סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ש' נובמבר 23, 2024 3:38 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 100 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4

מה נותן חוק הלאום?
לא יודע. אשמח להסבר. 19%  19%  [ 4 ]
קובע בחקיקה ראשית נושאי ליבה, כגון: (אנא פרט) ומחזק את מעמד ישראל בעולם. 10%  10%  [ 2 ]
נזק בעולם, ותועלת פנימית. 5%  5%  [ 1 ]
נזק בעולם, נזק פנימי. 24%  24%  [ 5 ]
אין לו משמעות בפועל, אבל המשמעות שמסיקים ממנו גורמת לנזק. 43%  43%  [ 9 ]
סך הכל הצבעות : 21
מחבר הודעה
הודעהפורסם: א' יולי 29, 2018 9:53 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
פניתי לשניים.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יולי 29, 2018 10:37 am 
Hall of Famer

הבה נראה.

לפחות 4 יוזרים רק בת'רד הזה מביעים מיאוס מזכ"א, והוא ממשיך לכתוב הודעות שעוברות באופן ישיר ומכוון על חוקי הפורום. אני נאלץ לציין זאת שוב כדי ש:

א. מנהל אחראי ימחק את ההודעות שיש למחוק

ב. מנהל אחראי יטאטא את מה שצריך לטאטא

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יולי 30, 2018 10:53 am 
Junior

אני מתקשה להבין את הסיפור עם הדרוזים

ובמיוחד את התגובות של ח"כים ימניים שמתנצלים.
אם הח"כים האלו חושבים שהם הפלו את הדרוזים לרעה מבלי משים, זה בעצם הודאה שהם התכוונו להפלות את הערבים.
עדיף היה להמשיך עם הקו שזה חוק שמשלים את כבוד האדם וחירותו להסבר של מדינה יהודית דמוקרטית ובגלל זה מוזכר רק הלאום היהודי

ואז עדיין הייתי שואל למה לא פשוט לתקף את מגילת העצמאות

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יולי 30, 2018 2:33 pm 
מנהל פורום

יש כאן הודעות רעות
אני מזכיר, אסור לתקוף אישית את כותב ההודעה
אפשר לתקוף את הטיעונים אחד של השני, אפשר גם לקלל, להשתמש במילים גסות, הכל
אבל אסור בשום אופן לתקוף אישית
אני לא מתערב בכל מקרה שיש בו עקיצות אישיות, בת'רד הזה זה עבר את הגבול
נשלחו הזהרות
אחריהן יהיו השעיות
במקום הזה לא יהיו עלבונות אישים גם אם אצטרך לגלוש כאן לבד עם אפס תעבורה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יולי 31, 2018 9:26 pm 
Hall of Famer

idansha כתב:
אם הח"כים האלו חושבים שהם הפלו את הדרוזים לרעה מבלי משים, זה בעצם הודאה שהם התכוונו להפלות את הערבים.

נכון , אף אחד לא יחלוק על כך , גם לא הם עצמם בתכלס ( תלוי רק באיזה הקשר ופורום הם נשאלים ... ) .
בינתיים החוק נראה כמו lose-lose-lose , וכמובן שכמיטב המסורת אצלנו - חלק מהתומכים המקוריים כבר לחלוטין מתנערים ממנו .

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוגוסט 02, 2018 1:51 pm 
Hall of Famer

אני חייב לציין שכל העיסוק סביב הדרוזים הוא פשוט הזוי, כאילו מדובר בדת או בעדה היחידה שנפגעה מחוק הלאום הזה. אולי באמת נתחיל לעבור לסייגים בחוק פר עדה או לאום , יהיה מקסים ממש.

גם כלפי השופטים היו לחולון טענות רבות. הקבוצה מתכוונת להגיש מכתב רשמי לאיגוד ובו פירוט הטענות שלהם כלפי צוות השיפוט, בעיקר בדקות הסיום. "אנחנו שלטנו לאורך כל המשחק, איך פתאום בשתי הדקות האחרונות הם רצו 0:9, אם לא בעזרת השופטים?"' תהו במועדון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוגוסט 02, 2018 2:01 pm 
Senior

מסכים
העיסוק בדרוזים (והבדואים) (והצ'רקסים) (וערבים שמשרתים בצה"ל) (יש באהים בקהל?) מעיד על שני דברים מרכזיים בעיני:
1) החוק, כפי שנוסח, אכן פוגע או לפחות מצטייר כפוגע באוכלוסיות לא יהודיות (אגב, אני אישית לא חושב שהייתי נפגע ממנו אילו הייתי במקומם)
2) אם אתה לא יהודי, כדי לקבל זכויות לאומיות בישראל תצטרך לשרת בצה"ל. בעיני זו תפיסה אינסטרומנטלית משהו, מעוותת, של בסיס היחסים בין המדינה לאזרחים, יש שיגידו פשיזם (אני עוד לא שם).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוגוסט 02, 2018 2:24 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
Service Guarantees Citizenship!!

סתם כי הויכוח הזכיר לי.
אבל למען האמת, אני אישית לא מזהה איפה החוק הזה מוסיף על מצב שכבר קיים דה פקטו ויודע וברור לכל שהוא המציאות, למעט עניין רשמיות השפה.
בעניין הדרוזים וכו', נראה לי בעיקר שכל צד מוצא לעצמו את דרוזי המחמד שלו.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוגוסט 02, 2018 3:00 pm 
Hall of Famer

תומר כתב:
מסכים
העיסוק בדרוזים (והבדואים) (והצ'רקסים) (וערבים שמשרתים בצה"ל) (יש באהים בקהל?) מעיד על שני דברים מרכזיים בעיני:
1) החוק, כפי שנוסח, אכן פוגע או לפחות מצטייר כפוגע באוכלוסיות לא יהודיות (אגב, אני אישית לא חושב שהייתי נפגע ממנו אילו הייתי במקומם)
2) אם אתה לא יהודי, כדי לקבל זכויות לאומיות בישראל תצטרך לשרת בצה"ל. בעיני זו תפיסה אינסטרומנטלית משהו, מעוותת, של בסיס היחסים בין המדינה לאזרחים, יש שיגידו פשיזם (אני עוד לא שם).

1) אתמהה איך יכול מאן דהוא ששייך לאוכלוסיית רוב פריבילגית לומר שאם הוא היה בן מיעוט הוא לא היה נפגע מחוק שמפלה אותו מול אוכלוסיית הרוב, אבל עובדה.

2) זה פאשיזם בהגדרה.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוגוסט 02, 2018 3:40 pm 
Junior

הכל נכון, אבל תשאלו את עצמכם את השאלה הבאה: האם ממחר בצורה גורפת, 100% מאוכלוסיית ערביי ישראל ויתר המיעוטים יחליטו שהם מתגייסים לצה"ל, אתם חושבים שהם יהפכו להיות אזרחים שווי זכויות?

אז בתחושה שלי לא, זה לא יקרה. ימצאו תירוץ חדש להשאיר אותם נחותי זכויות.

החתול על קרפלס: "שישלחו אותו בטרייד לנ"צ... יתאחד עם אחיו חסרי הצוואר האחרים טל דן ואלישי כדיר "

בגאצקיס מפסיד למעיין, די ג'יי ולאומי: “התכוננו לכארם משעור. השחקנים שלי הם לא איירון מן".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוגוסט 02, 2018 3:41 pm 
Junior

בקיצור, זה הרבה יותר גרוע מסתם פאשיזם.

החתול על קרפלס: "שישלחו אותו בטרייד לנ"צ... יתאחד עם אחיו חסרי הצוואר האחרים טל דן ואלישי כדיר "

בגאצקיס מפסיד למעיין, די ג'יי ולאומי: “התכוננו לכארם משעור. השחקנים שלי הם לא איירון מן".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוגוסט 02, 2018 4:24 pm 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
ב. מיכאל כתב פעם שמתישהו בשנות החמישים או הששים היה מין ניסוי כזה והערבים באו בהמומיהפ להתגייס וכמובן שמערכת הביטחון חטפה פאניקה וירדה מהעניין.

אין לי מושג אם זה נכון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוגוסט 02, 2018 4:33 pm 
Hall of Famer

האם כרגע כל ערבי מוסלמי שרוצה להתגייס לצבא יכול לעשות את זה בלי בעיה ?

גם כלפי השופטים היו לחולון טענות רבות. הקבוצה מתכוונת להגיש מכתב רשמי לאיגוד ובו פירוט הטענות שלהם כלפי צוות השיפוט, בעיקר בדקות הסיום. "אנחנו שלטנו לאורך כל המשחק, איך פתאום בשתי הדקות האחרונות הם רצו 0:9, אם לא בעזרת השופטים?"' תהו במועדון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוגוסט 02, 2018 4:38 pm 
Senior

אני לא יודע לגבי מוסלמים ואם יש הבחנה בין נוצרים למוסלמים. אני מכיר אישית לא מעט נוצרים שהתגייסו וגם עשו/עושים מילואים, ברמה כזו שבמקומות מסוימים הם לא נחשבים חריגים אפילו.
אני זוכר שיחה שניהלתי פעם עם מישהו בעראבה שטען שיש אצלם לא מעט מתגייסים, לא יודע אם אמר אמת. אני זוכר גם שלקחתי פעם חייל בטרמפ לעילבון, לפני שהוא ירד הוא הקפיד להוריד את החולצה של המדים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוגוסט 02, 2018 6:16 pm 
Junior

יש הרבה רעש בחברה הערבית סביב נושא הגיוס של ערבים-נוצרים. בפועל לא ברור למה כי אלה המספרים:
https://www.idf.il/media/29249/%D7%AA%D ... %D7%9D.pdf

הרסי הוקינס כתב:
הכל נכון, אבל תשאלו את עצמכם את השאלה הבאה: האם ממחר בצורה גורפת, 100% מאוכלוסיית ערביי ישראל ויתר המיעוטים יחליטו שהם מתגייסים לצה"ל, אתם חושבים שהם יהפכו להיות אזרחים שווי זכויות?

אז בתחושה שלי לא, זה לא יקרה. ימצאו תירוץ חדש להשאיר אותם נחותי זכויות.

לא צריך לשאול שאלה או לדמיין את התשובה. יש לך עובדות מאוד ברורות בשטח. הדרוזים מתגייסים בצורה גורפת בחוק גיוס חובה, אחוזי ההשתמטות שם כמעט ולא קיימים, ואחוזי הגיוס לקרבי גבוהים מאוד. הכל "לפי הספר". את מצב היישובים שלהם, אישורי הבניה/התרחבות/תוכניות מתאר וכו' אתה יכול לראות בסיבוב קצר בכל אחד מריכוזי האכלוסייה שלהם.

5 או 10 זה פשוט מדי. אני בעד שרוני יעשה חישוב של ממוצע כלשהו פר עמדה ונמצא מספר מעניין להכפיל אותו בוא נגיד pi או e. אח"כ כדי להוסיף אלמנט אקראי נבקש ממוק לחשוב על מספר נגיד 36D או 350CC ונראה כבר מה יצא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוגוסט 02, 2018 7:48 pm 
Senior

פחות או יותר כלום ושום דבר
אני מכיר שני כפרים, לא גדולים אפילו, מכל אחד מהם אני מכיר בסביבות עשרה אנשים ששירתו, משום מה היה לי רושם שזו תופעה יותר נפוצה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוגוסט 03, 2018 2:22 pm 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

דוד גרוסמן כתב יפה בהארץ היום לגבי חוק הלאום:
שוויון אינו פרס
פוטנציאל הפילוג וההרס שיש בחוק הלאום כל כך גלוי לעין, שההתעקשות של ראש הממשלה שלא לתקנו מעוררת חשד לאיזו כוונה נוספת שמסתתרת בו: הרצון לשמר את פצע היחסים בין המדינה לבין המיעוט הערבי שבה פתוח, כל הזמן. פתוח ומודלק ומאיים.

ממה יכולה לנבוע כוונה כזאת? מדוע שהממשלה והעומד בראשה ירצו בכך? אפשר רק לנחש: אולי מפני שמיעוט שפצעיו פתוחים הוא פגיע יותר ונוח יותר לכל מיני מניפולציות, להסתה, להפחדה, לפיצול? למדיניות של הפרד ומשול?
הנה כך משמרים פצע פתוח: בבת אחת, במחי חוק מיותר אחד, שָמטו נתניהו וממשלתו את הקרקע מתחת לרגליהם של חמישית מאזרחי המדינה. ושוב — מדוע? כי הם יכולים. כי הם בטוחים שאין שום כוח שיעצור אותם. כי הם רוצים שהאזרחים הערבים בישראל יחיו בתחושה מסוימת וקבועה של חוסר ביטחון קיומי. של חוסר ודאות באשר לעתיד שלהם. שיזכרו כל הזמן, בכל רגע ורגע, שהם תלויים ברצונה הטוב — או הרע — של הממשלה, שהם כאן על תנאי. שהם נוכחים, שיכולים בכל רגע להפוך לנפקדים.
מתרץ המחוקק — בשפתו של עם אחר ולהשפילה. העברית והערבית הן שפות אחיות. לאורך ההיסטוריה הן היו שלובות זו בזו. מיליוני ישראלים יהודים ינקו את הערבית עם חלב אמם. אין די מלים בשפה העברית כדי למחות ולזעוק על הפגיעה באחותה.

מאות ואלפי שנים היה העם היהודי מיעוט בארצות שבהן חי. החוויה של המיעוט עיצבה את זהותנו, חידדה את הרגישות המוסרית שלנו. כעת אנחנו, היהודים, רוב בארצנו. זו אחריות עצומה להיות רוב, וזה אתגר גדול, פוליטי וחברתי, ובעיקר אנושי: להבין שהיחס אל המיעוט הוא אחד המבחנים הגדולים של הרוב במשטר דמוקרטי. ובמבחן הזה נכשלה ממשלת ישראל כישלון מהדהד, בכל העולם הוא מהדהד. בכל העולם שאותו אנחנו מאשימים שוב ושוב באפליה של המיעוט היהודי שחי בו.

ולכן תהיה זו בכייה לדורות אם בני העדה הדרוזית יסתפקו בכך שיקבלו "פיצוי", כספי או אחר, על העוול שנגרם להם בחוק הלאום. דווקא המצב החדש שנוצר עם גל המחאה, המוצדקת, של העדה הדרוזית נגד חוק הלאום יכול להיות ראשיתו של מהלך מקיף הרבה יותר, שבו יהיו הדרוזים חוד החנית במאבק לשוויון של כל המיעוטים המוסלמים והנוצרים, אזרחי ישראל.
ההסכמה — לפחות ברגע זה — של מנהיגי העדה הדרוזית לקבל את מתווה הפיצוי של נתניהו מעידה שכנראה שנים של אפליה והבטחות ריקות גרמו אפילו להם לשכוח מהו באמת טעמו של שוויון מלא. במציאות הישראלית העכורה לא מיותר להזכיר, ששוויון איננו מין "פרס" שאזרח מקבל מהמדינה שלו על כך שעשה למענה דברים אלו ואחרים. ואפילו לא על כך שהקריב את חייו למענה. גם החרדים שמסרבים להתגייס הם אזרחים שווי זכויות. השוויון הוא נקודת ההתחלה של האזרחות, ולא תוצר שלה. הוא האדמה שממנה צומחת האזרחות. הוא גם מה שמאפשר את החירות הנעלָה — החירות להיות שונה, אחר, נבדל — ובכל זאת שווה לכל אדם אחר.

בעיניי, החוקים האחרונים שחוקקה הממשלה הם לא מעט התוצאה של אורח המחשבה המעוות שיצרו חמישה עשורים של כיבוש. הם התוצאה של רגש עליונות אתני, של להיטות לשכשך באיזה "אנחנו" צדקני, לאומני, כזה שמסלק מתוך "הבית" את כל מי שאיננו "אנחנו" — בין אם הוא בן עם אחר, דת אחרת, מגדר אחר.

ואולי החוק הזה עושה לנו דווקא טובה גדולה, וחושף לפני כולנו, מימין ומשמאל, בלי אשליות ותרמית עצמית, לאן הגענו, לאן הידרדרה ישראל. אולי החוק הזה יטלטל סוף סוף את כל אלה בתוכנו, מימין ומשמאל, שחרדים לישראל, לרוחה, לאנושיותה, לערכיה היהודיים, הדמוקרטיים וההומאניים.

אין לי ספק שיש רבים מאוד כאלה, בשמאל ובימין ובמרכז, אנשים הגונים ומפוכחים שיודעים שהחוק הזה הוא מעשה נבָלה ובגידה של המדינה באזרחיה. נתניהו, כדרכו, מציג את זה כמאבק בין השמאל והימין. אבל זה מאבק הרבה יותר עמוק וגורלי, מאבק בין אלה שהתייאשו לאלה שעדיין מקווים. בין אלה שנכנעו לַפּיתוי הלאומני והגזעני — לבין אלה שממשיכים להתנגד לו, שמתעקשים לשמר בלבם תמונה, דימוי, תקווה, של איך יכולים הדברים להיות במדינה מתוקנת.

זה כן אני, בוא תכתוב על זה שמדובר בקשקוש.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוגוסט 03, 2018 5:53 pm 
Hall of Famer

למרות שאחרי קריאה, אני בגדול חושב שעדיף ואפילו מאד, לו חוק הלאום המיותר לא היה נכתב. אני חייב להגיד שהמשפט הזה:
"לאורך ההיסטוריה הן היו שלובות זו בזו. מיליוני ישראלים יהודים ינקו את הערבית עם חלב אמם. אין די מלים בשפה העברית כדי למחות ולזעוק על הפגיעה באחותה."

הוא קשקוש מכל בחינה שהיא. שהרי מיליוני יהודים בגולה ינקו עוד אלף שפות ועם כל הכבוד לערבית, פרט למקור השמי שלה ולכן לדמיון היחסי, אין שום ערך היסטורי ושם קשר מוסרי\אתי לעברית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוגוסט 03, 2018 8:11 pm 
Junior

קשקוש מקושקש, לא שווה תגובה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוגוסט 03, 2018 9:21 pm 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

זה כן אני כתב:
קשקוש מקושקש, לא שווה תגובה.

אהה... אם הוא מקושקש אז בסדר... ועדיין הגבת, למרות שלא אמרת כלום חוץ מהוואן ליינר הפבלובי המתבקש.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוגוסט 03, 2018 10:17 pm 
Junior

תודה על האינפוט.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוגוסט 05, 2018 8:29 pm 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
מה זה אומר קשר מוסרי/אתי בין שפות?

ונראה לי שאפשר לבחור סופית את היוזר הכי גרוע בתולדות סלניוז.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוגוסט 05, 2018 9:35 pm 
Hall of Famer

עופר האדום כתב:
האם כרגע כל ערבי מוסלמי שרוצה להתגייס לצבא יכול לעשות את זה בלי בעיה ?

הכרתי ערבי מוסלמי אחד ששירת (ליתר דיוק, טיפלתי בגופה המפורקת שלו). קראתי שיש עוד כמה כאלה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוגוסט 05, 2018 9:51 pm 
Hall of Famer

הרבה אנשים מכירים ערבים-מוסלמים שמשרתים. מה הם הבדואים?

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוגוסט 05, 2018 10:07 pm 
Hall of Famer

בדואים הם מקרה פרטי של ערבים מוסלמים. כאן דובר בערבי מוסלמי שאינו בדואי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 100 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 9 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה