נתייחס לכמה מההצעות שעלו כאן:
1. לגבי תפיסת חולצה - אני עם מאנו. אני כן מסכים שככל וזה מנע משחקן להבקיע שער, או מנע משחקן חופש תנועה מובהק, זה דורש צהוב. אפרופו ההשוואה לכדורסל, גם שם תופסים ומושכים וגם גרוע מזה, ועוד לא ראיתי שמרחיקים על זה שחקנים.
2. ההצעה לגבי שחקנים פצועים די הזויה ומסוכנת לבריאות השחקנים ולפייר פליי. נכון, הרבה עושים הצגות, אבל זה לא אומר שצריך לתת קנס למי שלא. מבחינתי ככל שמדובר בהצגה מפורשת, להוציא צהוב. עם שאר האירועים השופטים צריכים ללמוד להתמודד.
3. להבנתי זה בפועל מה שקורה. כלומר, השופט באמת עוצר את השעון שלו ככל ששחקן נפצע ו/או זמן שעובר מהבקעת שער ו/או זמן חילוף, ובהתאם לזה מודיע לשופט הרביעי כמה זמן נשאר.
4. נבדל הכרחי בכל מקום שהוא במגרש. אם אין נבדל כשהכדור ברחבת ה-16, המשמעות היא ששחקן של הקבוצה המתקיפה יכול לעמוד סנטימטר מהפרצוף של השוער בלי לגעת בו וזה יהיה מהלך חוקי. מטרת חוק הנבדל היא לעודד כדורגל התקפי ע"י כך שהגנות לא יצטרכו לעמוד על קו השער כדי להגן. מזכיר לי תמיד שבבית ספר יסודי היה ילד בכיתה שלי שכל מה שהיה עושה זה לעמוד על קו השער של הקבוצה השנייה וחיכה שיגיע אליו כדור להבקיע גול מסנטימטר
5. חוק החצי - נשמע מעניין אם כי אני חושב שפחות מתאים. החזרה אחורה לפעמים עוזרת בשביל לעבור אגף, או כדי למשוך את ההגנה קדימה. לאו דווקא בשביל בזבוזי זמן.
6. צריך לעבור את החצי תוך 30 שניות - בהחלט סביר. אם כבר הייתי משלב את זה עם חוק החצי. נניח, לא ניתן להחזיר אחורה לחצי שלך יותר מפעמיים בדקה, או שהכדור עובר.
7. אזהרה התקפה לכל הקבוצה - לא נראה לי מאוד משמעותי ומתייחס לאירועים פחות שכיחים של 3-4 פאולים ברצף בלי כרטיס צהוב...
8. חילופים בלי הגבלה - קיצוני מדי.
9. צהוב ובעיטה ישירה על נגיעת יד שלא מנעה שער - זה נתון לפרשנות. לדעתי החוק הוא מאוד פשוט, ועובדה גם ששחקנים מנוסים שמים שתי ידיים מאחורי הגב ומשחקים בלי בעיה.
הצעות שלי, יודע שחלק מופרכות
:
- מה שאף אחד לא כתב פה אבל דובר לא מעט זה Challenge. כמובן שה-VAR מייתר חלק ממנו, אבל בהחלט רלבנטי לדעתי.
- אם כבר חילופים, הייתי מציע שחילוף עקב פציעה לא ייספר במניין החילופים.
- פנדלים - מספיק עם העצירות וקצב הריצה הלא אחיד. על כל פנדל עם עצירה/קצב ריצה לא אחיד פנדל חוזר + צהוב. שהבועטים ילמדו להבקיע בפנדל.
- קו "שתיים" - כמו קו שלוש אבל כזה שנותן שני שערים במקום אחד. נניח ברדיוס 25 מטר. יעודד בעיטות ממרחק ויפתח יותר את ההגנות.
- רחבה נוספת - נניח... רחבת ה-25 מטר. כל עבירה ברחבה הנוספת שהיא לא ברחבת ה-16 מאפשרת לקבוצה התוקפת לבחור מאיפה לקחת את הבעיטה החופשית.
- פנדלים 2 - מספיק עם הפנדלים. השיטה של shootout שהייתה בזמנו ב-MLS הרבה יותר מעניינת ויותר מביאה לידי ביטוי את היכולות האישיות הן של המתקיף והן של השוער.