אז כמה מהזמן האחרון:
The marvelous Mrs. Maisel -
אח איזו סדרה נהדרת. בינתיים רק עונה אחת בת 8 פרקים, מבית היוצר של אמזון (הדי מאכזבת באופן כללי מבחינת תוכן). ממתק של ממש, מצחיקה בטירוף, אבל גם מרירה למדי. הומור נפלא, דמויות נהדרות, ושחקנים אחת מדהימה שכבר זכתה בגלובוס הזהב על תפקידה, תפקיד שהוא לגמרי היא, והיא לגמרי התפקיד - המדובר ברייצ'ל ברוסנהן שהוא שם שבהחלט צריך לזכור. ויש שם גם את טוני שלהוב הנהדר תמיד. בקיצור ,אחלה סדרה ומאד מומלצת, וגם - מאד מאד יהודית ורק על זה מגיע לה קודוס רציני.
The good place - אז אמנם ראיתי את שתי העונות בשבוע וחצי, אבל האמת היא שגם אם מדובר בסוג של ממתק, הוא זניח לגמרי. קריסטן בל (היא היא ורוניקה מארס), משחקת את עצמה - כלומר, הבלונדינית היותר מדי מודעת לעצמה, ויותר מדי חוכמולוגית אבל תמיד מקסימה. הסוף של העונה הראשונה באמת מפתיע. אבל כמכלול מדובר בסדרה סבירה כשרוצים להעביר חצי שעה פה ושם, ולא הרבה יותר מכך.
Altered Carbon - דיברו על הסדרה הזאת כאן כבר. אז ככה, הסוף של פרק 8 עם המאבק בעירום מקסים לגמרי, אבל הסדרה אפילו לא מצליחה לסתום את החור שהשאירה לפני 5 שנים בערך האובדן של "ספרטקוס" (בתחום הסקס+אקשן, אח איזו סדרה זאת היתה!). השחקנים הראשיים מאד גרועים, הסיפור די דבילי וגם אם ברור שמישהו השקיע כאן, לא מדובר ביותר ממשהו שהוא בהחלט צפי, אבל בהחלט לא אייקוני.
Killing Eve - טרם הסתיימה, והיא רק לאחר הפרק השלישי (מתוך
אבל בינתיים דווקא הסדרה הזאת של BBC AMERICA בהחלט עושה את העבודה. היא יחסית קלילה, ועם זאת לא באמת לגמרי והיא דנה בנושאים שהם אפילו די כבדים (דיכאון בעבודה והקשר שלה לדיכאון במשפחה, בראש ובראשונה). מעשייה של חתול ועכבר בין מתנקשת סקסית ופסיכופטית לעובדת ביון זניחה, מוזנחת ומבוגרת (סנדרה הו ששיחקה בהמון סרטי אינדי). בגדול, מומלץ למדי.
BARRY - דווקא הסדרה הזאת של HBO מומלצת פחות מקודמתה. ביל היידר מככב כמתנקש סוג ב' שמגיע במקרה לשיעור משחק, ורוצה להפוך להיות שחקן. כמובן שהעבר לא ממש נותן לו. יש בסדרה הזאת גופיות (GOOFINESSׂ ) שלא בהכרח עושה לה טוב. יש בה כמובן קצת דיכאון של בדידות ופה ושם גם קצת אקשן, אבל לאחר 5 פרקים (נדמה לי שוב מתוך
, נדמה לי שהסדרה, גם אם היא טובה בסך הכל, לא מתרוממת מעל סך החלקים שלה. וחבל.
Homeland - ממשיכה למצב את עצמה כסדרה טובה. אם אני צריך לחשוב על סדרה שהיא לגמרי שלוש וחצי או ארבעה כוכבים באופן קונסיסטנטי, זאת הסדרה. אז נכון, היו לה עונות טובות יותר (לדעתי 4 ו-5), אבל גם בעונות טובות פחות היא עדיין יעילה מאד, משוחקת לעילא (בעיקר בגלל קלייר דיינס, גדולת שחקני הטלויזיה בכל הזמנים, לדעתי, גם בגלל זה וגם בגלל MY SO CALLED LIFE כמובן). אז יש בה רעיונות ודמויות שנזנחות גם בתוך עונות, והתמות משתנות לפעמים, גם בתוך העונה, ועדיין אקשן טוב, סיפור סביר בהחלט, מספיק תככים בשביל שזה יהיה מעניין. עוד פרק אחד לסוף העונה כשמדברים על כך שהעונה הבאה (והאחרונה) תחזור למקורות ותציג סיפור ישראלי!
האמריקאים - לעומת הומלנד, נדמה לי ש"האמריקאים" כבר קפצה את הכריש, ובהחלט היתה צריכה להיעלם. סדרה שהתחילה כאחת העמוקות והמעניינות בטלויזיה, אבל סובלת מכך שלמרות שיש אווירה, ויש סיפור מסגרת או "פרמיס" העלילות בו קלושות לגמרי. כאמור, העונה האחרונה (ובעיניי גם זאת שלפניה) היו בדיוק כאלה - עלילות קלושות שבנויות על מסגרת טובה. נדמה שהעונה הזאת שאמורה להיות האחרונה (בינתיים 4 פרקים מתוך 12) בונה לקראת קונפליקט בלתי נמנע בין שני הפרוטוגניסטים שלה, כשהבת (THE PRODIGAL DAUGHTER) תהווה מן חוצץ אדיפלי כמעט. כך נראה לי, אבל כך או כך - הסיפורים פשוט לא מחזיקים עניין, והדבר היחיד שבאמת מסקרן הוא איך יהיה סוף הסדרה ומה התפקיד של סטאן (הסימפטי שבין דמויות הסדרה) בכל זה. נראה.
התחלתי עכשיו גם את WILD WILD COUNTRY שמדברים עליה רבות, דיווח כנראה עוד שבוע.