סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ו' נובמבר 15, 2024 3:25 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 12 הודעות ] 
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ג' מאי 16, 2017 8:06 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
בום טראח ירה תותח!! זה שווה ת'רד נפרד, מחוץ לת'רד הרגיל של מלחמות היורוליג ופיב"א.
בראיון לתחנת רדיו בספרד, אמר ג'ורדי ברתומאו שהיורוליג לא יכבד את החלונות שקבעה פיב"א למשחקי קדם גביע העולם בנובמבר ובפברואר, כלומר משחקי היורוליג והיורוקאפ יימשכו באותם שבועות וקבוצות היורוליג והיורוקאפ לא יוכלו לשחרר שחקנים לנבחרות שלהם.
למותר לציין שגם ה-NBA לא יכבד את החלונות האלה, וממילא נבחרות עם הרבהשחקני NBA היו משחקים בהרכבים משניים בחלונות האלה.
ג'ורדי מדבר על החלטה שנלקחה כבר לפני שנה וחצי. הסיבה שאני שם את זה בת'רד נפרד בכל זאת היא שהיו ידיעות שהיורוליג הכין שני לוחות זמנים לעונה הבאה - האחד שלא מתחשב בחלונות, והשני שכן מתחשב, ומגדיל את מספר השבועות בהם יש שני משחקים מ-5 ל-7. הוא עדיין פותח פתח פצפון לאפשרות הזו, אבל כרגע נראה שהעמדה היא מאד נחרצת.

תרגום חופשי לדבריו של ג'ורדי:
"העמדה של היורוליג זהה לעמדה של ה-NBA והיא ננקטה כבר לפני זמן רב. הייתה לנו אסיפה לפני שנה וחצי, ובה הקבוצות החליטו שלא לקחת חלק בפרוייקט הזה של פיב"א. אנחנו עדיין באותה עמדה. תהייה לנו פגישה נוספת ביולי הקרוב, ושם נדבר על הלו"ז לעונה הקרובה. אולי נוכל לעזור בעיקר עם היורוקאפ, אבל עם היורוליג זה יהיה כמעט בלתי אפשרי. אין סיבה שהבעייה תגולגל אלינו, הבעייה היא של מי שקבע את הלו"ז המגוחך הזה כשידע מראש שהשחקנים הטובים ביותר לא יוכלו להשתתף ממילא.
אי אפשר לרמות את האוהדים. לקבוצה ספרדית מגיע כבוד <כמו לקבוצת NBA>. האפשרות לעלות לגביע העולם צריכה להיות מאורגנת כך שכולם יוכלו לשחק עם השחקנים הטובים ביותר, וזה לא מה שנעשה. אתה לא יכול לדרוש מקבוצות אירופיות מה שאתה לא דורש מה-NBA. אף אחד לא יבין את זה. הפרוייקט הזה <חלונות הנבחרות של פיב"א> הוא לא הגיוני מלכתחילה, אנחנו אומרים את זה כבר ארבע שנים והצענו אלטרנטיבות, אבל אין שום הקשבה בצד השני."

מיותר לציין שעמדה כזו אומרת שהמלחמה בין היורוליג לפיב"א תמשיך, וביתר שאת.... פרוייקט חלונות הנבחרות הוא בבת עינה של פיב"א, למרות שהיה ברור מראש ששחקני ה-NBA לא יוכלו לשחק בנבחרותיהם.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מאי 16, 2017 8:11 am 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (0)
הוא יכול להכריח קבוצה לא לשחרר שחקן עבור משחק נבחרת?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מאי 16, 2017 8:24 am 
Hall of Famer

הוא לא צריך. הוא קובע שיש משחקים בשבוע הזה, ועכשיו בוא נראה מה הקבוצות יעשו.
למעשה זה אפילו יותר מזה. את ההחלטה הזו (לא להתחשב בחלון פיב"א) מקבלות הקבוצות עצמן, הן מודעות להשלכות ולכן ברור מה עמדתן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מאי 16, 2017 8:32 am 
מנהל פורום

נניח שהקבוצות תסכימנה לשחרר את השחקן. הוא יוכל למנוע את זה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מאי 16, 2017 9:05 am 
Hall of Famer

אני מניח שלא. אבל עכשיו בוא נראה את הקבוצות מסכימות לשחק בלי 2-3 מהשחקנים שלהן. בטח אם קבוצות יריבות ממדינות אחרות, שקצת פחות רואות בנבחרת משימה צבאית, לא משחררות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מאי 16, 2017 9:39 am 
Hall of Famer

אכן בום טראח.
רק שהפעם הפיצוץ יהיה בין הקבוצות לאיגודים המקומיים, ולא למנהלות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 17, 2017 2:52 pm 
Hall of Famer

הפיצוץ, מסתבר, יהיה לא רק עם האיגודים במקרה הזה...
שימו לב לזה.
היו בפורום הזה כמה ויכוחים על מידת הלאומנות שאנחנו מצמידים למשימות נבחרת ישראל. יש כאלה שרואים בה מקבילה לצבא, יש כאלה שרואים בה כולה נבחרת ספורט, זכות ולא חובה, ומי שלא רוצה - שלא יהיה (אני נוקט בגישה השנייה).
אז תראו מה קורה בספרד - מסתבר שבספרד התייצבות לנבחרת היא חובה. בחוק מדינה! אני חוזר, חובה, בחוק מדינה. אם אתה לא בא, אתה לא עובר על תקנון המנהלת או האיגוד שם - אתה ממש עובר על החוק.
סעיף 47 בחוק הספורט הספרדי קובע ש:
"זו החובה של ספורטאים להיענות לקריאה מנבחרות הספורט הלאומיות <של ספרד> כדי להשתתף בתחרויות בינלאומיות ולהתכונן אליהן".

הערה שלי: מן הסתם בעידן ה-NBA זו די אות מתה, הרי לא ראיתי שמכריחים את האחים גאסול או את רוביו וקלדרון לבוא לנבחרת אם הם לא רוצים.
אבל, וכאן אנחנו מגיעים לענייננו, בכל זאת יש מי שלוקח את זה ברצינות, וזה מזכ"ל ארגון השחקנים של ספרד - שחקן העבר רפאל חופרסה, שאמר ש"היורוליג לא יכול לכפות על השחקנים הספרדים להיעדר ממשחקי הנבחרות שלהם, כי זה אומר שהם יעברו על החוק".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 17, 2017 3:22 pm 
Hall of Famer

השאלה, ואני שואל את זה לא מידיעה, האם הסגלים של קבוצות היורוליג, לא יוכלו להסתדר ללא שחקני הנבחרות בזמן החלון הזה.
מכבי למשל, יכולה בכיף להשען על השחקנים האמריקאים שלה למשחק-שניים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 17, 2017 3:26 pm 
Hall of Famer

השאלה אם הן רוצות. יש קבוצות, בטח היום, שתורמות לנבחרות יותר שחקנים מאשר מכבי.
יותר מזה, השאלה היא מה קורה אם יש כאלה שמשחררות ויש כאלה שלא. עכשיו הן צריכות לשחק זו מול זו.

פרקטית, לאור החשיבות של הקבוצות הספרדיות ביורוליג, אני חושב שבין היורוליג לביניהן יוכרע עיקר הסוגיה הזו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 17, 2017 6:55 pm 
Hall of Famer

מכבי היא דוגמא קיצונית , כי היא מבוססת על אמריקאים בעיקר .
צסק"א תיאלץ להסתדר לצורך העניין ( בהקשר לסגל של העונה הקודמת ) ללא תיאודוסיץ' , דה קולו , וורונצ'ביץ' , פרידזון , ואולי עוד איזה רוסי או שניים .
פנר' ללא בוגדנוביץ' , ווסלי , סלוקאס , קאליניץ' , דאטומה , אנטיץ' וכמה טורקים .

נשמע משמעותי ...

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 18, 2017 5:01 pm 
Hall of Famer

ארגון השחקנים ביוון מפרסם גם הוא הודעת תמיכה חד משמעית בלו"ז של פיב"א, תוך מילים חריפות על ג'ורדי והצהרתו בנושא.
תרגום חופשי:
"חברי ארגון שחקני הכדורסל ההלני מביעים חוסר שביעות רצון עמוק מהצהרתו האחרונה של ג'ורדי ברתומאו בדבר משחקי קדם גביע העולם והמחויבויות של שחקני היורוליג.
אנחנו מבינים את רצונו, כי ברצונו להגן על "המוצר" שלו <המרכאות במקור>, אך לא הכל זה כסף. הנבחרות הן מעל הכל, ואנחנו חולקים לחלוטין על מר ברתומאו. אנחנו "חברים לקבוצה" של ארגון שחקני הכדורסל בספרד, שלא היססו להביע את חוסר הסכמתם עם בן ארצם. החלטות כאלה צריכים להילקח בשיתוף עם הפרוטגוניסטים בענף, כלומר השחקנים והאיגוד בכל מדינה."

נראה שלג'ורדי נפתחה חזית חדשה מכיוון שספק אם ציפה לו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מאי 20, 2017 8:12 pm 
Hall of Famer

ברתומאו דיבר אתמול באיסטנבול בראיון לגאזטה דלו ספורט, ונשאר איתן בעמדתו - היורוליג לא יכבד את חלונות הנבחרות של פיב"א.
"כשה-NBA הודיע שלא יתן לשחקניו להצטרף לנבחרות הלאומיות <בחלונות פיב"א תוך כדי העונה>, אף אחד לא אמר כלום. אנחנו רק חזרנו על עמדתנו מלפני שנה וחצי, שהיורוליג לא יכלול את חלונות פיב"א בלוח הזמנים שלו <כלומר, לא יתחשב בהם>. עמדתנו לא השתנתה. נעשה את המיטב כדי לאפשר לשחקני היורוקאפ להצטרף לנבחרותיהם - ביורוקאפ יש פחות משחקים מאשר ביורוליג, אבל ביורוליג אין כל חלון פנוי".
המחלוקת העירה שוב את אחד ממתנגדי ג'ורדי הגדולים, ג'יאני פטרוצ'י נשיא האיגוד האיטלקי שהוביל את האיומים נגד הקבוצות האיטלקיות בשנה שעברה. כעת הוא מאיים בסנקציות על שחקנים שלא יגיעו לנבחרת הלאומית.
על כך אמר ג'ורדי: "אם התשובה הראשונית היא סנקציות, כנראה אין רצון לדבר ולפתור את הבעייה. זה שהשחקנים הטובים ביותר לא זמינים לנבחרות הלאומיות פירושו רמאות כלפי האוהדים, וחוסר כבוד כלפי הנבחרות עצמן."

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 12 הודעות ] 

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot], נ.כ.ב.ש רשמית, עופר האדום, רלפי ו 9 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: