סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו א' נובמבר 24, 2024 7:24 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 127 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2, 3, 4, 5, 6  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ב' דצמבר 26, 2016 4:10 pm 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

בלוג: הצג בלוג (0)
אמנם לא קראתי הכל בת'רד "הליכונדיניקים החדשים" אבל לא ראיתי שם התייחסות להחלטה מיום שישי שקבעה שההתנחלויות אינן חוקיות.
מעבר לכך שאני חושב שזו החלטה טובה שהגיעה זמנה, אני לא מבין איך ביביהו כל כך מופתע שאובמה זימבר אותו אחרי כל החיכוכים ביניהם במהלך 8 השנים האחרונות ובמיוחד הזובור שהוא עשה לו בנאום בקונגרס.
מה שכן, לקרוא ביומיים האחרונים את "ישראל היום" (במיוחד את הכתבות של בועז "לשון חומה" ביסמוט) זו חוויה קומית מהמעלה הראשונה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' דצמבר 26, 2016 4:28 pm 
Hall of Famer

למה אתה חושב שביבי מופתע מאובמה? מבחינתו ההצבעה הזו זה ניצחון אחד גדול לאסטרטגיית ההסברה ש-"כולם שונאים אותנו אז לא צריך לעשות שלום ואני יכול להצהיר על שתי מדינות לשני עמים פעמיים בשבוע בלי שמישהו יתפוס אותי במילה".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' דצמבר 26, 2016 5:05 pm 
Sophomore

אני אמביוולנטי לגבי ההחלטה.

1. האו"ם כגוף לא יכול להעביר ביקורת על כלום. הוא בושה וביזיון.
2. ההחלטה כשלעצמה במנותק מהגוף שהעביר אותה והקונטקסט (כל ההחלטות שהוא לא מעביר או יעביר אף פעם) היא טובה וצודקת. אני מקווה שכל מי שמצביע בעד חוק שמעביר כסף / מעודד בנייה בהתנחלויות ילך להאג.
3. לא אופתע אם ביבי מרוצה מההחלטה - היא עוזרת לתועבה לבצר את השלטון. תחושת העולם כולו נגדנו נותנת לו את האפשרות לייצר במו ידיו קרע בלתי הפיך עם המערב ולבסס את הקרקע לניתוק קשרים דיפלומטיים עם מדינות מתקדמות, בדרכו להפוך אותנו למדינה חשוכה שאינה חלק ממשפחת העמים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' דצמבר 26, 2016 5:20 pm 
Hall of Famer

בתור חסיד שוטה של ביבי, ומתנגד להחלטה, אין לי מושג מה הוא מחפש להשיג מההשתוללות הזאת של הימים האחרונים.
אני מקווה שלו יש.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' דצמבר 26, 2016 5:32 pm 
Sophomore

sir charles כתב:
אמנם לא קראתי הכל בת'רד "הליכונדיניקים החדשים" אבל לא ראיתי שם התייחסות להחלטה מיום שישי שקבעה שההתנחלויות אינן חוקיות.
מעבר לכך שאני חושב שזו החלטה טובה שהגיעה זמנה, אני לא מבין איך ביביהו כל כך מופתע שאובמה זימבר אותו אחרי כל החיכוכים ביניהם במהלך 8 השנים האחרונות ובמיוחד הזובור שהוא עשה לו בנאום בקונגרס.
מה שכן, לקרוא ביומיים האחרונים את "ישראל היום" (במיוחד את הכתבות של בועז "לשון חומה" ביסמוט) זו חוויה קומית מהמעלה הראשונה.

אשמח אם תסביר מה "טוב" בהחלטה הזאת? ואני גם לא בטוח שביבי הופתע.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' דצמבר 26, 2016 6:06 pm 
Junior

החלטה נהדרת לישראל.

לגבי מה ביבי מנסה להשיג ? הוא פשוט פוחד מעוד איזו החלטה או שתיים שתעבור עד שאובאמה יילך ועל הדרך לעשות את הספין של "העולם כולו נגדנו".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' דצמבר 26, 2016 7:43 pm 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

עדי, מה שטוב הוא שהגיע הזמן שעל כל מפעל ההתנחלויות תהיה חותמת בינלאומית - בלתי חוקי. אני לא אומר שצריך עכשיו לפנות כל התנחלות שהיתה אי פעם אבל בהחלט להפסיק עם הבנייה ובמיוחד לחדול מלהפנות משאבים כה רבים לחבורה של פורעי חוק משיחיים.

WTF, אני לא יודע כמה זה עוזר לביבי לבסס את השלטון. בכל מדינת חוק דמוקרטית היו דורשים ממנו שיתפטר באופן מיידי על מצב הביש שהביא אותנו אליו. הבעיה שאנחנו יותר קרובים למשטר דיקטטורי מאשר דמוקרטי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' דצמבר 26, 2016 8:00 pm 
Hall of Famer

sir charles כתב:
עדי, מה שטוב הוא שהגיע הזמן שעל כל מפעל ההתנחלויות תהיה חותמת בינלאומית - בלתי חוקי. אני לא אומר שצריך עכשיו לפנות כל התנחלות שהיתה אי פעם אבל בהחלט להפסיק עם הבנייה ובמיוחד לחדול מלהפנות משאבים כה רבים לחבורה של פורעי חוק משיחיים.

WTF, אני לא יודע כמה זה עוזר לביבי לבסס את השלטון. בכל מדינת חוק דמוקרטית היו דורשים ממנו שיתפטר באופן מיידי על מצב הביש שהביא אותנו אליו. הבעיה שאנחנו יותר קרובים למשטר דיקטטורי מאשר דמוקרטי.

לא שאני תומך התנחלויות גדול אבל:

א- כל המתנחלים הם בעיניך ציבור פורע חוק משיחי? רוב?
ב- במה אנחנו יותר משטר דקטטורי מדמוקרטי?

אני אגב לא חושב שנתניהו כ"כ מהר צריך להתפטר בגלל ההחלטה הזו במועצת הבטחון. בינתיים היא עוד לא הכניסה אותנו בפועל לשום מקום. אאל"ט גם בגין אכל 2 החלטות כאלו במועצת הבטחון (ולא נדרש להתפטר בגללן), וגם רבין לא נדרש להתפטר אחרי שהכתירו את הציונות כגזענות באו"ם. רוצה לומר שאנחנו לא במצב כרגע שמחייב התפטרות שלו, למרות ההצבעה ביום שישי האחרון (ואני אומר זאת כאחד שלא מצביע לו ולא תומך גדול שלו).

Sent from my GT-I9500 using Forum Runner

נערך לאחרונה על ידי oren_80 בתאריך ב' דצמבר 26, 2016 8:24 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' דצמבר 26, 2016 8:03 pm 
Hall of Famer

WTF כתב:
אני אמביוולנטי לגבי ההחלטה.

1. האו"ם כגוף לא יכול להעביר ביקורת על כלום. הוא בושה וביזיון.
2. ההחלטה כשלעצמה במנותק מהגוף שהעביר אותה והקונטקסט (כל ההחלטות שהוא לא מעביר או יעביר אף פעם) היא טובה וצודקת. אני מקווה שכל מי שמצביע בעד חוק שמעביר כסף / מעודד בנייה בהתנחלויות ילך להאג.
.

כמו שכתבתי קודם, אני לא תומך גדול בהתנחלויות. אבל אני גם לא תומך בלשלוח להאג את מי שמעביר לשם כסף או מעודד בנייה שם. האג צריך להתעסק עם דברים קצת יותר חמורים בעולם מאשר בנייה בהתנחלויות שכל ראשי הממשלה הישראלים מאז 67 בנו שם (רבין של 92-95 שווה בעיניך האג תיאורטית? כי בעיניי לא)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' דצמבר 26, 2016 9:28 pm 
Hall of Famer

החלטה עצובה. אובמה וקרי מחפשים לגזור קופון על חשבון חייהם של מיליוני אנשים במשך כל הקדנציה שלהם. הם כבר עשו את זה באביב הערבי, כשהפילו את קדאפי ומובארכ, קידמו את הטרור של דאע"ש והאלימו דום כנגד השימוש בחומר כימי בסוריה. אז לקראת הסוף הם מבצעים מחטף במטרה לקבל פרס נובל לשלום, ואין כמו ארץ הקודש כדי לשמש שפן ניסויים. אין לי ספק שהיוזם העיקרי של הסיפור הזה הוא קרי. אובמה את שלו כבר עשה, ולדעתי הוא פחות מונע מאידיאולוגיה ויותר מנקמה אישית בביבי על הנאום בקונגרס והקשרים עם טראמפ.

לא ברור לי איך העסק עובד בארה"ב. אובמה יכול לעשות מה שבזין שלו כל עוד הוא נשיא? נניח, להפיל פצצה גרעינית על צפון קוריאה. הוא יכול להחליט על זה ביום האחרון לתפקיד? נראה לי תמוה.

אין לי ראש למילים ארוכות וביבלברוקס מן מילה ארוכה שכזאת

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' דצמבר 26, 2016 10:14 pm 
Hall of Famer

אובמה הוא בושה, מבית (הטמטום של אובמה קר. ואני לא בטוח בכלל שהתססות סטייל BLACK LIVES MATTER היו מתרחשות בממשל רפובליקני) ומחוץ (בערך כל החלטה שלו) וטוב שטראמפ נכנס במקום הממשל הבזיוני הזה. לאור הטמטום של אובמה בכל כך הרבה דברים, אני אפילו מניח שהעובדה שמבחינה כלכלית ארה"ב טובה יותר משהיתה ב 2008 (למרות הגרעון) היה בעיקר בזכות זה שהוא לא הפריע לשוק החופשי לפעול, הרבה יותר מאשר בגלל דברים שהוא עשה.

החלטת האו"ם היא בזיונית ואנטישמית ונתקבלה על ידי שורה של מדינות שאחראיות על מחדלים גדולים פי כמה וכמה מאשר מפעל ההתנחלויות (שטוב והגיע הזמן שפשוט יסופח לארץ רשמית וסופית, גם אם זה כרוך בנתינת תעודות זהות כחולות לאי אלו מאויבי עמנו) שהוא בסופו של דבר כיבוש שטח לאחר מלחמה לגיטימית שאויב יזם (דה יורה אם לא דה פאקטו)

מה שכן, התחושה שלי היא שברגע שטראמפ ייכנס, ההחלטה שהתקבלה באו"ם תאבד את תוקפה הממשי ותהיה באופן כללי נטולת רגליים של ממש. או לפחות כך אני מקווה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' דצמבר 26, 2016 10:42 pm 
Sophomore

נורטון, לספח? יש לנו מספיק ערבים פה בגבולות הקו הירוק, אני לא רואה סיבה לייבא עוד מאותו מוצר כושל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' דצמבר 26, 2016 10:58 pm 
Hall of Famer

מוצר כושל אמנם, אבל איזה פתרון אחר אתה מציע? להשאיר את השטחים כ NO MAN LAND לעד?
עזה הועברה כבר ויכולה בכיף להישאר של הפלסטינים, אבל אני לא בעד גירוש של עוד יהודים ובאופן כללי הגיע הזמן לתת פתרון לשטחים האלה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' דצמבר 26, 2016 11:16 pm 
Sophomore

החלום הרטוב שלי הוא היפרדות מוחלטת, קרי חילופי שטחים.
תספח את גושי ההתנחלות הגדולים ובתמורה תתן במתנה למדינה הפלסטינית את כל אזור המשולש על כל יושביו. אמנם נשמע דמיוני, אך האפשרויות האחרות (למשל פינוי של חצי מיליון מתנחלים לערך או סיפוח יהודה ושומרון בואכה הקמת מדינה דו לאומית) לא נשמעות לי ריאליות או מוצלחות יותר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 27, 2016 1:30 am 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

oren_80 כתב:
sir charles כתב:

לא שאני תומך התנחלויות גדול אבל:

א- כל המתנחלים הם בעיניך ציבור פורע חוק משיחי? רוב?
ב- במה אנחנו יותר משטר דקטטורי מדמוקרטי?

אני אגב לא חושב שנתניהו כ"כ מהר צריך להתפטר בגלל ההחלטה הזו במועצת הבטחון. בינתיים היא עוד לא הכניסה אותנו בפועל לשום מקום. אאל"ט גם בגין אכל 2 החלטות כאלו במועצת הבטחון (ולא נדרש להתפטר בגללן), וגם רבין לא נדרש להתפטר אחרי שהכתירו את הציונות כגזענות באו"ם. רוצה לומר שאנחנו לא במצב כרגע שמחייב התפטרות שלו, למרות ההצבעה ביום שישי האחרון (ואני אומר זאת כאחד שלא מצביע לו ולא תומך גדול שלו).

א. לא הייתי מגדיר את כולם כפורעי חוק, בעיקר את המנהיגים שלהם ששלחו אותם לגור שם ואת אלה שמתנהגים או מאיימים לנהוג באלימות.
ב. אנחנו הופכים לאט לאט לדיקטטורה בזכות הרודן והרודנית שעומדים בראש המדינה.

ולגבי השאלה אם נתניהו צריך או לא להתפטר, אז ברור שההחלטה לכשעצמה עדיין לא הכניסה אותנו לשום מקום אבל נתניהו עם ההיסטריה והאמונה העיוורת בצדקת הדרך שלו עוד ידרדר אותנו למקום נמוך מאוד ויהרוס את היחסים הטובים שעוד יש לנו עם המערב.

"נגיב בעוצמה"... מה תעשה, תאיים על אובמה רגע לפני שהוא עוזב את התפקיד? תבקש מטראמפ, כמו הג׳ינג׳י מהיה היה, שירביץ לראשי המעצמות שהצביעו בעד? למה שלא יאיים על הbff שלו פוטין? זה יהיה מעניין.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 27, 2016 1:59 am 
Hall of Famer

מי זה המנהיגים שלהם ששלחו אותם לגור שם? אתה כולל בהגדרה כפושעים גם את אשכול, דיין, גולדה, רבין, פרס, בגין, וייצמן, שרון, שמיר וארנס שבתקופתם כראשי ממשלה ושרי בטחון הוקמו רשמית התנחלויות חדשות? (אני לא מדבר על המאחזים אלא על הקמת יישובים).

לגביי ב', תרשה לי לחלוק עליך על הפיכתנו האיטית לדיקטטורה. במה אנחנו הופכים לדיקטטורה?

לגביי ג', אז בעצם אם עוד לא קרה כלום למה שיקראו לו להתפטר? בגלל משהו שאולי יקרה בעתיד?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 27, 2016 8:21 am 
Hall of Famer

נורטון, קראתי את החלטת האו"ם מתחילתה ועד סופה, איך בדיוק הגעת למסקנה שהיא אנטישמית?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 27, 2016 10:53 am 
Junior

פאפאלוקס כתב:
תספח את גושי ההתנחלות הגדולים ובתמורה תתן במתנה למדינה הפלסטינית את כל אזור המשולש על כל יושביו.

למעשה אתה מציע שלילת אזרחות אוטומטית ל300,000 אלף איש? (לפי ויקיפדיה זה מספר האנשים באיזור המשולש)

נורטון כתב:
שטוב והגיע הזמן שפשוט יסופח לארץ רשמית וסופית, גם אם זה כרוך בנתינת תעודות זהות כחולות לאי אלו מאויבי עמנו)

אתה מודע לזה שיש ביהודה ושומרון לפחות 1.4 מיליון פלסטינים כן? (הם טוענים שיש שם 2.4 מיליון)... סיפוח של השטחים יכול להגיד אחד מ2 דברים:
1) מתן אזרחות וזכות הצבעה ל1.4-2.4 מיליון פלסטינים שלא בדיוק רואים את טובת הציונות מול עינהם...
2) סיפוח השטחים והשארת הפלסטינאים ללא אזרחות וללא זכויות כלל בארץ. במילים אחרות - אפרטהייד לכל דבר ועניין

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 27, 2016 11:00 am 
Sophomore

ההחלטה בפני עצמה היא הגיונית צודקת ונכונה.
ועדיין, בלי להכנס בדיוק לתפקודו הכולל של האו"ם זה ברור שהחלטות כאלה מתקבלות רק בנסיון להכריח את ישראל לעשות דברים, אין למשל החלטת או"ם על הפסקת ההסתה הפלשטינית או הפסקת התמיכה במשפחות טרוריסטים או שינוי תוכנית הלימודים בבתי הספר.
נורטון, עם כל הכבוד, זה מאד נח לחיות בחו"ל ולהטיף לסיפוח השטחים, מבלי לסבול מהמצב הכלכלי עקב ההוצאות האדירות על ההתנחלויות, מבלי לקחת בחשבון עוד כ 2 מיליון בעלי זכות בחירה ערבים שגרים בערים וכפרים חסרי תשתיות שאם נספח נצטרך להשקיע מיליארדים בשביל לשקם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 27, 2016 11:03 am 
Sophomore

ואני באמת לא מצליח להבין את הביקורת הקטלנית על אובאמה. לדעתי הוא הדבר הכי טוב שקרה לארה"ב בחמישים שנה האחרונות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 27, 2016 11:33 am 
Hall of Famer

אני לא חושב שנורטון מתכוון לספח את כל השטחים, אם יורשה לי להמר

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 27, 2016 11:55 am 
Hall of Famer

rony כתב:
נורטון, קראתי את החלטת האו"ם מתחילתה ועד סופה, איך בדיוק הגעת למסקנה שהיא אנטישמית?

אכן, רפרפתי מעליה ובהחלט כן. הבעיה של החלטות מעין אלו היא לא במה שכתוב בהם, כי הכל מנוסח מאד יפה ודמוקרטי, אלא בעובדה שדווקא ישראל היא זאת שסובלת מהם פעם אחר פעם לעומת כל מדינות העולם האחרות (כולל אלו שהצביעו בהחלטה עצמה) שמשום מה מתעלמים מבעיות דומות (רובן) או קשות יותר (סין, עם טיבט וטיוואן) שמתרחשות בהן עצמן.
או במילים אחרות, בהחלט אנטישמי לחלוטין ולגמרי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 27, 2016 11:57 am 
Senior

כלומר לדעתך אנטי ישראליות = אנטישמיות?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 27, 2016 11:58 am 
Hall of Famer

yoya כתב:
ההחלטה בפני עצמה היא הגיונית צודקת ונכונה.
ועדיין, בלי להכנס בדיוק לתפקודו הכולל של האו"ם זה ברור שהחלטות כאלה מתקבלות רק בנסיון להכריח את ישראל לעשות דברים, אין למשל החלטת או"ם על הפסקת ההסתה הפלשטינית או הפסקת התמיכה במשפחות טרוריסטים או שינוי תוכנית הלימודים בבתי הספר.
נורטון, עם כל הכבוד, זה מאד נח לחיות בחו"ל ולהטיף לסיפוח השטחים, מבלי לסבול מהמצב הכלכלי עקב ההוצאות האדירות על ההתנחלויות, מבלי לקחת בחשבון עוד כ 2 מיליון בעלי זכות בחירה ערבים שגרים בערים וכפרים חסרי תשתיות שאם נספח נצטרך להשקיע מיליארדים בשביל לשקם.

לא יודע ,עד גיל 30 גרתי בארץ ועד היום אני לא מבין במה ה BALANCE SHEET של השטחים גרוע יותר מזה של שאר המדינה. במיוחד אם יוצאים מתוך נקודת הנחה שהשטחים גם הם, חלק אינטגרלי ולגיטימי של מדינת ישראל. (וזאת נקודת ההנחה שלי).

כפי שאורן כתב מאוחר יותר, ברור לי שהסיפוח לא יכול להיות אחד על אחד, זה ייצור בעיות דמוגרפיות קשות. מה בדיוק יהיה הסיפוח? אני מניח שאכן צריך פרט לעזה עוד איזור ערבי אחד ששייך להם (אבל לא שניים נוספים), וחילופי שטחים מסוימים. בכל מקרה, אני מאד מאד נגד אפרטהייד, אם זה לא היה ברור. ואם מדובר בסיפוח של כמה מאות אלפי ערבים ונתינת תעודת זהות כחולה להם, אז SO BE IT, למרות שברור שהשאיפה תהיה לצמצם

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 27, 2016 11:58 am 
Hall of Famer

תומר כתב:
כלומר לדעתך אנטי ישראליות = אנטישמיות?

לדעתך לא? (אגב אני מסכים שזה לא 1:1, אבל בגדול, בהחלט ובוודאי שכן).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 127 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2, 3, 4, 5, 6  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו 52 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה