סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ב' נובמבר 18, 2024 5:34 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 190 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 4, 5, 6, 7, 8
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ה' יולי 27, 2017 8:30 pm 
Junior
סמל אישי של המשתמש

בלוג: הצג בלוג (0)
עמוס לב כתב:
אני אופתע. אני מאמין שתמיר בלאט יקבל את ה-10 דקות שלו.
יש לי הרגשה שגם הובר יקבל 10 דקות בואקום של חיפה.
האחרים כנראה שלא. אולי קופרברג. אולי זוסמן אם לא יהיה במכבי.

הובר מחליף את ג'ון די מבחינת הרוטציה שלנו, אז תבינו לבד
קופרברג מיועד לשחק יותר משנה שעברה, מניח ומקווה שיגרד את ה10 דקות, תלוי גם בו כמובן

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 27, 2017 9:13 pm 
Hall of Famer

ראי שעל הקיר כתב:
גם אני לא אופתע, אבל יש לי הרגשה שלא מאותן סיבות שאתה חושב עליהן.

הסיבות שלי הן שרמתם לא בשמיים , וחלקם חתומים בקבוצות טובות
שלך ?

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יולי 28, 2017 12:42 am 
Hall of Famer

בלאט יהיה משהו כמו שחקן 8-10 בחולון
השאלה היא האם סגנון המשחק שלו או של קולמן יהיה מה שהקבוצה צריכה

בלייזר , וורקמן ויבזורי זו שלישייה ישראלית בהחלט מכובדת .
הובר , ארצי וקופרברג יקבלו דקות גם על סמך היכולת של הזרים ( ופה דווקא יש תקווה ... ) .

ובנימה מבודחת - https://www.haaretz.co.il/sport/tapina/ ... -1.4297567
עידן אבשלום , שעבד עם קטש באילת ומסתבר שהוא "מנהלו האישי" של תמיר בלאט

"הקמפיין של העתודה הוא קו פרשת מים בכדורסל הישראלי"
"דניאל קופרברג הזכיר לנו את רג'י באקנר"
"בארבע שנים האחרונות תמיר עשה את ההתקדמות הכי משמעותית באירופה ביחס לכל השחקנים בשנתון שלו"
"הפועל חולון מתפתח לעניות דעתי כמועדון השלישי בגודלו בישראל"

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יולי 28, 2017 1:12 am 
Junior

שכחת כמובן שהוא אשכרה אמר שתמיר בלאט יכול להגיע לאנ.בי.איי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יולי 28, 2017 1:31 am 
מנהל פורום

הוא "מנהל אישי" שלו, מה אתם רוצים שהוא יגיד? אם היה מתראיין על תקן איזה פרשן או איש מקצוע שכביכול אמור להיות נטרלי, אז אפשר היה באמת לבוא אליו בטענות.
זה כמובן לא מוריד מרמת הגיחוך של הדברים שלו, ואם אנשים אוכלים את הלוקשים האלה אז בכלל חבל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יולי 28, 2017 1:54 am 
מנהל פורום

אגב, עוד ציטוטים מהראיון עם אבשלום שאפשר היה להכניס זה הקטע עם האחוזים מהשדה כטיעון לשיפור העצום של בלאט, והטיעון של כמות האס' לעומת תיאודוסיץ'. מתסבר שהכתבה המלאה עכשיו פתוחה רק למנויים, אז אני לא יכול להביא את הציטוטים המלאים.

הוא אומר שאכן לבלאט הייתה תקופה שבה הוא קלע באחוזים ממש נמוכים ל-2, אבל הנה תראו איך עכשיו באליפות הוא כבר על 48% אז הוא ממש השתפר... משהו בסגנון. הוא כמובן התעלם מכך שאין בכלל מה להשוות מבחינת רמת ההגנה שאיתה הוא התמודד ובוא נראה אותו קולע ב-48% ל-2 גם בליגה לפחות. בנוסף הלכתי להציץ בסטט' של האליפות, לראות איך הוא לעומת שאר השחקנים, אז מסתבר שבסטט' של אחוזים ל-2 הוא בכלל לא מופיע, כי כנראה לא עומד במינימום זריקות מהשדה. כנראה שהמינימום זה 6 זריקות למשחק, בעוד שבלאט זרק 5.6 זריקות ל-2 בממוצע (ו-6.3 שלשות למשחק).

הטיעון של האסיסטים גם דבילי, כי הוא אמר בראיון שממוצע האס' של בלאט עוד יותר מרשים, כי תיאודסיץ' בשנתון שלו בעתודה מסר הרבה פחות, אז הנה בלאט גם מוסר יותר טוב מתיאודסיץ'.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יולי 28, 2017 2:31 am 
מנהל פורום

ודבר אחרון - מסתבר שהוא גם עבריין מורשע בתחום ההימורים באינטרנט:
https://www.law.co.il/media/computer-law/avshalom.pdf

המסמך הנ"ל הוא בקשה לבטל לגמרי את ההרשעה (משהו כזה, אני לא עו"ד) לאחר שבערעור עונשו הוקל לעבודות שרות ואחת הסיבות לבקשה זה... שהרשעה תמנע ממנו לאמן את נבחרת ישראל בעתיד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יולי 28, 2017 2:43 am 
Junior

ודים כתב:
הוא "מנהל אישי" שלו, מה אתם רוצים שהוא יגיד? אם היה מתראיין על תקן איזה פרשן או איש מקצוע שכביכול אמור להיות נטרלי, אז אפשר היה באמת לבוא אליו בטענות.
זה כמובן לא מוריד מרמת הגיחוך של הדברים שלו, ואם אנשים אוכלים את הלוקשים האלה אז בכלל חבל.

נכון, למרות שגם בתור מנהל אישי הייתי מצפה לאיזשהו מינימום של יושרה. הוא גם יכל באותה מידה להגיד שהוא יהיה סטיב נאש הבא.
האמת היא שהטירוף האמיתי זה מישהו חסר אינטרסים כמו אלי סהר שטוען שתמיר בלאט יכול להיות רכז פותח בכל קבוצה בליגה הספרדית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יולי 28, 2017 8:13 am 
Junior

עידן אבשלום: "אם בלאט ימשיך בדרך שלו, הוא יוכל לשחק ב NBA״

מנהלו האישי של תמיר בלאט מדבר על אליפות אירופה ("קו פרשת מים בכדורסל הישראלי"),
עודד קטש ("רוצה ובשל לאמן באירופה"), בלאט ("צמח באליפות הזו, לא רק מקצועית"),
הבחירה בהפועל חולון ("מתפתח להיות המועדון השלישי בישראל"), ההתחלה בתחום
("חיפשתי השלמת הכנסה") והשאיפות לעתיד ("לעשות פה כדורסל טוב")
עידן, חזרת מכרתים. היה לך איזשהו חלק מקצועי בהצלחת נבחרת העתודה?
רשמית? לא. הקמתי תכנית לפיתוח שחקנים, "שחקן אמיתי", שתמיר (בלאט) היה האבטיפוס שלה.
הוא השחקן היחיד שאותו אני מנהל ברמה האישית. ליוויתי את תמיר על בסיס יומי בטורניר הזה והיו
שיחות פה ושם עם עודד (קטש) מההיכרות שלנו.
השחקנים נשמעו מאוד כאובים, דיברו על פספוס הזדמנות חד-פעמית.
הילדים מאוכזבים אבל הם עשו דבר ענק. אני מלווה את תמיר ואת השנתון שלו בטורניר רביעי רצוף
ולדעתי זה קו פרשת מים בכדורסל הישראלי. השחקן והמאמן הישראלי הוכיחו שעם עבודה נכונה
אפשר להגיע להישגים וכדי שזו לא תהיה הבלחה חד-פעמית חשוב שנבין שהעבודה האמיתית היא
לאורך זמן. באליפות הזו היתה קורלציה בין התוצאה לבין הדרך, אבל זה לא תמיד כך.
השאלה כמה האליפות הזו משקפת. שי האוזמן למשל אמר שרוב המדינות שלחו נבחרות
מוחלשות.
חבר'ה, אני רוצה לחדד, הדיבורים האלה הם מחלישים ולא מעצימים. את סטפן פּנו ואת ואניה
מרינקוביץ', הגארדים הסרבים, אנחנו הולכים לראות ברמות גבוהות. יותר מעשרה שחקנים
לפחות עוד עשרה יהיו טופ יורוליג. לפני שלושה שבועות הייתי ,NBA מהאליפות הזו יהיו שחקני
בטרוויזו, במחנה של אדידס עם 40 השחקנים הצעירים הטובים באירופה. תמיר היה שם.
בפרספקטיבה של הזמן נבין נגד מי שיחקנו. לא רוצה לזרות חול בעיני כולם, ההצלחה בהחלט לא
תולדה של איזו תכנית רב-שנתית ופתאום הכל ורוד. ממש לא, אבל זה גם לא ששיחקנו מול יריבות
לא טובות.
היכולת של עודד באליפות היתה מרשימה – ניהול וסגנון המשחק. זה יכול לפתוח לו דלתות
באירופה?
האליפות הזו עוררה הדים, אי אפשר להתעלם מעודד כאיש מקצוע ומסתכלים עליו באירופה כי כולם
יודעים שהוא היה שחקן גדול והאליפות יצרה לו הרבה חשיפה. ישראל היתה הנבחרת הכי מאומנת
ושיטתית בטורניר. הופתענו מהמהירות שהילדים הצליחו להכיל את השיטה, ללמוד אותה ולהגיב תוך
כדי תנועה. ראינו קצת קורלציה בין מה שהיה לנו באילת לבין הנבחרת הזו בעמדות מסוימות.
למשל?
ראינו דמיון, לפעמים אפילו טיפה צחקנו, שדניאל קופרברג הזכיר לנו את רג'י באקנר. אני חושב
שעודד רוצה ובשל לאמן באירופה, אלוהי הכדורסל מנתב בסופו של דבר את הדרך של הטובים
למקומות הטובים.
תמיר בלאט נבחר לחמישיית הטורניר. גור שלף אמר שהוא הרכז הטוב באירופה לגילו, האוזמן
חלק עליו.
בארבע שנים האחרונות תמיר עשה את ההתקדמות הכי משמעותית באירופה ביחס לכל השחקנים
אין דירוג כמו בטניס. ,ATP בשנתון שלו. איפה זה מציב אותו? אתן לאחרים לקטלג, זה לא
באסה שאחרי טורניר כזה גדול, הוא לא תפקד בגמר.
הוא הגיע לגמר גביע אירופה כשכל הקבוצה השנייה מתמקדת בו, קיבל שניים או שלושה שחקנים
וזכה ליחס מיוחד. אסור לשכוח מה עבר תמיר בשבעת המשחקים בטורניר. לרוב המובילים במדדים
של הטורניר הם מקבוצות תחתית, תמיר מקום שני באליפות במדד כשה MVP
חראלמפופולוס, אפילו לא בעשירייה הראשונה. תמיר ראשון באסיסטים, ניפץ שיא שלא יודע מתי
יישבר. מילוש תאודוסיץ' עשה 5.7 אסיסטים בטורניר הזה ותמיר 10.1 . אני חושב שהוא צמח
באליפות הזו לא רק מקצועית אלא גם במובן המנהיגותי והאישיותי.
אני שומע תחזיות אופטימיות שהוא יכול להפוך לשחקן יורוליג. הוא מאוד בוגר לגילו, מוסר מצוין,
קלעי שלוש נהדר, אבל קטש מאוד אוהב להשתמש במילה אפסייד. אני לא רואה אצלו אפסייד,
אני לא יודע כמה הוא יכול להשתפר בדברים כמו גובה, אתלטיות, זריזות רגליים.
תמיר ימשיך לאורך הקריירה לשמוע כנראה הרבה מאוד ספקנות וליהנות מתדמית האנדרדוג, אבל
נמשיך להיות צנועים וממוקדים וכל פעם שנגיע לאתגר הבא נראה איך אנחנו מתמודדים איתו. יש לי
תחושה שעוד כמה שנים נקיים ראיון וסימן השאלה יהפוך לסימן קריאה. תמיר תמיד היה מאוד בוגר
לגילו, הוא תמיד שיחק עם שנתונים מעליו.
אבל מה עם הבעיה ההגנתית?
תמיר היה מהגארדים ההגנתיים היותר טובים בטורניר. חלק מהתהליך שעבר היה קפיצה הגנתית
מאוד משמעותית, כבר בסיבוב השלישי בליגת העל בעונה האחרונה. אני מזמין אותך לראות כמה
פעמים עברו אותו באחד על אחד, כמה דיפלקשנים הוא עשה, כמה הוא היה ראשון ברוטציות
הגנתיות, בין הראשונים מהגארדים בריבאונד הגנה.
זה נכון לאליפות, אבל בליגה שלנו...
גם בליגה הישראלית, אני מזמין אותך לראות משחקים שתמיר היה דומיננטי. ימשיכו לדבר על הגודל
ותמיר ימשיך לדבר על הלב ולהתעסק בלעבוד הכי קשה.
רגליים יותר מהירות לא יהיו לו.
יש לו רגליים חזקות בצורה יוצאת דופן.
האחוזים ל 2- זו החולשה המרכזית שלו.
בסוף סיבוב ראשון בליגה הוא היה על 7% ושיפר את זה בסיבוב השני והשלישי. באליפות אירופה
הוא סיים עם 48% . זה רק מעיד כמה יש לו עוד להשתפר, יש לו המון אפסייד. צריך לשפר עוד
והצבע. במגרש פתוח כבר באליפות ראינו אותו עושה דברים In Between- אספקטים, המשחק של ה
יותר טוב, אבל הוא צריך לשחק יותר מהר.
אתה חושב שהוא יכול להפוך לשחקן יורוליג למרות הנחיתות הפיזית?
כן. בשלוש השנים האחרונות עבדנו על יעדים ארוכי טווח, על איזה שחקן אנחנו רוצים שתמיר יהיה.

מבחינתי אגב, שחקן שנמצא ברמות של יורוליג זה היינו הך לשחקני NBA
מאיזה גיל הוא עובד איתך?
16.5 . הרצון שלו ללמוד ולהקדים את תכנית העבודה שלו מפתיע כל הזמן, זה כיף גדול לעבוד עם
שחקן כזה, זה התהליך המקצועי הכי מרגש ומיוחד שחוויתי.
באופי שלו הוא שחקן מוביל והוא צריך את הכדור ביד, זה מאוד מנוגד למה שקבוצות בארץ
מחפשות - ישראלים משלימים ליד הזרים.
אני מסכים עם הנחת העבודה ששחקנים מהסוג הזה לא צמחו לנו בשנים האחרונות ובכלל נדיר
בכדורסל האירופי למצוא היום פוינט גארד טהור, 1 טבעי. הוא ניחן בתכונות שהן מעבר לתכניות
העבודה, שנולדים איתן, היכולת לראות את המגרש ולמסור. מפה אחזור לעניין של הגובה, זה ללמד
ברמה הפיזיולוגית לעבוד יותר קשה מכולם ומבחינה טכנית לדייק בכמה נמוך להיות בכדרור, ומאיפה
להוציא את המסירה ולשלוט בכדור ברמה הכי גבוהה. על ידי זה אפשר לפרוץ גבולות ואני חושב שיש
בכדורסל היום כמה דמויות מעוררות השראה כמו אייזאה תומאס שנותן לכולם לחלום.
אתה באמת חושב שהוא ואייזאה תומאס יכולים לשחק באותה ליגה?
כן. אני חושב שאם תמיר ימשיך בדרך שלו, הוא יוכל להגשים כל דבר שהוא רק רוצה.
איך מתקבלות ההחלטות איפה לחתום, אתה ביחד עם אמו כנרת בלאט?
מי שנתנו לי את הזכות לנהל את תמיר זה אמא ואבא שלו. זה דבר אדיר שאפשר להשתמש בידע של
דייויד ובמה שעבר כאחד מאנשי הכדורסל הכי טובים שידע הכדורסל האירופי.
להפועל ת"א הוא הגיע בגללך ובגלל קטש. אתה יכול להסביר את ההחלטה להפעיל את סעיף
השחרור שלו אחרי שהיה שם שחקן של 25 דקות למשחק?
ההחלטה היתה מאוד קשה. הפועל זה המקום הראשון שנתן לתמיר את ההזדמנות ותמיר גדל בתוך
המועדון האדיר הזה והתחבר אליו מאוד. אבל ההחלטה - ושאראס עשה קריירה מלדעת לקבל את
ההחלטות הנכונות - באה מסיבות שקשורות לשחקנים שחתומים בקבוצה. הרגשנו שנכון בשביל
תמיר ללכת לתחנה הבאה שלו כשדן שמיר פנה אלינו. הפועל חולון מתפתח לעניות דעתי כמועדון
השלישי בגודלו בישראל, הן מבחינת התשתיות והן מבחינת הניהול של הבעלים שלמה אייזיק והצוות
המקצועי שמתגבש שם.
בנקס ולימונד חתומים בהפועל, אבל בחולון יהיו שני גארדים זרים, שלומי הרוש, חנן קולמן. זה
מציב אותו במקום די בעייתי ברוטציה.
מבחינת הישראלים, רביב זה הפרנצ'ייז פלייר של הפועל ת"א, גם סמל וגם שחקן מצוין שנמצא בדיוק
בעמדה של רכז.
. הוא יותר 2
רביב מבחינתנו הוא רכז, אדריאן הוא סקנד גארד, שניהם דומיננטים. בחולון אני חושב שגם הרוש וגם
קולמן לא באמת 1. ובחולון חלק מכריע מההחלטה היה המפעל האירופי (ליגת האלופות) שזה שני
משחקים בשבוע וחשיפה במפעל שלא נופל ברמתו מהיורוקאפ. הבית המוקדם של חולון הוא נפלא
עם קבוצות כמו מונאקו וססארי.
אתה ועודד רציתם אותו באילת, מוטי אמסלם פסל זאת ודיבר מפורשות על ניגוד אינטרסים.
לא הסתרתי את הקשר עם תמיר ולכן נתתי למוטי לקבל את ההחלטה והוא זה שבחר לתת לתמיר
הצעה רשמית מטעם אילת. הדברים לא הבשילו כי תמיר ומי שאיתו בחרו להיות בחולון.
הסיבה היא שאתם לא ממשיכים באילת.
הסיבה היא שתמיר רצה להיות שחקן הפועל חולון ולשחק במפעל אירופי. ההצעה של דן שמיר ריגשה
אותנו. עבורי אישית החיבור לחולון זה גם סגירת מעגל, אני שיחקתי ואימנתי בהפועל חולון, זה
מבחינתי בית.
הקבוצה האהודה עליך כצעיר?
כצעיר ועד היום, אני סגול-צהוב בנשמה.
ומה לגבי הטענה של אמסלם שזה לא מתאים שתשתפו פעולה באותה קבוצה בגלל "שחקן
אמיתי", שאתה וכנרת בלאט שותפים עסקיים בחברה?
אני יכול להתייחס אך ורק לדברים שלי מול מוטי. מוטי רצה שתמיר בלאט יהיה באילת.
יש לך 25% בעלות במועדון והיית גם מנהל מקצועי. למה נהיית בעלים ואיך העזיבה של קטש
משפיעה עליך?
הגעתי להפועל אילת לפני ארבע שנים כשדורון הרציקוביץ' קנה את הקבוצה. הגעתי עם עודד, קיבלתי
בתור סקאוט הזדמנות לבנות קבוצה בליגת העל, נסעתי לליגת הקיץ בווגאס מלא בהתרגשות. היתה
לנו שנה ראשונה לא רעה, הגיעו שחקנים כמו סקוטי הופסון ואיליי הולמן שהמשיכו לקריירות יפות.
בקדנציה השנייה עזרתי להביא את לה קווינטון רוס ודיאנדרה קיין שחתם עכשיו במכבי ת"א. כשדורון
עזב היתה פנייה בעיר לקחת אחריות על המועדון ולצד עוד אנשים טובים החלטתי שדרך הבעלות
אנסה לממש חלק מהחזון שלי, פיתוח שחקנים בתוך קבוצה מקצוענית. השנה האחרונה היתה
מיוחדת ורצינו לקפוץ עוד רמה בהשקפות המקצועיות שלנו אבל הבנו שאנחנו לא רואים עין בעין.
אמסלם אמר שלא התאים לו ששחקנים יבואו להשתפשף לעונה אחת וימשיכו הלאה.
יש יכולת למשוך כישרונות לארגון בגלל הרזומה האדיר של עודד בפיתוח זרים צעירים כמו בראיין
רוברטס, ג'רמי פארגו, סקוטי הופסון, וישראלים צעירים כמו יוגב אוחיון, עמרי כספי, ליאור אליהו וגל
מקל. רצינו לפתח אינדיבידואלים לצד קבוצה הישגית, להשקיע יותר במכונה ופחות בשחקן עצמו.
ברגע שראיתי שאני לא יכול לממש את החזון היה נכון לשני הצדדים להיפרד.
איך תפתרו את נושא הבעלות?
אני במערכת יחסים מצוינת עם מוטי והאנשים באילת ונמצא גם לזה פיתרון, כך שאעביר בחזרה את
המניות שלי.
אתה יכול להסביר איך בחור צעיר כמוך, בן 34 בשבוע שעבר, בלי רזומה אימון עשיר מגיע
לתפקיד ניהול בכיר בקבוצה בליגת העל?
עברתי לא מעט. לא מזמן סיים את עבודתו באורלנדו ג'נרל מנג'ר בן 35 שהתחיל בגיל 30 (רוב הניגן).
זה לא הגיל כנראה, זה התרגיל. אני עובד מאוד קשה, מאוד אוהב את מה שאני עושה ומנסה כל יום
לעשות כדורסל ישראלי קצת יותר טוב בדרך שלי. איפה שרוצים אותי ואני יכול לממש את הדבר הזה,
זה קורה.
איך אתה ועודד התחברתם?
נולדתי בעמק יזרעאל, עברתי עם ההורים לגור בכפר החקלאי מקוה ישראל. אמא שלי אדריכלית
שאחראית על כל הנוי שם, אבא שלי מורה בבית הספר. לקייטנת הכדורסל הראשונה שלי הגיעו
ישראל אלימלך, ניב בוגין ומוטי דניאל, חזרתי הביתה נרגש ושאלתי את אמא שלי למה הם רק
מחלקים לנו חתימות ולא מאמנים אותנו. אמרתי לה שכשאהיה גדול ארצה שהשחקנים הכי טובים
יאמנו ילדים. לפני תשע שנים חיפשתי השלמת הכנסה כשנרשמתי ללימודי משפטים. בדיוק שיפצו את
האולם במקוה ישראל וגמלה במוחי ההחלטה, הרי תלמידים עוזבים את הפנימייה ויש פנימיות ריקות,
אז למה לא לבנות פנימיית כדורסל במקוה ישראל? ומי יותר טוב לזה מעודד קטש? קבעתי איתו
פגישה והשאר היסטוריה.
ואיך רתמת את הכפר החקלאי?
המנכ"ל רונן צפריר היה שכן שלי. מקוה ישראל מאוד גאים בזה, כל שנה מחנה עם דמויות בכירות
מהכדורסל הישראלי, אנחנו נכנסים לשנה העשירית ונעשה חגיגה גדולה. התחלנו ממחנה קיץ מתחת
לבית והפכנו לתכנית לפיתוח שחקנים עם עשרה מרכזים ברחבי הארץ שמייצרת שחקנים לחמישיית
הטורניר באליפות אירופה. בבית המורים במקוה ישראל אני עושה הרצאות להורים שנקראת "שלושה
דורות, סיפור אחד", עם מוסא, מוטי ושון דניאל. חשוב ללמד הורים את ההבדל בין מעורבות
להתערבות.
אתה חבר של קובי אלטמן, הג'נרל מנג'ר הטרי של קליבלנד?
כן, הייתי אורח של דייויד בלאט בסדרת הגמר, ישבתי בקומה עם סטף קרי וסטיב קר. שם הכרתי את
קובי. בשנה האחרונה הוא בא לראות שחקן טורקי של אנאדולו שקליבלנד בחרו בדראפט (צ'די
עוסמאן; ע.צ), ואז היה לנו שיתוף פעולה עם סרדומיניק פוינטר, בחירת דראפט שלהם, שרצו
שישתפשף בכדורסל האירופי. קובי יהודי, מאוד מחובר לישראל, אהב את מה שעשינו באילת ובכלל
אוהב את הליגה הישראלית. הוא גם בחור צעיר ( 34 ) שקיבל הזדמנות גדולה ואולי בזכות הדבר הזה
נוכל לראות שיתופי פעולה בין קליבלנד לקבוצות אחרות.
זה האיש שיכול לעזור לך להשיג עבודה ב NBA ?
אני באמת בוחר להתמקד בשחקן, במאמן ובכדורסל הישראלי. יש לנו דור צעיר נהדר שרוצה לפרוץ
גבולות, מאמנים מוכשרים ופתחנו גם בית ספר למאמנים. ניהול מקצועי לצד ניהול פיננסי נבון זה
החזון שלי, לעשות פה כדורסל טוב הרבה יותר מרגש אותי מאשר עבודה בחו"ל. אשמח שהקשרים
זה ירצה אותי הרבה יותר. שלי איתו ועם אחרים יאפשרו לנו לשלוח שחקנים ישראלים ל NBA

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוגוסט 01, 2017 2:52 pm 
מנהל פורום

יש פה למישהו מנוי בקדפם אינסיידר?
מעניין אותי אם בכתבה על כשרונות מהאליפות הם ציינו מישהו מישראל
http://www.espn.com/nba/insider/story/_ ... ampionship

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוגוסט 01, 2017 10:02 pm 
מנהל פורום

ודים כתב:
יש פה למישהו מנוי בקדפם אינסיידר?
מעניין אותי אם בכתבה על כשרונות מהאליפות הם ציינו מישהו מישראל
http://www.espn.com/nba/insider/story/_ ... ampionship

ציטוט:
How did the most noteworthy NBA draft prospects do at the FIBA under-20 European Championship in Crete? Mike Schmitz reports on multiple international and college players with pro intrigue.
HERAKLION, Crete -- Hanging from an Heraklion Arena rim draped in a blue and white Greek flag, Vasilis Charalampopoulos signed off on his 71-game, seven-year FIBA youth career in style, winning his second U20 European title and MVP award in as many years.
The 20-year-old, 6-foot-8 forward led Greece to an undefeated 7-0 record while reminding NBA scouts why he has been so valuable in national-team settings since he first took the floor for the Greeks as a 14-year-old in 2011.
The Charalampopoulos-led under-20 team is 14-1 in the past two years, and the Egaleo native's passion, toughness, IQ, shot-making and versatility are huge reasons for that. One year after winning the B Division title, thanks to per-40-minute averages of 22.7 points, 9.8 rebounds and 3.7 assists, Charalampopoulos yet again hoisted championship and MVP trophies, this time against the highest level of competition with his fellow countrymen in the stands.
Prior to this year's under-20 tournament, Charalampopoulos had lost some steam as an NBA prospect. His role with Greek power Panathinaikos has been nearly identical each of the past three seasons, with him playing only 10-14 minutes per game, and his development had stalled. But in Heraklion at a U20 tournament lacking in high-level prospects, Charalampopoulos' winning pedigree (26-5 FIBA youth record since 2015) shined through.
Charalampopoulos' per-40-minute stats
Event GP PTS REB AST BLK 2P% PER
2016 FIBA U20 B 8 22.8 9.8 3.7 0.7 .619 31.4
2017 FIBA U20 A 7 19.4 7.9 5.4 0.8 .486 27.7
A below-average athlete with a boxy frame and very little muscle definition, Charalampopoulos has a men's league MVP look to him, rather than the profile of an NBA prospect. But when you get past some of the physical limitations, which certainly hinder his upside at the next level, there's a lot to like.
Charalampopoulos is a fiery competitor, as evidenced by the fact that he more than welcomed the idea of playing the 5 for long stretches in Crete. Greece was actually far and away at its best when he manned the center position. At a strong yet somewhat doughy 6-foot-8, Charalampopoulos showed enough grit to hold his own on the defensive glass and in the paint, which gave Greece a massive advantage on the offensive end. The floor was spaced, closeouts were longer, and Charalampopoulos was able to spot shoot, make plays versus scrambling defenders and even operate in the post, predominantly as a facilitator.
Although there are real questions about how his game will translate to the NBA level, the way the league is going benefits a guy such as Charalampopoulos. Players who can pass, dribble and shoot are finding ways to stick. Charalampopoulos could have been described as a "tweener" a few years back, but now he looks like a natural fit as a second-unit 4 that teams can pick-and-pop to space or even operate in 4-5 ball screens at times.
He isn't a great half-court scorer, but he does a little bit of everything and is capable enough from 3 to keep defenses honest. A lifetime 32.7 percent 3-shooter (343 attempts), he has made 25 of 60 (41.6 percent) 3s in the past two U20 tournaments, and his vision -- 5.4 assists per 40 minutes in Crete -- pairs well with his improving jumper.
His offensive fit is becoming clearer as the NBA shifts its focus, but his defensive transition is still a big question. Charalampopoulos isn't a guy who's going to switch ball screens regularly or be anything more than adequate at the NBA level. Although instinctual, competitive and a very willing rebounder, he isn't overly rangy or quick, and he'll have to get by on smarts and feel on that end of the floor. Charalampopoulos might never play big (or any) minutes in the NBA, but the under-20s gave the tough-minded forward the stage to further prove why he could be an attractive second-round draft-and-stash option come June 2018.
Charalampopoulos, who extended his Panathinaikos contract to 2024, will play on loan next season with PAOK Thessaloniki, which is led by his youth coach, Ilias Papatheodorou. He'll have the platform to play big minutes, produce in the Greek League and continue to work on his body while hopefully turning into a knockdown shooter. There's nothing sexy about his game, but Charalampopoulos is gritty, unselfish, a winner and an instant-energy fan favorite.
Up-and-down tournament for NCAA Euros Sviatoslav Mykhailiuk, Sr., G, Kansas
One of the tournament's better-known prospects, Mykhailiuk had an up-and-down showing as the leader of a Ukraine team that lacked high-level talent. With the third-highest usage rate in Crete, Mykhailiuk was asked to shoulder the load for Ukraine, a much different role than fans are accustomed to seeing at Kansas, where 49 percent of his offense came via spot-ups last season, according to Synergy Sports.
The 6-foot-8 guard's talent was certainly on display for stretches, as he led the tournament in scoring and showed he has some untapped versatility. That has often been the case for him at the FIBA level dating to 2012, when he debuted at the under-16 European Championship. A significant 38.2 percent of his offense came by way of pick-and-roll and isolations this year in Heraklion, compared to 6.3 percent last year in Lawrence.
Mykhailiuk proved that he can get to midrange pull-ups out of pick-and-roll, finish with an occasional floater in the paint and hit the roll man comfortably (5.0 assists per 40 minutes). Mykhailiuk still projects as more of a catch-and-shoot, quick-action operator at the pro level, but playing a little more on the ball at Kansas should allow him to impact the game in more ways than he has shown in the past.
That said, Mykhailiuk showed his warts as a decision-maker when tasked with shouldering a heavier load. He finished the tournament with the third-most turnovers per 40 minutes (6.7), shot 44 percent from 2 and 32.7 percent from 3 and had some struggles finding a healthy blend between scoring and playmaking as the primary option. A 39.8 percent shooter at Kansas last season, providing consistency from beyond the arc will also have to be Mykhailiuk's main value-add early in his pro career. With solid feet and an improved frame but a negative wingspan, the Kansas guard doesn't project as a multi-positional defender. He'll have to rely on feel and competitiveness on that end. He is a lifetime 34 percent 3-point shooter (673 attempts), so finding more ways to impact the game on both ends of the floor will be key for Mykhailiuk when his jumper isn't falling.
He might not have moved the needle much in Crete, but Mykhailiuk -- who will be the youngest senior in the NCAA at age 20 -- showcased some of the natural talent that made him a sought-after collegiate prospect at the ripe age of 16. With Josh Jackson and Frank Mason in the NBA and a new-look Kansas team in place, Mykhailiuk figures to have a longer leash next season, which should lead to more confident play and an eventual 2018 draft selection.
Moritz Wagner, Jr., F, Michigan
One of the NCAA's March darlings last year, Michigan big man Moritz Wagner showed both sides of the coin for the German under-20 team, scoring 32 points in 20 minutes on one occasion and going 2-for-13 in 24 minutes on another. Thanks to a monster final game against Iceland, Wagner finished with the tournament's second-best PER (37.5) and scored 31.8 points per 40 minutes in seven games. At 6-foot-11, Wagner is an ultra-aggressive scorer with touch out to 3, skill in the mid-post and footwork inside the paint. Although often too emotional on the court and interested in barking at the officials, Wagner plays with passion and can score from several different spots, especially when he's at the 5.
Despite his scoring instincts and assertive style, Wagner has a few glaring weaknesses that NBA teams will want to see him clean up. He's a score-first player, often looking off teammates and forcing the issue inside, as evidenced by his 1.4 assist-to-3.9 turnover per-40-minute ratio. Being able to read and react as a skilled big man is key at the NBA level, and addressing his so-so vision and decision-making should be a main priority at Michigan next year.
He also leaves much to be desired on the defensive end and on the defensive glass. He has quick hands and instincts defensively, as seen by the 5.1 steals per 40 minutes he collected, but Wagner is much happier to swipe at the ball than move his feet and contest. His effort and instincts on the defensive glass also can improve, as he has been a notoriously below-average defensive rebounder at almost every stage of his career. Becoming a more disciplined defender and rebounder will give coaches a reason to ride with some of Wagner's offensive peaks and valleys that come with his style of play.
With D.J. Wilson and Derrick Walton both gone, it's Wagner's team in Ann Arbor. If he's able to build on the momentum from last year's late surge and is willing to be stashed overseas using his German passport if necessary, Wagner could be an option in the second round for a team looking for a scoring big.
Omer Yurtseven, So., C, NC State
Fresh off of a tough freshman season at NC State, the Turkish center was extremely productive at the under-20s, scoring 22.1 points and grabbing 14.8 rebounds per 40 minutes while barely breaking a sweat.
Yurtseven is as naturally gifted of a big man that competed in Heraklion. He's polished in the post with turnarounds, jump hooks and push shots and instinctual on the glass, with soft hands and a solid reach. Not a very explosive athlete, he often operates in slow motion, though, and still needs an uptick in intensity on the defensive side of the ball. He has instincts and talent but is often too casual in his approach.
Yurtseven isn't an ideal fit in the modern NBA, given some of his defensive shortcomings and lack of consistent floor spacing, and scouts will want to see him play with regular energy and assertiveness in Raleigh to feel comfortable selecting him in the second round of the 2018 NBA draft. With a new coaching staff in place, Yurtseven does figure to have a bounce-back year in a more featured role under coach Kevin Keatts.
Although he still has some areas to improve, Yurtseven showed NBA scouts that he's a much better player than he was able to display at NC State last season. Like Wagner, if Yurtseven is willing to use his Turkish passport to stash overseas, he'll certainly get looks in the second round in 2018.
Naturalized citizens produce in Division B FIBA rules allow national teams to carry a maximum of one naturalized citizen on the roster, and countries such as Azerbaijan and Armenia are historically easier to penetrate than your typical basketball powerhouses. These two college players stood out on international squads in Division B in Oradea, Romania.
Jordan Davis, Jr., G, Northern Colorado
Playing for the Azerbaijan under-20 team, explosive Northern Colorado guard Jordan Davis took advantage of a featured role, leading the tournament's B Division in scoring despite finishing with a 1-5 record. Fresh off a 19.4 PPG season in the Big Sky Conference, Davis used the U20s to gain some additional exposure overseas while giving himself future flexibility at the pro level, given his newly acquired Azerbaijani passport.
As a player, Davis is a quick and aggressive 6-foot-2 combo guard who can break down a defense without a ball screen or pull up off the dribble, sporting an improved perimeter jumper (he shot 34 percent from 3 in Romania).
Davis, an under-recruited Las Vegas native, has a competitive edge and underdog mentality that helps him play bigger than his measurements suggest. He rebounds well at his position (10.4 per 40 minutes) and could very well enter the NBA draft discussion as a change-of-pace guard after his senior season at Northern Colorado.
More inefficient scorer than playmaker (1.0 assists per 40 minutes), Davis needs to improve his decision-making and find more ways to balance bucket-getting and facilitating, but his choice to take a nontraditional path and join the Azerbaijani national program appears to be paying dividends already.
Steven Enoch, Jr., F, Louisville
Enoch, who recently transferred to Louisville after two underwhelming seasons at Connecticut, joined the Armenian under-20 team last summer and really impressed during his second go-around, finishing third in PER, second in scoring and first in rebounds per 40 minutes in the B Division. One of the most physically impressive prospects in the tournament, at 6-foot-10, 245 pounds, Enoch appears to have added quite a bit of skill to his game, operating more as a perimeter threat than he has in the past and knocking down 8-of-21 3s at a 38.1 percent clip.
Light on his feet with a great frame and above-average length, Enoch has the physical base to be a plus-defender, though his overall focus and motor hold him back a bit in that regard. Although seeing Enoch expand his game and succeed in a featured role is encouraging, he doesn't figure to be a focal point at Louisville or beyond, so he'll have to find a way to do the little things, defend and make good decisions offensively to carve out a role. All in all, Enoch was one of the most impressive NBA prospects in Oradea.
Other U20 A & B Euro Prospects to Track: Jurij Macura, Karim Jallow, Santiago Yusta, Vanja Marinkovic, Laurynas Birutis, Tryggvi Hlinason, Elie Okobo, Simon Birgander, Elhadji Diawara, David Okeke, Goga Bitadze, Leo Cizmic, Tim Lambrecht, Yovel Zoosman, Borisa Simanic, Veners Kohs, Amine Noua

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוגוסט 01, 2017 10:21 pm 
Junior

מנצחים את רומניה ב 44 הפרש: 89-55.

נחשו מה מיוחד במשחק הזה?

עבו שיחק 18 דקות בלבד. לקח 4 שלשות. החטיא את כולם. עשה חמישה פאוולים. מסר אסיסט, איבד פעמיים וחטף כדור אחד. סיים עם מדד 4-.

לא ממש ראיתי את המשחק, אבל כל החלקים שראיתי היו בלעדיו. חושבים שיש קשר בין ההיעדרות מהמגרש ולתוצאה? הסטטיסטיקה שוב מאתגרת את ההיגיון הבריא ומציגה מאזן +19 כשהוא על המגרש: השני בקבוצה אחרי קראביץ.

החתול על קרפלס: "שישלחו אותו בטרייד לנ"צ... יתאחד עם אחיו חסרי הצוואר האחרים טל דן ואלישי כדיר "

בגאצקיס מפסיד למעיין, די ג'יי ולאומי: “התכוננו לכארם משעור. השחקנים שלי הם לא איירון מן".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוגוסט 01, 2017 10:49 pm 
Junior

אמנם לא משחק גדול של חנוכי, אבל הטופוגרפיה מבטיחה. יש לו גוף של שחקן בוגר לכל דבר והסתבר לי שהוא בכלל השחקן הכי צעיר - כולה בן 16 וחצי.

ויש לו כדורסל. מול פולין נראה שהוא מרגיש נוח עם הקליעה מבחוץ, ידיים טובות. לא ראיתי רמז ליכולת כדרור בינתיים.

עוד שניים שלוש ס"מ והוא איתי שגב עם כישרון התקפי..

חוץ ממנו פורת וקרביץ הרשימו אותי. האחרון מאוד מזכיר את חואקים שוכמן. יכול להתפתח להיות רול פלייר נחמד בליגה.

“I tell ya. I’d have to deck Nate. I’d have to deck him. He be coming and I’d lay one of those picks on him and he’d have to pick his teeth up off the court

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוגוסט 01, 2017 10:57 pm 
מנהל פורום

החתול יובב כתב:
אמנם לא משחק גדול של חנוכי, אבל הטופוגרפיה מבטיחה. יש לו גוף של שחקן בוגר לכל דבר והסתבר לי שהוא בכלל השחקן הכי צעיר - כולה בן 16 וחצי.

ויש לו כדורסל. מול פולין נראה שהוא מרגיש נוח עם הקליעה מבחוץ, ידיים טובות. לא ראיתי רמז ליכולת כדרור בינתיים.

עוד שניים שלוש ס"מ והוא איתי שגב עם כישרון התקפי..

חוץ ממנו פורת וקרביץ הרשימו אותי. האחרון מאוד מזכיר את חואקים שוכמן. יכול להתפתח להיות רול פלייר נחמד בליגה.

בגלל שהקפצתי את האשכול על העתודה, אז התבלבלתם באשכול. לא נורא.

לגבי חנוכי, הוא למעשה לא באמת שחקן פנים כמו שעשו ממנו בנבחרת. בוא נגיד ככה - הוא הרבה יותר בורשטיין מאיתי שגב. לא יודע איך הקריירה שלו תתפתח, אבל גם ברמות האלה (ובטח ברמות ליגת הנוער שלנו) יש לו שליטה טובה בכדור, וכאמור קליעה שהוא מפגין וגם הגנה על גארדים זריזים שהוא הראה בחילופים. כאמור יש פה את ביטלא שמכיר אותו כנראה יותר טוב מכל אחד אחר פה ויכול אולי לסתור משהו שכתבתי, אבל בעיני אין כל כך קשר בין חנוכי לבין איך ששגב משחק עכשיו. שגב הרבה יותר אתלט, אבל חנוכי הרבה יותר מגוון התקפית. מצד שני באותו גיל בערך שגב עצמו גם כן שיחק יותר כגארד-פורוורד.

קרביץ מצוין. חדירה מעולה, שומר טוב, יכול לרכז, אולי רק לשפר את הקליעה כדי להגיע באמת רחוק.
פורת מראה בטורניר שהוא פייטר וסוג של מנהיג, אבל ממה שראיתי גם פה וגם במשחקים בנוער, הוא שחקן ליגה לאומית קלאסי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוגוסט 02, 2017 12:39 am 
Hall of Famer

אני זוכר סיפורים על שגב ששיחק כגארד כשהוא היה באקדמיה.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 190 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 4, 5, 6, 7, 8

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot], עופר האדום ו 13 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה