סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ש' נובמבר 23, 2024 12:09 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 261 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2, 3, 4, 5 ... 11  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ב' מאי 07, 2018 1:05 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
אני קורא את אתרי האינטרנט והפרשנים צופים לעימות מוגבל בצפון אחריי התגובה האיראנית ולעימות דומה בדרום ביום הנכבה שבמקרה מצויין יממה אחרי העברת השגרירות האמריקנית.
בשורה תחתונה כמו שילדין אמר השבוע ...החודש הכי מתוח בישראל מ1967...האומנם?

נערך לאחרונה על ידי RREEDDTT. בתאריך ו' דצמבר 14, 2018 1:20 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מאי 08, 2018 10:23 am 
Junior

אני לא מבין גדול בנושאי ביטחון או בכל נושא אחר, אבל ממה שאני קורא ושומע, אירן ושלוחותיה מסובכות מאד בסוריה עם המורדים ודאעש. (זה בגזרה שלנו) ועכשיו מתחיל גם בלאגן בתוך לבנון בעקבות הבחירות (בהן חיזבאללה זכה ברוב).

מצד שני - פטור בלא כלום אי אפשר, לכן אני מניח שנראה תגובה מוגבלת נגד מטרות צבאיות וזהו.

אבל זה סתם ניחוש שלי.

ראובן כתב:
צוד הוא עדיין העשב השוטה הרשמי של הפורום. נא לכבד את זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מאי 08, 2018 11:55 am 
Hall of Famer

אין שום דרך לנתח אסטרטגית מהלכים בעידן טראמפ/פוטין/נתניהו. האינטרסים האישיים, הדילים והקומבינות, הספינים-זה לא משהו שנמדד ברמת האינטרס הלאומי או משהו שדומה לזה.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מאי 08, 2018 12:43 pm 
Junior

כן אה?

ראובן כתב:
צוד הוא עדיין העשב השוטה הרשמי של הפורום. נא לכבד את זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מאי 08, 2018 4:19 pm 
Hall of Famer

אהה

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מאי 08, 2018 8:28 pm 
Hall of Famer

Hacohen כתב:
אין שום דרך לנתח אסטרטגית מהלכים בעידן טראמפ/פוטין/נתניהו. האינטרסים האישיים, הדילים והקומבינות, הספינים-זה לא משהו שנמדד ברמת האינטרס הלאומי או משהו שדומה לזה.

אתה רוצה לומר שראש ממשלה צריך לשבת רגל על רגל כשלאיראנים יש הסכם בתוקף שמאפשר להם בעוד 7 שנים להיות עם יכולות גרעיניות, והם כבר הודיעו בפרהסיה שבכוונתם להשמיד את מדינת ישראל?

אין לי ראש למילים ארוכות וביבלברוקס מן מילה ארוכה שכזאת

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מאי 08, 2018 9:44 pm 
Hall of Famer

טראמפ, כצפוי, יוצא מהסכם הגרעין, ומחזיר את הסנקציות במלואן.

האירופאים האלו זה חבורה של כוסיות. אופן ההתנהלות שלהם עם האיסלאם הקיצוני הוא אחד לאחד להתנהלות עם היטלר 90 שנה אחורה. הימנעות מעימות בכל מחיר אפשרי. לא משהו שהביא תועלת למישהו בכל ההיסטוריה. אבל הם בסבבה. אז מה אם אחת לכמה זמן יש איזה פיגוע המוני של דאע"ש. חיים עם זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מאי 08, 2018 9:54 pm 
Junior

אני פשוט לא מצליח להבין (ככל הנראה מתוך בורות) את הטענות נגד הסכם הגרעין. קראתי קצת על ההסכם, ונראה שהוא כולל פיקוח הדוק על איראן בכל הנוגע לפיתוח נשק גרעיני במידה כזאת שאין סיכוי שהם יצליחו לפתח נשק גרעיני. מנגד, ממה שהבנתי (בצורה מאוד רופפת יש לציין), ההתנגדות להסכם הגרעין נובעת מכך שהוא מוגבל בחלקו למס' שנים. אם כך, נשאלת השאלה מי אמר שבסוף התקופה הזו או לקראת סופה, לא ייחתם הסכם נוסף?
מצד שני, הדעה הנחרצת בישראל נגד הסכם הגרעין גורמת לי להבין שבכל זאת אני מפספס פה משהו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מאי 08, 2018 10:03 pm 
Hall of Famer

התותח המפוברק כתב:
Hacohen כתב:

אתה רוצה לומר שראש ממשלה צריך לשבת רגל על רגל כשלאיראנים יש הסכם בתוקף שמאפשר להם בעוד 7 שנים להיות עם יכולות גרעיניות, והם כבר הודיעו בפרהסיה שבכוונתם להשמיד את מדינת ישראל?

א. אם זה מה שאתה מבין מהסכם הגרעין, אין לך מושג מהו הסכם הגרעין.

ב. וואלה, האיראנים כבר הודיעו בפרהסיה.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מאי 08, 2018 10:14 pm 
Hall of Famer

זה כן אני כתב:
אני פשוט לא מצליח להבין (ככל הנראה מתוך בורות) את הטענות נגד הסכם הגרעין. קראתי קצת על ההסכם, ונראה שהוא כולל פיקוח הדוק על איראן בכל הנוגע לפיתוח נשק גרעיני במידה כזאת שאין סיכוי שהם יצליחו לפתח נשק גרעיני. מנגד, ממה שהבנתי (בצורה מאוד רופפת יש לציין), ההתנגדות להסכם הגרעין נובעת מכך שהוא מוגבל בחלקו למס' שנים. אם כך, נשאלת השאלה מי אמר שבסוף התקופה הזו או לקראת סופה, לא ייחתם הסכם נוסף?
מצד שני, הדעה הנחרצת בישראל נגד הסכם הגרעין גורמת לי להבין שבכל זאת אני מפספס פה משהו.

להבנתי הוא נוגע לפיתוח נשק גרעיני. הוא רק לא נוגע לפיתוח חלקים של נשק גרעיני (לרבות אמצעי שיגור), וזה בדיוק מה שעשו האיראנים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 09, 2018 1:11 am 
Hall of Famer

התותח המפוברק כתב:

זה בעצם סוג של trust the process ...

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 09, 2018 2:03 am 
Senior

יש באיזשהו מקום ברשת זמין לקהל הרחב נוסח מתורגם של ההסכם?
לחליפין, יש באיזשהו מקום בזל"ה ניתוח מפורט של ההסכם?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 09, 2018 9:19 am 
Junior

תומר כתב:
יש באיזשהו מקום ברשת זמין לקהל הרחב נוסח מתורגם של ההסכם?
לחליפין, יש באיזשהו מקום בזל"ה ניתוח מפורט של ההסכם?

כן, בבקשה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 09, 2018 9:20 am 
Senior

תודה אבל כנראה לא הסברתי את עצמי נכון
כשכתבתי "מתורגם" התכוונתי מתורגם לעברית, לא לאנגלית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 09, 2018 9:47 am 
Junior

כן, לא קראתי את הבקשה עד הסוף כנראה. איך שקראתי "נוסח מלא של ההסכם" נזכרתי שראיתי לזה קישור והלכתי להביא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 09, 2018 10:21 am 
Junior

https://news.walla.co.il/item/3156408

ציטוט:
על כן, תגובה איראנית שישראל מנסה להשפיע עליו ולסכל אותו, בעיקר תוך מאמץ אדיר לכוון לכך שאם כבר תהיה תגובה - היא לא תגבה חיי אדם. זאת, כי המחיר שישלם הצד השני יהיה כבד מאוד, בדומה לתגובה של חמאס והג'יהאד האסלאמי העל הרג יותר מ-12 פעילים ובכירי מהזרוע הצבאית במנהרה בגבול עזה. אחרי איומים שנמשכו 30 יום תקפו ארגוני הטרור את שטח ישראל במטחי פצצות מרגמה. נזק מועט נגרם, והאירוע הסתיים ללא נפגעים בצד הישראלי.

הייתי צריך לקרוא את המצוטט לעיל מס' פעמים כדי להבין מה הכותב רוצה. האם הבעיה היא בי ובהבנת הנקרא שלי או שמא היא נעוצה בכך שב"וואלה" ככל הנראה אין תנאי סף למשרת כתב?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 09, 2018 2:16 pm 
Junior

אני למד מהתגלגלות התקיפות שמיוחסות לישראל וכו' שאין לאיראנים שום יכולת להפתיע אותנו במתקפת טילים. עושה רושם שכל יציאה וכניסה של חימוש ממחסנים לכיוון אתרי פריסה או סתם שינוע מנוטר ומוכר על ידי קהיליית המודיעין, ומופצץ בהתאם. הינה, לדוגמא אירועי אמש: ברגע שהודיעו שיש לפתוח את המקלטים הציבוריים בגולן היה ברור לי שהולכת להגיע תקיפה של צה"ל. זה לימד אותי שהפתיחה של המקלטים הייתה בגלל שהצבא התכוון לתקוף ופחד מתגובה מתקוממת קצרת טווח של ארטילריה או ירי רקטות באזור הרמה הסורית.

ההערכה שלי היא שבמסגרת הבלגאן בסוריה הצלחנו להכניס פנימה גם כמות גדולה מאוד של סוכנים, גם לעבוד עם גורמי אופוזיציה סורים שיושבים ומתצפתים על האתרים הללו וגם שיש לנו היום אמצעי האזנה מדהימים נוספים. המודיעין שלנו מול איראן מצטייר כרגע כיתרון מוחלט שמבטיח שלא תהיה מסוריה לפחות שום התקפה משמעותית.

החתול על קרפלס: "שישלחו אותו בטרייד לנ"צ... יתאחד עם אחיו חסרי הצוואר האחרים טל דן ואלישי כדיר "

בגאצקיס מפסיד למעיין, די ג'יי ולאומי: “התכוננו לכארם משעור. השחקנים שלי הם לא איירון מן".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 09, 2018 2:51 pm 
Hall of Famer

הרסי הוקינס כתב:
אני למד מהתגלגלות התקיפות שמיוחסות לישראל וכו' שאין לאיראנים שום יכולת להפתיע אותנו במתקפת טילים. עושה רושם שכל יציאה וכניסה של חימוש ממחסנים לכיוון אתרי פריסה או סתם שינוע מנוטר ומוכר על ידי קהיליית המודיעין, ומופצץ בהתאם. הינה, לדוגמא אירועי אמש: ברגע שהודיעו שיש לפתוח את המקלטים הציבוריים בגולן היה ברור לי שהולכת להגיע תקיפה של צה"ל. זה לימד אותי שהפתיחה של המקלטים הייתה בגלל שהצבא התכוון לתקוף ופחד מתגובה מתקוממת קצרת טווח של ארטילריה או ירי רקטות באזור הרמה הסורית.

ההערכה שלי היא שבמסגרת הבלגאן בסוריה הצלחנו להכניס פנימה גם כמות גדולה מאוד של סוכנים, גם לעבוד עם גורמי אופוזיציה סורים שיושבים ומתצפתים על האתרים הללו וגם שיש לנו היום אמצעי האזנה מדהימים נוספים. המודיעין שלנו מול איראן מצטייר כרגע כיתרון מוחלט שמבטיח שלא תהיה מסוריה לפחות שום התקפה משמעותית.

מבלי לדעת כלום באופן ודאי, אני מוכן לחתום כאן ועכשיו שיש פעילות איראנית/סורית משמעותית שאנחנו לא מצליחים לנטר, או לנטר רק בדיעבד מבלי למנוע. לחשוב שבזכות המודיעין שיש לנו, שהוא באמת מדהים (ואת זה אני כן אומר מידע פנימי מסוים), אנחנו חסינים מפני התקפה משמעותית מסוריה או מלבנון זו אשליה מוחלטת. הסיבה היחידה שעוד לא הייתה התקפה משמעותית על ישראל מצד סוריה או לבנון היא שלא למשטר אסד, לא לאיראנים ולא לחיזבאללה יש אינטרס שיקרה דבר כזה כרגע.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 09, 2018 2:52 pm 
Hall of Famer

עם כל המודיעין, אין דבר כזה 100%.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 09, 2018 9:55 pm 
Hall of Famer

איראן במצבה הרגיש לא הולכת לעשות שום פעולה באופן ישיר, אלא אך ורק דרך חברות בת (חיזבאללה, חמאס, מיליצות שיעיות כאלו או אחרות).
בדיוק בגלל זה, ישראל גם פועלת בפן ההסברתי להציג שאותם ארגונים ממומנים ע"י איראן, ומקבלים הוראות ישירות מטהרן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 10, 2018 4:53 am 
מנהל פורום

זה כן אני כתב:

בגדול אני חושב שמירב הביקורת כלפי ההסכם מצד ישראל הוא שהוא נוגע רק לחלק מסוים בפיתוח הנשק הגרעיני, בעיקר לגבי העשרת האורניום מעל לסף מסוים. וכמובן איסור על פיתוח רש"ק גרעיני. אבל... מותר לאיראנים להמשיך לרכוש ולהרחיב צנטריפוגות לצרכים אחרים (העשרת אורניום ברמה נמוכים לצרכי מחקר רפואי יה רייט), להמשיך לפתח את תוכנית הטילים הבליסטיים שלה באין מפריע (כי הרי הם לא גרעיניים עכשיו).
ואז בעצם היא מרחיבה את כמות הצטריפוגות ומשפרת את הטילים וכל זה בחסות ההסכם ו"חוקי" לחלוטין. במקביל היא כמובן יכולה להמשיך ולפתח (או לקנות מהמוכן הצפון קוריאני) את הרש"ק הגרעיני. ואז בעצם מרגע החלטה של הממשל האיראני הם יכולים להגדיל בבת אחת את אחוז ההעשרה בתמיכת מערך צנטריפוגות משופר, ולהרכיב את הרש"ק הגרעיני על הטילים הבליסטיים שהם המשיכו לפתח. ובעצם הדרך לפצצה מאותו רגע לא התארכה אלא התקצרה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 10, 2018 4:54 am 
מנהל פורום

התותח המפוברק כתב:
איראן במצבה הרגיש לא הולכת לעשות שום פעולה באופן ישיר, אלא אך ורק דרך חברות בת (חיזבאללה, חמאס, מיליצות שיעיות כאלו או אחרות).
בדיוק בגלל זה, ישראל גם פועלת בפן ההסברתי להציג שאותם ארגונים ממומנים ע"י איראן, ומקבלים הוראות ישירות מטהרן.

מאז התקיפות האחרונות של ישראל הם הצהירו שחור על גבי לבן שהם יגיבו בעצם ולא דרך הפרוקסי שלהם.
לא הייתי מציע לזלזל. נ.ב. חמאס היא לא חברת בת של האיראנים (חזבאללה ומיליציות כן). היא אמנם מקבלת סיוע נרחב כספי וטכנולוגי אבל ממש רחוקה מלהיות פיון במשחק האיראני.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 10, 2018 7:24 am 
Hall of Famer

ונחשו מי ירו את הרקטות לעבר הגולן? חיזבאללה ומיליציות שיעיות...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 10, 2018 7:30 am 
Hall of Famer

אני מאוכזב שמי שפתח את הנושא הזה זה לא אבימאל.
נושאי מלחמות עתידיות זו הנישה שלו, וחבל שלא מכבדים את זה בפורום
:)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 10, 2018 7:54 am 
Junior

לצערי המלחמה הזו היא לא כל כך עתידית הפעם...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 261 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2, 3, 4, 5 ... 11  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: RREEDDTT ו 11 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה