סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ג' מאי 20, 2025 11:32 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 642 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 26  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ה' אוקטובר 11, 2018 3:22 pm 
Junior

בלוג: הצג בלוג (0)
מאית אחוז מתקציב המדינה זה 40 מיליון ש"ח.

בקטנה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 11, 2018 3:25 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
בשנה אחת, כן? שיהיה ברור.
עכשיו נשאר רק להכפיל בשנים. רק שנהייה סגורים על הסכום שמגיע לו מאוצר המדינה.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 11, 2018 3:47 pm 
Junior

עשיתם את זה כאילו נורטון אמר שהוא בעד לתת לביבי משכורת של 0.01 מהתקציב.
השאלה צריכה להיות עלות תועלת באופן רציונלי. נגיד שx אדם ישר אבל חדל אישים. האם אני רוצה שהוא ינהל את העסק שלי, או שאני מעדיף את y, שגונב 1/100 מההכנסות של העסק אבל גורם לו להרוויח פי אלף.

ראובן כתב:
צוד הוא עדיין העשב השוטה הרשמי של הפורום. נא לכבד את זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 11, 2018 3:50 pm 
Hall of Famer

כן, הוא די אמר את זה, גם אם בעקיפין.
ואני מעדיף אדם ישר שגורם לעסק להצליח.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 11, 2018 3:53 pm 
Junior

כן. אם יש כזה זה בהחלט עדיף.
ואם אין?

ראובן כתב:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 11, 2018 4:29 pm 
Hall of Famer

וַיַּגִּדוּ לְיוֹתָם, וַיֵּלֶךְ וַיַּעֲמֹד בְּרֹאשׁ הַר־גְּרִזִים, וַיִּשָּׂא קוֹלוֹ וַיִּקְרָא;
וַיֹּאמֶר לָהֶם - שִׁמְעוּ אֵלַי בַּעֲלֵי שְׁכֶם, וְיִשְׁמַע אֲלֵיכֶם אֱלֹהִים:

הָלוֹךְ הָלְכוּ הָעֵצִים, לִמְשֹׁחַ עֲלֵיהֶם מֶלֶךְ.
וַיֹּאמְרוּ לַזַּיִת: מָלְכָה עָלֵינוּ!
וַיֹּאמֶר לָהֶם הַזַּיִת: הֶחֳדַלְתִּי אֶת־דִּשְׁנִי, אֲשֶׁר־בִּי יְכַבְּדוּ אֱלֹהִים וַאֲנָשִׁים -
וְהָלַכְתִּי לָנוּעַ עַל־הָעֵצִים?!
וַיֹּאמְרוּ הָעֵצִים לַתְּאֵנָה: לְכִי־אַתְּ מָלְכִי עָלֵינוּ!
וַתֹּאמֶר לָהֶם הַתְּאֵנָה: הֶחֳדַלְתִּי אֶת־מָתְקִי, וְאֶת־תְּנוּבָתִי הַטּוֹבָה -
וַיֹּאמְרוּ הָעֵצִים לַגָּפֶן: לְכִי־אַתְּ מָלְכִי עָלֵינוּ!
וַתֹּאמֶר לָהֶם הַגֶּפֶן: הֶחֳדַלְתִּי אֶת־תִּירוֹשִׁי, הַמְשַׂמֵּחַ אֱלֹהִים וַאֲנָשִׁים -
וַיֹּאמְרוּ כָל־הָעֵצִים אֶל־הָאָטָד: לֵךְ אַתָּה מְלָךְ־עָלֵינוּ!
וַיֹּאמֶר הָאָטָד אֶל־הָעֵצִים: אִם בֶּאֱמֶת אַתֶּם מֹשְׁחִים אֹתִי לְמֶלֶךְ עֲלֵיכֶם - בֹּאוּ חֲסוּ בְצִלִּי;
וְאִם־אַיִן - תֵּצֵא אֵשׁ מִן־הָאָטָד, וְתֹאכַל אֶת־אַרְזֵי הַלְּבָנוֹן!

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 11, 2018 4:33 pm 
Hall of Famer

צוד כתב:
כן. אם יש כזה זה בהחלט עדיף.
ואם אין?

אז אפשר לסגור את המדינה הזו. הרי מה שאתה עושה זה קארד בלאנש לגניבות כשאתה בפוזיציה המתאימה. יש לך 4 שנים לגנוב מה שתוכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 11, 2018 4:48 pm 
Hall of Famer

מה אתה מדבר, ראי. הכל יהיה בגבול סביר מאד שאנחנו לא יודעים לאמוד.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 11, 2018 4:55 pm 
Junior

נדב כמה שאני אוהב אותך, ככה אני מותש מדיונים איתך.
ברור מה הכוונה במילים גבול סביר שלא יודעים לאמוד.
ואין שום פסול בלהביא רשימה מוויקיפדיה. השאלה מה עושים איתה.

ושוב, יש לצד שלך טיעונים כל כך הרבה יותר טובים, ואתה אדם מאד חכם, לא יודע למה אתה מתעקש על ניטפוקים בתור טיעונים.

ראובן כתב:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 11, 2018 5:15 pm 
Hall of Famer

האמת היא שלא, ממש לא ברור מה הכוונה ב"גבול סביר שלא יודעים לאמוד". כל הקטע בגבול זה שהוא מחלק בין טריטוריות (אם כי אני מבין שקשה קצת להסביר לימנים שתומכים בהתנחלויות את מושג הגבול). האחד גבולו הסביר לחם צר ומים לחץ, אחר ירצה עד חצי המלכות. ובגלל שלא ברור, יש דבר כזה שנקרא חוק ועקרון השוויון בפני החוק. אומרים לך חביבי, אל תתעסק בגבולות הסביר לדעתך או אחרים. פשוט זו המשכורת שלך, ויותר אסור לך לקבל. לא מתנות, לא טובות הנאה, לא קומישן. אין בונוסים במקצוע הזה. לא טוב? לך למנכ"ל בהייטק אם אתה כ"כ מוכשר.

לא אמרתי שיש פסול ברשימות ויקיפדיה, אמרתי שזה לא טיעון.

ואני חושב שטיעוניי ברורים, אבל אם אתה רוצה אותם מסודר:

1) "לֹא תַכִּירוּ פָנִים בַּמִּשְׁפָּט. כַּקָּטֹן כַּגָּדֹל תִּשְׁמָעוּן, לֹא תָגוּרוּ מִפְּנֵי אִישׁ כִּי הַמִּשְׁפָּט לֵאלֹהִים הוּא"-עקרון חברתי בסיסי. שוויון בפני החוק.

2) גניבה היא עבירה על החוק. שוחד הוא עבירה על החוק. מירמה היא עבירה על החוק. מה פלוני אלמוני נחשד כגונב/מקבל שוחד/משחד/מרמה ונתבע לתת על כך את הדין, אף ראש הממשלה נחשד כגונב/מקבל שוחד/משחד/מרמה ונתבע לתת על כך את הדין, וזאת בהתאים לעקרון הראשון.

3) גמולו של ראש ממשלה קבוע בחוק. ירצה המחוקק להעלות תגמולו של ראש ממשלה ולשלם לו פי 4 מהשכר הגבוה במשק באותה שנה, ישנה המחוקק את החוק ויתגמל. לא שינה, יעמוד ראש הממשלה בגמולו כקבוע בחוק ואם יקח מעבר לזה-גנב הוא, או לוקח שוחד.

4) התפישה כי ראש ממשלה חופשי לתגמל עצמו על הצלחות היא כל-כך מופרכת, מטופשת, מתמיהה, נטולת הגיון ובלתי אפשרית, שאני באמת לא מצליח להבין איך להתמודד איתה בלי להסתלבט עליה.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 11, 2018 5:51 pm 
Hall of Famer

מה שמתמיה אותי הוא שמצד אחד אתה נאיבי מספיק לחשוב שיש (עזוב יש, מרבית הפוליטיקאים, שהרי יש כל כך מעט מנהיגים כלואים, ע"ע ויקי) המון פוליטיקאים שלא לוקחים טיפה פה ושם, ומצד שני אתה מספיק חשדן כדי להאמין בכל תיאורית קונספירציה כזאת או אחרת (ומה היא הטענה על ראמספלד אם לא כזו? מילא דיק צ'ייני, וגם שם יש כמה אינדיקציות לומר שהוא לא בהכרח נהנה מהמלחמה. אבל ראמספלד? תראה לי היכן, כי פספסתי את זה).

בכל מקרה, אבהיר את דבריי.
א. פינושה היה רוצח. נקודה. טוב שהוא לא שם. אולי העברית שלי לא טובה מספיק אחרי שנים בחו"ל, אז מצטער שהשתמשתי ב"מקרה קיצון", אבל הוא דוגמה למישהו שעשה המון גם בשביל המדינה למרות שהוא גם לקח (ורצח כאמור).
ולהבהיר - מישהו כזה צריך להעיף ולשפוט מיד, וכנראה גם למאסר עולם. אבל אל תטעו - זה לא אידי אמין. שני דברים שונים לגמרי בראי ההיסטוריה, בעיניי.

ב. זה שגבול סביר (שאני באמת לא יודע לקבוע) הוא לא שפיט, לא אומר שאין מספיק כלים כנגדו. קודם כל, כאמור, אפשר להעיף (IMPEACH) את המנהיג, ולשפוט אותו בהמשך. כפי שעשו בדרום קוריאה. שנית, האופוזיצהי בהחלט יכולה להשתמש בזה כקרדום בבחירות הבאות (ואם בכל זאת, המושחת מנצח, כנראה שזה אומר משהו על מה האזרחים חושבים שהמושחת עושה עבורם, לעומת מה שהאופוזיציה עושה עבורם). שלישית, אם ייתפס, ברור שהוא יצטרך להפסיק מיד. זה לא חוקי.
כל מה שאמרתי הוא שצריך להיות גבול שפיט מסוים בעוד מישהו מכהן כמנהיג מדינה.

נדב כרגיל, חושב שכל דבר שהוא לא הדעה שלו, היא מפגרת וראויה להסתלבטות. מבחינתי, גם זאת שלך קצת תמוהה, ולו בגלל הנאיביות הקיצונית שלה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 11, 2018 6:19 pm 
Hall of Famer

נורטון כתב:
מה שמתמיה אותי הוא שמצד אחד אתה נאיבי מספיק לחשוב שיש (עזוב יש, מרבית הפוליטיקאים, שהרי יש כל כך מעט מנהיגים כלואים, ע"ע ויקי) המון פוליטיקאים שלא לוקחים טיפה פה ושם, ומצד שני אתה מספיק חשדן כדי להאמין בכל תיאורית קונספירציה כזאת או אחרת (ומה היא הטענה על ראמספלד אם לא כזו? מילא דיק צ'ייני, וגם שם יש כמה אינדיקציות לומר שהוא לא בהכרח נהנה מהמלחמה. אבל ראמספלד? תראה לי היכן, כי פספסתי את זה).

בכל מקרה, אבהיר את דבריי.
א. פינושה היה רוצח. נקודה. טוב שהוא לא שם. אולי העברית שלי לא טובה מספיק אחרי שנים בחו"ל, אז מצטער שהשתמשתי ב"מקרה קיצון", אבל הוא דוגמה למישהו שעשה המון גם בשביל המדינה למרות שהוא גם לקח (ורצח כאמור).
ולהבהיר - מישהו כזה צריך להעיף ולשפוט מיד, וכנראה גם למאסר עולם. אבל אל תטעו - זה לא אידי אמין. שני דברים שונים לגמרי בראי ההיסטוריה, בעיניי.

ב. זה שגבול סביר (שאני באמת לא יודע לקבוע) הוא לא שפיט, לא אומר שאין מספיק כלים כנגדו. קודם כל, כאמור, אפשר להעיף (IMPEACH) את המנהיג, ולשפוט אותו בהמשך. כפי שעשו בדרום קוריאה. שנית, האופוזיצהי בהחלט יכולה להשתמש בזה כקרדום בבחירות הבאות (ואם בכל זאת, המושחת מנצח, כנראה שזה אומר משהו על מה האזרחים חושבים שהמושחת עושה עבורם, לעומת מה שהאופוזיציה עושה עבורם). שלישית, אם ייתפס, ברור שהוא יצטרך להפסיק מיד. זה לא חוקי.
כל מה שאמרתי הוא שצריך להיות גבול שפיט מסוים בעוד מישהו מכהן כמנהיג מדינה.

נדב כרגיל, חושב שכל דבר שהוא לא הדעה שלו, היא מפגרת וראויה להסתלבטות. מבחינתי, גם זאת שלך קצת תמוהה, ולו בגלל הנאיביות הקיצונית שלה.

1. איך הסקת שאני נאיבי וחושב שיש המון פוליטיקאים שלא לוקחים פה ושם? ובייחוד איך הסקת זאת לאור הדברים הברורים שכתבתי בנושא, בת'רד זה ממש: "מה זה אומר? ששלטון זה הרבה פעמים פשע מאורגן בהיקפי ענק, ושהרבה פעמים קשה לך מאד להעמיד את זה לדין".

2. איך הסקת שאני מאמין בכל תאוריית קונספירציה כזו או אחרת? מה אתה יודע על האמונה שלי בקונספירציות? קראת את "דוקטרינת ההלם" של קליין? לא שזה דברי אלוהים חיים, אבל תקרא ותחזור אליי לנהל דיון על קונספירציית ראמספלד. והעושר האגדי של פוטין ושל ארדואן זה גם קונספירציה?

3. מה שפינושה עשה "בשביל המדינה" שנוי במחלוקת. מאד. לא שנוי במחלוקת שהוא היה דיקטטור שהשליט משטר עינוי, טרור ורצח.

4. לגבול השפיט קוראים חוק. לא צריך להמציא אותו, הוא קיים. כל מה שאני טוען זה בעד עקרון השוויון בפני החוק. אם מנהל בית חולים גונב מקופת החולים/לוקח שוחד ממטופלים/מציג מצגי שווא על מנת להשיג טובות הנאה אישיות, שיעמוד לדין. אם ראש הממשלה עושה את זה במדינה-שיעמוד לדין. פשוט.

5. מה לעשות. יש דברים שאתה מניח שהם אקסיומות ברורות שלא צריך לנהל עליהן שניה של דיון נוסף. 1+1=2, מהירות האור גבוהה ממהירות הקול, ראש ממשלה לא יכול להחליט על דעת עצמו ובניגוד לחוק שהוא מתגמל את עצמו, וזה נקרא גניבה. כאלה.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 11, 2018 6:38 pm 
Hall of Famer

1. נו, אבל זה בדיוק מה שעומד בבסיס הטענה שלי, ונדמה לי שלא הבנת. כל מה שאמרתי בהתחלה הוא שכשקראת לישראל "ספרו לי עוד על הדמוקרטיה..." הוא שזאת לא המדינה היחידה, ואפילו לא בערך. נדמה לי שאחרי כל הדיבורים שלך, גם אתה מסכים לכך עכשיו - כי ישראל לא דמוקרטיה ,בדיוק כפי שכל מדינה מערבית אחרת, פרט אולי לדרום קוריאה וקצת פורטוגל היא לא דמוקרטיה.
תראה, זו מתמטיקה (בדיוק כמו במקרה של "לו היית אישה, האם היית צמחוני") בעיקר כי נדמה לי שאתה אמנם קורא המון אבל בלוגיקה בסיסית אתה לא כל כך חזק. כי:
א. אם אתה מודה שאתה לא נאיבי ומאמין לכן שבהרבה מדינות יש שחיתות בשלטון, כפי שכתבת כאן
ב. אזי הכרחי שישראל היא רק עוד אחת שכזאת. כמו רבות אחרות ממדינות המערב
ג. ואם כן, אז אולי היא לא מושלמת, אבל קשה לצחוק עליה בתור "הדמוקרטיה היחידה וגו' ", כאשר המצב דומה בכל דמוקרטיה אחרת.
מ.ש.ל

2. האמת היא שכן קראתי בזמנו (בעצם, סביר יותר שרפרפתי) על דוקטרינת ההלם לפני איזה עשור, ואני באמת לא זוכר שום דבר שם על רווחי ראמספלד מהמלחמה, ובעיון קצר פה ושם, גם אני לא מוצא שום סימוכין לזה. אתה בטוח שלא התכוונת לצ'ייני?
פוטין וארדואן מושחתים. יש ספק בזה? אמרתי פעם אחרת? איך זה קשור לדיון כאן? ואגב, אני באמת לא יודע מספיק על הפוליטיקה הרוסית, אבל נדמה לי שפוטין, מושחת וגם רוצח ככל שיהיה, יותר שייך לצד של פינושה על המפה, מאשר לכל צד אחר. לא שאני מצדיק, וברור שצריך לכלוא אותו וכו', אבל גם לא קשה להבין למה הרוסים חושבים אחרת.

3. כל כך שנוי במחלוקת, שצ'ילה כבר שנים (אולי ביחד עם אורגוואי) היא הכלכלה החזקה בדרום אמריקה.

5. לא אמרתי שזה לא נקרא גניבה. השאלה היא האם לדעתי זה צריך להיות שפיט כאשר ראש ממשלה הוא ראש ממשלה. טענתי היא שלא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 11, 2018 6:45 pm 
Hall of Famer

אם כל הקטע שלך בדיון זה לתת ניטפוק על "ספרו לי עוד על הדמוקרטיה היחידה במזרח התיכון", אתה יכול לוותר על המשפט הזה. הנקודה היתה שהפעולות של נתניהו מכוונות להחלשת מערכת המשפט והתקשורת, וזה פוגע בדמוקרטיה. יש לך מחלוקת איתי על זה?

מאחר שזה הביא לנו דיון שלם שבו נחשף שיש כאלה שחושבים שלראש ממשלה מותר לגנוב וכאלה שחושבים שאולי אסור לו אבל זה לא נורא, כל ההסתלבטויות שלי בעינן עומדות.

מה שכן, הזכרון שלי חלש משחשבתי. אכן צ'ייני ולא ראמספלד. מיי באד.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

נערך לאחרונה על ידי Hacohen בתאריך ה' אוקטובר 11, 2018 6:52 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 11, 2018 6:50 pm 
Hall of Famer

אכן, זה היה המקור לדיון. אמרת משהו שהיה במובהק לא נכון, ולכן הבאתי את הרשימה מויקי שנדמה לי שהוכיחה את זה חד משמעית.
או במילים אחרות, ישראל היא כנראה כן דמוקרטיה, וכמו דמוקרטיות רבות אחרות, גם בה יש קצת שחיתות בצמרת פה ושם. בסדר.

אתה בדיון הזה עובדתית, טעית פעמיים (1. ישראל היא הדמוקרטיה היחידה.... 2. ראמספלד), ואני זה שצריך להסתלבט עליו. בסדר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 11, 2018 6:55 pm 
Hall of Famer

נורטון כתב:
אכן, זה היה המקור לדיון. אמרת משהו שהיה במובהק לא נכון, ולכן הבאתי את הרשימה מויקי שנדמה לי שהוכיחה את זה חד משמעית.
או במילים אחרות, ישראל היא כנראה כן דמוקרטיה, וכמו דמוקרטיות רבות אחרות, גם בה יש קצת שחיתות בצמרת פה ושם. בסדר.

אתה בדיון הזה עובדתית, טעית פעמיים (1. ישראל היא הדמוקרטיה היחידה.... 2. ראמספלד), ואני זה שצריך להסתלבט עליו. בסדר.

לא, לא אמרתי משהו שהיה במובהק לא נכון.

ביבי מחליש את הדמוקרטיה במעשים שפירטתי. ישראל היא ממילא מקום שהמונח "דמוקרטיה" לא יושב עליו בול (ואני בכוונה נזהר לא להכנס בת'רד הזה לענייני הכיבוש), והביטוי "ספרו לי עוד על הדמוקרטיה היחידה במזרח התיכון" הוא סיפא שיוסי גורביץ נוהג להשתמש בה בסוף טורים שהוא מתאר בהם עוולות משמעותיות של המדינה שלא עולות בקנה אחד עם משטר דמוקרטי. ישנם אנשים-ביניהם ביבי-שאוהבים לעוף על ישראל כ"דמוקרטיה היחידה במזרח התיכון", כשהם בעיקר מתכוונים לזכותם להצביע אבל לא לדברים מהותיים הרבה יותר, כמו החלשת המערכת הדמוקרטית באופן שביבי עושה ועוד מתכוון לעשות. זו מהות הדיון, לא רשימת הויקי המגוחכת שלך.

וראמספלד זו טעות טכנית, לא מהותית. קרא לו משה מצידי. זה משנה משהו בדיון?

וכן, "גבול סביר מאד שאני לא יכול לאמוד" זו פאלטה לוגית עמוקה בהרבה מכל מה שאני כתבת בפורום מעולם, אני חושב. בהחלט מקור להסתלבטות.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 11, 2018 6:58 pm 
Hall of Famer

הפוך, אם כן הייתי אומד אותו, הייתי כנראה מזיין את המוח. ולכן בדיוק לא אמדתי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 11, 2018 7:02 pm 
Hall of Famer

וברגע שהוא לא ניתן לאמדן, איך בדיוק הוא סביר מאד?

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 11, 2018 7:03 pm 
Freshman

בארה"ב אין איסור לפתוח חקירה פלילית נגד נשיא מכהן?

אגב, אתם (הסבורים שאין להעמיד ראש ממשלה מעל החוק) לא סבורים שעניינים כמו, נניח, פרשת הדולרים של לאה רבין יכולים להמתין לתום הקדנציה של ראש הממשלה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 11, 2018 7:20 pm 
Hall of Famer

בטן רכה וחביבה כתב:

אגב, אתם (הסבורים שאין להעמיד ראש ממשלה מעל החוק) לא סבורים שעניינים כמו, נניח, פרשת הדולרים של לאה רבין יכולים להמתין לתום הקדנציה של ראש הממשלה?

מכיוון שנורטון פטר את העניין ב"אין לי כח, אשתי אמרה לי, יש רשימה בויקי"-אביא ציטוט מתוך מאמר של עו"ד אנה נודל משנת 2012:

בריטניה

ראש ממשלה מכהן לא נהנה מחסינות מפני חקירה או העמדה לדין פלילי. עד כה לעולם לא הועמד לדין בבריטניה ראש ממשלה מכהן. עם זאת, התקיימו חקירות משטרתיות של ראשי ממשלה מכהנים. ראש ממשלת בריטניה לשעבר, טוני בלייר, נחקר בחשד למעורבות בפרשת "מזומן תמורת תארים". לפי החשדות, בתמורה לתרומות והלוואות נוחות, שתי המפלגות הגדולות במדינה פעלו לקידום מועמדותם של אנשים שמונו מאוחר יותר לבית הלורדים. בלייר הסביר שכמה מהתורמים למפלגת לייבור קיבלו בהמשך תארי אצולה, אך התעקש כי התהליך לא היה מנוגד לנהלים המקובלים.

ספרד

במסגרת החוקה הספרדית, ניתן לקיים חקירה פלילית נגד ראש ממשלה במהלך כהונתו. יחד עם זאת, לפי השיטה הספרדית ראש הממשלה הינו בהכרח חבר פרלמנט (כמו בישראל) וחלה עליו חסינות כמו על כל חבר פרלמנט אחר. כדי לפתוח בחקירה פלילית, וגם כדי להגיש כתב אישום נגד חבר פרלמנט, יש לקדם אישור מוקדם של הפרלמנט.

גרמניה

בדומה לספרד, קנצלר גרמניה נהנה מחסינות בכל הנוגע לנקיטת הליכים פליליים נגדו רק בהיותו חבר בבונדסטאג. מכוח חסינות זו ניתן לנקוט נגדו בהליכים פליליים רק בכפוף לאישור הבונדסטאג. בפועל, בתחילת כל קדנציה פרלמנטרית מעניק הבונדסטאג לרשויות אכיפת החוק אישור מראש שתקף עד לסיום אותה קדנציה, לבצע במקרי הצורך חקירות פליליות מקדמיות נגד חברי הבונדסטאג.

צרפת

לפי החוקה הצרפתית, נשיא הרפובליקה אינו נושא באחריות למעשים שבוצעו במסגרת תפקידו כנשיא. יחד עם זאת, החוקה מאפשרת להעביר נשיא מכהונתו במקרה של הפרה יסודית של חובותיו – הפרה שבאופן גלוי וברור אינה מתיישבת עם המשך תפקידו כנשיא. החוקה לא פוטרת את הנשיא מחבות בעניינים שהינם בסמכות שיפוטו של בית הדין הפלילי הבינלאומי.

בנוסף לחסינות זו, נשיא צרפת נהנה מחסינות פרוצדוראלית זמנית ומוחלטת בכל הנוגע למעשים שבוצעו שלא במסגרת תפקידו. לפי החוקה, במהלך כהונתו הנשיא לא יידרש להעיד ולא יהיה נתון להליכים פליליים או אזרחיים. החוקה הצרפתית עברה כמה שינויים בעניין בשנת 2007, בעקבות סדרה של פרשיות שחיתות שנקשרו בשמו של הנשיא לשעבר, ז'ק שיראק. הוא נחשד במעורבות במעשי שחיתות שבוצעו לכאורה בעת שכיהן כראש העיר פריס. גם הנשיא לשעבר ניקולא סרקוזי נחקר עם סיום כהונתו בארמן האליזה בחשדות לקבלת תרומות לא חוקיות במרוץ לנשיאות ב-2007.

איטליה

לפי חוק שהתקבל באיטליה בשנת 2008, הליכים משפטיים-פליליים נגד ארבעת נושאי התפקידים הבכירים במדינה – נשיא המדינה, ראש הממשלה, יו"ר הסנאט ויו"ר בית הנבחרים – מושהים כל עוד הללו מכהנים בתפקידם. הסדר זה חל גם על הליכים פליליים שמתייחסים לעבירות שבוצעו לכאורה לפני שאותם בעלי תפקידים החלו בכהונותיהם, וגם על כאלה שמקורם בחשד לעבירות שבוצעו במהלך הכהונה עצמה.

נשיא המדינה יישא באחריות על מעשים שבוצעו במסגרת תפקידו במקרים של בגידה חמורה או פגיעה בחוקה. ראש הממשלה נושא באחריות פלילית לעבירות שביצע במסגרת תפקידו, והעמדתו לדין כפופה לאישור הסנאט או בית הנבחרים.

ארה"ב

מערכת החוקים האמריקנית אינה מונעת העמדה לדין פלילי של נשיא מכהן, לא במקרה של מעשים שבוצעו במסגרת תפקידו וגם לא במקרה של המעשים שבוצעו טרם כניסתו לתפקיד. מאידך, החקיקה האמריקנית גם אינה כוללת שום הוראה מפורשת המתירה הגשת תביעה פלילית כנגד נשיא מכהן.

בפועל, נשיא מכהן בארה"ב מעולם לא הועמד לדין פלילי והסוגיה הינה שנויה במחלוקת בארה"ב. היה ניסיון בעבר להעמיד לדין את הנשיא לשעבר ריצ'ארד ניקסון בגין מעורבותו בפרשת ווטרגייט ב-1974, אך הם נעשו לאחר שהוא התפטר מכהונתו ובאו לסיומם עם החנינה שהוענקה לו על-ידי מחליפו בתפקיד, הנשיא ג'רלד פורד.

משרד המשפטים האמריקני מתנגד להעמדה לדין פלילי של נשיא מכהן, בטענה כי צעד זה יערער את יכולתו של הנשיא לבצע את תפקידיו החוקתיים.

סקנדינביה

לפי ממצאי המחקר, בדנמרק מעולם לא נפתחה חקירה פלילית נגד ראש ממשלה מכהן והחוקים הדנים לא כוללים הוראות מיוחדות לעניין זה. בשבדיה ככלל היחס לראש הממשלה בעניין עבירות פליליות הוא כאל כל אדם אחר. במקרה של עבירה פלילית שבוצעה במסגרת תפקידו, חוקת שבדיה מטילה על ראש ממשלה אחריות פלילית רק אם הוא ביצע את תפקידו ב"רשלנות רבתי". גם בנורבגיה ראש ממשלה עשוי להיות נתון לחקירה פלילית או להעמדה לדין פלילי.

או לסיכום: בבריטניה ובסקנדינביה ראש הממשלה הוא ככל אדם אחר לעניין העמדה לדין. בספרד ובגרמניה ניתן לחקור ראש מדינה מכהן בכפוף לאישור הפרלמנט, שבגרמניה ניתן אוטומטית ומראש. בארה"ב המצב אינו מובהר בחוק, אך אין איסור על חקירה פלילית או הליכים פליליים כנגד נשיא מכהן. יוצאות הדופן הן צרפת ואיטליה-בצרפת ובאיטליה משהים הליכים עד סוף הכהונה.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 11, 2018 7:28 pm 
Hall of Famer

בטן רכה וחביבה כתב:

לאה רבין הייתה ראשת ממשלה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 11, 2018 7:36 pm 
Freshman

ראי שעל הקיר כתב:
בטן רכה וחביבה כתב:

ועדיין, ידוע שאלמלא הוא היה מתפטר (או יוצא ל"חופשה ארוכה") היה מוגש נגדו כתב אישום. ברק למעשה הציב לו ברירה - התפטר או שתישא בכתב אישום.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 11, 2018 11:58 pm 
Hall of Famer

אם פרשת הדולרים של לאה רבין הצדיקה הגשת כתב אישום, צריך היה להגיש כתב אישום. במה סמוק דמה של לאה רבין מדמה של פלונית-אלמונית?

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוקטובר 12, 2018 5:17 pm 
Hall of Famer

ראי שעל הקיר כתב:
בטן רכה וחביבה כתב:

שונא את הביטוי "ראשת" בהקשר הזה, חייב לומר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 14, 2018 1:41 pm 
Hall of Famer

אפרופו זה, ואפרופו המאבק בין ראש הממשלה ותומכיו בעוכרי ישראל ממערכת המשפט - מרנין לב לראות איך אלה גם אלה חוברים יחדיו כדי להגן על אחד כמו אפי נווה, שהוא גם מקושר היטב לאיילת שקד וגם בשר מבשרה של מערכת השיפוט, שניסה להבריח את הפילגש שלו דרך ביקורת הגבולות. יפה לראות איך שני הגופים העוינים, הפוליטיקאים ומערכת המשפט, יכולים לשתף פעולה כדי להגן עליו ועל העבירה החמורה שעשה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 642 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 26  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 5 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: