סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ש' נובמבר 23, 2024 2:31 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 43 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: מחאת הנכים
הודעהפורסם: ד' ספטמבר 27, 2017 10:41 am 
Junior

בלוג: הצג בלוג (0)
חושבים שמחאת הנכים, המוצדקת כשלעצמה, היא נכונה בדרך בה היא נעשית הכוללת חסימה של כבישים ראשיים שיוצרים פקקי ענק?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: מחאת הנכים
הודעהפורסם: ד' ספטמבר 27, 2017 11:04 am 
Hall of Famer

לא מת על זה, אבל העובדה הפשוטה שאם לא חסימות הכבישים, אף אחד לא היה שם עליהם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ספטמבר 27, 2017 11:10 am 
Sophomore

צודק. ועכשיו לרבים בא לשים עליהם איזה דלי עם חומצה או נבוט בראש. זה נורא חשוב, תשומת הלב הזאת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ספטמבר 27, 2017 11:29 am 
Hall of Famer

דייס, כרגע מה שמוצע להם זו העלאה של הקצבה מ-2,300 ל-3,200-4,000 ש"ח (תלוי בדרגת הנכות) והעלאה של רמת השכר שאינה פוגעת בקצבאות שלהם מ-2,700 ש"ח ל-4,200 ש"ח, והם מסרבים לפתרון הזה. אז בהנחה שבסוף הם לא יקבלו פחות מזה, ואולי גם יותר, אז כן, נראה לי שהיה להם שווה את זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ספטמבר 27, 2017 12:08 pm 
Sophomore

דוד ביטן אמר בתוכנית בוקר כלשהיא שלא יקבלו את דרישות הנכים כי צריך בשביל זה עוד 4 מיליון שקל ואין כסף.
מאד יכול להיות שיש פה טעות אבל אם זה הסיפור אז זה הזוי לחלוטין

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ספטמבר 27, 2017 12:23 pm 
Hall of Famer

לא יודע מה הוא אמר, אבל זה 4 מיליארד, לא מיליון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ספטמבר 27, 2017 2:02 pm 
Freshman

המאבק שלהם צודק ולמרות שאישית אני סובל ממנו אני מבין אותם.
הבעיה היא שגם השכר של המורים והאחיות בזיוני. אז בשבוע הבא יושבתו בתי החולים ואחרי זה בתי ספר ומשטרה וכו׳?
צריך להיות מנגנון בוררות חיצוני בלתי תלוי לסכסוכי עבודה שמאפשר גם צדק וגם הבנה שאין תקציב בלתי מוגבל ועד שלא מתקבלת פסיקה שלא יהיו השבתות ומחאות.

סטיבן איי סמית מסביר מצוין למה לברון לא יהיה מייק ואפילו לא יהיה קובי... https://www.youtube.com/watch?v=BFNH5rBYwjw

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ספטמבר 27, 2017 2:20 pm 
מנהל פורום

אין כזה דבר "צדק", במיוחד לא בעוגה התקציבית המעוותת שקיימת אצלינו במדינה.
אם היה צדק, לא היה צריך את המאבק הזה. אבל שיש מיעוטים חזקים ששולטים בכל הגופים החזקים במדינה ובתקציבים שלהם, השאריות שנשארות לאנשים שבאמת צריכים אותם פשוט לא מספיקות.
אף גוף אוכף/בורר לא יוכל לשנות את זה, ועד שלא יהיו שינויי עומק בסדר העדיפויות במדינה יהיו עוד הרבה מאבקים כאלה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ספטמבר 27, 2017 3:48 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
יש כאלה שחושבים שמתנגדי ההתנתקות שחסמו כבישים נאבקו מאבק צודק מאין כמותו.
יש כאלה שחושבים שהחרדים שחוסמים כבישים בגלל השבת או הגיוס נאבקים מאבק צודק מאין כמותו.
ואני יכול עוד להמשיך ולהמשיך. יש מטרות שתסכימו איתן ותגידו - טוב נו אין ברירה, בלי זה לא שמים עליהם, ויש מטרות שלא תסכימו איתן ותגידו - פורעי חוק, מי הם בכלל שיחסמו כבישים. כל ההבדל הוא אם אתם מסכימים למטרה או לא.
אני מאמין שהקצבה שלהם היא מבישה ואפשר לעשות יותר (לא בטוח שאת כל דרישותיהם, עם זאת). אבל אני לא יכול לסבול שחסימת כבישים הפך לאיזה ברירת מחדל. שיחסמו את הכניסות למשרדי הממשלה שמתעלמים מהם, לכנסת שמדברת ולא עושה, לבתי השרים שאטומים להם.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ספטמבר 27, 2017 4:08 pm 
Freshman

אתה לא מציע שום פתרון אז מה עשית בזה?
אתה מודה שיתעלמו מהם אם הם לא יפריעו בצורה מהותית לשגרת חיינו ושאין להם מערכת חינוך או בריאות להחזיק בת ערובה. אז בין אם אתה מסכים איתם או לא מה אתה מציע להם לעשות?
אם הם יחסמו כניסה לכנסת חברי הכנסת יילכו בשמחה לנגב חומוס במדרחוב.
הלחץ על הממשלה הוא רק דרך הציבור והעיתונות. עיתונות שלא ממש תסקר הפגנה מול הכנסת או עוד הפגנה מול ביתו של פוליטיקאי.

סטיבן איי סמית מסביר מצוין למה לברון לא יהיה מייק ואפילו לא יהיה קובי... https://www.youtube.com/watch?v=BFNH5rBYwjw

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ספטמבר 27, 2017 7:32 pm 
Hall of Famer

rony כתב:
לא יודע מה הוא אמר, אבל זה 4 מיליארד, לא מיליון.

שיוריד צוללת אחת ונסגר הפער

אין לי ראש למילים ארוכות וביבלברוקס מן מילה ארוכה שכזאת

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ספטמבר 27, 2017 8:01 pm 
Hall of Famer

בוא נתחיל מזה - איפה הודיתי במשהו? אמרתי שמי שמסכים עם המטרה יגיד ככה, ומי שלא מסכים יגיד שהם פורעי חוק וזו לא דרך, וזה נכון לכל מטרה בעולם.

בוא נמשיך בזה - למה לא מציע? כן מציע. לא אמרתי "הפגנה מול בתים של פוליטיקאים". אמרתי "לחסום בתים של פוליטיקאים". יש קצת הבדל בין הדברים. נראה אותו אז הולך לאכול חומוס במדרחוב. שיחסמו את חברי הכנסת לא רק מלהיכנס לכנסת אלא מלצאת ממנה. ושלא יתנו לאף חומוסאי שמביא טייק אווי להיכנס אם זה מה שמציק לך... אם הם יודעים לחסום כביש מהיר, אין להם בעייה לחסום בית של פוליטיקאי.
עכשיו אני אשאל אותך - בשם אילו מטרות מותר לחסום כבישים לדעתך? בשם אילו אסור? נתתי למעלה שתי דוגמאות מתוך מאות שאני יכול לתת (בעד משהו או נגד אותו המשהו), שיש אחוז ניכר של הציבור - גדול יותר או פחות אבל בטח לא חלק זניח - שחושבים שזה בציפור נפשם וזה הדבר הכי חשוב וצודק בעולם. מותר לכל אחד לחסום כבישים בשם כל מטרה שהוא חושב שהיא הכי צודקת, הכי חשובה, ושהוא בטוח (והרבה פעמים גם צודק) שיש לו תמיכה ציבורית לא מעטה במטרתו?
ועד מתי מותר לו לדעתך? עד שמתמלאות כל דרישותיו על האחרונה שבהן?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ספטמבר 27, 2017 8:13 pm 
Freshman

אני לא אומר שחסימת כבישים מוצדקת או ראויה. אני אומר שיש לי אמפתיה לאוכלוסיה חלשה שהגורל גם ככה מקשה עליה לקיים חיים נורמלים ומקצבה נמוכה עוד יותר קשה להתקיים.
אני לא מאמין שהם אפקטיביים בלי המכוניות כמו עם המכוניות ואני חושב שמטרתם היא לא להציק לפוליטיקאים אלא לגייס רעש ציבורי שלא יושג בהצעה שלך.
אני לא חושב שיש להם דרך טובה גם להישאר בכותרות וגם לא להפריע.
הלוואי שהיינו חיים במדינה שרוה״מ היה מציע להם פשרה מיידית רק כדי לא לראות תמונות של נכים נגררים על ידי שוטרים בטלוויזיה.
אבל אנחנו חיים במדינה שבה רוה״מ יכול לעשות ככל העולה על רוחו ללא מחיר פוליטי נראה לעין.
לצערי אין לי פתרון טוב יותר להציע להם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ספטמבר 27, 2017 8:26 pm 
Hall of Famer

נו, זה בדיוק מה שאני אומר. אתה לא אומר שחסימת כבישים מוצדקת או ראויה, אבל יש לך אמפתיה אליהם (ולכן בעצם אתה אומר בין השורות שהיא כן מוצדקת). גם לי יש אמפתיה אליהם אגב.
יש אחרים שלהם אין לך אמפתיה, אבל הם בטוחים שמטרתם היא המוצדקת והחשובה בעולם, והרבה פעמים חלק ניכר מהציבור (שאתה לא חלק ממנו) חושב ככה גם כן. מה דעתך על זה שגם הם יחסמו כבישים וישבשו מהותית את שגרת החיים למאות אלפי אנשים אם לא מקשיבים להם?

ואפשר להגיד על הממשלה מה שרוצים, אבל היא כן הציעה פשרה. הנכים לא מוכנים לפחות כרגע לקבל שום פשרה, והדרישות שלהם נוגעות לכולם. החל מהנכה הקשה ביותר ועד מי שיש לו אחוז נכות קטנטן. יש לך אמפתיה גם לזה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ספטמבר 27, 2017 8:35 pm 
Freshman

אני גם לא חושב שזה דמוקרטי או לגיטימי לחסום בתים של פוליטיקאים רק בגלל שהם מצביעים נגד מה שאתה רוצה, זאת לא מחאה חברתית בעיני אלא פלישה לא חוקית למרחב הפרטי.
פוליטיקאי שלא נותן לך כסף הוא לא אוייב לגיטימי ברמה האישית והביתית שלו.
וכן לכל אחד מאיתנו יש בעיניו מטרות יותר ראויות מאחרות. ולכן כאשר אני חושב שיש צדק עם המוחה אני קצת יותר סבלני וסובלני כלפי ההפרעה שלהם לחיי.
לעומת זאת אני חושב שמחאות אחרות כמו נגד עבודות בשבת היא קנטרנית וחצופה. אם הם ישביתו את כל בני ברק ורמת גן לא אתמוך במחאה שלהם.
אתה אומר את זה כאילו שזאת מגרעת. אני חושב שכל אחד מאיתנו פועל לפי צו מצפונו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ספטמבר 27, 2017 8:44 pm 
Hall of Famer

נו, אתה מרים לי להנחתה ברמה שאפילו אריה זלינגר היה מבסוט ממך.
אז יש אחרים שיחשבו שמחאה נגד עבודות בשבת היא בציפור נפשם (ולא מעטים תומכים בזה), ויש כאלה שיגידו שמחאה נגד ההתנתקות היא בציפור נפשם (ולא מעט תומכים בזה) ויש כאלה שיגידו שמחאה נגד מחפשי העבודה (או בעד הפליטים... הכל עניין של הגדרה) היא בציפור נפשם, ויש לא מעט תומכים גם באלה וגם באלה... ואין סוף לדבר הזה. אני יכול להמשיך למאות דוגמאות.
אם זה מותר אז מותר לכולם. לכל אחד יש מטרה ואפילו תומכים בהרבה מקרים. לך יש אמפתיה לאלה, לאחרים ואפילו אחרים בפורום הזה יש אמפתיה למטרות אחרות שלך אין להן אמפתיה בכלל, אז אתה קובע שלחסום כבישים בעד מטרתם זה קנטרני וחצוף. כן, אני אומר את זה כאילו שזאת מגרעת, כי זאת מגרעת. מי שמך לקבוע למי מותר ולמי לא?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ספטמבר 27, 2017 8:50 pm 
Freshman

תחזור לתגובות הקודמות שלי ותקרא שוב. אמרתי כבר והתעלמת אז אחזור על זה: אני לא אומר שחסימת כבישים מוצדקת אני רק אומר שברמה האישית שלי אני משתדל לא להתעצבן ולהבין אותם בגלל שלא כל המחאות פתוחות בפניהם עקב המוגבלויות שלהם ובגלל שהם אוכלוסיה שראויה לחמלה.
אף אחד לא שם אותי להחליט למי מותר, אבל אני בהחלט זכאי להחזיק בדעה שלי לגבי איזו מחאה ראויה יותר או פחות לסבלנות שלי.
ביום ראשון האחרון היתה לי פגישה בהרצליה והייתי חייב לצאת לפני 7 בבוקר כדי שהם לא יחסמו לי את הדרך, זה היה מתסכל אבל השתדלתי להכיל ולא לכעוס.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ספטמבר 27, 2017 8:55 pm 
Hall of Famer

סבבה, אבל אל תציג את זה באצטלה של טענות אובייקטיביות כמו שעשית בהודעות הראשונות שלך. הנימוק של "לא יקשיבו להם אם הם לא ישבשו את החיים למאות אלפי אנשים" לא תופס, יש אחרים שלהם אין לך אמפתיה וגם להם יקשיבו הרבה יותר לשיטתך אם הם ישבשו את חיי הציבור. גם לי יש אמפתיה לאלה ואין לי אמפתיה לאחרים, או לפחות אני לא מזדהה עם מטרותיהם. אם זה לא מוצדק - אז זה לא מוצדק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ספטמבר 27, 2017 9:28 pm 
Junior

אני בעד החסימות, כי זה מאפשר לי תירוץ קביל ובלי ניתן לערעור לאחר לפגישות.

החתול על קרפלס: "שישלחו אותו בטרייד לנ"צ... יתאחד עם אחיו חסרי הצוואר האחרים טל דן ואלישי כדיר "

בגאצקיס מפסיד למעיין, די ג'יי ולאומי: “התכוננו לכארם משעור. השחקנים שלי הם לא איירון מן".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ספטמבר 27, 2017 9:53 pm 
Hall of Famer

אגב, צריך לומר שעם כל האמפתיה גם חוסמי הכבישים הם פופוליסטים לא קטנים בכמה וכמה דברים, שאיתם אני לא יכול להזדהות.
למשל, הצעת הפשרה של הממשלה כוללת דיפרנציאציה בקצבאות לפי דרגת הנכות. הנכים לא מוכנים לקבל את זה, הם לא מוכנים להתפשר על שקל גם לנכים הקלים ביותר, וטוענים (ברוב חוצפה, עם כל האמפתיה) שההצעה הממשלתית "עושה סלקציה בין הנכים". זה משפט ששמעתי היום.
דאם רייט, וטוב שכך! מי אמר שנכה 100% צריך לקבל אותה קצבה כמו קטוע זרת ברגל שמאל (סתם דוגמה, לא כדי ללעוג)? העיקר שצועקים "סלקציה" כי זה מונח רגשי שמעורר אסוציאציה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ספטמבר 27, 2017 11:48 pm 
מנהל פורום

מבלי להיכנס לויכוח העניין החסימות
קצבת נכות משולמת כבר היום לפי דרגת אי כושר השתכרות
עד 59% אין זכאות בכלל
בין 60% ל74% מקבלים את החלק היחסי מתוך 2342
75% ומעלה מקבל קצבה מלאה
מה שהנכים דורשים, זה לקבוע גם לנכים בקטגוריה השנייה את בסיס הקצבה הרבה יותר גבוה

"האבחנה שהספרס טועים כשהם נותנים ללברון לזרוק-קשקוש של אחד שלא ראה 100% מהסדרה"
פלאש

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ספטמבר 28, 2017 1:17 am 
Hall of Famer

מה שהנכים דורשים, והם אומרים את זה בגלוי, זה שכר מינימום כקצבת קיום בנוסף להטבות אחרות שהם מקבלים כקצבה רפואית, השתתפות בשכ"ד ובחשבונות שונים, ושיהיה אפשר לצאת לעבוד בלי שזה יקוזז להם מהקצבה, ושזה יהיה תקף לכל הנכים קשים כקלים בלי יוצא מהכלל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ספטמבר 28, 2017 1:29 am 
Junior

ראי, יש להם הסבר הגיוני למה לעשות דבר כזה?

Sent from my iPhone using Forum Runner

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ספטמבר 28, 2017 1:49 am 
Hall of Famer

מה, שכל הנכים קשים וקלים יקבלו אותו דבר? לא בעיני.
בעניינים אחרים יש הגיון לפחות חלקי. אני חושב שקצבאות הקיום היום הן נמוכות מאד (למרות שאני לא יודע מה נהוג במדינות אחרות כולל אלה המתקראות "סוציאל דמוקרטיות" ושאני לא בטוח שצריך להעלות אותן ברמה שהם דורשים), ושצריך למצוא פתרון כלשהו שתיתן למי שיכול כדאיות גבוהה יותר לצאת לעבודה בלי שירגיש שהוא עובד לחינם (כי זה מקוזז לגמרי או כמעט לגמרי מהקיצבה), כי אני חושב שזה גם אינטרס של המדינה. אבל הדרישה של הממשלה לעשות (או להשאיר על כנה) דיפרנציאציה לפי דרגות נכות - בעיני הגיונית מאד, וההתנגדות של הנכים בנימוקים פופוליסטים כמו "זו סלקציה" היא מגוחכת בעיני.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ספטמבר 28, 2017 9:22 am 
Sophomore

ראי, אם הבנתי נכון- מה שהמדינה מציעה זה שהנכים הקשים לא יוכרו לפי הרכיב של אי כושר השתכרות אלא לפי נכות רפואית.
הביטוח הלאומי יחסית נדיב במתן אי כושר עבודה אבל בפרוטוקול הרפואי שלו כפי שהוא מוגדר כיום- גם נכה עם 100 אחוז אי כושר עבודה יוגדר לעיתים עם 40% או 50% נכות רפואית- ואלו מקרים של אנשים שהנכות מקשה עליהם מאוד, האמן לי.

אני לא אומר שלא צריכה להיות דיפרנציאציה- אבל אם כבר אז לא לפי דרגת נכות רפואית אלא לפי אי כושר ההשתכרות או באיזה מדד משולב של שני הרכיבים יחד.
3200 ש"ח לנכים בלי כושר השתכרות זה לעג לרש. קשה עד בלתי אפשרי להתקיים מסכום כזה ובכל אופן- עם כל העזרה בשכר דירה (1200 ש"ח...מספיק לאיזה דירת חדר בב"ש) ובהוצאות הרפואיות (אף פעם לא מספיק, לא חושב שיש נכה שלא משתמש גם בקצבה עצמה לקניה של תרופות וטיפולים, משלימים וחובה כאחד).

חוק לרון הוא זועה והוא מנציח עוני. גם מי שנכה ומוכשר במיוחד והצליח למצוא עבודה מכניסה נשללת לו הקצבה כליל וזה מצב לא מתקבל על הדעת.
צריך להגיע למצב שגם עם נכה משתכר 8000 ש"ח לא צריך שיקזזו לא את רוב הקצבה. לדעתי צריך להגיע למצב שבקיזוז המקסימלי של הקצבה נכה עדיים מקבל בסביבות ה-2000 ש"ח.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 43 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו 32 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה