פציעות, זה עיקר הסיפור, וזה הרג חלק גדול מהקבוצות העונה, כולל מועמדים מובילים לתארים כמו סטף וקיירי. אבל גם קאזינס ולאב ורבים וטובים אחרים, וחבל. בעיניי, באופן כללי היתה עונה מאכזבת מאד. 20 המשחקים האחרונים נראו כמו גארבג' ארוך ומתמשך, וחלק גדול מהקבוצות (בטח מהחלק התחתון של הטבלה) שיחקו עם שחקנים חדשים שבכלל לא היו שם עד אז משיקולי טנקינג וכאלה. מה שכן, דבר אחד היה ברור העונה אולי יותר מתמיד – מה שבאמת חשוב זה היכולת להכניס כדור לסל.
MVP: ג'יימס הארדן. אולי לברון קרוב ומבחינה התקפית מדובר היום בשחקן מושלם יותר מתמיד, אבל ההגנה דעכה ובעיקר – קליבלנד סיימה עונה חלשה מדי בשביל לתת לו MVP. דוראנט מוכיח עם כל יום שעובר ללא סטף, שסטף הוא במובהק ה MVP של האלופה. יאניס עוד לא שם, אנתוני דייויס דווקא קרוב אבל משחק בקבוצה חלשה מדי. אז ג'יימס הארדן. שיפר את ההגנה, המסירות שלו אבסולוטיות, שלא לדבר על שבירת הקרסוליים. מלך הסלים, שלישי בטבלת האסיסטים. מהחכמים באדם ובאופן כללי שחקן אדיר. 2. לברון 3. אנתוני דייויס 4. דרוזן 5. השותפים לשעבר אלדרידג' ודיים (כן, אני יודע, אני קצת מרמה)
שחקן ההגנה: אל הורפורד בשליש הראשון דיברתי על קפלה, שהוא אכן העוגן של ההגנה של יוסטון, אבל הוא לא באמת כזה כוח אימתני. בשליש השני דיברתי על דריימונד, אבל אין לי מושג מה עבר עליו (ועל כל גולדן סטייט) מאז פגרת הפלייאוף. מי שהיה פעם הקונצנזוס לשחקן ההגנה הטוב בעולם, קאווי לאונרד, היה פצוע כל השנה וזה משאיר בעיקר שלושה סנטרים. גובר הוא כנראה זה בעל האימפקט ההגנתי הגדול מבין השלושה, אבל הורפורד היה מרכז ההגנה של אחת משתי קבוצות ההגנה הטובות בליגה, ובעיקר – הוא היה בריא יותר ושיחק יותר מהשניים האחרים. אז הוא. 2. רודי גובר 3. ג'ואל אמביד 4. קלינט קאפלה 5. דריימונד גרין
השחקן השישי: לו ווליאמס אבל חייבים להודות שגם הוא קצת נחלש בשליש האחרון של העונה ועדיין בקלות הסקורר הטוב ביותר של קבוצה שבסופו של דבר לא היתה רחוקה מהפלייאוף, ובאופן כללי סקורר אדיר. 2. אריק גורדון 3. דומנטאס סבוניס 4. קייל קוזמה 5. טרי רוזייר
השחקן המשתפר: ויקטור אולדיפו אולדיפו יהיה בחמישיות העונה שלי ושל אחרים, הוא אחד משחקני ההגנה הטובים בליגה, אחד משחקני ההתקפה הטובים בליגה, והוא הוביל את אינדיאנה ל 5-6 מקומות יותר מהצפוי לה במזרח. הוא קייס סטאדי למה שווה ווסטברוק, וגם בלי ווסטברוק, וכשלעצמו הוא שחקן אדיר. מלך החטיפות (והדיפלקשנים) של הליגה, חודר עצום, יודע לקלוע, יודע להסיט. יודע לעשות הכל. לוק-אין לתואר הזה, לא פחות משלו ווליאמס הוא לוק-אין לתואר הקודם. 2. סטיבן אדמס – בעיניי נו בריינר למקום השני כמעט כמו אולדיפו במקום הראשון. השיפור ההתקפי מכריע 3. קלינט קאפלה בעיקר בגלל השיפור המשמעותי בהגנה אני לא אוהב לבחור למקום הזה שחקני שנה שניה. נראה לי שזה מוציא קצת את העוקץ אבל אי אפשר שלא להזכיר את השניים הבאים 4. ג'מאל מורי 5. ג'יילן בראון ולמעשה גם אי אפשר לא להזכיר את קריס דאן שנתן שיפור עצום אבל שיחק רק 52 משחקים העונה.
[b]רוקי העונה: בן סימונס[/b] כן, פוטו פיניש בינו לבין מיצ'ל, ואני מעדיף רק בקצת את הראשון, למרות ששניהם עצומים. סימונס יכול להיות מג'יק הבא. מיצ'ל יכול להיות קובי או דווין וויד הבא, ושניהם צריכים להוביל קבוצות לצמרת הגבוהה בעשור הקרוב, איזה רוקיז מדהימים, ואיזה מחזור רוקיז מדהים. 2. דונובן מיצ'ל 3. ג'ייסון טייטום 4. קייל קוזמה 5. דניס סמית' ג'וניור
מאמן השנה: דווין קייסי כי אם תואר רוקי השנה צמוד מאד בין שניים, תואר מאמן השנה צמוד בין ארבעה, לפחות. נדמה לי שלדאנטוני מגיע לא פחות, אבל דאנטוני קיבל שנה שעברה ולא יקבל שנתיים ברציפות. דווין קייסי, הוא עדיין לא עילוי התקפי, אבל הוא לגמרי סדרן המשחק הטוב בליגה, ומה שהוא עשה לספסל של טורונטו עוד יילמד בספרים, יצירת מופת. 2. מייק דאנטוני 3. ברד סטיבנס 4. ברט בראון 5-6 קווין סניידר וטרי סטוטס. אני מעדיף את האסתטיקה של הראשון, אבל נדמה לי שהשני עשה אותו דבר עם פחות.
חמישיית העונה הראשונה: למרקוס אלדרידג' (שהיה לדעתי סנטר השנה, בעיקר, כשפאו גאסול עולה בספסל) אנתוני דייויס (שלמעשה גם היה סוג של סנטר השנה, ברגע שקאזינס נפצע, ודייויס התחיל לפתוח ליד מירוטיץ' וכאלה) לברון הארדן לילארד
חמישייה שניה אמביד (שווה חמישייה ראשונה במקום אלדרידג' אבל נעדר מיותר מדי משחקים מבחינתי וכמו שכתבתי כאן כמה פעמים זה גורם די מכריע מבחינתי) גריק פריק דרוזן אולדיפו ווסטברוק - בכל זאת ממוצע טריפל דאבל.
חמישייה שלישית: הורפורד קא"ט (בפוטו פיניש על יוקיץ' בגלל תמונת הפלייאוף) דוראנט (ואני אגיד זאת שוב, אני עדיין בעד שיעשו עליו טרייד. לא סובל אותו) קיירי בן סימונס
מבחינתי אגב, דונובן מיצ'ל קרוב מאד לחמישייה במקום קיירי, ששיחק את המינימום מבחינתי של משחקים על מנת להכניס אותו (60 משחקים).. באופן כללי, לו היתה חמישייה רביעית היא היתה מורכבת מיוקיץ' לצד פול ג'ורג', באטלר (שהיה בחמישיה השלישית למצער, לו היה משחק יותר), מיצ'ל וסטף קרי שלצערי פשוט לא שיחק מספיק משחקים השנה, כי באלה שכן, הוא לפחות חמישייה שניה, אם לא ראשונה.
חמישיית הגנה ראשונה: גובר הורפורד דריימונד גרין אולדיפו כריס פול - כי האמת צריכה להיאמר, והיא שהוא כיסה על הבינוניות של גורדון וכמובן הארדן בהגנה
חמישיית הגנה שניה אמביד קפלה דוראנט קייל אנדרסון (שאפשר מבחינתי גם להחליף בדג'ונטה מורי, שניהם עשו דברים מעולים בהגנה של הספרס השנה) בן סימונס
וכן, זה אומר שיאניס בחוץ אחרי התלבטות קשה, גם אנתוני דייויס. גם פול ג'ורג'. שלושתם היו מרכיבים חמישייה שלישית אמנם, יחד עם ריקי רוביו ונדמה לי שגם רוברט קובינגטון שהיה יופי השנה.
חמישיית רוקיז ראשונה מרקאנן קוזמה טייטום מיצ'ל סימונס
חמישיית רוקיז שניה: באם אדביו דילון ברוקס בוגדנוביץ' של סקרמנטו שאני הרבה יותר אוהב מאשר הבוגדנוביץ' של אינדיאנה. ד'ארון פוקס סמית' ג'וניור כשהנעדרים הבולטים הם ג'וש ג'קסון וג'ייסון קולינס מבחינתי
ואם אני רוצה להזכיר עוד סיפור אחד השנה, אז שיפסיקו לחרטט לי על מותו של הגבוה. כל מיני גבוהים פרחו היום. אמביד הוא הכי קלאסי שיש. (השלוש הוא כלי, אבל רחוק מלהיות העיקר אצלו). וולנצ'יונאס ששנה שעברה דיברו על כך שאיבקה ישחק בעיקר במקומו, שיחק המון ועשה המון (למרות שהוא דווקא כן פיתח קליעה כלשהי מהשלוש) . אדמס הוא עוד סנטר קלאסי שבקלאסיים שפרח השנה, למרות שהוא אפילו לא חושב לזרוק מהשלוש. דראמונד, עוד סופר קלאסי, הפך להיות ורסיטלי והגנתי מתמיד. גם הוא וגם ג'ורדן למדו אפילו לקלוע קצת מהעונשין השנה. דוויט נתן משחק של 30 ריבאונדים והיה טוב מאשר בשלוש השנים שקדמו לזו. קפלה הוא הכלי מס' 3 של יוסטון. גובר, הורפורד ואמביד הם ביחד ללא ספק שחקני ההגנה של השנה וכו' וכו'. אז אם יש גם סנטרים הגנתיים, וגם כאלה שאוהבים לקלוע מהשלוש (לופז, אני מדבר עליו), וגם כאלה שאוהבים לטחון לגמרי (אדמס, וולנצ'יונאס וכו'), מה אין? אם אתה סנטר הגנתי שלא מסוגל לקלוע בכלל (כמובן נואל, ביומבו, מהינמי ודומיהם), אין לך מקום. שזה טוב, כי ברוב העמדות אין לשחקנים כאלה מקום (פרט לעילויים אמיתיים כמו בן וואלאס, טוני אלן או אנדרה רוברסון), אז מה עוד חדש?
_________________ ״לי יש דרכון של מדינה מתקדמת ובעוד x שנים אני לא כאן.״ (נכתב בנובמבר 2022, על ידי יוזר שאיננו אני).
|