 2016 9:45 am 
מנהל פורום

הוא לא בא רק כשהנישואים התפרקו. האיש בשחור אומר שהוא כבר 30 שנה און אנד אוף נכנס לווסטוורלד לחופשות. אולי הם התפרקו בגלל הביקורים שלו בפארק.
בפרק האחרון הסתבר שהמבוך "התגלה" לאיש בשחור דווקא לא מזמן (ברמת כמה שנים, כי הוא נראה אותו דבר פחות או יותר), רק לאחר שהוא רצח את מייב ובתה.

הכפר ההרוס עם הכנסייה של דולורס הוא כנראה מתקופה ממש ראשונית של הפארק (אולי אפילו יותר מ-30 שנה). מתישהו קרה בו איזשהו אירוע שגרם ליוצרי הפארק למחוק אותו מעל האדמה.
זה מופיע בחזיונות של דולורס וגם הופיע בפרק 8. בכל מקרה אי אפשר להאמין לדולורס כ"מספרת" של הסיפור כי הזכרונות, הזמן הנוכחי והזמן הקודם (עם וויליאם) כבר מתערבבים מאוד.

עוד הערה לגבי מייב - אז בפרק מתעסקים לה בקוד הליבה והיא מקבלת את היכולת וההרשאות לשלוט על מארחים אחרים. אבל בניגוד לפורד או ברנרד שמורים למארחים לעשות דברים ב"הוראות" -
מייב ממש משכתבת תוך כדי תנועה את הסיפור ולא נותנת הוראות. זה אולי ניואנס אבל שווה לעקוב אם יש לזה משמעות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' נובמבר 22, 2016 1:02 pm 
Junior

אני מהמר שדולורס או הפעולות שלה הם אלו שהמציאו את המבוך בשטח. הרי היא בעצמה מהדגם הישן של הרובוטים, אז בטח ארנולד הטמיע בה את המבוך. הרי מישהו חרש את המבוך לאדמה במקום שבו האיש בשחור מצא את מייב שוכבת עם הבת המתה. אני מהמר, אם תיאוריית הזמנים נכונה, שהיא זו שרצחה את כל הכפר שם (אחרי שהייתה לה אפיזודה של חוסר שליטה, כמו שהיה למייב אחרי הרצח של הבת שלה) ואז הורידו אותה לתחזוקה...

...ועכשיו שים לב כי אני חושב על זה בזמן אמת! נכון כשמורידים את מייב לתחזוקה, הוא מוריד אותה דרך הורדה של קובץ שהוא הגדיר כ"little trick from an old friend"? אחר כך הוא מעביר אותה לבית הזונות, אבל היא כבר לא כתמול שלשום. היא מתחילה לזכור. היא מקבלת פלאשבקים מרצח הבת ומציירת את הטכנאים! דיי ברור שהחבר הותיק זה ארנולד ושמדובר בקוד שלו שמשמש להרגעה.

אז: אני מהמר שהשתמשו באותו הקוד להרגעה ולשינוי נרטיב על מייב ועל דולורס. אצל שתיהן זה גרם לזכרונות להישמר. מה היה הטריגר ששיחרר את הקוד הזה בשני המקרים? האיש בשחור. מה המשמעות של ואייט? העובדה שהאיש בשחור מגיע אליו, אני מעריך שמצטרף אליו, ודרך מעשי הזוועה שהם הולכים לגרום בכל הפרק, גורם לכל המארחים שאי פעם הורידו אליהם את הפאץ' הזה (בשביל הרגעה או שינוי נרטיב) להתחיל לזכור ולפתח מודעות אמיתית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' נובמבר 24, 2016 12:51 pm 
מנהל פורום

דולורס המציאה את המבוך? לא חושב... היא אולי כלי בידיהם של מישהו לפצח את המבוך. הוא נהגה כנראה ע"י ארנולד וכרגע פורד או האיש בשחור מנסים לפצח אותו (בעזרת כל מיני פרוקסיז אחרים).

ככל הנראה כאב או תופת בלתי נתפסים או עינוי נפשי הם הטריגר של המארחים לצאת מהלולאות שלהם או לפתוח משהו חדש במבוך. כמו שקרה למייב שבתה נרצחה וזה היה הטריגר להופעת המבוך לראשונה.

הקוד של ארנולד משמש להרגעה? אם כבר להיפך... היא מפתחת זיכרון ואוטונומיה, זה בדיוק הפוך מהרגעה.

יתכן שוואייט == טדי, זו גם אחת ההשערות. או לפחות שטדי היה העוזר שלו בנראטיב מוקדם (לפי הפלאשבקים של טדי).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' נובמבר 26, 2016 11:54 pm 
Sophomore

sir charles כתב:
מי זו טסה? התכוונת לתרזה?

טסה תומפסון הוא שם השחקנית, שנדמה שהיא עושה את אותו התפקיד שוב ושוב, רק בוגרת יותר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' נובמבר 26, 2016 11:56 pm 
Sophomore

החוק הלא כתוב ממשיך, אחרי גילוי גדול מגיע פרק קצת יותר שגרתי.
גם אני לא חושב שתיאורית הזמנים הופרכה בפרק הזה.
והסצינה בחדר המתים בסיומה הוחזר ברנרד לעבודה, היתה קצת "אופרת סבון".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' נובמבר 27, 2016 11:57 am 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

פרק 8 ממש בלבל אותי. אני צריך לראות אותו שוב כדי להבין מה הלך שם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' נובמבר 29, 2016 2:21 am 
Hall of Famer

הסדרה מתחילה להיות בינונית ומעצבנת. היא צריכה פרק סיום חזק במיוחד כדי שאמשיך לעונה הבאה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 30, 2016 12:44 pm 
מנהל פורום

פרק 9 -

ניראה שכל התיאוריות מתגשמות.

מעניין אותי מה יהיה הכיוון להמשך הסדרה בעונות הבאות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 01, 2016 1:38 am 
Junior

הייתה תיאוריה של ברנרד=ארנולד?

וואו, זה ממש כיף לא לקרוא תיאוריות.

עם זאת, רגעי הוואט דה פאק הם כרגע אחד הדברים הטובים היחידים בסדרה. טני מסכים עם נורטון שהיא נהיית טיפה בינונית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 01, 2016 2:00 am 
Hall of Famer

הסדרה פשוט סובלת מאחד החוליים הכי גרועים בעולם - עודף טוויסטים והתחכמויות. אויבער חוכמעס. במקום לספר סיפור מעניין ולהשאיר את המסתורין (לוסט של 3-4 העונות הראשונות) ובעיקר להיות חזקים במיוחד בפיתוח הדמויות (שוב, לוסט של 3-4 העונות הראשונות, ועוד הרבה סדרות מופת כאלה ואחרות), היא החליטה לקחת את ההתחכמות לרמה אחרת, משל היתה אינספשן. אישית, אני לא סובל את זה ודברים כאלה אף פעם לא יוצאים טוב. כי התחכויות והסתעפויות ועודף טוויסטים בדרך כלל גורם באיזשהו שלב סתם להרמת גבות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 57 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2, 3  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: עופר האדום ו 12 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה