ציטוט:
מה הסמכות של השחקן לערער על קביעת הבודק שהשתן לא עומד בדרישות? האם הוא יכול לדרוש שלא לזרוק את הבדיקה? היה מקרה כזה?
לא מכיר מקרה כזה. הקריטריונים נמדדים באתר הבדיקה באמצעות מַד-שְׁבִירָה (Refractometer). אם המכשיר מראה שהדגימה לא קבילה - הבודק מחויב לזרוק את הדגימה.
ציטוט:
שמעתי כבר על מקרים של ספורטאים שלקח להם שעות לעשות בדיקת סמים, בדרך כלל מהסיבה ההפוכה (לקח להם זמן לתת שתן). זה בהחלט קורה. אתה לא יכול לדעת את זה מראש מן הסתם, וברגע שהבדיקה התחילה אי אפשר לעבור למקום אחר למיטב ידיעתי, אז כל העניין של "אם זה לוקח שעות אז שיעשו את זה במקום נוח" לא ממש תופס.
נפוץ ביותר שלוקח לספורטאים זמן רב לתת דגימה קבילה. הנה כמה ציטוטים מתוך מחקר שנערך באוניברסיטת קופנהאגן: ״אני לא יכול להשתין כשמישהו מתבונן בי״ (אוליבר קאן, 2006, לקח לו שעתיים וחצי לתת דגימה), ״אני פשוט לא יכול להשתין אחרי משחק. אני שותה מים ומשקאות אנרגיה עד שאני מלא, ופשוט לא יוצא כלום. בדרך כלל לוקח לי בין שעתיים לשלוש לתת דגימה (אוליבר קאן, 2007), ״הדבר הכי גרוע הוא בדיקות סמים. לוקח לי שעות לתת דגימה קבילה״ (אנדרה ניקלאוס, אחרי אליפות העולם בדקת׳לון 2006). לפי המחקר, ב- 42% מהדגימות יש עיכובים ממושכים במתן דגימה, מסיבות כאלה ואחרות, והזמן הממוצע למתן דגימה קבילה הוא למעלה משעה (!).
ובקיצור, כפי שראי סבר, זה לא נדיר כלל וכלל. לפעמים, התהליך הזה פשוט לוקח זמן. לא רק אצל ווימס, אלא אצל כולם.
ציטוט:
יש איזשהו גבול למשך הזמן של בדיקת סמים לספורטאי שממשיך להשתין ולהשתין? אם הבודק היה ממשיך להגיד גם ב4 בבוקר שהפיפי של ווימס שקוף מדי בעיניו, אז עדיין שתי האופציות שהיו עומדות בפני ווימס הן להמשיך להשתין לנצח, או לפוצץ את הבדיקה ולהסתכן בהרחקה מהענף
ההנחיות של הבודקים הן כדלקמן: The DCO uses a refractometer to measure the specific gravity (density) of the sample. If the specific gravity of the sample is lower than 1.005, the player will have to continue to give samples until a suitable specific gravity is reached.
מעבר לכך, מבחינה פיזיולוגית - כל שחקן אמור להיות מסוגל לתת דגימה תקינה בחלוף מספר שעות, משום שהגוף אמור להפיק דוגמית כזו באופן טבעי בשלב כלשהו. האם זה יכול לקחת הרבה זמן? כן. האם זו סיבה לנטוש את הבדיקה באמצע? לא בהכרח.
ציטוט:
האם השחקן יכול לבקש בדיקת דם במקום מתן שתן?
לא. בדיקות דם הן יקרות יותר לבדיקה, וגם לא מתאימות לכל סוגי החומרים, ולכן אין אפשרות לבקש להמיר את בדיקת השתן בבדיקת דם.
ציטוט:
אני מאוד מקווה שהוא יקח את מכבי ל BAT
לא בטוח שזה מה שהייתי מייעץ לו. ה- BAT לא יוכל לתת יד לשחקן שסירב לעבור בדיקת סמים. מציע לכם לבדוק את התקדים של דיוויד הוקינס, שנכשל בבדיקת סמים ונאלץ לפצות את גלאטאסראי ב- 420 אלף דולר, שזה סכום הבאיי-אאוט שהיא שילמה עבורו לבשיקטש.