סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ב' דצמבר 02, 2024 3:51 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 14 הודעות ] 
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: גמר התיכונים 2017
הודעהפורסם: ה' דצמבר 14, 2017 12:18 am 
Sophomore

בלוג: הצג בלוג (0)
אחד הגמרים האיכותיים שזכורים לי, מסתיים עם ניצחון של מקיף עמק חרוד על תיכון חדש ת"א.

מצד אחד עידן אלבר ודני אבדיה ומצד שני יותם חנוכי ורזיאל חיון. כולם כשרונות מבטיחים, שיחד עם תומר לוינסון אמורים להרכיב בקיץ הקרוב את אחת החמישיות הכי חזקות אי פעם של נבחרת נוער ישראלית. חבל רק שזה יהיה בדרג ב'.

בגמר עצמו אלבר הראה שוב את היכולת שלו כסקורר ואבדיה שילב יפה בין קליעה, מסירה וריבאונד. אבל חנוכי אצל עמק חרוד היה המצטיין של המשחק עם שילוב יפה של חדירות ושלשות עם יד על הפנים. מאוד השתפר מאז הפעם האחרונה שראיתי אותו, כולל מבחינה אתלטית (למרות שהוא עדיין לא אתלט גדול).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: גמר התיכונים 2017
הודעהפורסם: ה' דצמבר 14, 2017 8:32 am 
מנהל פורום

אכן גמר מאוד איכותי, למרות שראיתי בינתיים רק מחצית.
היו שנים שהרמה הייתה ממש נמוכה, והייתה תמיד טענה שאחת הסיבות זה שהרבה כשרונות עברו לאקדמיה בוינגייט, ואז לא משחקים בליגת העל לתיכונים. אז עכשיו אין כבר וינגייט ויש פה סוג של שתי קבוצות "אולסטאר" ארציות - עמק חרוד שיש לו שחקנים שבאו מכרמיאל ועד אילת לפנימייה של גלבוע, ותיכון "חדש" שלומדים בו שחקנים שבאו מכל אזור המרכז לשחק במכבי ת"א.
מה שאגב בכלל מרשים בהישג של עמק-חרוד, מעבר לכך שזה כביכול תיכון לא גדול של מועצה איזורית, זה שכמעט כל השחקנים שלהם יכולים לשחק בליגת התיכונים גם שנה הבאה, כולל חנוכי וחיון כמובן. בנוסף הם עשו את זה ללא שחקן מוביל שהיה אמור להיות סופר משמעותי וקרע רצועות בברך ממש בסוף עונה קודמת, ובנוסף שנתון י' שלהם, שכבר השנה כמה שחקנים ממנו שותפו בגמר, נחשב ליותר מוכשר אפילו וכולל שחקן 2.13 שיצטרף שנה הבאה לסגל.

לגבי חנוכי - במשחקי הפלייאוף בליגת הנוער ששודרו בסוף עונה קודמת הוא גם היה טוב, אבל היה הרבה פחות חד, וכנראה זה העה כתוצאה מכך שחזר מניתוח בכתף שהשבית אותו לחצי עונה.
עכשיו הוא "חזר לעצמו" וכנראה גם האימונים במסגרת הקבוצה הבוגרת בליגת העל עוזרים לו.
עדיין לא ברור לי לגמרי איזה תפקיד/עמדה מייעדים לו ברמת הבוגרים. ברמות האלה של הנוער הוא יכול לשחק בכל תפקיד, אבל זה לא חוכמה. בנבחרת הנוער בקיץ הוא שיחק סוג של סנטר שמדי פעם זורק שלשות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 14, 2017 11:15 am 
מנהל פורום

פה יש תקציר:
http://www.one.co.il/Article/17-18/2,89 ... tml?ref=hp

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 14, 2017 12:23 pm 
Junior

חנוכי מעולם לא שיחק בגלבוע כסנטר. אם לטובת קמפיין קצר כזה או אחר של הנבחרת משתמשים בו כגבוה כי הוא הכי גבוה אז זאת משימה קצרה.

לדעתי הוא נע על הציר שבין 3 גבוה ל4 נמוך עם יכולת קליעה טובה מאד ויכולת לנצח בצעד ראשון.
כרגע הוא גם משחק פיקאנרול (עם הכדור לא כחוסם) בנוער , זאת יכולת שאני לא בטוח שתלך איתו לקריירת הבוגרים שלו.

לאמא שלך היו גם רגעים שבהם היתה לה פחות נחת. הגענו למשחק חוץ בחולון, וכל הקהל שם התחיל לשיר 'מוכתרי ההומו, מוכתרי ההומו'. רצתי אליה וצעקתי לה 'אסתר, אני נשבע לך שזה לא נכון, עם חצי מהבנות בקיבוץ הוא כבר היה'"
(עמית גל לאמיר מוכתרי)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 14, 2017 12:53 pm 
מנהל פורום

beatla כתב:
חנוכי מעולם לא שיחק בגלבוע כסנטר. אם לטובת קמפיין קצר כזה או אחר של הנבחרת משתמשים בו כגבוה כי הוא הכי גבוה אז זאת משימה קצרה.

כן, אני יודע. רק ציינתי את זה כתוספת אינפורמציה למה שתיאורטית הוא מסוגל לעשות.

beatla כתב:
כרגע הוא גם משחק פיקאנרול (עם הכדור לא כחוסם) בנוער , זאת יכולת שאני לא בטוח שתלך איתו לקריירת הבוגרים שלו.

זה מסוג הדברים שהתכוונתי. גם החדירות לסל.
קשה לי למצוא עבורו השוואה מתאימה. פעם חשבתי שהוא יהיה סוג של בורשטיין, היום פחות.
היו שחקנים גבוהים שהראו פוטנציאל במשחק חוץ בגילאי נוער אך בבוגרים הלכו לאיבוד בין העמדות ונדדו לליגות נמוכות (חבקין, בסרגליק) והיו שחקנים שבגילאי הנוער שיחקו בעיקר בפנים ובבוגרים דווקא שיפרו מאוד את יכולת החדירה והקליעה שלהם והשתלבו בליגת העל כשחקני חוץ (בן רייס אם אני לא מתבלבל, בלייזר).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 14, 2017 1:38 pm 
Junior

מסכים שקשה למצוא לו דוגמא להשוואה בארץ וזה רק מראה כמה מיוחד הוא צריך להיות.

לאמא שלך היו גם רגעים שבהם היתה לה פחות נחת. הגענו למשחק חוץ בחולון, וכל הקהל שם התחיל לשיר 'מוכתרי ההומו, מוכתרי ההומו'. רצתי אליה וצעקתי לה 'אסתר, אני נשבע לך שזה לא נכון, עם חצי מהבנות בקיבוץ הוא כבר היה'"
(עמית גל לאמיר מוכתרי)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 14, 2017 1:47 pm 
Junior

עם 2.04 למה אי אפשר להגדיר אותו כארבע בליגת הגמדים? גם לפי מבנה הגוף שלו הוא יכול להעמיס הרבה שרירים.

אגב בעוד אחת מכתבות הפרומו לאבדיה בone לפני שבועיים. אמנם זה one.. אבל ממש התעקשו שתןשהוא ממשיך לגבוה ותוך שנה הוא גבה מ1.98 ל2.04. נראה לכם אמין?

איך היה חיון? התשתית שבונים בגלבוע מעניינת. רק שלא יצמח שם איזשהו פרוספקט של רכז. בית הלחמי ישחק עם סקוורר 30 דקות עד גיל 40 בערך.

“I tell ya. I’d have to deck Nate. I’d have to deck him. He be coming and I’d lay one of those picks on him and he’d have to pick his teeth up off the court

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 14, 2017 2:08 pm 
Sophomore

חיון שמר נהדר ברבע האחרון ודפק שלשה שגמרה את המשחק. זה נראה כמו משהו מאוד בוסר אבל הנתונים שלו יכולים להצמיח שחקן לא רע בכלל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 14, 2017 2:10 pm 
מנהל פורום

החתול יובב כתב:
עם 2.04 למה אי אפשר להגדיר אותו כארבע בליגת הגמדים? גם לפי מבנה הגוף שלו הוא יכול להעמיס הרבה שרירים.

אגב בעוד אחת מכתבות הפרומו לאבדיה בone לפני שבועיים. אמנם זה one.. אבל ממש התעקשו שתןשהוא ממשיך לגבוה ותוך שנה הוא גבה מ1.98 ל2.04. נראה לכם אמין?

איך היה חיון? התשתית שבונים בגלבוע מעניינת. רק שלא יצמח שם איזשהו פרוספקט של רכז. בית הלחמי ישחק עם סקוורר 30 דקות עד גיל 40 בערך.

בקשר לאבדיה - מה הבעיה? יש לו את הגנים, וגם גיל 15-16 זה עדיין גיל של צמיחה, במיוחד שאבדיה עוד לא נראה מפותח לגמרי ויכול להמשיך לגבוה עוד שנה בתיאוריה.
בתחילת העונה הקודמת הוא כבר היה סביב 1.98, ממה שראיתי. כשהוא עם הכדור הוא בדרך כלל דיי כפוף, אז נוצר רושם מוטעה כאילו הוא יותר נמוך ממה שהוא בפועל.

חיון לא היה במשחק השיא שלו, בלשון המעטה (לפחות ממה שראיתי). קצת ניסה יותר מדי בכוח, אבל אני מת עליו. הוא חייב להפוך לשחקן ליגת על לגיטימי. במקרה שלו אני דווקא כן יכול למצוא השוואה טובה (ויתקן אותי ביטלא) וזה... מתן נאור.

לגבי רכזים - מושקוביץ' פוטנציאל מעניין ויחד עם אלבר אמור להוביל את נבחרת הנוער בקיץ. הוא לא אתלט-על, אבל גובה טוב לרכז, זריז עם שליטה מצויינת בכדור וקליעה מכדרור. אצלו השאלה היא איך יתורגם הסגנון שלו לרמות הגבוהות - האם יוכל לייצר לעצמו ולאחרים מול שומרים אתלטיים והאם הג'אמפ שלו מכדרור יהיה בכלל רלוונטי בתור שחקן שהוא לא גו-טו-גאיי של הקבוצה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 14, 2017 8:09 pm 
Sophomore

ודים כתב:
החתול יובב כתב:

בקשר לאבדיה - מה הבעיה? יש לו את הגנים, וגם גיל 15-16 זה עדיין גיל של צמיחה, במיוחד שאבדיה עוד לא נראה מפותח לגמרי ויכול להמשיך לגבוה עוד שנה בתיאוריה.
בתחילת העונה הקודמת הוא כבר היה סביב 1.98, ממה שראיתי. כשהוא עם הכדור הוא בדרך כלל דיי כפוף, אז נוצר רושם מוטעה כאילו הוא יותר נמוך ממה שהוא בפועל.

חיון לא היה במשחק השיא שלו, בלשון המעטה (לפחות ממה שראיתי). קצת ניסה יותר מדי בכוח, אבל אני מת עליו. הוא חייב להפוך לשחקן ליגת על לגיטימי. במקרה שלו אני דווקא כן יכול למצוא השוואה טובה (ויתקן אותי ביטלא) וזה... מתן נאור.

לגבי רכזים - מושקוביץ' פוטנציאל מעניין ויחד עם אלבר אמור להוביל את נבחרת הנוער בקיץ. הוא לא אתלט-על, אבל גובה טוב לרכז, זריז עם שליטה מצויינת בכדור וקליעה מכדרור. אצלו השאלה היא איך יתורגם הסגנון שלו לרמות הגבוהות - האם יוכל לייצר לעצמו ולאחרים מול שומרים אתלטיים והאם הג'אמפ שלו מכדרור יהיה בכלל רלוונטי בתור שחקן שהוא לא גו-טו-גאיי של הקבוצה.

האמת, אני מקווה שחיון יהיה יותר טוב ממתן נאור (שחקן שמעולם לא השפיע בנבחרת הבוגרת). אני אוהב מאוד את מתן, שחקן נשמה אמיתי ובשיאו שומר נהדר, אבל מוגבל מאוד התקפית מעבר לשלשות. מקווה שחיון יפתח ארסנל התקפי רחב יותר. לעומת זאת, אם יראה אפילו קצת מהלב של מתן, דיינו. יש לו את הפיזיות, האתלטיות, והיד. נראה מה יוכל לעשות איתן.

בנוגע לחנוכי, אני עדיין על הגדר. מצד אחד הראה קליעה נהדרת מבחוץ ובעיקר יוזמה ואגרסיביות שהייתה כל כך חסרה בפעמים הקודמות שראיתי אותו. מצד שני, קצת טווינר בין השלוש לארבע. לא מספיק מהיר בשביל לשמור על מספרי שלוש זריזים ולא מספיק גבוה ואתלטי לארבע קלאסי. בליגה הישראלית זה לא אמור להיות בעיה. אבל אם מנסים לחשוב על מעבר לזה, אני לא בטוח. נקווה שלא יגמור כעוד רפי מנקו. לא שיש לי משהו נגד מנקו, אבל הנבחרת הבוגרת זקוקה לשחקנים מובילים ברמה גבוהה יותר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 14, 2017 8:55 pm 
Junior

לקוות זה יפה, אבל בפועל רוב כוכבי הנוער הופכים במקרה הטוב לשחקנים תורמים בליגת העל. קריירה כמו של מתן נאור תהיה הצלחה די גדולה בשביל חיון.
מה גם שלפתח את החדירה לשחקן שתלוי בקליעה זו משימה הרבה יותר קשה מלפתח קליעה עבור שחקן שבעיקר חודר.

לגבי המשחק, אכן רמה מאוד גבוהה למשחק תיכונים.
למען האמת, ראיתי עוד לא מעט שחקנים וקבוצות טובות העונה בשידורי התיכונים. הופתעתי לטובה מהרמה העונה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' דצמבר 15, 2017 10:24 pm 
Sophomore

הוקיץ' כתב:
לקוות זה יפה, אבל בפועל רוב כוכבי הנוער הופכים במקרה הטוב לשחקנים תורמים בליגת העל. קריירה כמו של מתן נאור תהיה הצלחה די גדולה בשביל חיון.
מה גם שלפתח את החדירה לשחקן שתלוי בקליעה זו משימה הרבה יותר קשה מלפתח קליעה עבור שחקן שבעיקר חודר.

לגבי המשחק, אכן רמה מאוד גבוהה למשחק תיכונים.
למען האמת, ראיתי עוד לא מעט שחקנים וקבוצות טובות העונה בשידורי התיכונים. הופתעתי לטובה מהרמה העונה.

מבחינה סטטיסטית אתה אולי צודק לגבי הסיכויים שלו להיהפך לשחקן מוביל. אבל חיון עדיין רק בן 16 וכבר הראה באליפות הקדטים בקיץ ניצוצות של יכולת חדירה טובה (הסיומת עדיין לא עקבית, אבל על זה בהחלט אפשר לעבוד). יש לו את הגובה, האתלטיות והכוח בשביל להיות סלאשר גם ברמות הגבוהות. הרבה עניין של ביטחון ועבודה סיזיפית על ההאנדל. לא בטוח איך מוסר העבודה שלו, אבל הנתונים לפחות שם, וזה משהו שאי אפשר להגיד על הרבה שחקנים ישראלים. בדרך כלל, מי שגבוה מספיק חסר אתלטיות, ומצד שני רוב האתלטים שלנו הם בגובה 1.80. שילוב של כישרון, יד, כוח ואתלטיות הם באמת עניין די נדיר אצלנו, ומכאן התקווה. לפחות כאן אפשר לראות בסיס לשחקן יורוליג. אצל רוב כוכבי הנוער שלנו אפילו זה לא קיים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' דצמבר 16, 2017 1:11 am 
מנהל פורום

לפי איך שחיון התקדם בשלוש השנים האחרונות, אפשר בהחלט להגיד שיש לו מוסר עבודה גבוה.
בנוסף, למי שלא מכיר, מדובר ביליד אילת, שעזב את המשפחה בגיל 13 ועבר לפנימייה כמעט בקצה השני של המדינה.

אגב, אחיו הקטן פי-10 יותר מוכשר ממנו, אך עושה רושם שלא ניחן באותם נתונים הפיזיים, וגם לא באופי המיוחד שלו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' דצמבר 18, 2017 5:07 pm 
Junior

לא יודע אם מתן נאור זאת ההשוואה שהייתי עושה.

חיון אתלט נהדר , עם יכולת מצוינת של סיום במגרש פתוח (מתי ראית את נאור רץ למתפרצת?)
מצד שני בהחלט מאחל לו את הבנת המשחק והאינסטינקטים ההגנתיים של מתן.

(עמית גל לאמיר מוכתרי)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 14 הודעות ] 

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: סאבוניס, עופר האדום ו 13 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה