sir charles כתב:
נביא בעירו כתב:
דמגוגיה ועוד איך. אני לא מכיר אף אחד שדרש ממכבי ברצינות לעשות דברים ״למען הכדורסל הישראלי״. מכבי שלטה בענף ורמסה כל ניסיון להתחרות בה במשך עשרות שנים. התגובה (העלובה) של הגופים שקובעים את החוקים של הכדורסל למצב הקיצוני הזה, היתה כמה נפיחות חלושות שבראשן המעבר לפיינל פור. במקום להגיד תודה רבה על זה שאין לה אופוזיציה ממשית שתקבע תקרת שכר, או תעיף אותה מהליגה דקה אחרי שהיא חתמה על שריון לעשר שנים ולמעשה רוקנה את הליגה מחלק ניכר מהמשמעות שלה, מכבי מתבכיינת. כי לא מספיק להיות הקבוצה העשירה בליגה בפער ניכר בעתיד הנראה לעין, צריך גם לעשות את זה עם שמונה זרים, באותו סגל בדיוק שמשחק ביורוליג ואחרי סדרות של הטוב מ-5 נגד קבוצות עם שליש תקציב.
בתור אחד שחושב שמנהלת הליגה צריכה להעניש את מכבי בחומרה במקרה של פיצול (כי זה האינטרס של הקבוצות, לדעתי, וזו זכותן. באופן אישי, אני אשמח לחזות בימי חיי בקבוצה שנקראת מכבי ת״א שנלחמת על מקום בפלייאוף), אני יכול להגיד לך שאין שום קשר בין זה לבין החוקים שנועדו להגביר את התחרותיות לאורך השנים. הטענה שלך לצביעות אצל מי שקופץ על מכבי בגלל הפיצול למרות שקודם הוא תמך בהגבלות על מכבי, פשוט לא תקפה מבחינה לוגית.
לגבי המשפט המודגש הראשון - א) למה זה בסדר ביוון או בליטא שיש קבוצה או שתיים עשירות פי כמה מהשאר ועדיין יש סדרות? באיזו ליגה מחוץ למנש יש תקרת שכר?, ב) נו אז הנה מכבי מחלישה את עצמה עבור הליגה ומתכוונת לשחק רק עם 3 זרים. מה הבעיה?
לגבי המשפט המודגש השני - לא הבנתי מה האינטרס ומה הזכות של הקבוצות?
אני חושב שאתה כל כך נעול על איזושהי טענה כביכול דמגוגית של ראי שאיבדת את ההגיון בדברים שלך.
1. לא אמרתי שאני בעד פיינל פור. אני כן חושב שיש הבדל מהותי בין ליגה דו ראשית לליגה עם קבוצה אחת מעל כולן, לנצח נצחים.
2. כאמור, מכבי לא מחלישה את עצמה עבור הליגה. זו היתממות דמגוגית (דמגוגיה מתממת?) לטעון את זה. היא משתינה על הליגה בקשת ולכן צריכה להענש.
3. האינטרס של הקבוצות זה להראות למכבי שהיא לא קובעת את החוקים ולא יכולה לעשות מה שבא לה, ושאם לא נאה לה, שתתכבד לוותר על התארים המקומיים ותלך לליגה הרוסית, האדריאטית, הבלקנית, או לאיפה שבא לה.