סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ש' נובמבר 16, 2024 1:40 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 99 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: א' ינואר 01, 2017 9:57 pm 
Junior

בלוג: הצג בלוג (0)
גם עכשיו יש ראשי בתים, פשוט לא עדכנו אותנו.

מכל מקום, למישהו יש מושג מתי ההגרלה ?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 01, 2017 10:06 pm 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
אני לא זוכר שום שינוי בהגדרות של ראשי הבתים (אם יש ביסוס לכך אשמח לראות, אולי אני לא זוכר). ואני במפורש זוכר שהיו שנים בהן הפועל לא אחת מראשי הבתים (כי מה לעשות והיא עפה לפני הגמר).

ואין לי מושג מתי והאם השיטה בוטלה, אבל אם שמוליקי טוען שב2007 היא היתה עדיין בתוקף אז היא היתה בתוקף גם בשנים שלפני כן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 02, 2017 11:53 am 
Hall of Famer

נביא בעירו כתב:
בכל מקרה, השיטה של חישוב הסתברויות לא כל כך מוצלחת גם במקרה הזה. גם אם היית בודק לפני חודשיים מה ההסתברות שהפועל ירושלים תקבל העונה את הפועל ת״א בשמינית, אחר כך את הרצליה ברבע, את חולון בחצי ואת מכבי בגמר, היית מגיע למספרים שנשמעים דמיוניים והעובדה היא שחצי מהתסריט הזה כבר קרה והחצי השני עשוי לקרות בהסתברות די גדולה. תסריטים בעלי הסתברות נמוכה קורים כל הזמן בכמויות אדירות.

לפי הגישה הזאת אי אפשר להצביע על שום דבר מפתיע בחיים .
לצורך העניין האליפות של לסטר כלל לא מפתיעה כי הסיכוי לכך שצ'לסי תסיים את העונה שעברה במקום העשירי עם בדיוק 50 נקודות והפרש שערים מדויק של 53-59 - הוא קטן יותר ...

אתה מסתכל בדיעבד על אירועים שאין להם "הסבר" ושואל מה הסיכוי שהם אכן יקרו . במעקב שלי מסתכלים על אירוע "חריג הסתברותית" שיש לוגיקה מאוד ברורה בנוגע לשכיחות שלו במציאות ( בהשוואה לשכיחות התיאורטית ) , וגם אפשר להעריך קדימה ( וזאת אני כאמור עושה כבר מספר שנים ) את התממשותו בפועל .
אם היית אומר לי בקיץ שירושלים תקבל את הפועל ת"א בשמינית ואת הרצליה ברבע - הייתי מוריד את הכובע . אבל כמדומני שזה לא קרה .

לפי זכרוני סוגיית ראשי הבתים הייתה מאוד לא יציבה , הן מבחינת האם התקיימה בכל שנה ושנה , והן מבחינת זהות הקבוצות ( האם 2 הפיינליסטיות , האלופה ומחזיקת הגביע , או "ייצורי כלאיים אחרים" ) .

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 02, 2017 1:05 pm 
Junior

shmueliki כתב:
נביא בעירו כתב:
בכל מקרה, השיטה של חישוב הסתברויות לא כל כך מוצלחת גם במקרה הזה. גם אם היית בודק לפני חודשיים מה ההסתברות שהפועל ירושלים תקבל העונה את הפועל ת״א בשמינית, אחר כך את הרצליה ברבע, את חולון בחצי ואת מכבי בגמר, היית מגיע למספרים שנשמעים דמיוניים והעובדה היא שחצי מהתסריט הזה כבר קרה והחצי השני עשוי לקרות בהסתברות די גדולה. תסריטים בעלי הסתברות נמוכה קורים כל הזמן בכמויות אדירות.

לפי הגישה הזאת אי אפשר להצביע על שום דבר מפתיע בחיים .
לצורך העניין האליפות של לסטר כלל לא מפתיעה כי הסיכוי לכך שצ'לסי תסיים את העונה שעברה במקום העשירי עם בדיוק 50 נקודות והפרש שערים מדויק של 53-59 - הוא קטן יותר ...

אתה מסתכל בדיעבד על אירועים שאין להם "הסבר" ושואל מה הסיכוי שהם אכן יקרו . במעקב שלי מסתכלים על אירוע "חריג הסתברותית" שיש לוגיקה מאוד ברורה בנוגע לשכיחות שלו במציאות ( בהשוואה לשכיחות התיאורטית ) , וגם אפשר להעריך קדימה ( וזאת אני כאמור עושה כבר מספר שנים ) את התממשותו בפועל .
אם היית אומר לי בקיץ שירושלים תקבל את הפועל ת"א בשמינית ואת הרצליה ברבע - הייתי מוריד את הכובע . אבל כמדומני שזה לא קרה .

לפי זכרוני סוגיית ראשי הבתים הייתה מאוד לא יציבה , הן מבחינת האם התקיימה בכל שנה ושנה , והן מבחינת זהות הקבוצות ( האם 2 הפיינליסטיות , האלופה ומחזיקת הגביע , או "ייצורי כלאיים אחרים" ) .

לא בדיוק - לא צריך להסתכל על אירועים בצורה בודדה אלא רציפה (בעיקר אינטראקציות בין אירועים), ואז להעריך כל מה שנכנס ברמת סמך של X%, נניח 99%. יש הרבה "אירועים" שצ'לסי מסיימת עם מספר נקודות שמאפשר את האליפות של לסטר, אבל לא לא יודע אם מה שלסטר השיגו נכנס בתוך ה-99% (ולכן נחשב "צפוי"), כנראה שלא. זה כמובן חישובים סטטיסטיים, מה שצריך לקבוע הוא מה נחשב "הפתעה" - 99%, 99.9% וכו'. לדוג' בייצור יש את שיטת 6 סיגמה (כל האירועים שרחוקים מהממוצע עד 6 סטיות תקן), שקובעת רף גבוה מאד של איכות (אי תקלות) - ועדיין פעם במיליון יחידות שמיוצרות יהיו 2-3 שיהיו תקולות - האם זו הפתעה זה עניין של הגדרה, והתשובה היא כנראה שלא (כי 6 סיגמה זה רף גבוה מאד).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 02, 2017 2:09 pm 
Junior

ואחרי ההסבר המדעי אגיד רק שכשאתה כותב:
shmueliki כתב:
לפי הגישה הזאת אי אפשר להצביע על שום דבר מפתיע בחיים
אתה צודק בעיניי (ונכונה גם הגרסה ההפוכה: שכל הדברים בחיים הם מפתיעים ומדהימים). כמו שאתה בטח חש היטב, זה מצריך היערכות מחדש מבחינה פילוסופית ואמונית, אבל לא ניכנס לזה כרגע...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 02, 2017 2:27 pm 
Junior

נביא בעירו כתב:
ואחרי ההסבר המדעי אגיד רק שכשאתה כותב:
shmueliki כתב:
לפי הגישה הזאת אי אפשר להצביע על שום דבר מפתיע בחיים
אתה צודק בעיניי (ונכונה גם הגרסה ההפוכה: שכל הדברים בחיים הם מפתיעים ומדהימים). כמו שאתה בטח חש היטב, זה מצריך היערכות מחדש מבחינה פילוסופית ואמונית, אבל לא ניכנס לזה כרגע...

תשמע, אתה חתיכת נביא.

החתול על קרפלס: "שישלחו אותו בטרייד לנ"צ... יתאחד עם אחיו חסרי הצוואר האחרים טל דן ואלישי כדיר "

בגאצקיס מפסיד למעיין, די ג'יי ולאומי: “התכוננו לכארם משעור. השחקנים שלי הם לא איירון מן".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 11, 2017 2:15 am 
Hall of Famer

התקדמנו מעט : הוספתי את נתוני השנה הנוכחית , ובנוסף מצאתי איזה חוזר ישן של איגוד הכדורסל , שמאמת את העובדה שבשנת 2001/2 לא היו ראשי בתים - ולכן הוספתי גם את נתוני שנה זו לחישוב .

הסיכוי שבכל ההגרלות שבוצעו במהלך השנים בהן מכבי ת"א והפועל ירושלים היו יכולות להיות מוגרלות זו עם זו - הן אכן כלל לא יוגרלו אחת עם השנייה - הוא 1/446 בלבד .

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 11, 2017 9:48 am 
מנהל פורום

סיכוי של 1 ל-500 הוא לא קטן. ושוב צריך להזכיר שמן הסתם היו הרבה אירועים שזה הסיכוי להתרחשות שלהם בתקופה הרלוונטית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 11, 2017 9:24 pm 
Junior

זה כמו הקטע הזה של יד חמה

ראובן כתב:
צוד הוא עדיין העשב השוטה הרשמי של הפורום. נא לכבד את זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 11, 2017 9:47 pm 
מנהל פורום

למשל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 17, 2017 5:36 pm 
מנהל פורום

בשולי העניין, נספר שפאו פגשה את אולימפיאקוס בחצי הגמר
ונזכיר גם שהיריבות בין פאו אוליפיאקוס נושאת הרבה יותר רייטינג מאש זאת של הפועל נגד מכבי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 17, 2017 5:53 pm 
Hall of Famer

אאל"ט הם גם נפגשו בסיבוב מאוד מוקדם לפני כמה שנים .

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 17, 2017 6:26 pm 
מנהל פורום

נכון. ממש הסיבוב הראשון. בעונה אחרי התואר השני של פיראוס
פאו ניצחה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 17, 2017 10:33 pm 
Hall of Famer

ואחרי זה מתפלאים שיוון במשבר כלכלי ...

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' פברואר 13, 2017 12:32 am 
Hall of Famer

טור בנושא : http://www.haaretz.co.il/sport/basketba ... -1.3848752

אני לוקח משם כעובדה ( אלא אם יתקבלו בעתיד אינדיקציות אחרות - כי בכל זאת יש פה ושם אי דיוקים קלים בטור הנ"ל ) שבשנים 96-97,97-98,2002-2003,2006-2007 הקבוצות לא נפגשו עקב העובדה שהיו ראשי בתים ( שזה מה ששיערתי , ולכן לא כללתי אותן במקור בחישוב ) .

אנחנו עדיין עומדים על סיכוי של כ- 1:450 לכך שהקבוצות לא ייפגשו במשך כל השנים הנ"ל .
עד לשנה הבאה ...

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' פברואר 13, 2017 10:27 am 
Sophomore

shmueliki כתב:
טור בנושא : http://www.haaretz.co.il/sport/basketba ... -1.3848752

אני לוקח משם כעובדה ( אלא אם יתקבלו בעתיד אינדיקציות אחרות - כי בכל זאת יש פה ושם אי דיוקים קלים בטור הנ"ל ) שבשנים 96-97,97-98,2002-2003,2006-2007 הקבוצות לא נפגשו עקב העובדה שהיו ראשי בתים ( שזה מה ששיערתי , ולכן לא כללתי אותן במקור בחישוב ) .

אנחנו עדיין עומדים על סיכוי של כ- 1:450 לכך שהקבוצות לא ייפגשו במשך כל השנים הנ"ל .
עד לשנה הבאה ...

אני לא יכול להגיד בוודאות , אולי אני אמצא משהו באנטרנט , אבל לדעתי שיטת הראשי בתים היתה שיטה ששונתה כל שנה כדי שהפועל ומכבי יהיו ראשי בתים.
שנה אחת ראשי הבתים היו 2 הקבוצות שהגיעו לגמר הפליאוף שנה שעברה , שנהאחת זה היה 2 הקבוצות שהגיעו לגמר הגביע שנה שעברה ושנה אחת זה היה האלופה ומחזיקת הגביע.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 14, 2017 12:22 am 
Hall of Famer

הייתה גם שנה שנקבע שראשי הבתים יהיו קבוצות מ-2 הערים הגדולות בישראל, בתנאי שזו שבאה מהעיר הגדולה לובשת אדום, וזו שבאה מהעיר ה-2 בגודלה משחקת בצהוב :P

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' דצמבר 25, 2017 2:07 am 
Hall of Famer

הקפצה ועדכון לאור הגרלות שמינית ורבע הגמר של השנה הנוכחית :

הסיכוי שבכל ההגרלות שבוצעו במהלך השנים ( החל משנת 1995 ) בהן מכבי ת"א והפועל ירושלים היו יכולות להיות מוגרלות זו עם זו ( כלומר בניכוי שנים שבהן ידוע שהקבוצות הנ"ל היו ראשי בתים ) - הן אכן כלל לא יוגרלו אחת עם השנייה - הוא 1/556 בלבד .

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' דצמבר 25, 2017 2:13 am 
Junior

uriel17 כתב:
בשולי העניין, נספר שפאו פגשה את אולימפיאקוס בחצי הגמר
ונזכיר גם שהיריבות בין פאו אוליפיאקוס נושאת הרבה יותר רייטינג מאש זאת של הפועל נגד מכבי

כנראה שאיגוד הכדורסל היווני הרבה פחות תאב בצע.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' דצמבר 25, 2017 10:59 am 
Junior

shmueliki כתב:
הקפצה ועדכון לאור הגרלות שמינית ורבע הגמר של השנה הנוכחית :

הסיכוי שבכל ההגרלות שבוצעו במהלך השנים ( החל משנת 1995 ) בהן מכבי ת"א והפועל ירושלים היו יכולות להיות מוגרלות זו עם זו ( כלומר בניכוי שנים שבהן ידוע שהקבוצות הנ"ל היו ראשי בתים ) - הן אכן כלל לא יוגרלו אחת עם השנייה - הוא 1/556 בלבד .

אם אפשר, אני מבקש סטטיסטיקה גם לגבי הסיכוי שבאותה שמינית גמר שבה מכבי תוגרל מול רעננה, חולון תוגרל נגד הוד השרון והפועל תוגרל נגד נהריה. וזה עוד לא הכל: שבדיוק באותו שלב פניני יסיים עם 2/8 מהשלוש, כרם משעור יסיים עם 1/7 וקורי וובסטר עם 4/8. וזה עוד לא הכל: מה הסיכוי שכל זה יקרה כשכל המנצחות קולעות מעל 90 נק׳ וכל המפסידות מתחת לשמונים, ושבדיוק באותו מחזור יפתח זיו יסיים משחק עם שורה סטטיסטית של 0 נק׳, 6 ריב׳ 3 אס׳ ו-5 איב׳?!

ואחרי כל זה, אם הייתי צריך לשים את כל הכסף שלי על הנושא, עדיין הייתי מהמר שלפחות כמה מההגרלות לאורך השנים היו מכורות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' דצמבר 25, 2017 11:27 am 
Hall of Famer

אני לא יודע מה זה אומר מכורות, אני לא אתפלא אם גם בשנים שאנחנו לא יודעים על כך האיגוד החליט שירושלים ומכבי הן ראשי בית. ואז זה קצת פחות מפתיע שהן לא נפגשו, או אם נדבר סטטיסטית - אז הסיכוי שהן לא יפגשו הוא 100%.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' דצמבר 25, 2017 11:42 am 
Junior

אני יודע מה זה אומר מכורות. אם האיגוד החליט שירושלים ומכבי הן ראשי בית בלי להודיע על כך לציבור - אז זה זה...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' דצמבר 25, 2017 11:47 am 
Sophomore

אולי הן חתמו על הסכם שיריון ראשי בתים עם הנהלת האיגוד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' דצמבר 25, 2017 12:58 pm 
Sophomore

מישהו יכול להגיד אילו קבוצות נפגשו לפני הגמר יותר מפעם אחת בעשרים השנה האחרונות?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' דצמבר 25, 2017 1:33 pm 
Sophomore

1/500 זה סיכוי גדול :lol:

אני חושב שהסיכוי יותר דומה לסיכוי שמכבי תשחק ביורוליג בשנה הבאה. זה סיכוי גדול.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 99 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו 152 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה