ודים כתב:
שאלה בדיני חוזים -
שמעתי שחולון טוענים שכחלק מההסכם עזיבה של רייס, הוא לא יכול לשחק באף קבוצה אחרת בארץ.
עכשיו נגיד שבאמת יש לחולון איזה הסכם כזה, וזו לא סתם הנפצה: אם הם החליטו להעיף את רייס מיידית בלי שום פיצוי ומבלי לשלם לו את יתרת החוזה, כי הוא הפר סעיף משמעת, אז אני מניח שהם לא יכולים לדרוש גם שלא יחתום בקבוצה אחרת, לא?
אוקיי, אז נגיד שהם אמרו לו (דרך הסוכן מן הסתם) "אנחנו לא חייבים לתת לך זובי, אבל ניתן לך 50,000 [סתם לצורך הדוגמא] ובתמורה אתה לא חוזר העונה לארץ". זה כבר נראה לי קצת יותר הגיוני.
אבל רגע, אם פתאום רייס מקבל הצעה כספית גבוהה מקבוצה בארץ, אז הוא לא יכול פשוט להתחרט ולהגיד לחולון "קחו את ה-50,000 שלכם ודחפו אותם לתחת, ואני אחתום עכשיו איפה שבא לי"?
בטוח יכול.
הסכם פיטורים הכוללים גם שלילת אפשרות עבודה במקום מתחרה בלי מתן פיצוי לא יעמוד במבחן בפני שום בית משפט ולהסכם כזה אין תוקף.
אבל בטוח שגם ההסכם עם חולון כולל הגבלות בדיוק כמו שכתבת.
הוא יחתום בקבוצה אחרת, יוותר על כסף וסביר להניח שגם יועמד לדין משמעתי ויקבל חמישה משחקים בחוץ.
אני יודע שבהייטק למשרות מסוימות (כנראה ברובן בכירות) יש בהחלט סעיף שאם מישהו עוזב הוא לא יכול להיות מועסק תקופה מסוימת אצל מתחרה ישיר.
לא בטוח כמה פעמים זה בא לפתחו של בית המשפט, אבל אני מניח שיש בזה איזה גרעין חוקיות.