shmueliki כתב:
טיפה קשור לאמארה
אם ירושלים רוצה להביא את דיברתולומיאו ומשעור - זה לא מעט כסף ( בהשוואה לדייסונים ושות' ) בגלל המיסוי וכו' . לכן את הכסף הזה צריך לקצץ ממקור אחר , ואמארה הוא בהחלט אופציה שכזו .
אני הייתי שוקל לבנות משהו כזה :
זר ( אם אפשר להשאיר את ג'רלס מה טוב ) , טימור
דיברתולומיאו , הלפרין
קינזי , משעור
אליהו , פיטרסון ( או תחליף )
זר , האוול
סביר שחסר כאן "סטאר-פאוור" לשלבים המתקדמים של היורוקאפ , אבל את זה אפשר להביא גם תוך כדי העונה .
מנגד יש כאן סגל ישראלי אדיר ורחב , חסינות לפציעות ( כי תמיד אפשר להביא עוד זרים , גם במקום ישראלים במקרה הצורך ) , ובנייה קדימה לתקופה שאחרי הלפרין ואליהו .
אני חושב על גישה אחרת, כל דולר אקסטרה שישולם על ישראלי הוא מיותר כולל דיברתלומאו ומשעור.
אם אמארה באמת יקבל אזרחות אז בכלל, כי במקרה כזה יש 5 ישראלים ברגע שטימור חותם על חוזה חדש.
השניים הנוספים יכולים להיות הובר שחוזר מהשאלה ומושקוביץ.
לגבי הזרים אם ג'ראלס לא נשאר אז קינסי היחיד שישאר, פיטרסון הראה יותר מידי חולשות, כל הקונספט של להחזיק פוורוד סנטר בהסתמך על יכולות הקליעה שלו מ3 לא הוכיח את עצמו.
הכיוון צריך להיות 3-4 שכל כך חסר להם העונה, ויש לא מעט אופציות לא יקרות במיוחד כולל בליגה.
אין סיכוי שהם יפתחו את העונה עם 4 בלבד וישימו את הכסף על ישראלים.
זה גם עסק יקר. דיברתולמאו שחקן מצוין אבל הסיכוי להביא זר עם יכולות דומות שגבכל מקרה יקח לו זמן להתרגל לתפקיד ולקבוצה הוא די גבוה.
מה שנשאר זה שני גארדים שם צריך לשים את הדגש הכספי, וסנטר שיכול להיות בעלות דומה לזה של שון ג'ונס ותפקידו היא להוסיף מסה וגובה בצבע וכל דבר זה אקסטרה.
אם אמארה נשאר ומקבל אזרחות, אני הייתי משאיר את פיטרסון ושוקל להביא את דיברתולמאו, בין אם הלפרין ממשיך ובין אם לאו. כי עם אמארה זה שני ישראלים על אותה עמדה (לפחות בליגה) פלוס אליהו ורק שני שחקני חוץ שאחד מהם זה יותם שלא ברור כמה הגוף עוד יאפשר לו לשחק בקביעות.
פיטרסון יכול לשחק 5 בליגה במידת הצורך ו4-5 מהסוג שלו זה דבר נכון לסיטואציה. הוא ייתן תחרות על עמדה 4 לליאור ואפשר יהיה לשחק איתו כסנטר בהרכבים נמוכים או במשחקים שאמארה/האוול לא כשירים. הוא שחקן שמכיר את המערכת והוא סטרץ' פור אמתי ומגוון עם מסירה, ריבאונד ואפילו כמה מובים בצבע. ממש לא אחד שרק מיידה שלשות.
עם דיברתולומאו עמדה 1 סגורה ביחד עם רכז זר (אולי פריאיי הנרי מאילת יכול להתאים). אם הלפרין נשאר אפשר להתחיל עונה עם ארבעה זרים ולהחתים אחד נוסף במידת הצורך. ככה יראה הסגל:
- רכז זר, דיברתולומאו, הלפרין (/רכז זר).
- טימור, קומבו זר.
- קינזי, פורוורד 3-4 זר.
- אליהו, פיטרסון.
- האוול, סטודמאייר.